Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשורה התחתונה, במידה והמקרה יגיע לבית משפט:

השופט יעזר במבחן הסבירות והוא ישאל את הנתבע למה הוא לקח בכל זאת את הרכב כשהוא מודע לתקלות שיש בו. לפי דעתי, גם אם הנתבע צודק במיליון אחוז, שאלה זו עדיין תוכל להכריע את הנצחון לטובת התובע. אילו הנתבע לא היה מסכן את הרכב, אולי היה אפשר עוד להציל את המנוע ולצמצם נזקים.

לפי דעתי, ככה השופט יתנהל.

צר לי שבגלל התלהבות/טפשות נפלת ככה כשה תמים לגוב אריות.

מקווה שהאמת תצא לאור כי הסיפור בהחלט מעניין.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תגובות 483
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

השופט יעזר במבחן הסבירות והוא ישאל את הנתבע למה הוא לקח בכל זאת את הרכב כשהוא מודע לתקלות שיש בו. לפי דעתי, גם אם הנתבע צודק במיליון אחוז, שאלה זו עדיין תוכל להכריע את הנצחון לטובת התובע. אילו הנתבע לא היה מסכן את הרכב, אולי היה אפשר עוד להציל את המנוע ולצמצם נזקים.

קרא בתחילת השרשור.

היו רעשים מוזרים אך אני לא מהנדס רכב\מכונות.

בשביל זה נהג החברה התקשר לנטע (היא זוכה לפרסום גדול פה..) , וההיא נתנה את האישור לנסוע.

לאחר כשעה נסיעה כבר התראתי על רעשים רציניים, על מנוע שמתקשה לפעול כשורה ועל מנורת לחץ שמן.

כשלקחתי את הרכב כנראה לא שמתי לב למנורת לחץ שמן דולקת. או שבשלב ההוא היא עדיין לא הופיעה או לחילופין היבהבה בצורה כמעט ובלתי נראית (עוצמת התאורה שלה הלכה והתחזקה עם הזמן. בהתחלה זה היה רק הבהוב).

אני לא חושב שכשאתה שוכר רכב מאוויס או אלדן אתה מעלה את האוטו על ליפט ומחבר את המחשב לסקאנר.

מה שכן, באם צצה בעיה בהמשך הדרך, אתה מודיע. החברה שולחת גרר. רכב חלופי כבר ממוקם עליו. ובזה נגמר העניין.

G-D will give me justice

פורסם
להערות רציניות אני מגיב ברצון

כמו שאמרתי, הנתונים שאני ראיתי - פתוחים לרווחה לידי gargamel. עד כמה שהבנתי ממה שהוא כתב כאן - הוא הולך היום למוסך עם שמאי שלו. אולי אז - הוא יחשוף את המסמכים. שדרך אגב -בניגוד למה שכתבת מראים בכל שניה באיזה הילוך נמצא הרכב.

לבעלי\אחד משותפי ישראלימו

אני לא מבין דבר בסיסי - האם הדרכתם את אותו שי לגבי אופ השימוש ברכב? האם מישהו אמר לו מה מותר ומה אסור כביכול? אתם מציג את הרכב ככזה שיש לדעת להתנהג איתו ולדעת מה לעשות, איך איפה ומתי. האם נציג מטעמכם, מלבד הבדיקה השטחית של איפה יש דפיקה ואיפה יש שריטה עבר איתו על כל אלה? האם מישהו אמר לו - "שמע חביבי, אסור לעשות כך וכך וכך" ? מהדברים שהבאת, ניכר שלא? הרי זה מגוחך שאדם מן השורה, שהידע הבסיסי שלו במכונאות מסתכם בלמלא מים בוישרים, לא יוכל לדעת מהו "שימוש ראוי" בהונדה S2000 שלכם. אתה יוצא מנק' הנחה שאותו אדם לקח את הרכב להתגרזנות (ובחייך - ברח' המסגר או יגאל אלון בין הרמזורים?) וגם היא נכונה, אינה מגובה בעובדות. אתה יכול לשער עד מחרתיים, ושוב, אינני ציני, אבל בפועל בבית משפט הכל יישאר בגדר ספקולציות. מבחינתי הוא תייר שבא לארץ ורצה אוטו עם גג נפתח... אף אחד לא הזהיר אותו בנוגע לאופי השימוש, אף אחד לא חייב אותו לדעת את ספר הרכב על בוריו, ועל כן אין לכם על מה לבוא בטענות אלא לעצמכם - אל תחזיקו רכבים מסוג זה להשכרה, או לכל הפ]חות תעבירו גם שעה עם השוכר (ותגבו שכר בהתאם) בללמד אותו מה רכב קיצוני כזה ראוי ורשאי לעבור. גם אם אותו בחור הוריד בטעות הילוך (נניח) מחמישי לשלישי, בינינו יש פה לא יותר מרשלנות , בדינה לא יהיה ניתן לחייב אותו על 90K. הבעיה היא שלא הסבתרם כראוי כיצד להשתמש ברכב, ועל כן הבעיה היא בעיקר שלכם. אני תמיד מאמין שהאמת היא אי שם באמצע, וכמו שהדברים נראים חברת ישראלימו מנסה לגלגל את מלוא האחריות על השוכר.

