Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובבי הגה - תחילת הסוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שני תהליכים מניעים את הוצאת המכונית מידי הנהג:

1. אי קבלת נפגעים בתאונות דרכים ככורח המציאות, וכתוצאה מכך, הגברת הדגש על בטיחות ואי המקובלות החברתית/מוסרית של לקיחת סיכונים.

2. ההתקדמות הטכנולוגית בכל הקשור לשליטה ממוחשבת על פעולות מורכבות, כמו נהיגה (ראו מאמר מקושר). התקדמות שלא תדרוש תשתית מיוחדת על מנת לתפעל את הרכב עבורנו.

אנחנו רואים את התממשות שני התהליכים הללו במכוניות של היום, בייחוד בספורטיביות עממיות (או שמא "הספורטיביות"), שנופלות ברובן, כמכוניות לנהג שיודע לנהוג, מהדורות הקודמים, מבחינת ניהוג ויכולת להגיע ולנהוג על המגבלות.

בסופו של דבר, כמו הסוסים, המכוניות נהוגות האדם ייעלמו לאיטן מהרחובות, והמכונית הנהוגה בידי אדם תישאר רק כספורט, במסלולים ייעודיים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זוית ראייה מעניינת, לטעמי לא ממש ריאלית.

יש מחסום פסיכולוגי לא פשוט בעניין של לתת למכונית "לנהג את עצמה".

אותו מחסום קיים למשל אצל טייסים, בגובה 30K רגל הם מוכנים לסמוך על טייס אוטומטי שיטיס את המטוס.

בגובה 150 מ' הביטחון יורד פלאים לרמה שהם אומנם נותנים למחשב להטיס אבל עם היד על הסטיק מהסיבה שפתאום הכל נראה קרוב ויש פחות מרווח לטעות.

על אותו משקל אני מאמין שלהמון אנשים יהיה מחסום פסיכולוגי לתת למכונית לנהג את עצמה ללא התערבות פשוט כי המרווח טעות שלך מאוד קטן (נניח בנהיגה בכביש מהיר על 100 קמ"ש).

ראה למשל את הניסוי של וולו עם מערכת הבלימה האוטומטית (זו שהמכונית סיימה את הבלימה בתוך המשאית...פורסם לא מזמן).

כמובן שתוך שנה-שנתיים יציגו כבר מערכת שתבצע את המשימה בצורה יותר יעילה, השאלה אם אתה תיהיה מוכן לסמוך עלייה ב-100% ב-100% מהמקרים ?

אני לא.

אני חושב שלמרות ההתקדמות הטכנולוגית, אנשים כן יסמכו על מחשבים בחלק מהפעולות (למשל בהעברת הילוכים כמו תיבות DSG וכו') אבל פחות יסמכו על מערכות שלוקחות ממך את השליטה על ההיגוי, למשל.

לגבי מכוניות ספורטיביות היום לעומת מכוניות ספורטיביות לפני 2 דורות למשל, אני לא מסכים עם כך שהחדשות נופלות מהישנות.

נכון, בחדשות קשה יותר להגיע למגבלות, אבל זה בגלל שהמכוניות טובות יותר ומעטפת הביצועים\אחיזה שלהם טובה יותר.

בו נוציא רגע מהמשוואה את דגמי פז'ו הספורטיביים של שנות ה-90 (205,106,306).

אתה חושב שהגולף GTI דור 4 היתה טובה באיזשהו פרמטר יותר מהדור 6 ?

אתה חושב שאיזשהו דור של ה-GTI היה טוב יותר מהדור הנוכחי ?

זו דוגמא אחת מני רבות..

נכון, לחלק מהמכוניות הישנות יותר היו יתרונות כאלה ואחרים (אמפרזה GT היתה יותר נשכנית ואגרסיבית מה-WRX שהחליפה אותה, דגמי פז'ו של שנות ה-2000 לא נותנים את הפאן של דגמי שנות ה-90 וכו').

אבל כשמסתכלים על המכוניות כחבילה, אני לא חושב שיש ספק שהמכוניות היום טובות יותר:

הן חזקות יותר, לרוב חסכוניות יותר, הן אוחזות יותר.

