Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חובבי הגה - תחילת הסוף

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התסריט ש-falou מציג הוא אפשרי בהחלט. הוא לא יקרה באופן מיידי ורובנו אולי לא נזכה לראות אותו, אבל מכורח המציאות הנהיגה תהפוך למשהו שמזכיר יותר נסיעה. זאת בהחלט המגמה של יצרני הרכב ובסופו של דבר, משהו שמתאים יותר לרוב האנשים. התחביב שלנו יהפוך ממשהו שעוסקים בו באופן יומיומי בדרך לעבודה, לתחביב סוף שבוע.

האם זה רע? אני בכלל לא בטוח. ג'יי לנו השווה פעם את המגמה הזו למה שקרה עם הסוסים: אף אחד לא משתמש בהם היום כאמצעי תחבורה, אבל אי אפשר להגיד שהתחביב שעוסק ברכיבה וגידול סוסים נכחד. בסופו של דבר, צריך להכיר בזה שיש כמות סופית של נפט בעולם. מחירי הדלק נמצאים במגמת עליה. הכבישים צפופים יותר. יש יותר תאונות.

כל אלה עולים לנו כסף. ברגע שהתחביב שלנו יהפוך למשהו שקבוצת משוגעים עושה בסוף שבוע - במקום למשהו שכל העולם עוסק בו, מרצון או לא מרצון - הוא יהפוך לזול יותר ונגיש יותר. בגלל הביקוש המופחת, מחירי הדלק ירדו והיחס לחובבי נהיגה לא יהיה כמו לקבוצת פושעים שמשחיתים את העולם והאטמוספירה, אלא כמו לכל קבוצת משוגעים שעוסקת בתחביב כלשהו. כן, אולי גם בישראל.

כמו כל שינוי, אני בטוח שהמעבר הזה לא יהיה קל לאף אחד - אבל כמו שאמרו כאן, הוא יהיה הדרגתי ובסופו של דבר - טוב לכולנו: גם לסביבה, גם לכלל האוכלוסיה וגם לנו.

אגב, מערכות לנחיתה אוטומטית שמסוגלות להביא את המטוס לגובה של מטרים בודדים (ILS CAT III) קיימות כבר מספר שנים. הטייס המודרני יכול, אם הוא רק רוצה, להשאיר את השליטה על המטוס למחשב ברוב הזמן.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני כ"כ בטוח בעצמי רק בגלל שלפני כשבועיים יצא לי לדבר עם טייס F16I על הנושא הזה בדיוק, והוא היה מאוד חד משמעי.

אני מכיר המון טייסים ואנשים שמתעסקים בתחום, גם מהצבא וגם מהעולם האזרחי, ואני מתכוון לבדוק את הנושא הזה שוב, ולא דרך כתבות מגוגל אלא דרך אנשים שאשכרה חיים את זה.

יש מערכות שיכולות להנחית מטוס אבל משתמשים בהם רק בכטב"מים ורק בתנאי מזג אוויר טובים, ויש מערכות שיכולות להטיס מטוס באופן "אוטומטי" אבל לא משתמשים בזה אף פעם, היה איזה ניסוי כזה אבל החליטו שזה לא שווה את זה.

ניסויים יש הרבה פעמים, ב"יסעור 2000" הותקנה מערכת hover אוטומטי שפשוט לא עבדה.

ידידי,

עברית אתה מבין ?

הציטוט שהבאתי הינו מביטאון חיה"א, זהו מגזין של חיה"א.

זו לא מערכת ניסיונית, זו מערכת שחיה ובועטת מעל 12 שנה ללא צל של ספק (גילוי נאות- אח שלי היה היה אחראי טייסת כוננות בבסיס שקלט את מטוסי ה-F15I).

מטוסי הסופה (F16I) הגיעו לארץ בפברואר 04 והם צויידו כחלק מהמערכות החדשות ב-2 פודים חדשים:

לייטנינג: מערכת נשק ורכישת מטרות מתקדמת (דומה לזו שיש ברעם=F15I).

לנטירן: דומה למערכת שיש ברעם.

או שאותו אחד שדיברת איתו לא באמת טייס, או שהוא כן טייס אבל לא F16I.

שורה תחתונה, ל-2 המטוסים הכי מתקדמים של חיה"א, רעם וסופה, בהחלט יש פוד לנטירן.

יתרה מכך, המטוס הבא של צה"ל, קרי F35, יצוייד במערכת של חיישנים ביומטרים וחיישנים בקסדה ש"קוראים" גלי חשמל שהמוח מפיק, מטרת שני אלה היא לנטר את מצבו הפיזי של הטייס (למשל לאתר אם הוא התעלף מעודף גי' או נקלע לורטיגו) ואז המחשב מנטרל את הטייס ולוקח פיקוד.