בהקשר לנתוני המחשב מהחברה והצעת התיקון - כולנו מכירים את הקשר "האמיץ" בין חברות ליסינג והשכרה ויבואני ומוסכי הרכבים, בואו לא נהיה תמימים. לחברת הרכב, ואני לא נוקט בשמות... אני מדבר באופן כללי, יש מספיק קשרים, היכרויות ואנשי-שלום, בקרב המוסכים והיבואנים. לראיה - אני מהצפון, עובד בת"א. קצין הרכב שלנו לא מסכים להתקרב לשום מוסך אחר מאשר אותו מוסך ספציפי בת"א...את חישובי העלות-תועלת שלו תעשו לבד... כך שנתוני המוסך וחברת ישראלימו לא אומרים לי כלום, ואיני חלילה מאשים את חברת ההשכרה והמוסך בעשיית יד אחת...חלילה... אלא רק טוען שכמו תמיד - יש צורך בחוות דעת שנייה, שלישית ואפילו רביעית....

פנה לאדם שמוסמך בטיפול ברכבים אלה, ואף שכור אותו באופן פרטי, הוא יהיה נאמן לך ויוכל להדריך אותך בקשר לכל מכלולי הרכב המדובר. זה הרי לא הגיוני, בלשון המעטה, שאותה חברת השכרה תגבה חוות דעת ועדות ממוסך בו היא מטפלת ברכביה. זה לא יכול להיות אובייקטיבי לעולם.

פורסם
כי אתה=אתם=ישראלימו

אתה בעל החברה (אחד מהם לפחות) ואתה מדבר בשמה אם תרצה ואם לא.

בגלל שמתנהל פה סוג של משפט, אז בנתיים המצב הוא שהלקוח שלכם הציג ראיה שמוכיחה שהוא יצר איתכם קשר בעניין הבעיה שיש ברכב, לעומת זאת אתם את הקלף המנצח שלכם לא חושפים ולכן בנתיים במשפט שמתנהל פה בפורום, אתם מפסידים.

אני עוד לא הבנתי, איך אתה יודע איפה הרכב נסע ועל כמה באותה נקודת זמן?

המקום בו שבק המנוע ברור.וגם השוכר אינו טוען אחרת - יגאל אלון פינת אנילביץ משם אסף הגרר את הרכב.ושבריר השניה בה שבק המנוע הינה רישום התקלה היחיד שנרשם במחשב!

ו 14 שניות של הקלטה של מחשב הונדה לפני שהמנוע שבק שמראה נתונים ברורים - זה כמו 1+1 תעשה חושבים ותבין.

פורסם

אבל הרכב נתקע שם כשהוא היה בדרך אליכם, אז איך אתה טוען שזה היה במפגשים? ואם זכור לי נכון, הרכב היה בדרך אליכם ביום ראשון בבוקר (היום בו הוא נתקע), אז שוב איך יום ראשון בבוקר לפתח שם מהירות כזאת ועוד להגיד שזה בתחרויות שנערכות שם? ועוד לעשות את זה עם מנוע דופק? משום מה קשה לי להאמין שלקוח חרא ככל שיהיה יגיע למהירות כזאת עם מנוע דופק ביום ראשון בבוקר ברחוב יגאל אלון.

תגיד לי, למה המחשב נזכר להקליט רק 14 שניות קודם לבעיה? פתאום המחשב הבחין בבעיה והחליט להקליט אותה? אם הבחין בבעיה 14 שניות לפני, למה לא התריע?