אז ההגה היום פחות מתקשר מלפני 2 דורות, השילדות של פז'ו בשנות ה-90 כנראה ישארו כזכרון מתוק למי שפעם החזיק את אחד הדגמים הרלוונטים.

אבל בוא לא נשכח שיש בעולם עוד מדינות חוץ מישראל ושם יש עוד המון מכוניות שיסתרו את מה שכתבת (מגאן RS, לוטוס אליז\אקסיג' וכו', וזה עוד לפני שנכנסנו לפנטזיות מוטוריות כמו פרארי,למבורגיני וכו').

אני חושב שעם כל ההתקדמות הטכנולוגית, אנחנו עדיין רחוקים מהיום שהמכונית תקדם את פנינו בברכה, תכין לנו קפה ותיתן לנו לישון עד שנגיע ליעדנו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני אומר לך באופן מוחלט וחד משמעי שאין שום מערכת שאפילו מתיימרת להטיס מטוס בגובה 150 מטר.

רק בשנים האחרונות נכנסו לתחום מערכות שמסוגלות לייצב מסוק למצב hover באוויר, מכאן ועד טיסה בגובה נמוך המרחק גדול.

Auto Emoción

פורסם
אני אומר לך באופן מוחלט וחד משמעי שאין שום מערכת שאפילו מתיימרת להטיס מטוס בגובה 150 מטר.

רק בשנים האחרונות נכנסו לתחום מערכות שמסוגלות לייצב מסוק למצב hover באוויר, מכאן ועד טיסה בגובה נמוך המרחק גדול.

ואני אומר לך שיש מערכות שיכולות לעשות את זה, ואפילו להנחית את המטוס.

ולעניין- אני חושב שיהיה את זה, וזה יקטין משמעותית את תאונות הדרכים.

מכיוון שפה המחשב דואג להכל, ועושה את הכל, ואין שום סכנה לטעויות אדם שהן ה-גורמים לתאונות דרכים.

בנוסף יש פיקוח תמידי מצד החיישנים על כל כיווני הרכב בכל רגע נתון.

פורסם

מסכים ב 100% עם עידן.

אפשר תמיד לבכות עד כמה שפעם היה יותר טוב בהכל ורק לראות את החסרונות בכל דבר ואפשר גם לראות שהמכוניות היום פשוט טובות יותר.

emotion of motion

פורסם

אתה טועה. כבר היום יש מערכות ממוחשבות שיכולות ואפילו עושות את זה בצורה יום-יומית. אם אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן לחפש בוויקיפדיה או באתרי הטיס השונים חומר על ILS Cat 3. ביו-טיוב יש אפילו כמה סרטונים של גישות כאלו.

אנחנו עדיין רחוקים מאוד מהיום בו המכוניות ינהגו את עצמן. צריך להבין שזה תהליך ארוך שלא יקרא ביום אחד, ואת תחילתו כבר עברנו. לפני 20 או 30 שנה מערכות בקרת השיוט כללו ברז מכני שאיפשר לשלוט על פתיחת המצערת בצורה קבועה ודי פרימיטיבית. עשר שנים אחר כך הגיעו מערכות בקרת שיוט שכבר ידעו לשלוט על פתיחת המצערת כדי לשמור על מהירות קבועה וגם מערכות ESP וBAS שהלכה למעשה הפקיעו את השליטה על המצערת והבלמים מידי הנהג במצבי חירום. לאחרונה אנחנו נחשפים גם לבקרות שיוט אקטיביות בחלק מהרכבים היותר יקרים.

זה לא שנקום בוקר אחד ונגלה שכבר אי אפשר לנהוג, זה תהליך שיקח זמן אבל אין ספק שבסופו נאלץ לוותר על הנהיגה היום-יומית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין ספק שהכיוון הכללי אינו איתנו, אלו שאוהבים לנהוג, לחוש, לאתגר את עצמם ואת המכונה. הרוב יסתפק גם בתפלצות דוגמת הפלואנס ZE(החשמלית), אם זה ישתלם לו. הרוב מסתפק בהגעה ממקום למקום - ולא ממש משנה לו איך.

