Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5845 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בלעדי הצבא הברוטאלי הזה, ה*** הפציפיסטי שלך והנפש ה"טהורה" והשמאלנית לא הייתה מתקיימת. לך למקום אחר, כאן, אם לא הבנת, זאת מדינה שנלחמת על זכותה ועושה זאת בצורה המוסרית והראויה בעולם.

לא אמרתי שלא. בתוך המערכת שקיימת בחלק הזה של העולם, אנחנו חייבים להגן על עצמנו.

אני רק אומר שצבא זה ארגון שהורג ורוצח.

זו לא אמירה תוקפת, אלא פשוט אמירה עובדתית.

בשביל אנשים כמוך לא שווה להלחם. אתה כפוי טובה. אתה לא ראוי ולא מגיעה לך במה והתייחסות. וכן, אתה לא שווה כלום ולא בגלל שלא היית קרבי.

למה אני כפוי טובה?

התגובה שלך היא בדיוק מה שהתייחסתי אליו קודם ומה שחיפשתי.

אתה מייחס חשיבות עליונה ללאומניות ולתמיכה בלי חשיבה בכל פעולה שהמדינה עושה.

אני מייחס חשיבות להישגים של אנשים ולערכים שבהם הם מחזיקים.

אז למה אני לא שווה כלום? כי אני לא מקבל את מה שטוחנים לי במוח?

המיליטנטיות הזאת היא הסיבה שבגללה הישראלים כל כך עצבניים תמיד (גם על הכביש) והסיבה שבגללה אנחנו לא יכולים לפתור את הבעיות הפנימיות של המדינה.

כן, אנחנו חייבים להגן על עצמנו, אבל גם חייבים להבין שזה לא מעיד על יותר ערכיות.

מה תעשה ביום שלא נהיה במלחמה?

תמשיך להגיד שמי שלא משרת בקרבי לא שווה כלום?

לי היה שירות ממש גרוע והיו מקרים שבהם ממש רציתי לדפוק נפקדות כי לא היה לי אפילו כסף לאכול ולא רצו לאשר לי חופשה בשביל לעבוד קצת. אני גם הקרבתי המון, בתוך היכולות שלי.

ועם כל זה ויתרתי כמה פעמים על ימי רגילה והוצאתי גימלים רק פעמיים כשכבר הגעתי לבית חולים. הייתי דופק שעות אקסטרה רק כי היה לי אכפת ממה שאני עושה וראיתי ערך של ממש בעשייה למען המדינה. תזכור גם שהייתי חייל בודד. העובדה שהייתי במשרד לא עושה את השירות שלי לפחות רלוונטי או פחות מוקרב, למרות שכיום הוא חלק מהעבר הרחוק.

צריך לצאת מהקטע הזה של "אתה איתנו או נגדנו". אני בעד המדינה ומאמין שיש לנו את הזכות להגן על עצמנו בכל הכוח ההכרחי בשביל להבטיח שנהיה כאן מחר.

מצד שני, אני לא מבסס את הדעות של על אנשים לפי מה שהם עשו בצבא כי זה ממש ממש לא רלוונטי.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שאני אבין, לפי המשתמע מדבריך - מי שלא הולך לקרבי = לא משרת את המדינה?

מי שלא בקרבי = לא מגן על המולדת?

מה בדיוק אתה, כלוחם, היית עושה בלי כל אותם "ג'ובניקים"? רמז: כנראה שלא הרבה.

כל אחד תורם מעצמו במה שהוא יכול, וזה שלזה עם האסטמה או להוא עם הבעיות בגב אין יכולת לשרת בקרבי לא הופך אותם לפחות טובים (או אותך ליותר טוב).

מי שיש לו פתור על בעיות רפואיות אמיתיות (ולא כאלו שהוא פיברק) אני מצדיע לו ומכבד אותו בכל תפקיד שהוא ימלא כמו כל לוחם בצהל

שדיברתי התייחסתי לאנשים שיכולים מבחינה בריאותית (אמיתית!) לשרת את המדינה בחזית, ובוחרים לעשות את זה אחרת מתוך פינוק\התפנקות\סוציומאטיות\התעלמות מהצורך

פרנקוס אם כלכך רע לך עם ערכי צה"ל, ואם כלכך מפריע לך הצורה בה הוא פועל, או הדרך בה הוא נוהג, או הנורמות סביבן הוא מתקיים, אז למה אתה חי במידנה שקיומה מבוססת עליו ?

תעבור לחול, למדינות נטרליות שם אין צבא, ואין מלחמות וכולם כל היום מדלגים להם ברחובות בהנאה רבה, אני בטוח שישמחו לקבל אדם גדול ועילאי כמוך.