יש יותר מידי חורים בנתונים שלך ויותר מידי שאלות פתוחות

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
במייל ששלחת לא רשום שמנורת לחץ שמן דולקת, אלא רק שיש רעשים מכיוון המנוע. מקווה בשבילך שיש תיעוד שהתלוננת מפורשות על מנורת לחץ שמן שנדלקה אחרת הטיעונים שלך רק מחזקים את מה שחברת ההשכרה טוענים.

אסף

הבעיה היא שהמחשב היה מצביע על חיווי תקלה במקרה והיתה נדלקת נורה כזו לפני ההתפרקות של המנוע- שוב , מה שלא היה לפי מחשב הרכב.

וישה, אתה לא במקרה ראיינת אותי לפני כמה שנים לגבי קליאו ספורט?- רק רציתי לחבר עם מי אני מתכתב.

פורסם
אבל הרכב נתקע שם כשהוא היה בדרך אליכם, אז איך אתה טוען שזה היה במפגשים? ואם זכור לי נכון, הרכב היה בדרך אליכם ביום ראשון בבוקר (היום בו הוא נתקע), אז שוב איך יום ראשון בבוקר לפתח שם מהירות כזאת ועוד להגיד שזה בתחרויות שנערכות שם? ועוד לעשות את זה עם מנוע דופק? משום מה קשה לי להאמין שלקוח חרא ככל שיהיה יגיע למהירות כזאת עם מנוע דופק ביום ראשון בבוקר ברחוב יגאל אלון.

תגיד לי, למה המחשב נזכר להקליט רק 14 שניות קודם לבעיה? פתאום המחשב הבחין בבעיה והחליט להקליט אותה? אם הבחין בבעיה 14 שניות לפני, למה לא התריע?

יש יותר מידי חורים בנתונים שלך ויותר מידי שאלות פתוחות

לפי מה שהסבירו לי במוסך הוא מקליט כל הזמן 14 שניות וברגע שקוראת תקלה זה נעצר ונשארת היסטוריה מוקלטת 14 או 15 שניות מלפני התקלה. אגב שמעת אותי אומר את המילה תחרות איפה שהוא?? צטט!

פורסם

טעות בידך שמוליק. בדיוק הפוך

השופט ישאל את התובע חברת ישראלימו בעלת הידע ונסיון רב השנים.

שמע אדון אריה, לקוח מודיע לכם בכתב ובע"פ שהמנוע דופק, מנורת לחץ שמן מהבהבת. רכב יחסית חדש בתקופת האחריות ששווה 200-300 אלף ש"ח.

לא תשלח מכונאי לבדוק ?? לא תשלח גרר?? לא תביא לו רכב חילופי ותיקח את הרכב האולי פגום למוסך??

מנוע דופק אדון תובע!! לא שריטה בצבע!!

ולא פעם אחת התריע הלקוח אלא מספר פעמים!!!

מה אתה רוצה מהנתבע ?? הנתבע אינו מומחה לרכב . הוא הסב את תשומת לב החברה ואתם המקצוענים אמרתם לו סע המפתחות בפנים!!

ואם השופט לא ישאל אז העו"ד של הנתבע יעשה זאת

ומכאן ברורה התוצאה.

תאכלו את מה שבישלתם

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הבעיה היא שהמחשב היה מצביע על חיווי תקלה במקרה והיתה נדלקת נורה כזו לפני ההתפרקות של המנוע- שוב , מה שלא היה לפי מחשב הרכב.

וישה, אתה לא במקרה ראיינת אותי לפני כמה שנים לגבי קליאו ספורט?- רק רציתי לחבר עם מי אני מתכתב.

גלעד לא חושב שאי פעם נפגשנו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הנתונים מצביעים באופן גורף על כך שכ 14 שניות לפני הארוע נסע הרכב במהירות של בין 140-156 קמ"ש וזאת איפה רבותי? הרכב הרי שבק חיים ונאסף ע"י גרר ברחוב יגאל אלון פינת אנילביץ' בסמוך להיכל נוקיה והרי כולנו יודעים באיזה יום ומתי נוסעים רכבים במהירות כזו ברחוב יגאל אלון ליד היכל נוקיה ,וזה ממש לא ביום ראשון בבוקר..(אלא במפגש של ימי שישי...)

זה קצת הרבה יותר מרמיזה לכך שהתכוונת לתחרות\מירוצים\נסיעת פוזה או מה שלא תרצה בסגנון הזה.

