Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים, עם כל הכבוד - ויש הרבה כבוד, כנראה שכחתם שאנחנו בעיצומו של משבר כלכלי.

לא כולם מרגישים פה מרגישים את זה, אבל אלפי המפוטרים מרגישים את זה טוב מאוד.

הכנסות המדינה ממיסים ירדו פלאים.

אז כן - כל מי שיש לו הבנה כלכלית קלה, הבין שהסיסמאות של הורדת מיסים הן סיסמאות בחירות חסרות תוכן, אבל גם מבין שבתקופות קשות צריך להעלות מיסים על מותרות.

ואולי זה יפתיע אתכם, רכב אספנות ורכב חדש הם מותרות !

וטוב מאוד שעלה המס עליהם.

כדאי שתתלוננו על דברים קצת יותר חשובים, אי אפשר לבכות כל הזמן על כל דבר.

ממש מזכיר לי את המערכון מקצרים שרואים את קרן מור מתחננת "עזרו לי לקנות מגפיים של פראדה, שלי כבר לא באופנה"

ויהיה יותר טוב לכולם אם הפוסט המביש הזה לא יקבל יותר תגובות ויטבע בארכיון

דווקא בתקופה של משבר, כשקשה יותר גם ככה, הפתרון אינו העלאה של מיסים כי זה רק גורם לאנשים לפעול בכדי להתחמק ממס ולמצוא את מקלט המס שלהם באופן חוקי או אחר.

מדינות שפעלו ככה רק הפכו להיות עניות יותר ואילו מדינות אחרות ששינו את המגמה והוזילו את המסים זכו לשגשוג. הדוגמה הבולטת ביותר לכך הנה אירלנד אשר במסגרת של רפורמה כללית בתיקצוב המדינה נתנו פטורים נרחבים למותרות, לבעלי עסקים וכיו"ב - ככה הם הצליחו להגדיל את ה"עוגה המצרפית" דבר שרק הגדיל את הכנסות המדינה ממסים.

שיקול נוסף שיש להביא בחשבון הוא שהורדה של מיסים למול הסנקציה העונשית של התחמקות ממס מתמרצת תשלום מיסים כחוק ואילו מס גבוה למול סנקציות נמוכות יותר מתמרצות פחות תשלום מס כחוק.

פשוט נקודה למחשבה.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עוד פעם דופקים אותנו.

אבל אנחנו כיף לנו לשבת בסוף היום מול הטלויזיה ולרבוץ במקום לצאת ערב אחד לרחובות ולהראות אכפתיות.

ראש ממשלה שקרן שהבטיח להוריד מסים רק מעלה. וכולם כמו דגים.

תעיפו מבט בחתימה שלי, אולי ייצא משם משהו.

פורסם
חברים, עם כל הכבוד - ויש הרבה כבוד, כנראה שכחתם שאנחנו בעיצומו של משבר כלכלי.

לא כולם מרגישים פה מרגישים את זה, אבל אלפי המפוטרים מרגישים את זה טוב מאוד.

הכנסות המדינה ממיסים ירדו פלאים.

אז כן - כל מי שיש לו הבנה כלכלית קלה, הבין שהסיסמאות של הורדת מיסים הן סיסמאות בחירות חסרות תוכן, אבל גם מבין שבתקופות קשות צריך להעלות מיסים על מותרות.

ואולי זה יפתיע אתכם, רכב אספנות ורכב חדש הם מותרות !

וטוב מאוד שעלה המס עליהם.

כדאי שתתלוננו על דברים קצת יותר חשובים, אי אפשר לבכות כל הזמן על כל דבר.

ממש מזכיר לי את המערכון מקצרים שרואים את קרן מור מתחננת "עזרו לי לקנות מגפיים של פראדה, שלי כבר לא באופנה"

ויהיה יותר טוב לכולם אם הפוסט המביש הזה לא יקבל יותר תגובות ויטבע בארכיון

משבר כלכלי? הצחקת אותי... הכל בועה של תקשורת.

רוצה לדבר על כלכלה, בבקשה.

במדינה מתוקנת שנמצאת בירידה ממהכנסות ממיסים - הפתרון הוא לא עליית מיסים, ההיפך,

עידוד צמיחה ע''י עידוד יזמים ויצרנים ובכך פתיחת מקומות תעסוקה נוספים.

העלאת המע''מ הינה כדור אקמול לחולה סופני. האינפלציה לשנת 2009 צפויה לעלות בכ- 5% לפחות.

בממשלה בזבזנית כרונית 30 שרים, מישהו חייב לממן את עור הצבי של הכורסאות המרופדות.

