Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה:

אם בנאדם מחליט שהוא נוסע בכביש מהיר על 80 על הנתיב השמאלי, יתפוצץ העולם אסור לי לעבור אותו מימין? כאילו אני נוסע לפי התנאים שלו?

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא נוהג רק לפי מה שאתה חושב, אלא קודם כל לפי החוקים והתקנות.

אתה מכיר חוק / תקנה אחרים? - אנא הבא לנו סימוכין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
הערותי באדום.

ושאלה, כמה ספרות היו לו במספר הרכב? אם זה פחות מארבע, כנראה ששום דבר לא יקרה גם אם תגיש נגדו תלונה...

אתה רציני בקשר לאסור לנסוע על יותר מ90 ? כביש 1 אם זכרוני אינו מטעני - מותר לנסוע על 90 ולא זכור לי שהוא איילון, יש גם בצפון כמה כבישים של 100, חבל שאתה כותב שטויות בצורה כל כך גורפת.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

פורסם

blackice

מלבד איילון וכביש 6, אין כביש בארץ שמותר לנסוע בו מעל 90. אם נסעת בכביש 40, המהירות שם היא 90 קמ"ש..

מה זה השטות הזאת?! אתה בכלל נהג? דווקא בעיילון המהירות המותרת היא 90. בבחלקים גדולים של כבישי 1, 4, 431 ואולי עוד, המהירות המותרת היא 100.

פורסם

טוב אז ככה,בתור שוטר מג"ב בשירות החוק על עיכוב הוא 20 דק' מעבר לזה חובה אישור חתום ע"י קצין.

ובקשר לעקיפה מימין גם לא מזמן עברתי השתלמות רענון נהיגה וחל איסור מוחלט על עקיפה מימין חוץ מבמקרים שכבר הזכירו לפניי כמו טור של 3רכבים וכו'.

בקשר למח"ש יש לכם טעות כי הם עושים לשוטרים הרבה יותר מנו נו נו,השוטרים משקשקים מהם ואין לכם מושג עד כמה מעיכובי דרגה פגיעה בשכר ואפילו תביעות אזרחיות פליליות.

אז אם יש לך כח רצון ועצבים לך על זה יטפלו בו טוב מאוד.

פורסם

לפותח השרשור - הוא הציג לך תעודת שוטר?

לגבי עקיפה מימין, נכון, עקרונית אין לחלוף מצידו הימני של רכב. אבל, עם זאת, אין תחליף לשכל ישר, ואכן זו מהתקנות, החוקים והגזרות, שלעתים מזומנות אין הציבור יכול או עומד בהן (בטח שבתוך העיר...).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
טוב אז ככה,בתור שוטר מג"ב בשירות החוק על עיכוב הוא 20 דק' מעבר לזה חובה אישור חתום ע"י קצין.

ובקשר לעקיפה מימין גם לא מזמן עברתי השתלמות רענון נהיגה וחל איסור מוחלט על עקיפה מימין חוץ מבמקרים שכבר הזכירו לפניי כמו טור של 3רכבים וכו'.

תיקון קטן לדבריך:

ניתן לעכב אדם למשך 20 דקות, מעבר לכך יש למלא טופס עיכוב.

אין לעכב אדם או כלי רכב מעל לזמן סביר לביצוע פעולה.

בכל מקרה לא יעוכב אדם או רכב מעל ל 3 שעות.

(לכן אתה יכל לעכב כל אדם עד 3 שעות).

בעיכוב של מספר רב של מעוכבים רשאי הקצין הממונה להאריך את משך העיכוב עד 3 שעות נוספות מנימוקים שירשמו.

המקרים בהם מותר לעקוף מימין:

1. נהג מאותת שמאלה ופונה.

2. פניה שמאלה בכביש בעל שני נתיבים ועד גמר הפניה.

3. נת"צ- אוטובוס שנוסע בנת"צ יכל הנהג לעקוף את התנועה מימין בנתיבו.

4. בנתיב המיועד לפניה ימינה בלבד.

5. בכביש חד סטרי דו נתיבי שעקב צפיפות התנועה נעה בשני טורים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אתה לא נוהג רק לפי מה שאתה חושב, אלא קודם כל לפי החוקים והתקנות.

אתה מכיר חוק / תקנה אחרים? - אנא הבא לנו סימוכין.

.

מבחן השכל הישר?

לפותח השרשור - הוא הציג לך תעודת שוטר?

לגבי עקיפה מימין, נכון, עקרונית אין לחלוף מצידו הימני של רכב. אבל, עם זאת, אין תחליף לשכל ישר, ואכן זו מהתקנות, החוקים והגזרות, שלעתים מזומנות אין הציבור יכול או עומד בהן (בטח שבתוך העיר...).

מסתבר שיש תחליף, השכל של השוטר הזה.

פורסם

יוסי פרנקוס,

נכון, בגלל זה רשמתי "לא נוהג רק לפי מה שאתה חושב".

כשאני נקלע למקרה שכזה, אני תמיד שואל את עצמי אם במקרה לא מדובר בשוטר שעושה "תרגיל" ובכוונה סוגר נתיב שמאלי.

