Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באופן כללי, העדפותיהן של בחורות הן לא אמת מידה לכלום.

בביה"ס היסודי הן מעדיפות את מי שמביא שוקולדים, בתיכון את זה שמוציא רשיון לפני כולם, בצבא הן אוהבות את הקרביים, בחיל האוויר הן הולכות לפי צבע הסרבל (ירוק לפני כחול), באוניברסיטה הן מחפשות את זה שמקושר להכי הרבה מסיבות, אחרי האוניברסיטה הן מוצאות את זה שיש לו הכי הרבה קשרים ב-LinkedIn, וכן הלאה... עד שבגיל 27-30 הן קולטות שכל הזמן הזה הן פספסו את האנשים האיכותיים באמת, ועכשיו פתאום "כל הטובים תפוסים".

ולענייננו, לא הייתי מתרגש מדי מהאבחנה של מר Z4. אני חושב שהחיים עוד ילמדו אותו כמה שיעורים לגבי כבוד האדם.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגיל 27, בחורה שמחליטה לצאת אתי בגלל השירות הצבאי שלי, האוטו שלי, הדירה שלי או העבודה שלי, היא בחורה שאני לא רוצה לצאת איתה כי היא שטחית ומגעילה.

בן אדם נמדד לפי פרמטרים שונים לגמרי.

פורסם

הסקות מהירות בדבר היות הדברים חוסר "כבוד האדם" מלמדות אך ורק על המסיק אותן, שכן אין להן זכר בדברים שכתבתי.

גם תחתי שירתו חיילים בעלי נסיבות חיים קשות, לעיתים גרוע יותר מ"עובדי רס"ר", עם חלקם אני עדיין בקשר מנסה לכוון אותם לכיוונים נכונים.

לכל אדם מגיע כבוד באשר הוא אדם ללא קשר לתפקיד. לגבי התפקיד, גם לו מגיע כבוד. אולם, עובדי רס"ר\משקי ממטרות וכדומה לא מכבדים בעצמם את התפקיד. עובד רס"ר שיוצא באמצע היום למכור בפיצוציה שלו בקניון, על מדים (כמובן, תוך כדי ענידת כנפ"צ ולעיתים סיכת לוחם). לעובד רס"ר כזה לא מגיע (במסגרת הצבא והתפקיד) מעבר לכבוד אדם בסיסי, שכאמור לא זלזתי בו.

אני בטוח שמי מכם שמחפש עתידו באשת חיל, תוך כדי הבנה בסיסית של מקור החלטותיהם הרציונאליות של בני אדם בחברה מערבית, תועלתנית וקפיטליסטית (ואף בתמיכה עתיקת יומין מתיאוריות אבולוציוניות), יבין מיד שאכן בחורה היוצאת עם אדם שאינו מכבד את תפקידו ו\או עצמו, כנראה שישנה סיבה לכך, ובטוח שאדם שיש לו "יותר מה להציע" לא ימצא מבוקשו בבחורה שכזאת. אין זה אומר שאין כבוד אדם או כבוד בסיסי המגיע לאותו עובד רס"ר. אבל, לכל סיר יש מכסה מתאים. ומה שמתאים לX, על כל המשתמע מכך, לא מתאים לY.

גם ה"עידוד לג'ובניקיות" אשר מתבצע כאן לא לעניין. (בלי קשר אם לפותח השרשור ישנה סיבה או לא, בכלל כל השמחה בשרשור סביב ה"תפקיד הנכסף", גורמת לזעזוע בקרב הפטריוטים שאכלו בוץ באהבה)

פורסם

Z4, אתה החלטת שתפקידו הוא עובד רס"ר וכל השאר משני אבל יש לא מעט חיילים שצריכים לעזור להאכיל את הבית (פשוטו כמשמעו) ולכן מה שמשני זה דווקא הצבא והעיקר הוא הפיצוציה שדואגת לכריך שאחיו הקטן יקח לבית הספר. אדם כזה לא פחות ערכי מלוחם סיירת מובחרת.

לגבי ג'ובניקים וקרביים, צריך להבין שהג'ובניק לא פחות חשוב. כלוחם הטבח שהכין לי אוכל סביר או השקמיסט שדאג להביא פחית קולה לשטח אחרי שבועיים של אבק היו כמו אויר לנשימה והם לא פחות חשובים מזה שהחליף אותי בשמירה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הסקות מהירות בדבר היות הדברים חוסר "כבוד האדם" מלמדות אך ורק על המסיק אותן, שכן אין להן זכר בדברים שכתבתי.