הרוב תמיד היה כזה. פעם היתה לו חיפושית או סוסיתא או סובארו 1300DL או מאזדה. מחר, אפשר רק לנחש :roll:

מה שנותר לנו זה להנות ממה שיש היום(ויש, תודה לאל, ממה להנות. רק החודש נהניתי מאד מהניסן 370Z ומהמיטו תלתן ירוק, לדוגמה) ולא יהיה מחר - או להתענג על מכוניות קלאסיות.

מבחינתי, שתי האפשרויות מנצחות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

.

אז אני אומר לך באופן מוחלט שאתה טועה.

חפש בגוגל "פוד לנטירן".

אם ניקח לדוגמא F15I, המטוס יכול לטוס בגובה פני קרקע תוך כדי שהמערכת מזהה תוואי שטח ומתאימה גובה בהתאם לקרקע, המערכת מזהה כבלי חשמל ויודעת למשוך סטיק בהתאם.

אה כן, ואם ממש תתעקש, המערכת גם תנחית את המטוס עצמאית.

פורסם
השאלה אם אתה תיהיה מוכן לסמוך עלייה ב-100% ב-100% מהמקרים ?

אני לא.

נראה לי שהנקודה של פותח השרשור היא, שאף אחד לא ישאל אותך.

ולצערי אני חושב שהוא צודק.

דני

פורסם
אז אני אומר לך באופן מוחלט שאתה טועה.

חפש בגוגל "פוד לנטירן".

אם ניקח לדוגמא F15I, המטוס יכול לטוס בגובה פני קרקע תוך כדי שהמערכת מזהה תוואי שטח ומתאימה גובה בהתאם לקרקע, המערכת מזהה כבלי חשמל ויודעת למשוך סטיק בהתאם.

אה כן, ואם ממש תתעקש, המערכת גם תנחית את המטוס עצמאית.

יש כל מיני קונספטים, אבל בארץ אין שום מערכת שאפילו דומה לזה בשימוש.

Auto Emoción

פורסם

אף אחד אולי לא ישאל אותי אם לשים מערכת כזאת בדגמי פרימיום, אבל אף אחד גם לא מכריח אותי לקנות את דגם הפרימיום.

תמיד אפשר להסתפק בגירסא פחות "מאובזרת", והרי מערכת שכזו (ששולטת על היגוי\גז\ברקס) תיהיה יקרה כי תצטרך סרבואים שיתפעלו את ההיגוי, ומחשבים, ולא מעט חיישנים, ורדאר וכו' וכו' וכו'.

זול זה לא יהיה ויבואנים יהיו חייבים לשמר גם את הלקוחות שדלים יותר באמצעים.

אז יהיו אנשים "אמידים" שרובוט יקח אותם מנקודה א' ל-ב' והיו אנשים "עממיים" שגם יהנו קצת בדרך.

לא צריך לצייר את העתיד ככזה שחור, תמיד יהיו אלה שאוהבים ונהנים מנהיגה והיצרנים לא ימהרו לוותר עליהם כי בסופו של דבר הרכבים הספורטיביים יותר גם יקרים יותר.

פורסם
יש מחסום פסיכולוגי לא פשוט בעניין של לתת למכונית "לנהג את עצמה".

לסבתא שלי יש מחסום פסיכולוגי לגשת לכספומט. כשעוד יכלה ללכת, היא היתה הולכת לטלר ומוציאה כסף עם צ'ק, 30 שנה אחרי הכספומט הראשון.

גם משימוש במכוניות הראשונות היה מחסום פסיכולוגי. הפסיכולוגיה משתנה עם השתנות הסביבה. זה נכון שהטכנולוגיה משתנה יותר מהר ממה שרובינו מסוגלים לאמץ, אבל שינויים מתקבלים לבסוף, בטח כאלו שנתמכים ע"י אינטרסים כלכליים וחברתיים.

