Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתב כנראה לגמרי צודק. אין יותר פשוט ליחידת בקרת המנוע לדעת איזה הילוך משולב, לפי נתון מהירות מנוע והמהירות הנסיעה, כאשר יחסי ההעברה צרובים בזכרון.

קח רכב משפחתי רגיל (עם גיר ידני כמובן).

אני במהירות 100 קמ"ש.

סל"ד סביב 1200-1500.

TPS על 15%-20%.

ביאזה הילוך אני יכול להיות?

רביעי?

חמישי?

שישי?

אולי אני בכלל בניוטראל? (ב-S במקרה אין חיישן של ניטראל)

מה שאני מנסה להגיד שזה לא מאוד טריוויאלי להחליט לגבי הילוך בפועל אבל מסכים שזה אפשרי במידת דיוק/הצלחה טובה.

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תגובות 483
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מה הקשר לTPS פה הכלל? כל מה שנדרש הוא לדעת את יחס ההעברה, סל"ד המנוע ומהירות הרכב ולבצע את המכפלות הנדרשות. למצב המצערת אין שום חשיבות.

פורסם
קח רכב משפחתי רגיל (עם גיר ידני כמובן).

אני במהירות 100 קמ"ש.

סל"ד סביב 1200-1500.

TPS על 15%-20%.

ביאזה הילוך אני יכול להיות?

באף הילוך. אלא רק אם תוכיח לי שקיים רכב שבו 1500 סל"ד זה 100 קמ"ש...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני בהילוך גבוה מדיי.

יכול להיות כל הילוך (מהגבוהים שביניהם).

וגם באף הילוך עם לחיצה קלה על גז.

פורסם
עוד לא ראיתי מוסך שמשתמש בבקבוקונים של 1 ליטר, אבל זה באמת לא חשוב :)

במוסך שאני מטפל בו, זה בדיוק הסכום לשמן סינטטי מלא של MOBIL1 בדרגת צמיגות 5W30.

בדקתי את זה ישירות מול היבואן - אלו המחירים לאריזה של ליטר בודד.

מחירי השמן עלו בשנה האחרונה, למי שלא שם לב.

יאאלללה חזרה לנושא השרשור.

אני מבין שכבר הרבה זמן לא נהגת באיזו ביואיק טובה... :D

(לא בדיוק 1,500 אבל סדר גודל של 2,000 סל"ד ומטה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

באמת ילדים הנה תחפשו פה רק 22 עמודים

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=227132&highlight=%D7%9E%D7%94+%D7%94%D7%A1%D7%9C%D7%93+%D7%A9%D7%9C%D7%9A+%D7%91+100+%D7%A7%D7%9E%D7%A9

ואיך אמר קונדסון ממש קשור לשרשור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אם אני לא טועה ה S של מרצדס קרובה לנתונים אלו

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

מנסיון שלי עם כיוונים לרכבי הונדה. מי שרוצה יכול להתווכח על זה עד מחר.

המחשב מבצע חישוב לפי החיישנים ומגלה באיזה הילוך הרכב נמצא. מה שכן למחשב לוקח זמן להבין באיזה הילוך אתה.

לפעמים בכניסה להילוך 3\4\5 המחשב מתבלבל ומראה את ההילוך הקודם ואז מתקן בחזרה להילוך שאתה נמצא בו.

דוגמה

אתה נוסע בהילוך שלישי, מושך טיפה טורים ומעביר לרביעי. הדטה לוג יראה שהית בשלישי ולמרות שהעברת לרביעי והוא עדיין יראה שאתה בהילוך שלישי ואחרי שניה+- יתקן בחזרה לאיפה שאתה באמת נמצא(הילוך רביעי) ולפעמים בכלל יראה הלוך אחר לגמריי בזמן ההעברה.

קו---------------------------------------

פורסם
אני בהילוך גבוה מדיי.

יכול להיות כל הילוך (מהגבוהים שביניהם).

וגם באף הילוך עם לחיצה קלה על גז.

שוב - תראה לי רכב שבו ההילוך הגבוה ביותר הוא על 1500 ב-100 קמ"ש. לא נראה לי שיש כזה (טוב, אולי איזו מרצדס עם 8 הילוכים).

אני מבין שכבר הרבה זמן לא נהגת באיזו ביואיק טובה... :D

(לא בדיוק 1,500 אבל סדר גודל של 2,000 סל"ד ומטה).

א. ביואיק טובה זה אוקסימורון.

ב. יש הבדל בין 1500 ל-2000 (יש הרבה מכוניות עם סל"ד ב-2000 על 100 קמ"ש).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הכוונה הייתה לביואיק "טובה". מן הסתם. למרות שמין זה לא סתם.