גם תחתי שירתו חיילים בעלי נסיבות חיים קשות, לעיתים גרוע יותר מ"עובדי רס"ר", עם חלקם אני עדיין בקשר מנסה לכוון אותם לכיוונים נכונים.

לכל אדם מגיע כבוד באשר הוא אדם ללא קשר לתפקיד. לגבי התפקיד, גם לו מגיע כבוד. אולם, עובדי רס"ר\משקי ממטרות וכדומה לא מכבדים בעצמם את התפקיד. עובד רס"ר שיוצא באמצע היום למכור בפיצוציה שלו בקניון, על מדים (כמובן, תוך כדי ענידת כנפ"צ ולעיתים סיכת לוחם). לעובד רס"ר כזה לא מגיע (במסגרת הצבא והתפקיד) מעבר לכבוד אדם בסיסי, שכאמור לא זלזתי בו.

אני בטוח שמי מכם שמחפש עתידו באשת חיל, תוך כדי הבנה בסיסית של מקור החלטותיהם הרציונאליות של בני אדם בחברה מערבית, תועלתנית וקפיטליסטית (ואף בתמיכה עתיקת יומין מתיאוריות אבולוציוניות), יבין מיד שאכן בחורה היוצאת עם אדם שאינו מכבד את תפקידו ו\או עצמו, כנראה שישנה סיבה לכך, ובטוח שאדם שיש לו "יותר מה להציע" לא ימצא מבוקשו בבחורה שכזאת. אין זה אומר שאין כבוד אדם או כבוד בסיסי המגיע לאותו עובד רס"ר. אבל, לכל סיר יש מכסה מתאים. ומה שמתאים לX, על כל המשתמע מכך, לא מתאים לY.

גם ה"עידוד לג'ובניקיות" אשר מתבצע כאן לא לעניין. (בלי קשר אם לפותח השרשור ישנה סיבה או לא, בכלל כל השמחה בשרשור סביב ה"תפקיד הנכסף", גורמת לזעזוע בקרב הפטריוטים שאכלו בוץ באהבה)

אין ספק שזה צורם בעיין לראות את כל גל האהדה לג'ובניקים במדינה,

ואין ספק שזה צורם ואף כואב לראות שכמות האנשים שלוקחת חלק בהגנה על המולדת קטנה מיום ליום

עם זאת אני כלוחם 3 שנים ברובאית בגולני

וכאחד שעושה במשך 6 שנים כמעט מילואים (כ-30 יום בשנה, לוחם כמובן)

עושה זאת מתוך ערכים אישיים, מתוך סיפוק עצמי, ומתוך הבנה הכרה ואמונה שדרכי היא הנכונה - בשבילי !

אלא שלא משרתים קודם כל המדינה תבוא איתם בחשבון ואז אנחנו נוכל, ברגע שהמדינה עצמה לא עומד על סדר היום שלה לבוא איתם בחשבון, אז אנחנו בטח שאין לנו יכולת או לגיטימציה לעשות זאת.

פורסם

טוב, שוב יש שרשור צבאי שמעצבן אותי.

אני מבקש מכל מי שמעריך יותר אנשים קרביים מאלו שלא קרביים לפתוח קצת את הראש ולא לחשוב כמו מישהו שלא יודע שאירופה קיימת.

העולם הוא די קטן.

בתוך העולם הזה ישנן המון מדינות, וביותר מ80% מהן השירות הצבאי הוא משהו שבכלל לא קשור לעם.

ברוב המדינות כמעט אין כזה דבר אזרח שהוא חייל לשעבר, אלא אם הוא נפצע בשירות או יצא לפנסיה.

השירות נעשה על ידי אנשים מיומנים.

פה בארץ יש תרבות ממש מחורבנת של הערצת היכולת והמוכנות להרוג אחרים, ויש כאלו שמוכנים להעיד על זה שמי שמוכן לרצוח הוא אדם ששווה יותר.

אותי לא מעניין שמישהו מוכן לרצוח כשהוא מגיש לי מועמדות לעבודה.

לא מעניין אותי מה הוא עשה בצבא כשאני מחליט להיות חבר שלו.

לא מעניין אותי מה עשו ההורים שלי מישהי כשאני יוצא איתה.

זה פשוט לא רלוונטי!

