Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אני בעוד כחודש נכנס לקבע, הולך לנסוע מנתניה לצריפין (כל כיוון 40 ק"מ), ע"פ חישוב שלי יהיה לי בשבוע לפחות 240 ק"מ.

כלומר בחודש בערך 1000 ק"מ ובשנה 12000 ק"מ וזה רק הנסיעות לבסיס, נוסיף את הנסיעות היומיומיות ושל הסופ"ש, אני מאמין שאני יגיע ל 18-20 אלף ק"מ בשנה, מה שגורם לי לחשוב על רכב דיזל..

הרכב הולך להיות קניה נטו עם ההיגיון, בלי יותר מידי רגש, כלומר נטו רכב שיקח אותי בלי פוזה או משהו כזה..

חשבתי כבר על כמה כיוונים, רציתי לקבל את החו"ד שלכם..

לגבי השנה של הרכב 2002 ומעלה לפחות..

רצוי מאוד רכב ידני, תקציב בסביבות ה 50 אלף ש"ח.

ראיתי הרבה רכבים שנת 05,06,07 שגם יכולים להיכנס לתקציב שיש להם קילומטרז סביר לגמרי..

אלה הרכבים שחשבתי עליהם:

רנו מגאן II - הדגם עם המנוע 1.5 DCI

רנו קנגו - גם הדגם עם המנוע 1.5 DCI

סקודה פאביה - איך המנועים 1.9 שלהם?

סקודה אוקטביה - איך המנועים 1.9 שלהם?

סיטרואן C3 - המנוע החדש 1.5 DCI - שמעתי שהצריכת דלק שלהם מטורפת 1/20

פולסווגן פסאט - לא יודע איך הם..

הוספתי גם:

קיה ריו - CRDI

פזו פרטנר

סיטרואן בלינגו

ראיתי גם כל מיני מרצדסים וולוו - שהם נראים לי הרפתקאות...

הרכב בעיקרונית מיועד להיות רק שלי, מידי פעם אני יקח איתי נוסעים מנתניה לבסיס וחזרה..

לא כ"כ רלוונטי לי הגודל של הרכב..

אלה פחות או יותר ההתלבטויות שלי, יש למישהו רעיוניות? הצעות? אני ישמח לשמוע..

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה לא צריך לשנע משפחה אז גולף יכולה להתאים יותר מאשר אוקטביה או פסאט ויש גם פולו דיזל.

העניין הוא שקשה למצוא רכבים כאלה במצב טוב, הם נקנים בדרך כלל על מנת לעבור הרבה קילומטרים ולקנות רכב כזה בן כמה שנים על הכביש יכול להיות בקלות הרפתקאה לא בדיוק חיובית, התיקונים והאחזקה הן לרוב יקרים משל רכב מקביל עם מנוע בנזין ורובן גם מצויידות בטורבו שיכול להיות הוצאה קשה לעיכול.

בסך הכל הקילומטרים שתעבור הם רק מעט מעל הממוצע ולפי התחשיב הנפוץ דיזל משתלם כלכלית רק באיזור ה-30 אלף קילומטרים בשנה. אז אולי עדיף לרכוש סופר מיני עם מנוע בנזין ותיבת הילוכים ידנית כמו פולקסוואגן פולו, פיאט פונטו, סקודה פביה ודומותיהן.

שבת שלום.

פורסם

אבא שלי הולך לעזור לי עם הקניה של הרכב, והאמת שיש לו קצת בעיה עם רכבים גרמניים, העיניין של האחזקה היקרה מפריע לו.

יש טעם לפזול לכיוון ה"לשעבר מוניות" או ה"לשעבר לימוד נהיגה"? או שלרדת מזה?

לפי מה שהבנתי הדיזל משתלם כבר באזור ה 20 אלף קילומטר...

אני רוצה להשאיר את האופציה האחרונה של סופר מיני או רכב בנזין קטן לסוף...

שבת שלום.

פורסם

ברשותי מגאן 2004 דיזל. הרכב נוח,מפנק וחסכוני,מאוד... (20 ק"מ לליטר לערך). מצא אחת שלא צברה המון ק"מ ובדוק את מערכת הפליטה וההזרקה. במידה ומערכות המנוע תקינות אתה תהנה מהרכב. מחיר מצוין ותמורה מעולה.

פורסם

טוב, אז בתור אחד שנסע על דיזל ועשה את המעבר למיני, הנה הדעה שלי:

1. הדיזל משתלם כבר מהק"מ הראשון, מהסיבה הפשוטה - עולה פחות, נוסעים איתו יותר. ביטוחים זהים לחלוטין, אגרה זהה.

