Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5828 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. מבקש עצתכם במצב בו אני נמצא...

ברשותי שברולט אופטרה 2004, 109K קילומטרז'. הייתה תמיד בידיים המשפחתיות וטופלה תמיד במורשה.

לפני יומיים בערב נדלקה לי נורת ביקורת check engine. בבוקר למחרת התייצבתי במוסך, ולאחר המתנה נאמר לי כי מדובר בתקלת גיר (אין לי את קוד התקלה), ושצריך חקירה מעמיקה יותר. עזבתי את המוסך וציפיתי לטלפון.

לאחר כמה שעות התקשרו מהמוסך. נאמר לי כי דרוש שיפוץ גיר מקיף במכון גירים (של היבואן, כי הכל במורשה).

זמן - 3-4 ימי עבודה, עלות - 7-7.5 אלף.

נאמר לי שהבעיה היא בשילוב להילוך רביעי (הרכב 4 הילוכים בגיר אוטומט), ולכן לא הרגשתי בזה באופן קיצוני בתוך העיר. כמו כן שמן הגיר די שרוף, שזה מאפיין נוסף של התקלה המדוברת. חייב לציין שנבהלתי מאוד מהעלות. המחיר, גם למורשה, נשמע גבוה מאוד, מדי. הרכב נוסע חלק ואין "בעיטות" בהעברה בין הילוכים, גם ברביעי.

לקחתי את הרכב אתמול אחה"צ, והבוקר הלכתי למוסך מורשה נוסף בעירי לחוות דעת שנייה. הנורה כבר לא התריעה, ככל הנראה החיבור למחשב אתמול איפס את התקלה. במוסך השני התחברו למחשב, אך לא זיהו משהו ספציפי. בשיחה עם אחד ממנהלי העבודה שם שאלתי על האפשרות של בעיה בגיר, והוא ענה שאם הנורה תדלק בגלל תקלת גיר - זו תהיה תקלה חשמלית ולא מכנית.

אני אמור להתקשר למוסך הראשון על מנת להחליט אם להכניס לבדיקה חוזרת, ללכת על הטיפול, או משהו... בקיצור - הנושא פתוח. מן הסתם, 7.5K זה סכום גבוה מאוד שאין לי כרגע.

שאלותיי -

1) עצתכם.

2) קשה לי להאמין שמנסים לעבוד עלי בסכומים כאלו. יש לי ניסיון עם המוסך המורשה הראשון - והוא חיובי. יכול להיות דיאגנוסטיקה שגוייה פשוט?

3) המחיר הגיוני למכון גירים מורשה? המחשבה שלי הייתה שאם במוסך השני יאתרו גם בעיית גיר - אלך למכון גירים לא מורשה.

4) כל הערה נוספת תתקבל בברכה...

תודה על הקריאה, מצפה לעצות,

עמית

פורסם

אני לא הייתי ממהר להוציא 7 אלפים שקלים. את זה אפשר לשלם גם יותר מאוחר, כאשר אין ברירה אחרת.

במידה והנורה תידלק שוב, הייתי לוקח את הרכב למוסך מורשה אחר או למכון גירים אוטומטיים כדי לקבל חוות דעת נוספת.

יכול להיות שלא צריך לשפץ את הגיר כולו, יכול להיות (וסביר שכך יהיה), שבמכון גירים שלא מטעם היבואן מחיר לשיפוץ כללי יהיה יותר נמוך בכמה אלפים.

המחיר לשיפוץ כללי שקיבלת ממוסך מורשה מתאים לסוג המוסכים הנ"ל.

אני לא מאמין שניסו לעבוד עליך, אבל יכול להיות שלא חיפשו בשבילך פתרון זול, כדי לחסוך בעלות התיקון.

אין לך קוד תקלה, לא התגלתה שום תקלה במוסך נוסף, לכן הכל השערות בלבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

כן, ככה חשבתי.

מחשבה נוספת שלי היא שגיר בעייתי לא הולך מהיום למחר אלא הוא דבר שמרגישים ("בעיטות", רעשים) כשבעיות מתחילות.

לגבי מכון גירים לא מורשה - המחשבה שלי הייתה ללכת לשם רק כאשר אקבל אינדיקציות נוספות לבעיה, כמו למשל במוסך השני (שלא מצא כלום בסוף).

מה יכול להיות הנזק במידה ואני ממשיך לנסוע רגילף בעיקר בעיר אך מדי פעם גם בינעירוני?

למה עלי לשים לב בעיקר, כדי לוודא שאין בעיה באמת (צריכת דלק, סל"ד, רעשים כאלה ואחרים..)?

תודה מראש,

עמית

פורסם

דבר ראשון - החלף את שמן הגיר השרוף. אם רוב נסיעותיך הן בעיר - זו עשוייה להיות הסיבה לכך שהשמן לא במיטבו.

בנוסף - בדוק בהסטוריה - האם הוחלף אי פעם שמן גיר ? לפי מיטב זכרוני, לפי הוראות היצרן צריך להחליף שמן גיר כל 40K ק"מ.

לדעתי הגיר תקין, והנורה נדלקה כי השמן כבר עשה את שלו.

רזי.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• תוכן חדש...