המערכת הולכת להיות כל כך מתקדמת שהיא תדע לאבחן אפילו תוך כדי לחימה, נניח בקרב אויר, שהטייס התעלף, היא תקח פיקוד, תזהה שיגורי טילים כנגד המטוס, תבצע תרגילי התחמקות תוך שיחרור נורי הטעייה תוך כדי שהיא ממשיכה לנטר את מצב הטייס ונקיטת פעולות להחזיר אותו להכרה (למשל ביצוע תמרונים מתונים בשביל להפחית ג'י או שחרור חמצן מעושר לתא הטייס.

זה אמנם עדיין בפיתוח (למרות שכבר הריצו פיילוטים מוצלחים), פוד לנטירן לא בפיתוח, המערכת פועלת כבר שנים.

יתרה מכך, אבי בעבר (עד לפני כ-13 שנה ובמשך מעל 25 שנים) עבר בתעשייה אוירית כמנהל באגף שכל עיסוקו מערכות אלקטרוניות למטוסי קרב (כולל ביצוע השבחות למטוסים מצבאות זרים, כולל ארה"ב), עוד מתקופתו הוא יודע לספר על מערכות בסגנון של פוד לנטירן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הבעה היחידה עם מערכת כזו כרגע היא מה עושים עם המכוניות שלא נוהגות לבד?

הדרך היחידה שבה מערכת נהיגה אוטומטית תעבוד היא בעזרת תקשורת בין כל המכוניות (לפחות בסביבה הקרובה) כאשר לא כולם יכולים להתקדם למכונית חדשה מה יעשו בעלי המכוניות הישנות בלי מערכת הנהיגה העצמית? תמיד יהיו מכוניות ישנות כבר היום יש לנו מועדון שלם שלהם...

פורסם
תמיד יהיו מכוניות ישנות כבר היום יש לנו מועדון שלם שלהם...

אולי, אבל לא על הכביש.

הבעה היחידה עם מערכת כזו כרגע היא מה עושים עם המכוניות שלא נוהגות לבד?

יוצאו לאיטן משרות. קח לדוגמא את עניין ה-ESP. פעם כלי איזוטרי במכוניות יוקרה. בקרוב, חובה בכל כלי רכב.

במאמר מוסגר, מערכת שלוקחת לנהג את השליטה, רק שהנהג ההדיוט לא מרגיש בזה (אני יכול לספר שפעם אחת שה-ESP לקחה את השליטה במפתיע בעקומה חדה בירידה, כשניסיתי לתקן עם קצת ברקס, לשנייה, הלב ירד לי לתחתונים, כי לא הבנתי מה האוטו עושה).

אני מניח שלפני ניהול מרכזי של התנועה נראה כניסה של מערכות התראה מתאונה, מניעת תאונה אקטיבית, ניהול תנועה בכבישים מהירים (שמירה על מרחק ומהירות מנוהלי מחשב/GPS), בשילוב מערכות פיקוח אלקטרוניות שיימנעו עבריינות ו/או ידווחו עליה.

בכל מקרה, מלהחליק זנב בכביש ציבורי אפשר יהיה בקרוב לשכוח, וספורט באמת תהפוך להיות רמת גימור בלבד.

לדעתי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

המערכת שאתה מתכנן שתפעל בעתיד שונה בהרבה ממערכת הESP, כי כאשר אני נוסע לצדך ללא מערכת ESP מערכת הESP שלך תתפקד כרואי, אבל כאשר האוטו נוסע לבד, טכנולוגיה כזאת אפשרית רק באמצעות תקשורת בין הרכבים, אם אני יסע לידך עם רכב ללא הטכנולוגיה הזאת, מבחינתך אני לא קיים שם, ואתה תעבור נתיב בלי להתייחס אליי בכלל (שאני אומר אתה אני מתכוון לאוטו שלך כי הוא זה שינהג)

פורסם

לא הייתי הולך רחוק כלכך, אם העולם לא מצליח לעבור להנעה חשמלית תוך עשור-שניים, הרי שטכנולוגיה כמו שאתה מתאר תיקח הרבה יותר. הייתי בונה על מערכות למניעת תאונה קודם, לא על שליטה מלאה ברכב (אלא באיזורים מיועדים ומיוחדים מבחינת תשתית).

בנתיים, המצב לא נורא כלכך, אמנם אנחנו לא בדיוק רואים את זה בארץ אבל מכוניות ספורט בעולם נהנות מבום חסר תקדים, כולל דברים בלתי סוציאליים בעליל כמו GT2RS ו599GTO, אבל אפילו יותר רלוונטי ומרשים, מגאן R26R. זה רק טבעי, בהתחשב שגדל דור נהנתי וחומרי יותר, שיצרני הרכב ירצו למכור לו משהו מיוחד.