2. רוב מוחלט של רכבי הדיזל מגיע עם ק"מ היסטרי, גם אם מדובר בבונבוניירה פרטית.

3. המערכות של הדיזל אמינות מאוד, אך בק"מ גבוה מגיע הזמן לשפצן וזה עולה הרבה.

4. ירידת הערך של הרכבים הנ"ל היא אסטרונומית.

מסקנה:

מכיוון שאתה הולך למצוא רכבי דיזל בתקציב של 50K, שבו רוב המכוניות כבר עשו 150 אלף ק"מ ומעלה (במקרה החיובי) - אתה הולך למצוא את עצמך משפץ בשלב כלשהוא בחיי הרכב משאבת הזרקה או טורבו, או את שניהם.

העלויות הן בסביבות 10K לשיפוץ טורבו (ברנו דיזל) ואלוהים יודעים כמה לשיפוץ של המזרקים.

אני לא פותח פה על בלאי מסוג אחר, של מיסבים, בולמי זעזועים וכך הלאה. כל אלה יהיו שחוקים כמו כל רכב עם ק"מ גבוה.

את החיסכון אגב, אפשר למדוד יופי במספרים (לפי נסיעה עירונית, עם פקקים מחרידים + מזגן):

נסעת 20 אלף ק"מ בשנה, בצריכת דלק של 1:16 (ברנו דיזל). עלות ליטר סולר היא 6.10. בזבזת 7635 ש"ח.

נסעת 20 אלף ק"מ בשנה, בצריכת דלק 1:13 (בפיאט פונטו רגילה). עלות ליטר בנזין היא 6.7. בזבזת 10737 ש"ח.

ההפרש הוא 2672 ש"ח בשנה.

מובטח לך בוודאות שדגם הדיזל מפסיד מערכו בשנה הרבה יותר מהסכום הזה לעומת הדגם הבנזיני + תיקון אחד עצבני באחת המערכות הקריטיות יחזיר אותך לאחור בחיסכון כמעט 5 שנים אחורה (בכמות הנסיעה שלך, תיקון של הטורבו בלבד יהיה שווה לחיסכון של 4 שנות נסיעה).

לסיכום - לא משתלם, לא בתקציב שלך לפחות ולא בגלל שהרכבי הדיזל הם רכבים גרועים. פשוט הממשלה כאן דאגה לדפוק אותנו מבחינת מיסוי ולהפוך את הרכבים הנ"ל ליקרים יותר לרכישה. מעצם היותם יקרים יותר, היחידים שרוכשים אותם הם אנשים שמעוניינים לנסוע המון ולחסוך בדלק - ע"מ לקזז את החיסכון מעלות הרכישה הגבוהה.

לך בתור רוכש פרטי - זוהי רק מלכודת שתכניס אותך להוצאות מיותרות לחלוטין.

רוצה חסכוני? גש עכשיו לסוכנות סוזוקי ורכוש לך אלטו חדשה מהניילון. אתה לא הולך לקבל דו"חות על מהירות, אבל גם לא תקרע לעצמך את חשבון הבנק.

עוד אופציות בתקציב נמוך - גרנדה פונטו 1200 מאחת מחברות ההשכרה, או פיאט פנדה.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

+ 1 חזק לדעה של דר' סובארו, אני טענתי את זה כל הזמן.

בתקציב שלך אתה יכול לקנות סופר מיני ידנית בת שנתיים- שלוש, עם פחות 80 אלף קילומטר.

לא מונית לשעבר, ולא לימוד נהיגה לשעבר, אלא רכב יחסית רענן, אולי עם כמה חודשים של אחריות יבואן. ואולי אפילו מיד פרטית.

נסיעה מנתניה לצריפין עוברת באיזורים הכי פקוקים בארץ, בטח אתה מתחיל את היום ב 8.30 ומסיים באיזור 4.30 - 5.00 - כלומר אתה עומד בכל הפקקים גם בהלוך וגם בחזור. אי אפשר להגדיר את הנסיעה הזאת כ"בינעירונית", ולכן אתה יכול לרכוש מכונית קטנה עם מנוע קטן.

פורסם

עד עכשיו אני מבין, שהדיזל כדאי, פשוט צריך למצוא רכבים שלא קרעו אותם..

חיסכון של 2600 בשנה זה דיי משמעותי, עם משכורת של 5-5.5 זה מאוד רציני

האמת שביד 2 - ראיתי כמה רנו מגאנים עם קילומטרז סביר לגמרי:

מגאן 08 - עם 67 אלף קילומטר - ששימשה כרכב לנהיגה במשך 3 חודשים +- ועדיין רושמה כרכב לנהיגה רק שלא משמשת ללימוד - ורוצה עליה 67 אלף שקל... - איך האופציה הזאת?? אם אני מוריד אותו למחיר סביר, יש טעם? או שה"כתם" הזה של הלימוד נהיגה לא ירד...