וחקרתי קצת, ביואיק לה-קרוס על 1,800 סל"ד ב- 100 קמ"ש. :loco:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ביואיק לה-קרוס על 1,800 סל"ד ב- 100 קמ"ש. :loco:

ותמיד זה יהיה בנתיב השמאלי ביותר. לא כי הוא לא שם לב שהוא עושה עבירה, פשוט כי לא אכפת לו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
שוב - תראה לי רכב שבו ההילוך הגבוה ביותר הוא על 1500 ב-100 קמ"ש. לא נראה לי שיש כזה (טוב, אולי איזו מרצדס עם 8 הילוכים).

מה זה קשור - העצתי והעליתי להילוך גבוהה מדייייייייייי.

זהו.

פורסם

לך למשפט הניצחון תפור על השוכר!

גם ככה השופטים ובתי המשפט לא סובלים את כל חברות ההשכרה למינהם.

מנסים לתפור עליך תיק אולי אפילו אחד מבעלי החברה דפק את המנוע ועכשיו מנסים להוציא ממך מנוע!

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
בלי לרצות,סיבכת את עצמך.

בוא אני אתאר לך תרחיש (בהתבסס על מה שאתה עצמך רשמת).

לפני חודש היתה לכם תקלה במנוע, אחד החיישנים התקלקל, נדלקה נורת צ'ק אנג'ין.

בשלב זה, לטענתך, מפסיק מחשב המנוע לתעד את מהלך הנסיעה שכן הוא עצר את ההקלטה ברגע שזיהה את התקלה (הוא מקליט כל פעם 14 שניות ובתקלה הוא עוצר את התיעוד, אלה דברייך).

התקלה בדיוק קוראת בזמן שהרכב מושכר למישהו, בזמן הזה נוצרת תקלה נוספת ברכב, אבל כמובן שאין לה תיעוד כיצד נגרמה, הרי המחשב הפסיק לשמש כטכנוגרף,כן ?

הרכב נכנס לטיפול שוטף, שם מוחלף החיישן התקול, המחשב מאופס ואז הרכב עובר למר שוכר הנוכחי, על הנייר רכב נקי מתקלות, בפועל יש שם תקלה חבוייה שקרתה, ייתכן ואין לה תיעוד (כאמור המחשב הפסיק להקליט) אבל המנוע כבר דופק כי הנזק נעשה כבר.

מה אתה אומר על התרחיש הזה ?

:roll:

אני שוב אומר את זה, לטעמי עזוב אותך מבית משפט, שב עם הבחור, תגיעו לפשרה שתותיר את כולם מרוצים (פחות או יותר) ושלום על ישראל.

הוא ירוויח מכך שלא זרק המון כסף סתם, אתם תרוויחו הודעה מפרגנת על סיום הפרשה בדרכי נועם ואולי באיזשהו שלב מישהו מהפורום אפילו יבוא לשכור מכם רכב מעניין (כרגע אתם במצב שחדרתם למודעות של קהל היעד שלכם בצורה הכי רעה שיכולה להיות).

ואני כותב את זה בתור אחד שהיה שמח מאוד לשכור מכונית דוגמת S2000 בחופשות שלי בארץ (הלוואי והיו חברות השכרה בארץ שמאפשרות את זה) אבל כרגע ההתנהלות שלכם נראית (על פניו) חובבנית לגמרי.

תגובה לעניין בסך הכל.

החברה ממש לא ששה אלי קרב ואני בטוח שהלקוח יודע זאת.הוא אף טען כך בהתכתבויות שלו מול החברה ממש לאחרונה.

זו בדיוק הסיבה שלדעתי הוא הקדים שלא לצורך בכך שתקף בפורום הזה את החברה עוד הרבה לפני שהוסקו מסקנות (להזכירך אני נכנסתי להתכתבויות כאן בשלב מאוחר יותר).

הוא טעה ופתח לדעתי חזית לא אפקטיבית,לא מתוזמנת נכון ושרף לדעתי אנרגיה מיותרת.

זה שנחשפתי לזה והגבתי לתקיפה הזו ממש לא הופך את החברה למפלצת קפיטליסטית שדורסת כאן אזרח קטן וחסר אונים כפי שבין השורות הבנתי מכל מיני תגובות- אני בטוח שגם כאן יסכים איתי אותו לקוח -שמצוי בתקשורת ישירה עם החברה.

