Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ לפני קניית - פיאט 131 1982

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לפני שאני קונה רציתי לשאול אנשים שבאמת היה להם כבר ניסיון עם מכוניות ישנות שעמדו הרבה זמן.

טוב אז קצת פרטים על הרכב הנ"ל

מדובר פיאט 131 שנת 1982 דגם סופר מריפיורי,גיר ידני 5 הילוכים

הרכב עומד כחמש שנים בחנייה מתחת לבניין והניירות מוקפאים 4 וחצי שנים,מצב החיצוני של הרכב נדיר ושמור מאוד הצבע מקורי ללא שריטות או מכות אין ריקבונות יש מעט חלודות קטנות על קנף ובמכסה מנוע לא רציני בכלל.

מצב הפנים הכל שלם מקורי יפה ונקי ממש כמו חדש רק שלא ראיתי את הכיסאות מאחור כי יש ריפוד.

ועכשיו הבעיה היא שהמצב מכני לא ידוע!הבנאדם טוען שהוא העמיד את האוטו במצב תקין.

מי שיטפל לי ברכב זה אבא שלי שיש לו מוסך והיה ניסיון עם המכוניות האלה בזמנו

אז מה אתם אומרים כדאי או לא?

האם ניתן להשיג היום בארץ חלקים מכניים לרכב הזה?

ומה אני צריך לעשות עם משרד הרישוי בשביל לעלות את הרכב לכביש?

תודה מראש לעוזרים

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

כדי! זהו אחד הפיאטים נדירים שבשנתון הנ"ל נישארו בארץ זבת חלב ודבש.

ואים אתה רוצה גם עזרה אני מוכן לעזור לך, פנה אלי בפרטי.

Fiat-131_Supermirafiori_1978_800x600_wallpaper_01.jpg

הרכבים שלי: פיאט 127 73, פיאט 127 81 ספורט, פיאט 127 81 4דלתות, אלפא סוד 1.3 81, פיאט 131 77, פיאט טיפו 89, פיאט אונו 1.1 91. מחפש כל פיאט או איטלקיה לשיפוץ. חבר מועדון ה-5 מס14409. גיא למברסקי.

פורסם

הסופר מירפיורי היתה הדגם הבכיר בסדרה, וכללה מנוע בעל גל זיזים עליון כפול ו 96 כ"ס.

רמת הגימור היתה גבוהה, והמכונית כללה חלונות קדמיים חשמליים ונעילה מרכזית.

סך הכל הפיאט 131 הינה מכונית פשוטה מבחינה מכאנית, ועדיין אפשר להשיג לה חלפים, אם כי לא בזמינות של מכוניות חדשות.

ה 131 היתה אחת המכוניות האחרונות של פיאט, מהזמנים שפיאט היתה פיאט - יצרן שייצר מכוניות פשוטות, זולות, קלות לתחזוקה ומהנות לנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נראה לי כדאי מאוד .

תלוי מאוד במחיר אבל על פניו ולפי מה שאתה מתאר , ובהתחשב בנדירות

הרכב (כאן בישראל ) נראה כדאי מאוד !!

חלקים לרכב ישן לא תמיד על המדף כמו למאזדה 3 אבל לכל רכב ניתן להשיג חלקים ,

שאלה של זמן .

יש את ה - eBay , ועוד מקורות אחרים בעולם וגם בארץ .

שיהיה בהצלחה .

ואם כן אתה עומד להחזיר לכביש אחד הרכבים שמזמן משמן לא נראו נוסעים בכבישי ארצנו .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

בשנת 1982 זה כבר היה, דור 3, דגם 131FL שיובא רצה רק עם מנוע 1600 גל זיזים אחד ועם הילוכים ידניים או

אוטומטיים (GM) עם 3 הילוכים.

דגם המנוע 1600 עם 2 גלי זיזים (סופר מירפיורי) יובא רק בודר הקודם (דור 2) והוא היה גם מפואר יותר.

רובם היו עם מזגן מקורי שמופעל ע"י לחצנים בשיטת ואקום וזה היה מזגן אמין מאוד.

פיאט 131FL:

http://niimc.net/myPictures/fiat%20131%201400.jpg

http://www.netikka.net/ville.vieri/131/takaa_s.jpg

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני הייתי מת לאוטו כזה.

היה לחמי והוא זוכר אותו לטובה (ייתכן שהיה אוטומט? הוא בעצמו לא זוכר) שנקנה כחדש. הוא רק התלונן שהיתה בולעת הרבה דלק.

לדעתי במצב כזה במחיר סביר חטוף אותה, מדובר ברכב שכבר נדיר בישראל,לפיאט לא חסרים חלקים ואפשר תמיד להשלים מדגמים דומים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מדובר פיאט 131 שנת 1982 דגם סופר מריפיורי,גיר ידני 5 הילוכים

והניירות מוקפאים 4 וחצי שנים,

ומה אני צריך לעשות עם משרד הרישוי בשביל לעלות את הרכב לכביש?

