Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רכב בתקציב של עד 10K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

למרות שניכר לראות שיש המון נושאים פתוחים בסגנון ואע"פ שעברתי בחיפוש על כל הדגמים לא הצלחתי לגבש החלטה לגבי

סוג הרכב המומלץ על המשתמשים בעלי ההבנה בפורום.

לכן, אבקש ייעוץ בנושא קניית רכב בין הדגמים הבאים:

דייהטסו שרייד

פיאט פונטו

סוזוקי סוויפט

סיטרואן סקסו

סובארו ג'אסטי

סיאט איביזה

פורד פיאסטה

סיטרואן AX

קיה פרייד

פג'ו 205

אני יודע שרשומים פה קצת יותר מידי דגמים, אך באמת שלא הצלחתי להבין מי מהם עדיף על האחר

הדרישות שלי הן:

רכב ידני, כמה שיותר חסכוני בדלק, אמינות מעל הכל!, הגה כוח, מזגן, תחזוקה זולה

אשמח לתשובה בנושא.

כמו כן יש לי הצעה לייעול הפורום. מאחר וישנם הרבה ת'רדים בסגנון הזה הגיע הזמן לעשות איזה ריכוז של פרטים

על המכוניות הקטנות הללו שרוב האנשים רוכשים כרכב ראשון.

תודה מראש ויום טוב!!

פורסם

כמו כן יש לי הצעה לייעול הפורום. מאחר וישנם הרבה ת'רדים בסגנון הזה הגיע הזמן לעשות איזה ריכוז של פרטים

על המכוניות הקטנות הללו שרוב האנשים רוכשים כרכב ראשון.

תודה על הטיפ, אבל הנושא כבר "על האש".

לגבי המלצות לרכישה -

אם עברת על שרשורים ישנים אז בטח ראית שההמלצה העיקרית היא לחפש רכב שמור ומטופל ככל האפשר, היות שכשמדובר ברכבים זולים כל כך הם הרבה פעמים זוכים לתחזוקת שבר שלא ממש תורמת לאמינות הכללית.

אם מה שאתה מחפש זה אמינות ואחזקה זולה אז ההמלצה שלי היא להתמקד ברכבים כמו השרייד, פרייד, פיאסטה והסוויפט. רכבים פשוטים מאוד מבחינה מכנית, מבוססים על מכלולים מוכרים וותיקים ללא שפע של ציוד חשמלי שנוטה להתקלקל. כמובן שלא צריך לפסול על הסף AX, סקסו או כל רכב אחר במידה ומצאת מציאה אמיתית. אחרי הכל, למצבו של הרכב יש השפעה לא קטנה בכלל על האמינות העתידית שלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סתם שאלה, במה שהצעת אין לצורך העניין את הג'אסטי שממה שהבנתי גם היא מאוד אמינה אשמח לדעת מדוע לא לבחור באחרות??

שאלה נוספת היא השנתונים המומלצים בכל רכב..

פורסם

הג'אסטי מאוד אמינה אבל גם מאוד מיושנת ובעלת מנוע 3 בוכנות בלבד, בנפחים 1000 או 1200.

השרייד בגרסאת ה1300 בעלת מנוע 16 שסתומים, מפנקת יותר ובמחירים נמוכים מאוד לתמורה.

(אני קניתי ב5500 אחת שעברה החלפת מנוע מיבוא ומצמד חדש ו4 צמיגים, רק סידרתי לה מזגן והיא נוסעת תענוג)

קיא פרייד גם רכב מעולה (מבוסס על מאזדה 121 ישנות) אבל סביר להניח שתתקשה למצוא גיר רגיל, כנ"ל לגבי הסויפט, שאם תמצא המחיר שלה יהיה גבוה משרייד.

לשיקולך :)

מה שכן, במידה ואתה הולך לכיון השרייד:

הדבר הראשון שאתה עושה זה פותח פקק רדיאטור לבדוק שימוש בנוזל קירור, רכב אשר נסע על מי ברז עלול להיות מקור לצרות עקב בלוק מנוע אלומניום שנוטה להתכלות עם מי ברז, ראה הוזהרת !

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

כפי שאתה רואה ההמצלה הכללית היא לחפש את האוטו הכי שמור ולא משנה מאיזה דגם. כל אוטו שנוסע עד עכשיו ושווה פחות מ10k, זה לא בגלל שמישהו שילם עשרות אלפי שקלים לתקן אותו אלא בגלל שהאוטו דיי אמין, כן גם הפיאט והסיטרואן :lol:

אבל אם בכל זאת אתה רוצה לסנן בין הרכבים (מה שגם אני הייתי עושה דרך אגב, אבל מתאים רק אם יש לך סבלנות לחפש)

אם אתה מחפש את האמין ביותר ולא אכפת לך משום דבר אחר, חפש יפנית מדגם שנפוץ על הכביש.

אם אתה רוצה אוטו שמרגיש קצת יותר חדיש נעים ונוח יחסית, חפש פונטו, סקסו, טווינגו, קליאו

אישית הייתי מחפש פונטו, הוא האוטו האירופאי הכי נפוץ בסכומים האלה, ולכן החלקים שלו עולים גרושים, ואם לא שמו לו מי ברז ברדיאטור אז הוא אמין מאוד.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

גם הפיאסטה (יחד עם הפונטו) היא אופצייה טובה.

גם אני כקודמי, הייתי מחפש דווקא אירופאית ותיקה ולא יפנית, בעיקר כי בשנים הללו ובסכומים הללו האמינות היפנית כבר לא עדיפה, באופן נחרץ, על השאר והיא מושפעת מצורת החזקת הרכב ע"י הבעלים הקודמים (והקודמים, ואלו שקדמו להם...).

אין זה אומר שיש לשלול הכל, פשוט לא לחפש לפי "יפני-אמין" כי סביר להניח שזה כבר לא רלוונטי.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

סבבה אבל כשאתם באים ואמורים לי חפש אירופאית

על יפנית זה עוד דרך לסנן וזה ממש עוזר אבל עדיין אני נשאר עם מספר לא מבוטל של מכוניות

מכונית איטלקית שזו פיאט מכונית ספרדית/גרמנית לא יודע מהי שזה סיאט, מכונית גרמנית/בריטית שזה פורד, מכוניות צרפתית שזה רנו סיטרואן ופג'ו והדרום קוריאנית קיה ואני דיי בטוח שיש הבדל בין המכניות מבחינת אמינות או כל משתנה אחר.

אתם מבינים?

אני לא בא פה להתקרצץ ולהציק לכם, העניין הוא ושמתי לב לזה גם בחיפוש שהדעות מאוד חלוקות.

למשל, כשקראתי לאחור גיליתי שהיפניות: דייהטסו וסוויפט דווקא מאוד אמינות בשנים ועדיין החלטתי לפתוח

את הנושא כי אני בטוח שלמי שענה לי עד כה יש המון מה לתרום לידע שלי ובסופו של דבר לבחירת הרכב המתאים.

ד"א מה אתם אומרים על פג'ו 306 ועל איביזה??

פורסם

פיג'ו 205 בפחות מעשר אלף נשמע כמו מכונית שעשו בה שפטים ומה שנשאר ממנה זה אולי ארבע צמיגים שחוקים וקצת מנוע.

איביזה - ??? תבדקו טוב טוב מי מוכר לה את המכונית וכמה חרשו עליה כי שוב נהגים של איביזה בדרך כלל קרעו למכונית את הצורה.

• תוכן חדש...