ואסיים בציטוט שדי קרע אותי, מEVO של חודש-חודשיים אחורה (ריצ'ארד פורטר):

Did, for example, the Clio V6 sell any more Clio 1.2? It's hard to see how. I suspect the only effect the V6 had on the shopping car scene was before its launch when - so legend has it - Volkswagen got vague word that Renault was preparing a 3-litre small car, assuming this mean a machine capable of using just three liters of fuel per 100 kilometers, rushed through their own hyper-economical concept car, never guessing that in fact the French had gone mental and wedged a 3-liter engine into a tiny body

עוד יש תקווה...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

ניסויים יש הרבה פעמים, ב"יסעור 2000" הותקנה מערכת hover אוטומטי שפשוט לא עבדה.

תבדיל בין מערכת ריחוף אוטומטי למערכת טייס אוטומטי המבוססת על צליחת מכשולים, כגון כבלי חשמל, גבעות ועוד.

הריחוף במסוק הוא קשה יותר, גם כי קשה יותר לשלוט על מסוק (הרבה צירים), וגם כי המסוק צריך להיות מעל נ"צ מדויק כל הזמן, ולתקן את עצמו. לא לטוס ישר במהירות קבועה, להישאר מעל נ"צ, גם כשיש רוח צד, תזוזת מרכז כובד ועוד.

ושוב אני מזכיר, נכון שמי שמחפש יודע, אבל תחשבו לפני שאתם כותבים לאיזה כלי טיס יש איזה מערכת.

משכנתא זה קל

פורסם

edan82 הבעיה שלך היא שאתה מסתכל על הדור של היום שרגיל לעשות זאת או לראות אנשים עושים זאת (נוהגים.

אך בדורוך הבאים אנשים יוולדו לאורך חיים שבו דברים נעשים על ידי מכונו ולכן יקבלו את זה.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

יש מערכות שיכולות להנחית מטוס אבל משתמשים בהם רק בכטב"מים ורק בתנאי מזג אוויר טובים, ויש מערכות שיכולות להטיס מטוס באופן "אוטומטי" אבל לא משתמשים בזה אף פעם.

בא אני אזרוק לך איזה תסריט, F16I יוצא מנושאת מטוסים לגיחת הפצצה, כשהוא חוזר מהגיחה התנאים השתנו.

לילה, סופת רעמים וברקים, גשם שוטף והים גבה גלי (בא נלך על סערה סולידית, ים 8-9).

איך לדעתך המטוס נוחת?

בנוגע לנושא השרשור המקורי, אני משוכנע שעוד בתקופתנו נהיגה מעשית במכונית תהפך לעניין היסטורי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בא אני אזרוק לך איזה תסריט, F16I יוצא מנושאת מטוסים לגיחת הפצצה, כשהוא חוזר מהגיחה התנאים השתנו.

לילה, סופת רעמים וברקים, גשם שוטף והים גבה גלי (בא נלך על סערה סולידית, ים 8-9).

איך לדעתך המטוס נוחת?

ejection-seat-goodrich-acesii.jpg

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

פעם זה באמת היה מסתיים בהפלטה.

היום יש מערכת שננעלת על המסלול ומנחיתה את המטוס (בד"כ) בלי בעיות מיותרות.

וסתם לטעם הטוב:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ושוב אני מזכיר, נכון שמי שמחפש יודע, אבל תחשבו לפני שאתם כותבים לאיזה כלי טיס יש איזה מערכת.

כל הדברים שנכתבו פה כבר נכתבו (כאמור לפני כ-6 שנים) בביטאון חיל האויר שזהו המגזין הרשמי של חיל האויר הישראלי, כך שאין כאן כל חידוש.

בגירה אתה אכן צודק, למטוסים (כולל חלק ממטוסי הנוסעים) יש מערכת שננעלת על המסלול ומסוגלת לבצע נחיתה אוטומטית, זו מערכת שמבוססת על סיגנל שנשלח למטוס ממגדל הפיקוח (לא מערכת ILS).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

איך לדעתך המטוס נוחת?

בנוגע לנושא השרשור המקורי, אני משוכנע שעוד בתקופתנו נהיגה מעשית במכונית תהפך לעניין היסטורי.

השאלה היא מה הF16i עושה על הנושאת מטוסים.

הוא לא מותאם להמריא ממנה ולנחות עליה.

פורסם
. הייתי בונה על מערכות למניעת תאונה קודם, לא על שליטה מלאה ברכב (אלא באיזורים מיועדים ומיוחדים מבחינת תשתית).

מבחינת חובב ההגה, זה אותו הדבר. לא ייתנו לך "להשתולל" ואם כן, האוטו ידווח. זה תהליך של עשרות שנים, אבל אני מנחש שכבר תוך 20 שנה מכונית הספורט העממית תהפוך לדבר פרווה לחלוטין, ובלתי תלוי בנהג. תסתכל לאחור, תראה את המגמה, ושים לו"ז.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...