אז אתה טוען שהרכב נתקע ביום שישי (יש לך הוכחות?), הלקוח שלך טוען יום ראשון לאחר שנאמר לו להחזיר את הרכב בנסיעה. ולצערך, הוא בנתיים נתן פה הוכחה לכך ששלח לכם מייל בעניין הבעיה ברכב.

בתאריך 12 לאוגוסט (יום חמישי אין שם מפגשים ממה שזכור לי) לפי המייל בשעה 6 בבוקר הוא שלח לכם מייל בדבר הבעיה, אז אם הוא התריע עוד לפני המפגשים, אז מה 13 באוגוסט (יום שישי בוא נערך המפגש) קשור לעניין? אתה טוען שהלקוח נהג ברכב עם דפיקות במנוע ואפילו נסע על 150 קמ"ש במפגש?

אם הוא דאג להתריע בפניכם יום קודם, קשה לי לראות אותו משתולל עם הרכב כמו שאתם טוענים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
המקום בו שבק המנוע ברור.וגם השוכר אינו טוען אחרת - יגאל אלון פינת אנילביץ משם אסף הגרר את הרכב.ושבריר השניה בה שבק המנוע הינה רישום התקלה היחיד שנרשם במחשב!

ו 14 שניות של הקלטה של מחשב הונדה לפני שהמנוע שבק שמראה נתונים ברורים - זה כמו 1+1 תעשה חושבים ותבין.

למה אתה לא מוכן לענות על השאלה : "האם יש לך שעה ותאריך בהם נרשמה התקלה ? "

כל הטענות שלך מתייחסות לנקודה צפה בזמן שאנו לא יודעים מתי התרחשה. זה גורם לכל הטיעון להיראות קלוש.

מתי התרחשו 14 השניות האלה ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

OV כתב:

אני לא מבין דבר בסיסי - האם הדרכתם את אותו שי לגבי אופ השימוש ברכב? האם מישהו אמר לו מה מותר ומה אסור כביכול? אתם מציג את הרכב ככזה שיש לדעת להתנהג איתו ולדעת מה לעשות, איך איפה ומתי. האם נציג מטעמכם, מלבד הבדיקה השטחית של איפה יש דפיקה ואיפה יש שריטה עבר איתו על כל אלה? האם מישהו אמר לו - "שמע חביבי, אסור לעשות כך וכך וכך" ? מהדברים שהבאת, ניכר שלא? הרי זה מגוחך שאדם מן השורה, שהידע הבסיסי שלו במכונאות מסתכם בלמלא מים בוישרים, לא יוכל לדעת מהו "שימוש ראוי" בהונדה S2000 שלכם. אתה יוצא מנק' הנחה שאותו אדם לקח את הרכב להתגרזנות (ובחייך - ברח' המסגר או יגאל אלון בין הרמזורים?) וגם היא נכונה, אינה מגובה בעובדות. אתה יכול לשער עד מחרתיים, ושוב, אינני ציני, אבל בפועל בבית משפט הכל יישאר בגדר ספקולציות. מבחינתי הוא תייר שבא לארץ ורצה אוטו עם גג נפתח... אף אחד לא הזהיר אותו בנוגע לאופי השימוש, אף אחד לא חייב אותו לדעת את ספר הרכב על בוריו, ועל כן אין לכם על מה לבוא בטענות אלא לעצמכם - אל תחזיקו רכבים מסוג זה להשכרה, או לכל הפ]חות תעבירו גם שעה עם השוכר (ותגבו שכר בהתאם) בללמד אותו מה רכב קיצוני כזה ראוי ורשאי לעבור. גם אם אותו בחור הוריד בטעות הילוך (נניח) מחמישי לשלישי, בינינו יש פה לא יותר מרשלנות , בדינה לא יהיה ניתן לחייב אותו על 90K. הבעיה היא שלא הסבתרם כראוי כיצד להשתמש ברכב, ועל כן הבעיה היא בעיקר שלכם. אני תמיד מאמין שהאמת היא אי שם באמצע, וכמו שהדברים נראים חברת ישראלימו מנסה לגלגל את מלוא האחריות על השוכר. ..........

איזה חברת השכרה תעשה דבר כזה של להשקיע שעה בללמד את הלקוח איך לנהוג ולהעביר הילוכים,ואיזה נהג יסכים לשמוע הדרכה כזו?