בפשטות, ילד שהמכונית צעצוע שלו תבלום בשבילו, לא יהיה לו מחסום פסיכולוגי בעניין בתור בוגר.

לגבי הטיעונים שהמכוניות היום לא פחות ספורטיביות, אני אחדד את הטיעון, כי קשה להגדיר מהו "ספורטיבי". בוא נאמר שהספורטיביות היום פחות תלויות במיומנות הנהג (שבעיני זה הופך אותן לפחות ספורטיביות, בהגדרה).

פורסם

איש, זה שרשור שני בעמוד זה בו אתה עולה גבוה, רק כדי לרדת מהר, לחפור לעצמך בור, ולהמשיך לצעוק ממנו. כמו בשרשור הקודם, אני מייעץ לך להפסיק לצעוק, כי כמה שאתה צועק יותר העומק גדל

פורסם

ציטוט מתוך כתבה בבטאון חיל האויר, גליון 159, אוקטובר 2004:

"מי שיצא לטייל בערבות הנגב בשנים האחרונות אולי שמע אותו. בלילות, גם החשוכים מאוד, הוא עובר בגובה מאוד נמוך, במהירות מאוד גבוהה ובדרך כלל לא לבדו. בדיוק מושלם הוא טס מעל הרים, ואדיות, גבעות ונחלים-תמיד שומר על גובה זהה מעל פני השטח. בדרך לאימון נוסף, או בשובו הביתה מעוד משימה מוצלחת, תנאי הראות ומזג-האוויר אינם מהווים מכשלה עבורו. ה-F-15I, או בשמו העברי רעם, לא מכיר את המושג "מגבלות". מטוס הקרב, שעוצב כגרסת התקיפה של ה-F-15, בה הותקנו בנוסף גם שיפורים ישראליים ייחודיים, חוגג כבר שש שנים לעלייתו ארצה.

אחת המערכות הבולטות ביותר ברעם היא ה"לנטירן", המורכבת משני פודים או מטענים יעודיים (מטע"דים): פוד ניווט ופוד רכישת מטרות. פוד הניווט, המחובר גם למערכת הטייס האוטומטי במטוס, יודע לזהות את תוואי השטח ולשמור על גובה הטיסה שהוגדר לו, על-פיו. לדוגמה, אם הוגדר לפוד הניווט לטוס בגובה קבוע של 500 רגל מעל פני השטח ובדרך נתקל הפוד בהר או בגבעה, הוא "יודע" להרים את המטוס לגובה של 500 רגל מעל ההר ומיד לאחר- מכן לשוב לאותו הגובה מעל המישור."

הרעם נמצא בארץ מאז שנת 98, כך שבחישוב כללי אתה מפגר אחר הטכנולוגיה בכ-12 שנים.

מערכת דומה יש אגב במטוסי ה-F15 איגל של ערב הסעודית ועוד מדינות כמו סינגפור וכו'.

*עריכה,

רק עכשיו אני שם לב שבכתבה מדברים על 500 רגל, מראה שהזכרון שלי לא דפוק (בקיצור, 500 רגל זה כ-152 מ').

פורסם

אני כ"כ בטוח בעצמי רק בגלל שלפני כשבועיים יצא לי לדבר עם טייס F16I על הנושא הזה בדיוק, והוא היה מאוד חד משמעי.

אני מכיר המון טייסים ואנשים שמתעסקים בתחום, גם מהצבא וגם מהעולם האזרחי, ואני מתכוון לבדוק את הנושא הזה שוב, ולא דרך כתבות מגוגל אלא דרך אנשים שאשכרה חיים את זה.

יש מערכות שיכולות להנחית מטוס אבל משתמשים בהם רק בכטב"מים ורק בתנאי מזג אוויר טובים, ויש מערכות שיכולות להטיס מטוס באופן "אוטומטי" אבל לא משתמשים בזה אף פעם, היה איזה ניסוי כזה אבל החליטו שזה לא שווה את זה.

ניסויים יש הרבה פעמים, ב"יסעור 2000" הותקנה מערכת hover אוטומטי שפשוט לא עבדה.

Auto Emoción

• תוכן חדש...