אני הייתי חוקר מצ"ח ואנשים עדיין עושים לי בדיחות על זה. כיום אני בעל תואר ראשון ובדרך לתואר שני ולדוקטורט ואנשים עדיין מתייחסים לשירות הצבאי שלי, למרות שהשחרור היה לפני יותר מחמש שנים.

זה מפגר, זה אידיוטי וממש ממש לא רלוונטי למה שאני עושה בחיים שלי.

אני נתתי המון מעצמי למדינה וחזרתי לארץ לבד לגמרי בגיל 19 וכמעט בלי שפה. הייתי עד 17:00 בצבא ואז ב19:00 הייתי מגיע לעבודה וטוחן עד 2:00 בבוקר רק כדי שיהיה לי מה לאכול. אז אל תבואו ותגידו לי שהשירות שלי פחות חשוב ושלא נתתי מספיק למדינה כי אני "ג'ובניק".

אז צאו מהקטע הזה של הערכת האדם על בסיס שנתיים-שלוש מהחיים שלו והתעלמות טוטאלית מהמצב המשפחתי, המצב שבו הוא נמצא כיום, מה עבר עליו לפני זה ומה הבעיות הבריאותיות שלו.

זה קשור גם למה החינוך שאתה מקבל והעובדה שאני לא מוכן להרוג אדם אחר רק כי הממשלה אומרת לי לעשות את זה. אין לאף אחד מאיתנו את הזכות הזו ויש אנשים כמוני שחושבים שמלחמה זה משהו אידיוטי שאפשר למנוע (רוב הזמן) בלי להיכנס לקונפליקט צבאי.

מי שאומר לי שג'ובניק הוא אדם שאי אפשר לכבד או שהוא אדם שעשה מעט מדי בשביל המדינה, שיילך לחפש.

אני משלם 200000 (מאתיים אלף) שקל במיסים לשנה ומעסיק 15 איש, אז שיגידו לי שאני לא עושה כלום בשביל אף אחד.

פורסם

פרנקוס אני מסתייג קשות מהמלה רצח בהודעה שלך, מה שיכול להתפרש כאילו אתה טוען שחיילי צה"ל רוצחים.

אני מבקש שתשנה את המילה הזאת.

הלוחם הוא החלק הכי בסיסי בפאזל הזה שנקרא צבא.

הוא גם הכי חשוב, בלעדיו אין צבא.

כל שאר הצבא בא על מנת לתת שירות ללוחם "תומכי לחימה".

בין אם זה האפסנאי, הנשק, המכונאי, השוטר הצבאי.

הכל התפתח מסביב למרכז, לליבה של הצבא שהיא הלוחם.

אם אין מערך לוגיסטי ותמיכה ללוחמים הצבא עדיין יכול להלחם - לא ביעילות.

אם אין לוחמים ויש מערך לוגיסטי מצויין - אין צבא.

תפקיד הלוחם הוא התפקיד הכי מרכזי (מרכזי! לא חשוב!)

הלוחם כבן אדם הוא לא הכי חשוב, כל חיילי צה"ל חשובים.

פורסם
אין ספק שזה צורם בעיין לראות את כל גל האהדה לג'ובניקים במדינה,

ואין ספק שזה צורם ואף כואב לראות שכמות האנשים שלוקחת חלק בהגנה על המולדת קטנה מיום ליום

עם זאת אני כלוחם 3 שנים ברובאית בגולני

וכאחד שעושה במשך 6 שנים כמעט מילואים (כ-30 יום בשנה, לוחם כמובן)

עושה זאת מתוך ערכים אישיים, מתוך סיפוק עצמי, ומתוך הבנה הכרה ואמונה שדרכי היא הנכונה - בשבילי !

אלא שלא משרתים קודם כל המדינה תבוא איתם בחשבון ואז אנחנו נוכל, ברגע שהמדינה עצמה לא עומד על סדר היום שלה לבוא איתם בחשבון, אז אנחנו בטח שאין לנו יכולת או לגיטימציה לעשות זאת.

שאני אבין, לפי המשתמע מדבריך - מי שלא הולך לקרבי = לא משרת את המדינה?

מי שלא בקרבי = לא מגן על המולדת?

מה בדיוק אתה, כלוחם, היית עושה בלי כל אותם "ג'ובניקים"? רמז: כנראה שלא הרבה.

כל אחד תורם מעצמו במה שהוא יכול, וזה שלזה עם האסטמה או להוא עם הבעיות בגב אין יכולת לשרת בקרבי לא הופך אותם לפחות טובים (או אותך ליותר טוב).

פורסם

בתור "ג'ובניק" חשוב לי לציין דבר אחד.