חיים בסרט.

כל השרשור פרט להסבר הטכני של E&A נראה לי הזוי.

וכנגד כל ההתלהמות כאן אני מאשים רק את הלקוח היקר , מכיר את האמרה "נגעת-נסעת"? רכב כזה עם רעשי מנוע ונורית לחץ שמן ואתה לא מדומם מנוע מייד אלא מתחיל לשלוח מיילים......

הזוי לחלוטין.

פורסם
טעות בידך שמוליק. בדיוק הפוך

השופט ישאל את התובע חברת ישראלימו בעלת הידע ונסיון רב השנים.

שמע אדון אריה, לקוח מודיע לכם בכתב ובע"פ שהמנוע דופק, מנורת לחץ שמן מהבהבת. רכב יחסית חדש בתקופת האחריות ששווה 200-300 אלף ש"ח.

לא תשלח מכונאי לבדוק ?? לא תשלח גרר?? לא תביא לו רכב חילופי ותיקח את הרכב האולי פגום למוסך??

מנוע דופק אדון תובע!! לא שריטה בצבע!!

ולא פעם אחת התריע הלקוח אלא מספר פעמים!!!

מה אתה רוצה מהנתבע ?? הנתבע אינו מומחה לרכב . הוא הסב את תשומת לב החברה ואתם המקצוענים אמרתם לו סע המפתחות בפנים!!

ואם השופט לא ישאל אז העו"ד של הנתבע יעשה זאת

ומכאן ברורה התוצאה.

תאכלו את מה שבישלתם

תודה שהבאת תרחיש שונה.

זה ממש על הגבול הדק לפי דעתי, יכול להיות שהשופט יאשים את שני הצדדים. האחד, שלא התעקש מספיק להעמיד את האוטו על התקלה, השני (החברה), שלא דאג מספיק לרכושו ולא טיפל בתקלה עוד כשהיה אפשר.

ובכל זאת ! אם הלקוח התריע מס. פעמים בכל צורה אפשרית, יוצא מכך, שהוא כן הבין שיש בעיה במנוע, שהוא כן הבין שיכולה להיות תקלה שתשבית, והוא כן הבין שהוא מהווה סיכון לסביבה, ועדיין הוא לקח את הרכב ונסע !

עכשיו, בוא נעשה אנלוגיה קלה למוצר מקולקל שאתה רוצה לקנות בסופר בידיעה שתאריך המוצר פג לו. האם עדיין היית קונה וטועם ממנו ?

בכוונה הדגשתי את המילה בידיעה, כי מילה זו היא מילת המפתח בסיפור.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

ממה שאני מצליח להבין מקטעי המידע פה הוא שאתה במו ידיך גורם נזק לחברה שבה אתה עובד\ בעלים.

אני הייתי ממליץ בחום לשני הצדדים להפסיק להתווכח על דפי הפורום (למרות שזה מעניין מאוד), ולהתחיל לתקשר אחד עם השני.

לטעמי למשכיר בהחלט הייתה רשלנות תורמת כלשהי אם כפי שהוא כותב , הבין שיש בעיה עם המנוע והוא המשיך בנסיעה למרות זאת.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

ברגע שהלקוח מתריע. והחברה מתייחסת בתושבה "הכל בסדר" "סע לשלום".

הלקוח חושב לעצמו אם לחברה לא אכפת מהרכב שלה למה שלי יהיה אכפת?

הלקוח יכול לטעון ולהרגיש שהרכב והמנוע לא בסדר,אין זה אומר שהוא צודק. הוא מבחינתו עשה את המקיסמום לדעתי. זה שהוא לקח את הרכב זה כי הוא היה זקוק לו נקודה. ואם אמרו לו שהרכב בסדר אז מי הוא(הלקוח) שיטען אחרת?

שיגיעו למשפט. אאמן לי שהשופט חכם (בדר"כ) ויפסוק נגד החברה. בעיקר כי לחברה יש אמצעים רבים יותר לבדיקת תקינות הרכב. ועוד נתנו ללקוח רכב לא תקין, ואם היה בעיה בברקסים? אז גם הוא היה אשם ?

השופט יראה שהלקוח ניסה והתריע לחברה ולהם לא היה אכפת. מה לדעתך הוא הוא יפסוק?

יש משפט שאומר שהלקוח תמיד צודק. במקרה הנ"ל ניראה לי שהוא נכון.

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...