פורסם
מי שיש לו פתור על בעיות רפואיות אמיתיות (ולא כאלו שהוא פיברק) אני מצדיע לו ומכבד אותו בכל תפקיד שהוא ימלא כמו כל לוחם בצהל

שדיברתי התייחסתי לאנשים שיכולים מבחינה בריאותית (אמיתית!) לשרת את המדינה בחזית, ובוחרים לעשות את זה אחרת מתוך פינוק\התפנקות\סוציומאטיות\התעלמות מהצורך

פרנקוס אם כלכך רע לך עם ערכי צה"ל, ואם כלכך מפריע לך הצורה בה הוא פועל, או הדרך בה הוא נוהג, או הנורמות סביבן הוא מתקיים, אז למה אתה חי במידנה שקיומה מבוססת עליו ?

תעבור לחול, למדינות נטרליות שם אין צבא, ואין מלחמות וכולם כל היום מדלגים להם ברחובות בהנאה רבה, אני בטוח שישמחו לקבל אדם גדול ועילאי כמוך.

עתיד, עם כל הכבוד אתה מגזים ולא מבין איך צבא עובד ומה הוא צריך.

אם הצבא החליט שכישוריו של אדם מסויים יביאו יותר תועלת כמחלק תה בקרייה אז זה התפקיד שהוא חייב לעשות בלי קשר לכישוריו הפיזיים. הצבא זקוק לא רק לכוח אלא גם למוח ורק הצבא מחליט איפה הוא צריך אדם מסויים ואיזה תפקיד חסר.

הזלזול הזה בלא קרביים פשוט מקומם ומחליא. בדיוק כמו שאוטו זה לא רק מנוע ובלי מערכות הבקרה והשירות הוא לא היה נוסע כך גם בלעדיהם אנחנו היינו מתים בשדה הקרב.

מבחינתי כל מי ששירת או ניסה באמת לשרת את 3 השנים והמשיך אח"כ לשרת במילואים (כמובן בהנחה שמצבו הבריאותי והאישי מאפשר זאת) הוא אדם ראוי וחיובי בלי קשר אם היה ביחידה מובחרת או ש"ג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

באמת אולי תעזוב אותנו בשקט ותעבור למדינה אחרת,

לא הבנתם שאני לא תוקף את צה"ל?

זו בדיוק הנקודה שלי, שאתם מגינים עליו בצורה אוטומטית ולא שומעים את מה שאנשים באמת מנסים להגיד. אין פה דיאלוג, רק קריאה חלקית של הודעות והתייחסות לחלקים שאתם לא מסכימים איתם.

קצת קריאה כמו שצריך לא תעשה לכם נזק.

תקראו מה שכתבתי בלי רגש ונסו להבין באמת למה התכוונתי.

בפעם המליון, זה לא משהו נגד צה"ל אלא ביקורת כלפי צבאות בכל העולם.

אמרתי כבר שצה"ל הוא הצבא הכי מוסרי בעולם.

וגם לשוויץ יש צבא, למרות שהם ניטרליים לגמרי.

פורסם

רק מזכיר לכל מי שאולי לא מודע לזה:

כל יום (כן כן, כל יום) ישנם טרוריסטים, ולא לא מדובר על כאלה עם מיקרוגלים ממוצא אתיופי, שמנסים להיכנס לתחומה של מדינת ישראל ע"מ לפגוע באזרחיה, מטרת הצבא היא לא להרוג אותם, אי אז במקום גדרות, היו לנו שדות מוקשים.

במקום זה, יש לנו גדרות, ומערכות תצפית שמטרתן היא לזהות את אותם אנשים המתגנבים אל הגדרות, ולירות כמה כדורים באוויר כדי שהם יבינו שעלו עליהם ויותרו.

מתי הצבא הורג אותם? כשהוא מזהה אמצעי וכוונה!

לדעתי בחוק זה נקרא הגנה עצמית.

את הדברים האלה אני אומר ממקור ראשון בתור אחד שהתפקיד שלו בצבא זה לחפש מחבלים שמתקרבים לגדר ולהכווין אליהם גורמי אש.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

העניין הוא , שהיום מלבד עבודות בשירות הבטחון , או עבודות שדורשות ממך הכשרה מהצבא כרובאי.

אף אחד לא ממש שם ז*ן מה עשית ומה לא עשית בצבא

רוב המעסיקים לא משנה להם מה השירות הצבאי , זה רק לפרוטוקול.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם

א. פרנקוס, השהות הממושכת באונ' חיפה לא עושה לך טוב.

