Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

היום בבוקר עשיתי בדיקת שמן של המנוע וראיתי שהשמן שחור כבר שזה סימן לא טוב

אז רציתי לדעת איך אפשר בעצמי להוריד את כל השמן ולמלות חדש והאם אפשר לעשות את זה לבד?

מיכאל, בורה 1.6 00'

פורסם

אפשר לעשות לבד אם אתה יודע.

צריך לפתוח את הבורג ניקוז שמן מהקרטר שמן. עדיף על הדרך גם להחליף פילטר שמן.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

יש לך מליון מדריכים מפורטים לגבי זה. בעקרון זה להרים את הרכב ולוודא שזה בטוח, אתה צריך פילטר שמן חדש, שמן, טבעת נחושת חדשה לסגירה חוזרת של אגן השמן, יש שם בורג ריקון וטבעת מנחושת שעוזרת לאטום ולמנוע משמן לנזול- היא פשוט מקבלת את הצורה של הבורג ברגע שאתה סוגר.. אתה מביא מיכל בשביל לרוקן אליו את השמן,לבסוף כמובן אתה צריך לדאוג לא לשפוך את זה בפח או משהו.. . ברגע שתפתח את הבורג ריקון יתחיל להשפך כל השמן הישן-ישירות למיכל... אחרי שאין עוד שמן נוזל אתה מבריג החוצה את פילטר השמן הקיים ושם את החדש,רצוי לשים טיפה מהשמן על ההברגה ולא להבריג חזק מידי,אח"כ תיהיה לך בעיה לפתוח (בטיפול הבא. מהחום זה נהיה ממש חזק) מחזיר את הבורג לאגן השמן עם טבעת הנחושת החדשה וסוגר היטב, שם את השמן החדש לפי כמה שצריך, מניע, מוסיף אם חסר אחרי וזהו.. מקווה שלא שכחתי משהו

פורסם

שים לב שלא רשמת באיזה רכב מדובר, לפי החתימה אני מבין שזה סקודה נכון?

אין בעיה להחליף שמן לבד וזה גם לא מסובך, אתה רק צריך לפתוח בורג באגן שמן והכל יצא, אחריי זה יש כאלה שממלאים שמן באיכות ירודה על מנת לנקות את האגן ומחליפים אותו שוב (אני לא עושה זאת לדעתי זה קצת מיותר) , לאחר מכן פרק את הפילטר שמן בעזרת פותחן יעודי(ואם לא אכפת לך להתלכלך אז תדקור אותו בעזרת מברג ותשחרר אותו) לאחר מכן הרכב פילטר שמן חדש(לפני שאתה מרכיב אותו תבטול את הפיה שלו בשמן) ותסובב בעזרת פרק כף היד.

מלא שמן(אני לא זוכר בידיוק כמה אתה צריך) אבל שים לב שהפילטר יספוג אליו את השמן(כי הוא ריק) ואז תצטרך למלא עוד קצת.

קובי

פורסם

שלום רב !

הרבה עצות ניתנו פה, אך שום שאלה אחת, כמו למשל,מה צמיגות השמן שקיימת כעת ברכב?!

הסיבה של החלפת שמן בגלל שהוא שחור היא לא עינינית, משום שאחד התכונות החשובות בשמן מינרלי, היא לסחוף אליו את הפיח, שנוצר בחלל השריפה, וחודר במהלך פעולתו של המנוע, וגורם להשחרתו, משום שבשמן קימים דטרגנטים, שהם חומרי הגלם הנמצאים בסבון, ותפקידם לנקות את פני הצילנדר, בנוסף לתפקידו ההוסף של השמן, לסכך, לשמן ולקרר, את דפנות הצילנגר.

מכאן ניתן להבין, שכל מנוע בעל שמן מינרלי, משחיר מיד לאחר מספר מועט של מחזורי פעולה, והדבר מעיד על איכותו הטובה של שמן המנוע, אי לכך החלפת שמן שלא לפי מספר קילומטרים, או לפי תקופת זמן, אלא רק משום שהוא משחיר, הוא מיותר לא נכון, וביזבוז כסף לריק !

מצד שני שמן חצי סינטטי אינו משחיר, ונשאר צלול וזהוב, גם בין החלפה להחלפה.

אני ממתין להבהרה , מה צמיגות השמן הנוכחי, לפני כמה קילומטרים הוא הוחלף לאחרונה, ואיזה צמיגות שמן בעל הרכב עומד להוסיף?

ובנוסף מה צריכת השמן ברכב כעת, והאם המנוע פולט עשן לבן מצינור הפליטה?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה לפי מה שדיברנו בפרטי ,

השמן חצי סינטטי במנוע שלי הוא קצת שחור , מה זה אומר ? לא מזמן החליפו שמן מנוע וגם פילטר.

עם אני מרוקן שמן מנוע לגמרי אני חייב להחליף פילטר?, כי החלפתי לפני חודשים.

יותר חשוב כשהשמן שחור צריך להחליף?

פורד פיאסטה שנת 97 מנוע - יוטה 1.3

פורסם

והכי חשוב. מהשמן המשומש להיפטר במקום מסודר (כמו צובר שמן משומש במוסך)

אסור לזהם את הסביבה ולשפוך את השמן המשומש באף מקום אחר.

פורסם

אם החלפת שמן לא מזמן אזי אתה לא צריך להחליף שמן רק בגלל שהוא שחור ולא שמשנה אם זה סנתטי או חצי סנתטי, כל שמן מנוע באשר הוא משחיר עם השימוש וזה תקין לחלוטין.

למידע נוסף בצע חיפוש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6107 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...