אם מדובר בכביש של 90 והוא נוסע 85, זה זניח לעקוף על 90. בהנחה שאני נוסע באוטוסטרדה שאורכה 90 ק"מ, העוד 5 קמ"ש יקצרו לי את הדרך בערך ב-3 דקות על כל שעה - לא שווה לי את הסיכון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כן הוא הציג לו תעודת שוטר

אמיר...אני אולי לא הנהג הכי מנוסה הכי מקצועי אבל אני יודע דבר או שתיים על חוקי תעבורה...ועל הכביש אנחנו לא נוהגים כמו רובוטים אנחנו אמורים להפעיל שיקול דעת , אתה לוקח את מה שעשיתי בתור עקיפה מכוונת מימין, אבל אני מסיר לך שכל מה שעשיתי זה היה לחזור לנתיב הימני והגברתי את מהירות הנסיעה ודרך אגב זה היה כביש חד סטרי עם שתי נתיבים כמו שמצוין בסעיף 5 לעיל.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אף אחד לא אמר לך לנהוג כמו רובוט, אבל אם אתה מכיר את החוקים ויודע שבכל זאת אתה הולך לבצע עבירה משיקוליך שלך, תדע גם לשאת בתוצאות.

לחזור לנתיב הימני והגברתי את מהירות הנסיעה
פירושו לעקוף מימין.

זה היה כביש חד סטרי עם שתי נתיבים
בבקשה לא להוציא דברים מהקשרם: זה שהכביש חד סטרי עם 2 נתיבים, לא מאפשר לך לעקוף מימין. התקנה מתייחסת למקרה של צפיפות תנועה שבגללה התנועה מתקדמת בטורים.

מתוך התקנה:

(ג) בלי לפגוע בהוראות תקנת משנה (א) ותקנה 35, בכביש חד-סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה.

אני יודע דבר או שניים על חוקי תעבורה

יש מעל 80 חוקי תעבורה וכ-600 תקנות תעבורה - חלקן מתייחסות למשאיות, אוטובוסים מוניות וכד', אבל עדיין הרוב שייך לכלל הנהגים.

.

פורסם

סלח לי חבר אבל אני נוטה לא להסכים איתך. ידוע וברור לי שאסור לעקוף מימין, אך מצד אחד אתה אומר שאני לא צריך לנהוג כמו רובוט, מצד שני אתה מסביר אחרת... תרשה לי לשאול אותך משהו, נניח שאני בנתיב השמאלי נוסע על 50 קמ''ש ואתה רוצה לעקוף, אבל אני לא מפנה לך את הנתיב, אז לפי מה שאתה אומר אתה תחזור לימני תאט את המהירות שלך ל-50 ותחכה לראות מה אני אעשה.

אני בכוונה עושה את זה קיצוני כדי להראות את האבסורד.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אבל השוטר לא נהג לפי תנאי הדרך, נצמד לשמאל לא במהלך עקיפה ועיכב את התנועה.

הוא בעצמו עשה כמה וכמה עבירות.

כבר קרה לי ששוטר שואל מה יש לי לומר ואז אני מציין לו אחת אחת את כל העבירות שהוא עשה.

בדרך כלל מוותרים לי או שאומרים לי "טוב, סע, סע..."

פורסם

א) במידה והכביש פנוי, אסור לנסוע בנתיב שמאלי, הוא מיועד לעקיפה בלבד. בתום העקיפה עליך לחזור לנתב הימני (שוב פעם, אם הוא פנוי).

ב) אם רכב נוסע לאט בנתיב שמאלי, ולא מתכוון לפנות שמאלה, או משהו, אתה צריך לסמן לו לעבור לנתיב הימני, אך בשום אופן לא לעקוף מימין (מה גם שזה מסוכן). שוב פעם, אין טעם לסמן לנהג לעבור לימני, אם הנתיב הימני לא פנוי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה תחזור לימני תאט את המהירות

אם אחרי שאותתי, הבהבתי, ציפצפתי, אתה עדיין חולם בשמאלי, אני אחזור לימני, אאיט את מהירותי ואנסה ליצור איתך קשר עין בכדי שנבין אחד את השני מה הלאה.

אם עדיין נהיה בנתק, אני בטוח שבזמן הזה יהיו כמה נהגים שכבר יצפרו, ידחפו, יעקפו בשוליים ויתחילו לבלום מתחת לאף של השמאלי כדי להראות לו למי יש יותר גדול.

תיכף יבואו החברים ויטענו שאם אני מאט ל-50 כמו השמאלי, אני מפריע לתנועה - לא, לענ"ד אני לא מפריע: אני נוהג בהתאם לתנאי הדרך והתנועה, נכון לרגע זה אין באפשרותי לעקוף. לא עושים עבירה כדי כביכול למנוע אחרת, כי חוקית האטת התנועה לא הופכת לעבירה במקרה זה.

במקרים קשים, אני אעדיף לעצור בשוליים, להשקות איזה שיח בצד הדרך ועד שאמשיך, כבר תיפתר הבעיה .

.

• תוכן חדש...