Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. :)

ככה, אצלי באוטו מורכב סט קומפוננט טמפו, סאב קיקר C12 ומגבר JBL GT5A604.

אני רוצה להשים גם זוג 6X9, וכמובן אני רוצה שהם יתחברו למגבר, אבל אין לי עוד ערוץ פנוי.

ופה השאלה שלי באה, האם עדיף מגבר של 6 ערוצים שהכל יתחבר אליו?

או להפריד ולהביא מונו קטן לסאב, ולהשאיר את המגבר הזה לקומפוננט ול-6X9.

אם תוכלו גם להמליץ על מגברים של 6 ערוצים, או על מגברי מונו זה יהיה מצוין.

תודה לכולם. :D

פורסם

התקציב הוא מאוד חשוב כאן ושיטת העבודה שלך עם הסט הקדמי היא מאוד חשובה כאן.

אם אתה מגביר את הסט הקדמי אקטיבית חבל לבזבז על הטוויטרים שני ערוצי הגברה חזקים - סתם דוגמא.

אם תקציב כמו 3500 שקלים הוא בא בחשבון הייתי ממליץ על הלוויתן בעיניים עצומות היות וזה מגבר שישה ערוצים שיכול לעבוד בהספקים משתנים עבור כל זוג ערוצים.

אבל יכול להיות שלהביא מגבר שני ערוצים קטן לטוויטרים או סט קדמי + מגבר 4 ערוצים לסאב ועוד שני רמקולים יהיה פתרון עדיף וזול יותר עבורך.

כמו גם מגבר חמישה ערוצים עם שני ספקי כוח

או מגבר 4 ערוצים + מונובלוק

הכל תלוי בנסיבות ובמה אתה הולך להגביר וכמה אתה מוכן להשקיע.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

גם אני חושב שעדיף להביא מונובלוק לסאב.

מונובלוק נורמאלי וזול כמו הרוקפורד P3001 / לייטנינג אודיו B2.350.1 יעלו לך כ- 800 ש"ח, ויגבירו בלי בעיה את הסאב שלך, וגם סאבים אחרים עד 300-350 RMS.

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

עדיף מגבר מונו לסאב מהסיבה הפשוט שהוא יוציא מהסאב צליל הרבה יותר טוב ממגבר רגיל

לא סתם יש מגבר מיוחד רק לסאב

גם מגבר 6 או 5 ערוצים (4 ערוצים וערוץ מונו לסאב) יעלו הרבה כסף ואתה תישאר עם מגבר מיותר

הפתרון הטוב ביותר מבחינה כספית ומבחינת הסאונד זה להביא מגבר מונובלוק שיגביר את הסאב בנפרד.

אגב איזה רדיו דיסק יש לך?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

מונובלוק לא מוציא צליל טוב יותר מהסאב וופר

מונובלוק זה בסה"כ מגבר שיש לו ערוץ הגברה אחד והיתרונות בשימוש במונובלוק הם שאתה מפריד עבור הסאב וופר ערוץ הגברה שיושב על ספק כוח משלו.

לעיתים למגבר 4 ערוצים יהיה קשה לסחוב סאב ורמקולים ביחד וזה אחד היתרונות שאתה מקבל כשאתה מושיב את הסאב על מונובלוק.

היתרון השני הוא שמונובלוקים הם לרוב מגברי קלאס D ולכן צורכים פחות זרם מתשתית החשמל של הרכב - לעומת מגבר שני ערוצים או מגבר 4 ערוצים מגושרים בקלאס AB - עבור מונובלוק שמפיק אותו הספק צריכת הזרם תהיה נמוכה יותר.

היתרון השלישי הוא שמונובלוק יכול לרדת להתנגדות של 2 אוהם ואף 1 אוהם בעוד מגבר בגישור לא יכול לרדת מתחת ל4 אוהם

והיתרון הרביעי כמובן הוא שלרכוש מונובלוק איכותי לרוב יהיה זול יותר מלקנות מגבר חמישה או שישה ערוצים מאותו היצרן מאותה הסדרה.

על מונובלוק נחות - אתה עדיין לא תשמע טוב את הסאב וופר - האיכות קשורה לרמת המגבר ולא לזה שהוא מונובלוק.

- 4 סיבות טובות למה לרכוש מונובלוק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם
מונובלוק לא מוציא צליל טוב יותר מהסאב וופר

....

היתרון השלישי הוא שמונובלוק יכול לרדת להתנגדות של 2 אוהם ואף 1 אוהם בעוד מגבר בגישור לא יכול לרדת מתחת ל4 אוהם

אדי, האם אין פה סתירה במה שרשמת?

תקן אותי אם אני טועה - אבל ערוץ הגברה יישמע יותר טוב ב4 אוהם מאשר 2 אוהם.

זאת אומרת שאם אתה מגשר 2 ערוצים ל4 אוהם, כל ערוץ בעצם "רואה" התנגדות של 2 אוהם, מה שיגרום לו להיות פחות מדוייק מאותו מגבר שנותן 4 אוהם לערוץ אחד?

פורסם

אין סתירה.

יש סאבים שמיוצרים בהתנגדות של 2 אוהם.

יש גם כאלו שיש להם יותר מסליל אחד, כך שניתן לשחק עם ההתנגדות הסופית של הסאב.

לא תמיד איכות היא שם המשחק כאן, לא פעם העוצמה יותר חשובה לצרכן מאיכות הבאס. (מי אמר SPL?!)

מתחדשת*

פורסם

אז ככה, בינתיים יש לי HU פיוניר 2050UB ,ויש לו RCA 1 .אבל אבא שלי טס לארה"ב בקרוב אז הוא יביא לי 5100 כנראה, או 5150.

תקציב לא הכי מוגדר, אני מתכוון להביא את הדברים במכות יחידים ולא הכל ביחד, ולכן זה בעיה לתת תקציב כי אני פשוט יחסוך כמה שאני אצטרך.(מלצר כסף נזיל :p)

כמובן שלא צריך להיסחף ולהביא לי מגברים באלפי שקלים.

בכל זאת יש להחזיק את שאר האוטו. :)

פורסם

אוקיי, אני ינסה למקד את זה יותר.

6X9 אני כבר יודע איזה אני רוצה, אז בוא נגיד שלמגבר מונו אני מוכן להשקיע משהו כמו 700 שקל (כי אם אני יביא מונו אז אני צריך גם להחליף את ה-HU).

ולמגבר 6 ערוצים עד 1500 שקל.

פורסם

מותר לדעת למה אתה כל כך רוצה זוג 6X9?

אם יש לך סאב, ואתה עדיין רוצה צליל היקפי, זוג קואקסיאליים 4" או 5" יתנו תפוקה הרבה יותר טובה, יהיו פחות מושפעים לרעה מפעולת הסאב, ויהיו בד"כ זולים יותר.

מתחדשת*

פורסם

אוקיי, יש לך המלצות על איזה זוג 4" או 5"?

בכיף אשמח לשמוע, ואולי אפילו תצליח לקנות אותי. ;)

(פשוט את הזוג 6X9 שאני רוצה, אני יכול להביא במחיר טוב (חדשים))

• תוכן חדש...