מגאן 07- עם 120 אלף קילומטר - ורוצה עליה 57 אלף שקל, מגאן 06- גם עם 120 אלף קילומטר ורוצה עליה 56 אלף שקל...

מאגן 05 - עם 105 אלף קילומטר, ורוצה עליה 45 אלף שקל...

בטוח שאפשר גם להוריד קצת אותם, השאלה היא אם יש טעם בכלל..

אבא שלי חושב על הכיוון של גרנדה פונטו ידנית - ראינו בהומלס אחת מ 2008 עם 45 אלף קילומטר, והוא רוצה עליה בסביבות ה 48 אלף שקל..

אני פשוט לא רוצה ללכת על רכב בנזין ואז ליפול עם העלויות של הדלק.. בינתיים הכוונה היא להחזיק את הרכב כשנה-שנה וחצי..

לפחות בתקופה של הקבע הראשוני שלי..

האמת שהנסיעות הולכת להיות יותר בכיוון של 6:30 עד 7:30 בבוקר ובערב בסביבות 17:30-18:30 +-... לא יודע כמה פקוק בזמנים האלה כי לא יוצא לי לנסוע ברכב פרטי יותר מידי לבסיס...

על המסחריות יש טעם להתסכל?:

רנו קנגו

פזו פרטנר

סיטרואן בלינגו

בינתיים אני ממשיך לחפש, לא לחוץ על זה בצורה מטורפת פשוט רוצה להגיע לכיוון...

תודה לכל מי שענה, אני ישמח לקלוט עוד מידע :)

שבת שלום בינתיים...

פורסם

שוב, אנחנו הרי מדברים מספרים בלבד.

בוא תשקיע במחקר. תעשה שירות לכולם.

תעלה מול מחירון לוי יצחק + מחירון יד 2. תתחיל לרשום בטבלאות בצד מספרים.

המספרים שאתה צריך להצליב הם המחירים של דגמי הבנזין, אל מול דגמי הדיזל - שנה אחר שנה.

לצורך העניין - תעלה את מחירי רנו מגאן DCI מול זו הבנזינית - מודל 2008 עד מודל 2005.

כך תוכל לראות איך הערך יורד (או צולל), במקרה של הדיזל.

אני מעריך שיש סיכוי סביר שמדובר בירידת ערך גבוהה יותר, מה שמקזז אוטומטית את החיסכון שלך בדלק.

אני אשמח להתבדות - אבל אתה מוזמן לעשות את השירות הזה בעבורך ובעבור חברי הפורום.

פורסם

ראשית כל, בהצלחה בשרות.

נתיב הנסיעה שלך, בשעות שאתה מתכוון ליסוע, פקוק כמעט לכל אורך הדרך - אתה נוסע עם העדר ולא נגדו, קח את זה בחשבון.

אני הייתי שם דגש על רכב שייתן לי חוויית שהייה טובה - מזגן מעולה, שקט יחסי בקבינה, נוחות בישיבה, פוטציאל למערכת סאונד טובה וכדומה, ופחות על חסכון נטו בדלק, בגלל מיתאר הנסיעה שלך.

אם כבר הייתי קונה קטנוע 250 סמ"ק 8)

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

שים לב לנתון מעניין רכב ששימש ללימוד נהיגה,יש לו בלאי מואץ מאוד,חיי הקלאץ' או התיבה האוטומטית הובלמים שלו קצרים משמעותית.גורם משמעותי זה (אם בא לך להיכנס לסיטואציה של רכיבת רכב ללימוד נהיגה),חייב להיות בחשבון על ידך שכן יש להוריד 18-25 אחוזים ממחירון הרכב בגלל העובדה הזאת.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני בעוד כחודש נכנס לקבע, הולך לנסוע מנתניה לצריפין (כל כיוון 40 ק"מ), ע"פ חישוב שלי יהיה לי בשבוע לפחות 240 ק"מ.

כלומר בחודש בערך 1000 ק"מ ובשנה 12000 ק"מ וזה רק הנסיעות לבסיס, נוסיף את הנסיעות היומיומיות ושל הסופ"ש, אני מאמין שאני יגיע ל 18-20 אלף ק"מ בשנה, מה שגורם לי לחשוב על רכב דיזל..

ידידי, אני רק עכשיו שמתי לב, שיש לך טעות בחישוב.

