Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיצוי חלקי על טוטל לוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה חודשים נכנס ברכב שלי מאחורה רכב אחר ושמאי החלית על טוטל לוס של הרכב שלי. השבוע קבלתי ש'ק מחברת ביטוח של רכב הפוגע עם סכום ב10% נמוך מערך הרכב שלי. הם טוענים שלפני חצי שנה היתה לי תאונה והם החליתו שבגלל זה הרכב שלי שווה פחות. סוכן שלי אמר לי לכתוב להם מכתב עם קבלות על התאונה ההיא. נשמע לי לא הגיוני שאני צריך להוכיח משהו. מה העצות של בעלי הידע וניסיון? תודה

פורסם

כדי להפחית ערך ממכוניתך, על חברת הביטוח להוכיח שנגרמה ירידת ערך למכונית.

אם מכוניתך אכן נפגעה לפני כחצי שנה וביטוח כלשהו תיקן אותה וקבע לה גם ירידת ערך של 10 אחוז, היית אמור לקבל אז, גם פיצוי בגין ירידת ערך. אם אכן כך הדבר, יש הגיון שהיום מפצים אותך בפחות, שהרי כבר קיבלת פיצוי על אותם 10 אחוז כבר לפני חצי שנה.

אם לא נגרמה ירידת ערך, וביטוח צד ג' מפצה אותך בפחות, אני הייתי שולח מכתב לחברת הביטוח שפיצתה אותך לפני חצי שנה ומודיע להם שבפועל נגרמה ירידת ערך וטרם קיבלת עליה פיצוי. לצורך הוכחה כי נגרמה ירידת ערך, צרף את תשובתה של חברת הביטוח מעכשיו.

שלא תחשוב שזה הולך להיות קל - שתי החברות יתחמקו ממך, כי זאת דרכן להתחמק מלשלם לאנשים שאין להם כוח להילחם.

הפתרון - תבע את שתי החברות בתביעות קטנות ותן להם לריב באולמו של השופט מי צריך לשלם למי את אותם 10 אחוז. חברת הביטוח מעדיפה את שיטת המצליח, אולי יקרה נס והיא לא תצטרך לשלם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

בהמשך לתשובתו של אמיר

האם בדו"ח השמאי בתאונה הראשונה נקבע ירידת ערך ואם נקבעה באיזה שיעור ( כמה באחוזים ?) אם לא, אין סיבה להורדה בתאונה השניה.

מה קרה לשרידי המכונית כי בדרך כלל הם נשארים בידיך וגם על זה מותר לחברת הביטוח להוריד.נהוג בד"כ בין 5 ל 8%. אם השרידים נמסרו לחברת הביטוח כמובן שאין להוריד.

לדעתי הפניה צריכה להיעשות לחברת הביטוח של התאונה השניה , אם לא תיענה בחיוב לחברת הביטוח של התאונה הראשונה ואם לא תיענה קח אותם לבית המשפט לעינניני פח הוא בית המשפט לתביעות קטנות כעצת אמיר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

במקרה הזה, אם אין לך דו"ח שמאי המצב יותר סבוך.

כאן תצטרך להשקיע כסף כדי לקבל חוו"ד שמאי. אם השמאי יגיע למסקנה שבאופן מובהק החלקים שנפגעו והוחלפו, לא מהווים עילה לירידת ערך, תוכל להגיש חוו"ד זאת ולקוות לטוב. אם יסרבו - תבע אותם כפי שנכתב קודם והוסף לתביעה גם את שכ"ט שמאי.

אם השמאי יגיד לך שנגרמה ירידת ערך, כאן נכנסת השאלה עד כמה ? 1%, 5% או 10% ומעלה.

אם מדובר בירידה של 1 אחוז, אין סיבה להפחית 10 אחוז, אם מדובר בירידה של 8 אחוז, אולי לא כדאי להיכנס לדקויות ותוותר.

השיקולים שלך צריכים לקחת בחשבון גם את הערך המוחלט של הנזק, אם הויכוח הוא על כמה מאות שקלים, או 10,000 שקלים. בשביל הפרש של כמה מאות שקלים, אולי לא כדאי הכאב ראש.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...