בחודש יולי עלו הכנסות המדינה בגלל עליית יבוא ורכישת מכוניות חדשות.

עידוד ענפים מובילים גוררים אחריהם מאות אם לא אלפי מקומות עבודה חדשים,

אפשר גם להטיל מס של 100.000 ש''ח על כל רוכש דירה חדשה, אז?

מה שפישר מנסה לעשות עם שער הדולר זה בדיוק מה שיגרום לייסוף השקל בסופו של דבר.

ויום יבוא נשלם את המחיר.

וכאן אני מבקש לשמור על דיון עינייני ולא לגלוש להתנצחויות פוליטיות.

בתודה מראש - חן מנהל הפורום.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם
משבר כלכלי? הצחקת אותי... הכל בועה של תקשורת.

רוצה לדבר על כלכלה, בבקשה.

במדינה מתוקנת שנמצאת בירידה ממהכנסות ממיסים - הפתרון הוא לא עליית מיסים, ההיפך,

עידוד צמיחה ע''י עידוד יזמים ויצרנים ובכך פתיחת מקומות תעסוקה נוספים.

העלאת המע''מ הינה כדור אקמול לחולה סופני. האינפלציה לשנת 2009 צפויה לעלות בכ- 5% לפחות.

בממשלה בזבזנית כרונית 30 שרים, מישהו חייב לממן את עור הצבי של הכורסאות המרופדות.

בחודש יולי עלו הכנסות המדינה בגלל עליית יבוא ורכישת מכוניות חדשות.

עידוד ענפים מובילים גוררים אחריהם מאות אם לא אלפי מקומות עבודה חדשים,

אפשר גם להטיל מס של 100.000 ש''ח על כל רוכש דירה חדשה, אז?

מה שפישר מנסה לעשות עם שער הדולר זה בדיוק מה שיגרום לייסוף השקל בסופו של דבר.

ויום יבוא נשלם את המחיר.

וכאן אני מבקש לשמור על דיון עינייני ולא לגלוש להתנצחויות פוליטיות.

בתודה מראש - חן מנהל הפורום.

+1

צודק לחלוטין!!! כבוגר מנהל עסקים וכמנהל של מעל 50 עובדים באחד העסקים הגדולים בארץ, רוב המיתון בארץ הינו פיקציה תקשורתית המזינה עצמה וחיה בחזקת "הנבואה שמגשימה עצמה" ותו לא.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

איך לא חשבנו על זה קודם בוודאי מיסוי ירוק על רכבי אספנות.

אחרת איך יממן הבחור עם השיער המלבין נו זה שהוא ראש ממשלה את החיתולים לדתיים שיוכלו לזרוק אותם על השוטרים, וגם את כל שאר אוכלי החינם שהתווספו לנו בכנסת מפעם קודמת.

אני חושב שרק נותר להעלות את המע"מ ל 22% לקחת מהפנסיונרים את הפנסיה ואנחנו יכולים בכיף להצטרף לאיחוד מדינות אפריקה.

אלכס איצקוביץ 14083

פורסם
+1

צודק לחלוטין!!! כבוגר מנהל עסקים וכמנהל של מעל 50 עובדים באחד העסקים הגדולים בארץ, רוב המיתון בארץ הינו פיקציה תקשורתית המזינה עצמה וחיה בחזקת "הנבואה שמגשימה עצמה" ותו לא.

הלוואי שמה שכתבת לגבי המיתון היה נכון :-(.

לידיעתך, תחום המתכת בארץ נמצא במצב כל כך קשה ש 99.9% מהמפעלים היצרנים הפסיקו לעבוד במשמרות, ביטלו שעות נוספות, עברו לעבוד ארבע ימים בשבוע, מוציאים לחופשות יזומות וללא תשלום ופיטורים רבים כבר אמרתי?

אני לא בעד המיסוי הירוק, רק שהכונה היתה לעודד רכישת רכבים "ידידותיים לסביבה" כחלק מהצלת כדור הארץ, רק שבמדינת ישראל מנצלים כל דבר טוב לחליבת הציבור.

ישראל

:roflmao: הבודי בעבודת פחחות והשילדה כבר במערומיה 1958 MGA Roadster :roflmao:

פורסם
הלוואי שמה שכתבת לגבי המיתון היה נכון :-(.

לידיעתך, תחום המתכת בארץ נמצא במצב כל כך קשה ש 99.9% מהמפעלים היצרנים הפסיקו לעבוד במשמרות, ביטלו שעות נוספות, עברו לעבוד ארבע ימים בשבוע, מוציאים לחופשות יזומות וללא תשלום ופיטורים רבים כבר אמרתי?