הוא גם יכול להעיד שלא דיבר איתי או אפילו נתקל בי באף רגע נתון בהתקשרות שלו מול החברה (לכל הספקנים) אלא רק כאן על דפי הפורום- והמצחיק הוא שהדיונים כאן לעומת הדיונים שם - שונים מאוד (אני בטוח שהלקוח שואל את עצמו מה אני קשור בכלל..)

אין לך שום נתון שמתייחס לכיצד מתנהלת החברה אלא רק כשתיגמר הפרשה ויתבהרו הדברים, אז להגיד - חובבנית נראה לי קצת מחוץ לקונטסט ואם היית מכיר את החברה ומכיר את שרותיה היית יודע שבפורום הזה לא נמצא קהל היעד שלה- כדאי שתיכנס לאתר ואז תבין למה אני מתכוון (ואני מתכוון לשירות העיקרי שהחברה מציעה)

אז נראה שסחטנו את הלימון מספיק לבינתיים.

לילה טוב.

פורסם
קרא בתחילת השרשור.

היו רעשים מוזרים אך אני לא מהנדס רכב\מכונות.

בשביל זה נהג החברה התקשר לנטע (היא זוכה לפרסום גדול פה..) , וההיא נתנה את האישור לנסוע.

לאחר כשעה נסיעה כבר התראתי על רעשים רציניים, על מנוע שמתקשה לפעול כשורה ועל מנורת לחץ שמן.

כשלקחתי את הרכב כנראה לא שמתי לב למנורת לחץ שמן דולקת. או שבשלב ההוא היא עדיין לא הופיעה או לחילופין היבהבה בצורה כמעט ובלתי נראית (עוצמת התאורה שלה הלכה והתחזקה עם הזמן. בהתחלה זה היה רק הבהוב).

אני לא חושב שכשאתה שוכר רכב מאוויס או אלדן אתה מעלה את האוטו על ליפט ומחבר את המחשב לסקאנר.

מה שכן, באם צצה בעיה בהמשך הדרך, אתה מודיע. החברה שולחת גרר. רכב חלופי כבר ממוקם עליו. ובזה נגמר העניין.

שי ההתנהלות שלך קצת מחשידה.

אף אחד לא טוען שאתה מהנדס רכב, אבל אין ספק שאתה מבין ברכבים יותר מן ההדיוט המצוי.

אתה הרי השתמשת במונחים טכניים כגון: לחץ שמן, דריי-שאפט (אם אני זוכר נכון) וכו' (אין לי כח לקרוא שוב את כל השירשור רק בכדי להביא ציטוט או שניים..)

בכל מקרה, מההתכתבויות/שיחות הטל' שלך עם חברת ההשכרה עושה רושם שאתה היית בטוח ומשוכנע שהמנוע "יילך" אם תמשיך בנסיעה אך בכל זאת בחרת לשמוע בקול הפקידה ולהמשיך לנסוע, נשמע לי חסר היגיון.

ייתרה מכך, אתה מצהיר כי כבר בשעה הראשונה להשכרה הבחנת בנורת לחץ שמן ושמעת רעשים חשודים מכיוון המנוע, אך עדיין בחרת להמשיך לנסוע עם הרכב ולא לחזור לסוכנות, שוב נשמע מוזר וחסר היגיון.

בנוסף, בדרכך לסוכנות ציינת כי אנשים זרים העירו לך על רעשים חזקים מכיוון המנוע והפצירו בך כי הרכב לא תקין, אך אתה בשלך המשכת בנסיעה לסוכנות, למה לא עצרת בצד?

עושה רושם שמי ששוכר רכב בסכומים גדולים כאלו (אני מניח שלא זול לשכור S2000 לחודש) לא ייתפשר על רכב במצב פחות ממושלם! ציינת שהרכב אפילו לא הצליח לעבור את ה-100 קמ"ש כבר מהרגע שיצא מהסוכנות, סלח לי אבל אני לא הייתי נוסע ברכב במצב כזה.

אך יכול להיות שאני טועה וזה רק אני שדורש רכב במצב מושלם (ואפילו שיסע מעל 100 קמ"ש) אפילו שאני שוכר קבוצה C. :roll:

בקיצור, יכולת למנוע את המקרה אם רק היית חכם ולא צודק ולדעתי אתה ברשלנותך לרמת לנזק לרכב אשר היה באחריותך, אז מה אם אמרו לך סע, אין לך שיקול דעת!?

ושלא תבין לא נכון, רשלנות תורמת יש גם מצד החברה מאחר ולא עשתה כל שביכולתה לאסוף את הרכב למוסך מהר ככל האפשר.

לדעתי, בסופו של דבר כדאי לשני הצדדים ללכת לפשרה כזו או אחרת ולחלוק בהוצאות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5766 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...