נצא מנקודת הנחה, שאנשי קבע בצריפין לא נשארים לילות, אולי פעם בכמה חודשים, כך שאפשר להתעלם מזה.

קודם כל, זה קצת יותר מ 40 קילומטר לכיוון אחד.

רק מצומת פולג לבית דגן זה משהוא כמו 35 קילומטר.

אם אתה גר במרכז נתניה או בשכונות הצפוניות - תוסיף עוד 6-8 קילומטר.

מבית דגן לשער יפו זה עוד כ 2-3 קילומטר.

יוצא בערך 90 קילומטר ביום להלוך + חזור. כמו שאמרתי, בהנחה ואתה לא סוגר לילות - זה 450 קילומטר בשבוע.

להוציא את כל החגים, חופשות, הדממות וכו' - יש בשנה כ 45 שבועות של עבודה נטו. הנה כבר הגעת למעל 20 אלף קילומטר, רק לנסיעות לבסיס.

פורסם

אוקי אני מבין את הירידה התלולה של הרכבי דיזל... ואת העדיפויות...

כן אני יודע שכל הדרך פקוקה, גם מכביש 4 וגם מכביש 2.. אבל אם אני צריך להתחיל את היום שלי מ 7:30 - משמע שצריך לצאת בסביבות 6:30+- מנתניה לכיוון הבסיס... ואם אני יוצא באמת יוצא בסביבות השעה הזאת הפקקים ממש בקטנה..

נסיעה עם דודה שלי בשעה 6:05 הביאה אותי לשער ירושלים ב 6:40-6:45 - במהירות של 100 קמ"ש...

חשבתי על קטנוע אבל יש כמה הסתייגיות - א-אבא לא כ"כ יאהב את הרעיון הזה.. ב-אין לי רשיון לאופנוע. ג-אני מפחד מהנהגים שמסביבי במיוחד שמדובר בנסיעה יחסית ארוכה...

הרנו שהיתה בלימוד נהיגה, קרצה לי ממש כי הוא אמרה שהיא שימשה באמת ללימוד נהיגה "רק" 3 חודשים - כמה זה אמתי לא יודע.. אבל רכב שנת 2008 שעשה רק 56 אלף קילומטר, אבל שוב, לא מכניסים ראש בריא למיטה חולה...

BUKI - לפי התיכנון שלי, אני מתכוון להישאר לישון איזה 2 לילות בשבוע שם (לקבל רמת פעילות [עוד כסף למשכורת..] ), ולהתחיל ללמוד פסיכומטרי או משהו כזה, אני מאמין שאם אני מתחיל ללמוד אני יצטרך גם לנסוע עם הרכב לשם..

אני גר במרכז נתניה, ממש ליד התחנה מרכזית.

בדקתי עכשיו באתר מפות, מהבית שלי עד לצריפין זה 50 קילומטר...

נניח שאני נוסע הלוך וחזור לבסיס 3 פעמים בשבוע זה יוצא 300 קילומטר, 45 שבועות של עבודה כמו שאמרת * 300 קילומטר = 13.5 וזה רק נסיעות לבסיס.

לקחת בחשבון, קורס איפשהו באזור רשל"צ\חולון\רמלה\לוד כפול פעמים בשבוע, ועוד כל מיני שטויות שכאלה...

כמו גם צריך לקחת שיש פעם בכמה חודשים תפקיד בחמישי ושישי-שבת (אנשי קבע סוגרים חמישי בנפרד ושישי-שבת בנפרד)

אני מקווה שאני בכיוון המתאים..

תודה לכולם על העזרה!!

פורסם

אני מציע שתוסיף לשיקול גם את עניין הבטיחות, אם אתה הרבה על הכביש.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אתה יוצא מהבית לפני 6 וחצי - אין פקקים, יש הרבה תנועה, אבל היא זורמת במהירות סבירה

העומס מתחיל אחרי 7, ומגיע לשיא ב 8

בחזור בשעה 6 בערב איילון עומד, גהה - תלוי במזל, וכביש 2 זורם, חוץ מימי חמישי, בחמישי יש עומס תמידי כמעט עד נתניה.

פורסם

רצוי מאוד שהרכב יהיה בטיחותי...

אני מאמין שכמו שרשמתי, השעות יהיה 6:30 - 7:15/7:30...

ובשאר הימים אחרי השעה 17:00 בטוח

חמישי תמיד פקוק אני יודע..

אז מה הדעות, לחכות ולחפש טוב טוב וללכת על הדיזל או למצוא איזה בנזין קטן?...

• תוכן חדש...