אני לא בעד המיסוי הירוק, רק שהכונה היתה לעודד רכישת רכבים "ידידותיים לסביבה" כחלק מהצלת כדור הארץ, רק שבמדינת ישראל מנצלים כל דבר טוב לחליבת הציבור.

ישראל

תחום המתכת והצוארון הכחול, כולל יהלומים - מזמן במשבר ולא בגלל המיתון העולמי, בגלל שגידלנו מפלצת במזרח הרחוק שקוראים ללה סין ויש לה תיאבון גדול מאוד לבלוע הכל.

כמה מידידי הטובים בנתניה כיתתו רגליים ללמד את ידידינו בהודו הרחוקה ובניגריה את רזי ליטוש היהלומים. בסופו של עניין

החמדנות שלהם עלתה להם במפעלים ובמלטשות סגורות ובעולם שחיפש כח עבודה זול יותר.

הגולם שקם על יוצרו, או המלפפון שקם על הגנן.

ומשהו על הגברת:

פורסם
תחום המתכת והצוארון הכחול, כולל יהלומים - מזמן במשבר ולא בגלל המיתון העולמי, בגלל שגידלנו מפלצת במזרח הרחוק שקוראים ללה סין ויש לה תיאבון גדול מאוד לבלוע הכל.

כמה מידידי הטובים בנתניה כיתתו רגליים ללמד את ידידינו בהודו הרחוקה ובניגריה את רזי ליטוש היהלומים. בסופו של עניין

החמדנות שלהם עלתה להם במפעלים ובמלטשות סגורות ובעולם שחיפש כח עבודה זול יותר.

הגולם שקם על יוצרו, או המלפפון שקם על הגנן.

אני ממש לא בקיא בתחום היהלומים (ואולי טוב שכך), ענף המתכת לא רק שלא היה במשבר, הוא אף מאוד פרח עד ינואר פברואר 2009 ומאז נפגע ישירות מהמשבר הכלכלי הגלובלי.

התרופה לתוצרת הסינית, הינה מיסוי על היבוא להשוואת המחיר לתוצרת מקומית ובכל העולם. רק כך תהיה זכות קיום למפעלים מכל התחומים שיוכלו להתחרות מול כח העבודה הזול של הסינים.

ומה עשתה סין כתודה על היצוא המסיבי ממוצריה? מתחילת המשבר הכלכלי, סגרה את היבוא לתוך סין!

ישראל

פורסם
אני ממש לא בקיא בתחום היהלומים (ואולי טוב שכך), ענף המתכת לא רק שלא היה במשבר, הוא אף מאוד פרח עד ינואר פברואר 2009 ומאז נפגע ישירות מהמשבר הכלכלי הגלובלי.

אתה זוכר טוב ממני מה הייתה הסיבה לפריחה ולכל גנבי המתכת בארץ, זוכר, האולימפיאדה בביג'ין והתיעוש המסיבי של סין בשנת 2008, מטבע הדברים בתום הפרוייקט הכל דעך והביקוש לברזל ירד פלאים.

התרופה לתוצרת הסינית, הינה מיסוי על היבוא להשוואת המחיר לתוצרת מקומית ובכל העולם. רק כך תהיה זכות קיום למפעלים מכל התחומים שיוכלו להתחרות מול כח העבודה הזול של הסינים.

מסכים בכל מילה, אולם אין דרך חד סטרית, ישראל והעולם תלויים בסינים וארה''ב הגדולה מתחננת שסין תמשיך לרכוש מיליאדי דולרים מידי שנה כנגד התרסקות הדולר בעולם.

ומה עשתה סין כתודה על היצוא המסיבי ממוצריה? מתחילת המשבר הכלכלי, סגרה את היבוא לתוך סין!

סין זה החזיר שאוכל ויבלע בסוף את כולם.

ישראל

לצערנו התרגלנו לרכוש מוצרים זולים שאיכותם ירודה ביותר ובכך להרגיש שעשינו עסקה מצויינת.

עשרות מוצרים שעברו להיות מיוצרים בסין עושים עוול למותג. הסחורה פשוט לא שווה הרבה.

השיווק המודרני מאופיין בצריכה גבוהה ובתדירות גבוהה ע''י מעמד הביניים אשר ''מחייה'' את השוק הזול.

ומשהו על הגברת:

פורסם
אתה זוכר טוב ממני מה הייתה הסיבה לפריחה ולכל גנבי המתכת בארץ, זוכר, האולימפיאדה בביג'ין והתיעוש המסיבי של סין בשנת 2008, מטבע הדברים בתום הפרוייקט הכל דעך והביקוש לברזל ירד פלאים.