כבר הרבה שנים ידוע שיש שתי חזיתות למלחמה, חזית לחימתית וחזית טכנולוגית.

בלי הג'ובניקים לא היינו יכולים לתת פייט אפילו לא בחזית הלחימתית, מה היה עושה לוחם בלי האפסנאי שיכין לו את האפוד וכל הציוד? מה היה עושה אותו לוחם בלי טבח שיכין לו אוכל גם אם הוא לא טעים? מה היה עושה לוחם בלי הנהג שיסיע את האלופים כדי שיחליטו איך בידיוק לתקוף? או השקמיסט שיגיע עם פחיות קולה קרות ויעלה חיוך מאוזן לאוזן ללוחמים? טוב הבנתם, יש עוד המון דוגמאות.

ומה היה עושה הצבא אם לא הייתה את החזית הטכנולוגית?

למען הסר הספק, אני ג'ובניק שמשרת בתל השומר, מתכנת פרוייקט שאין לו קשר למלחמה אלא למען החיילים ואנשי הקבע כדי למנוע סחבת מיותרת בכל הנוגע לשכר ומי שאי פעם הגיע כדי לברר מה קורה עם השכר שלו יודע טוב מאוד על מה אני מדבר וכמה ימים אפשר להעביר שם בלי לקבל תשובה מדוייקת, אני בא בידיוק כדי למנוע את בזבוז הזמן הזה.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם

כל אחד תורם את המעט שלו שביחד זה הרבה. בפועל חסרים לוחמים וג'ובניקים יש בכל פינה (אני משתמש במילה עדינה).

ועוד דבר, על זה שייעלת את נושא השכר לאנשי הקבע, זה מעניין את קצה הביצה לפלוני אלמוני, אם אתמול פגעתי במחבל שהיה בדרך לבית שלך, זה מעניין את כל העם.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
פרנקוס אני מסתייג קשות מהמלה רצח בהודעה שלך, מה שיכול להתפרש כאילו אתה טוען שחיילי צה"ל רוצחים.

אני מבקש שתשנה את המילה הזאת.

הלוחם הוא החלק הכי בסיסי בפאזל הזה שנקרא צבא.

הוא גם הכי חשוב, בלעדיו אין צבא.

תפקיד הלוחם הוא התפקיד הכי מרכזי (מרכזי! לא חשוב!)

הלוחם כבן אדם הוא לא הכי חשוב, כל חיילי צה"ל חשובים.

אולי תחליט כבר?

הוא הכי חשוב או לא?

ולא, אני לא מסתייג מהמילה רצח.

התפקיד של חייל הוא לרצוח, וזה לא משהו שמכוון לחייל צה"ל בהכרח.

הביקורת שלי היא על התנהלות של מדינות בכלליות והמוסד של הצבא בכלליות.

חייל אפגני הוא רוצח.

חייל סורי הוא רוצח.

חייל אמריקאי הוא רוצח.

חייל ישראלי הוא רוצח.

אם הייתי אומר לך רק שחייל סורי הוא רוצח לא הייתה לך בעיה עם זה, נכון?

לזה קוראים צביעות.

כל חייל מאומן לרצוח אחרים. זו תכלית התפקיד שלו.

פורסם

מבחינתי? שלא יעניין בכלל אל האלמוני פלוני הזה.

אני עושה את העבודה שלי בישביל אנשי צבא שמקרה הצורך ידעו להעריך את הייעול לעומת העבר.

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

פורסם
אולי תחליט כבר?

הוא הכי חשוב או לא?

ולא, אני לא מסתייג מהמילה רצח.

התפקיד של חייל הוא לרצוח, וזה לא משהו שמכוון לחייל צה"ל בהכרח.

הביקורת שלי היא על התנהלות של מדינות בכלליות והמוסד של הצבא בכלליות.

חייל אפגני הוא רוצח.

חייל סורי הוא רוצח.

חייל אמריקאי הוא רוצח.

חייל ישראלי הוא רוצח.

אם הייתי אומר לך רק שחייל סורי הוא רוצח לא הייתה לך בעיה עם זה, נכון?

לזה קוראים צביעות.

כל חייל מאומן לרצוח אחרים. זו תכלית התפקיד שלו.

לא רצח כי אם GENOCIDE... :roll:

האמת שהשבוע, אולי בגלל החופש הגדול הפורום שובר את שיא המטורללים, לפחות לפי מה שזכור לי בתור אחד מ"זקני הפורום"...

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...