ב. חזרתי השבוע ממילואים. בסדיר שלי כלוחם, תמיד היינו לועגים ומזלזלים בחיילי המפקדה ה"ג'ובניקים". (שכמובן היו ברמת שירות א', בסיסים סגורים וממש לא דומים לג'ובניקים אמיתיים). קרה המקרה והרס"פ נעדר ומוניתי לרס"פ. לא לחמתי, לא הסתערתי, לא עשיתי לא פרט ולא חוליה. אבל דאגתי כל היום למים לחיילים, לאוכל, לעשות על האש, זיכויים, החתמות ונקיונות. כשהחיילים בשטח נחו בשל עומס החום - נגד המשמעת, עובדי הרס"ר ויתר ה"ג'ובניקים" המשיכו לקרוע את עצמם.

אז אני למדתי לעצמי, שלפעמים הלא לוחמים עובדים יותר קשה מהלוחמים, ושיש לכבד כל אדם לפי מעשיו ולא לפי שיבוצו. וליוסי, מקלדה, עלואן, עאסף, יוגב ואילן, ממפקדת 417 - שאפו ענק.

צביקי.

פורסם

יאמר לזכותו של פרנקוס שהוא צודק וכולכם טועים, או ליתר דיוק, מתפרצים לדלת פתוחה.

ישראל היא מדינת צבא, וזה לא משנה כמה תתכחשו לזה. יש לזה יתרונות, אבל זה בעיקר

דופק לגמרי את המבנה החברתי שלה והכישורים הסוציאליים של אזרחיה. בין אם זה מחוייב

המציאות או סתם נח לאנשים מסויימים, זה המצב ואין טעם בכלל לריב על זה.

יאמר לחובתו שהיכולת לשפוט אדם לפי מה שהוא עשה בצבא היא דווקא כלי מאד שימושי.

נכון, אם היית עובד רס"ר זה לא בהכרח אומר שאתה חלאת המין האנושי (למרות שרובם

בהחלט משתייכים לקטגוריה, לפחות בחיל האוויר), אבל זה בהחלט נותן אינדיקציה מסויימת.

הצבא הוא התקופה הכי מעצבת לאופי של רובנו, וזה ניכר גם בהמשך. חייל קרבי יאמץ בד"כ

את הגישה הקרבית, טייס יתנהג כמו טייס וטכנאי כמו טכנאי. אם תיתקלו באנשים האלה מקץ

שני עשורים, עדיין תוכלו ברוב המקרים לראות את אותם סממני התנהגות טיפוסיים.

אז נכון, לא כולם כאלה, לא כל הקרביים מתנהגים כמו בהמות ולא כל הטייסים הם ג'נטלמנים,

אבל במצבים רבים, השאלה "מה עשית בצבא" בהחלט יכולה לשמש כמסננת ראשונית טובה.

פורסם

ב. חזרתי השבוע ממילואים. בסדיר שלי כלוחם, תמיד היינו לועגים ומזלזלים בחיילי המפקדה ה"ג'ובניקים".

בדיוק זה מה שצריך להפסיק.

גועל נפש לשבת בחדר אוכל (בתה"ש לצורך העניין) שיש תור ענק במנה העיקרית ולראות שני אנשים עם כומתות סגולות פשוט עוקפים את כל התור ונעמדים מול מי שמחלק את האוכל בפוזה של "מותר לנו כי אנחנו קרביים ואתם ג'ובניקים". אמנם זה לא כולם והרוב לא מראים את הזלזול הזה וכן עומדים בתור כמו כולם (הכוונה ללוחמים), אבל דברים כאלה פשוט מחליאים אותי.

פורסם

אתה באמת מאמין בשטויות שכתבת? :roll:

אף חייל קרבי לא בא לתל השומר "חצי שעה לפני מארב" וגם לא חמש שעות לפני מארב, רוב החיילים הקרביים שמגיעים לתל השומר מגיעים למבד"קים או דברים דומים (כלומר באותו יום שהם שוהים בבסיס הם לא שונים מאף ג'ובניק רגיל), ככה שתאמין לי שהם לא מיהרו לשום מקום, פשוט התנהגות גועלית נטו.

פורסם
גם אם כל היום תהיה תורן רס"ר שם, תלך על זה !

לא משנה מה התפקיד, תקפוץ על זה כמו שבחיים לא קפצת על משהו.

נתניה - זה מטר מהים, כוסיות, צרפתיות משתזפות בלי חלק עליון, ועכשיו גם האולפן השקוף הגיע.

אתה עדיין כאן ? לך תחתום על התפקיד !

איך זה שאני מסתובב בנתניה ולא רואה צרפתיות משתזפות בלי חלק עליון?:roll:

קובי

• תוכן חדש...