לצערנו התרגלנו לרכוש מוצרים זולים שאיכותם ירודה ביותר ובכך להרגיש שעשינו עסקה מצויינת.

עשרות מוצרים שעברו להיות מיוצרים בסין עושים עוול למותג. הסחורה פשוט לא שווה הרבה.

השיווק המודרני מאופיין בצריכה גבוהה ובתדירות גבוהה ע''י מעמד הביניים אשר ''מחייה'' את השוק הזול.

ממש אין קשר בין תעשית גרוטאות הברזל + האולימפיאדה בביג'ין לבין מפעלי המתכת בארץ!

הקשר היחיד שאולי אפשר למצא זה שמוצר הלואי של מפעלי המתכת הינו שאריות מתכת.

אני מדבר על מפעלים עתירי ידע, מפעלי נשק, מפעלים תעופתיים ומפעלים לכלי שיבוב.

ישראל

פורסם

גם מפעלים אלו עברו מזמן לסין או להודו

ומשהו על הגברת:

פורסם
גם מפעלים אלו עברו מזמן לסין או להודו

ממש לא נכון!

חלק קטן מהמפעלים הקימו קוי ייצור בסין, למוצרים פרימיטיבים בלבד, שלא היה כדאי ליצרם בארץ היות ואין להם מספיק ביקוש.

וחלקם פשוט מכרו להודו קוי ייצור שלמים גם של מוצרים פרימיטביים.

הכוונה במוצרים פרימיטיבים הוא למוצרים שאין להם ביקוש מספיק גדול היות שמוצרים בטכנולוגיה יותר מתקדמת החליפו אותם.

לדוגמא- ייצור חלקי מנוע של מטוס הפנטום עברו לייצור בסין, מי משתמש עדיין בפנטום?

ישראל

פורסם
ממש לא נכון!

חלק קטן מהמפעלים הקימו קוי ייצור בסין, למוצרים פרימיטיבים בלבד, שלא היה כדאי ליצרם בארץ היות ואין להם מספיק ביקוש.

וחלקם פשוט מכרו להודו קוי ייצור שלמים גם של מוצרים פרימיטביים.

הכוונה במוצרים פרימיטיבים הוא למוצרים שאין להם ביקוש מספיק גדול היות שמוצרים בטכנולוגיה יותר מתקדמת החליפו אותם.

לדוגמא- ייצור חלקי מנוע של מטוס הפנטום עברו לייצור בסין, מי משתמש עדיין בפנטום?

ישראל

ישראל, תקרא את הכותרת של מעריב מהבוקר ותקבל תשובה לנושא של זילות המדינה בעובדיה והנהירה לסין...:evil:

ומשהו על הגברת:

פורסם
דווקא בתקופה של משבר, כשקשה יותר גם ככה, הפתרון אינו העלאה של מיסים כי זה רק גורם לאנשים לפעול בכדי להתחמק ממס ולמצוא את מקלט המס שלהם באופן חוקי או אחר.

מדינות שפעלו ככה רק הפכו להיות עניות יותר ואילו מדינות אחרות ששינו את המגמה והוזילו את המסים זכו לשגשוג. הדוגמה הבולטת ביותר לכך הנה אירלנד אשר במסגרת של רפורמה כללית בתיקצוב המדינה נתנו פטורים נרחבים למותרות, לבעלי עסקים וכיו"ב - ככה הם הצליחו להגדיל את ה"עוגה המצרפית" דבר שרק הגדיל את הכנסות המדינה ממסים.

שיקול נוסף שיש להביא בחשבון הוא שהורדה של מיסים למול הסנקציה העונשית של התחמקות ממס מתמרצת תשלום מיסים כחוק ואילו מס גבוה למול סנקציות נמוכות יותר מתמרצות פחות תשלום מס כחוק.

פשוט נקודה למחשבה.

הכל מתחיל ומסתיים במנהל מקולקל.

במנהל תקין הינו מקבלים תמורה בעד האגרה תרתי משמע.

אנסים אותנו , מכניסים לנו ידיים לכיסים,ואנחנו אומרים שרוצים לעשות לנו טוב.

המטרה למלא את קופה היא כדי שיהיה מה לרוקן

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

והכותרת מדברת בעד עצמה...

הנבואה שהגשימה את עצמה!

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3761870,00.html

תמשיכו להעלות מיסים - הפתרון לצמיחה ולריסון האינפלציה.

ומשהו על הגברת:

• תוכן חדש...