תודה מראש לעוזרים

יופי של רכב. במצב שאתה מתאר אל תחשוב פעמיים.

מה שנדרש זה :

ת"ז של הבעלים + ייפוי כוח > משרד הרישוי > שחרור ההקפאה והוצאת ניירות עדכניים.

תשלום חובות. ( כנראה אגרה נוכחית וזהו )

הכנת הרכב מבחינה מכנית.

אישור נסיעה זמני (ממשרד הרישוי ) + ביטוח.

בדיקת מעבדה.

טסט.

העברת בעלות על שימך.

זהו . להתחיל לטייל.

ב-1/1/2012 תצטרך טסט בלבד , לאחר רישום האספנות והעברת הבעלות.

מקווה שלא שכחתי כלום.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם
בשנת 1982 זה כבר היה, דור 3, דגם 131FL שיובא רצה רק עם מנוע 1600 גל זיזים אחד ועם הילוכים ידניים או

אוטומטיים (GM) עם 3 הילוכים.

דגם המנוע 1600 עם 2 גלי זיזים (סופר מירפיורי) יובא רק בודר הקודם (דור 2) והוא היה גם מפואר יותר.

רובם היו עם מזגן מקורי שמופעל ע"י לחצנים בשיטת ואקום וזה היה מזגן אמין מאוד.

פיאט 131FL:

http://niimc.net/myPictures/fiat%20131%201400.jpg

http://www.netikka.net/ville.vieri/131/takaa_s.jpg

בברכה - רפי לין :-)

למרות שאתה בעל ניסיון רב בדגמי פיאט, כאן לא דייקת.

גם בדגמי הדור השלישי היו סופר מירפיורי, אלא שהם היו נדירים מאד, בעיקר בשל העובדה שהמכונית היתה יקרה למדי.

בדור השני, יובאה הסופר מירפיורי גם בגירסאת 1.3, שכולן אגב היו בצבע כחול כהה.

מנוע ה 1.6 הרגיל היה בעל גל זיזים תחתון, שהונע ע"י רצועת תיזמון חיצונית מגומי.

פורסם

ועם האבא- בעל מוסך אתה בכלל עוד חושב?:shock: -אני לא הייתי חושב שניה, אלא אם כן המחיר מהוא מעל ומעבר לכל פרופורציה... מניסיון שלי ושל חברים- אין כל בעיה עם אוטו, שעמד כמה שנים, בטח לא אם יש לרשותך מוסך!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

בדור השני, יובאה הסופר מירפיורי גם בגירסאת 1.3, שכולן אגב היו בצבע כחול כהה.

אם אני זוכר נכון,הגיע משלוח גדול למדי של 131 סופרמיריאפיורי 1300 סמ"ק דווקא בצבע זהב, אם אני לא טועה,מדובר במכוניות שהיו מיועדות במקור למדינה אחרת.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

אם מדובר על הפיאט מחיפה- אז היא באמת במצב נדיר

כל פעם שאני עובר ליד כואב הלב שהיא עומדת ולא זזה

HU - Pioneer AVH-X 2500BT , Front - Morel Tempo Ultra 6 , Amp - Celestra FA475X, Sub - Hertz Energy ES300

פורסם

טוב אני הולך על זה! רק אני ילך השבוע עם הבנאדם למשרד הרישוי לבדוק שהכל בסדר.

אגב הפיאט היא 1600 ביבוא אישי בארץ מ83,והיא מאזור המרכז לא מחיפה.

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
האם פיאט ראגטה גם שווה משהו כמו הפיאט 131?

הרגאטה שהוצגה ב 84' לא היתה אלא ריטמו בעלת תא מטען ניפרד.

בתחילת שנות ה 80' רבים המיצרנים האירופאיים הציעו גירסאות בעלות תא מטען נפרד למכוניות קומפקטיות - פולקסווגן גולף וג'טה, פורד אסקורט ואוריון, סיאט רונדה ומאלגה ועוד.

כמו ה 131, גם הראגטה שווקה בגירסאות 1.3, 1.6 ודיזל, כשמנוע ה 1.6 היה זהה למנועה של הסופר מירפיורי - TC.

למרות שהרגאטה היתה מודרנית בהרבה מה 131 ובגירסאות ה S צויידה כראוי, היא לא זכתה להצלחה גדולה, ולולא ממשלת איטלייה הפכה אותה למכונית חצי רשמית שלה, המכירות היו נמוכות בהרבה.

אמנם האיבזור היה עשיר, תא הנוסעים נאה והביצועים היו טובים, אך חסרונותיה עלו על יתרונותיה - גיר סרבן, אחיזת כביש נמוכה ובלמים חלשים.

בשנת 87' עברה הראגטה מתיחת פנים לא משמעותי במיוחד, במסגרתה רוענן העיצוב החיצוני ומנוע ה 1.6 קיבל הזרקת דלק חד נקודתית.

ייצורה נמשך עד סוף 89' ומחליפתה היתה הטמפרה, שהיתה טובה ממנה לעין ערוך.

• תוכן חדש...