Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שכתבתי, אני מתכנן לקנות רכב חדש.

אני הכי נמשך לצבע שחור מטאלי או אפור כהה מטאלי, אבל יש אנשים שטוענים שצבע כהה יתחמם יותר מהר, וכך המזגן יצטרך לעבוד יותר קשה על-מנת לקרר את הרכב.

בסוכנות מאזדה אמרו שאין הבדל בין אפור כהה לתכלת, אולי הבדל של מעלה אחת. (בזמן שהיו להם את כל הצבעים במלאי).

האם יש הבדל במידת ההתחממות ?

האם זה משפיע בצורה רצינית על מידת העבודה של המזגן במצב כזה ?

פורסם

חרטה ברטה,

כאחד שהיה לו רכבים בשלל צבעים וכרגע נוסע עם אפור מטאלי כהה מאוד,

אני יכול להגיד לך שהרכב שהכי התחמם לי מכולם בשמש, זאת היתה פאסאט שנת 98, והיא היתה לבנה.

מניסיוני הדבר הכי משפיע זה הגודל והזוויות של השמשות ברכב, ככל שהשמשה גדולה יותר, והזוויות שלה כהה יותר. ככה היא חשופה ליותר שמש, והרכב מתחמם יותר.

בלי קשר לצבע שלו

פורסם

בתור אחד שכל הרכבים האחרונים שלו היו כחול כהה או שחור אני לא ממליץ לך ללכת על הצבעים הכהים למרות שהם באמת ברוב המקרים נראים טוב.הבעיה היא לא בחום שמצטבר בתוך הרכב זה זניח.הבעיה היא שאחרי חודש כל הרכב יהיה עם שריטות שברכב בהיר לא רואים כל שיפשוף קטן בולט,20 דקות אחרי שטיפת הרכב כל הצבע מלא עוד פעם באבק.בקיצור תעשה לך חיים קלים קח צבע בהיר.

פורסם

לפי בדיקה שהיה בתוכנית "מכסחי המיתוסים" בדיסקברי :

לקחו 2 מכוניות, אחת לבנה והשניה שחורה.

מדדו את החום בכל אחת מהן במשך כל חצי שעה.

נחש מה? המכונית השחורה התחממה כמעט כפול [הטמפרטורה בה] מהמכונית הלבנה.

מכאן, מכונית שחורה מתחממת מהר יותר גם מבפנים.

יום טוב :-)

פורסם

ידוע כי צבע כהה קולט אליו יותר חום.

צבע שחור הינו יפהפה לרכב, אך קח בחשבון כי כניסה לרכב כהה ביום קיץ חם, יותר "קשה" מאשר לרכב עם צבע בהיר.

alfa 156 2.5.

פורסם

לא חרטה ולא ברטא, צבע כהה קולט יותר חום ומחמם יותר את פנים הרכב, זה קשור, מה לעשות, לפיזיקה בסיסית ולא לדיעות של מומחים למיניהם.

מצד שני, כמו שכבר נכתב, שטח הזכוכית הענק במכוניות המודרניות שאינו קשור לצבע הרכב, ואיכות המזגנים המודרניים די מקזזים את ההשפעה.

בסופו של דבר ברכב כהה יקח עוד זמן קצר יחסית אחרי הפעלת המזגן להגעה לטמפרטורה נמוכה בתוך האוטו מאשר ברכב עם צבע בהיר עם השפעה זניחה אם בכלל על צריכת הדלק בגלל שטח הזכוכית הזהה.

הצבע הכהה משפיע בנקודה אחרת לגמרי והיא שמירה על פנים הרכב מנזקי חום. ברכב כהה החונה בשמש דרך קבע פנים הרכב חשוף לטמפרטורות גבוהות יותר ומכאן חשוף לנזקי חום יותר מאשר ברכב בהיר.

פורסם
אוקי, תודה, מקסימום ארכוש כיסוי רכב.

מה לגבי שריטות וכו'? בולטות יותר על צבע כהה?

כן רואים כל סריטה אפילו הקטנה ביותר .

יהיה טוב, רק לא ידוע למי ומתי .

פורסם
לפי בדיקה שהיה בתוכנית "מכסחי המיתוסים" בדיסקברי :

לקחו 2 מכוניות, אחת לבנה והשניה שחורה.

מדדו את החום בכל אחת מהן במשך כל חצי שעה.

נחש מה? המכונית השחורה התחממה כמעט כפול [הטמפרטורה בה] מהמכונית הלבנה.

מכאן, מכונית שחורה מתחממת מהר יותר גם מבפנים.

יום טוב :-)

זה לא היה כפול, אלא הפרש של כמה מעלות - בערך 10 אם אני לא טועה.

אך עדיין הוכיחו את זה.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

למה מיתוס?

צבע שחור קולט את האנרגיה (חום) בצורה הטובה ביותר, ובנוסף הוא גם פולט אותה מהר מאוד.

כלומר רכבים זהים בצבעים שונים, ותחממו בצורה שונה.

כמובן שזה לא הפרמטר היחידי.

גודל החלונות, ורמת הסינון שלהם, חומרים ממנו עשוי תא הנוסעים וכמובן בידוד.

כך שמאוד יכול להיות שפיאסטה 88 לבנה תתחמם יותר מאשר 323 שחורה

בהצלחה

פורסם

היה מספר דיונים ומחקרים בנושא.

ההבדל תמיד היה במספר מעלות בודדות. בין 2-5 מעלות בלבד!!

הכהה היה החם יותר. אבל. תמיד נראה טוב יותר.

אגב מה שמשפיע יותר מהצבע.

זה החלונות כמו שאמרו.

חלונות בהירים מחממים יותר מחלונות כהים. וזה כי החלון הבהיר מכניס את הקרינה פנימה שמחממת את הריפודים / דש בורד וכו.

ואילו חלונות כהים / וילונות לא מכניסים את השמש. ואז הרכב הרבה יותר קריר בפנים.

ולכן. עם תקח רכב כהה. עם חלונות כהים. הוא יהיה קר יותר מרכב בהיר עם חלונות בהירים.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אוקי, תודה, מקסימום ארכוש כיסוי רכב.

כולם אומרים את זה, ובסוף רק מעטים מאוד קונים כיסוי, וגם הם אחרי תקופה נשברים, ומפסיקים להשתמש בו.

כיסוי זה סיפור לא קטן, הוא עף ברוח, הוא מתלכלך ונקרע, יכולים לגנוב אותו, וגם לוקח כמה דקות טובות להלביש ולהסיר אותו.

זה טוב לרכב, שכל השבוע יושב בחניה, ורק בשישי-שבת יוצא לסיבוב, אבל לרכב יומיומי שחונה במקום ציבורי, זה פתירון רע.

נניח ורכב שחור בחניה לא מתחמם יותר מרכב לבן, אבל צבע שחור הרבה יותר קשה לתחזוקה ולשמירה, ואני יכול להוסיף לדברים שכבר נאמרו, שאם חו"ח תצטרך תיקון פחחות, רואים את זה על צבע כהה הרבה יותר מאשר על צבע לבן.

פורסם

לי יש רכב לבן שבקיץ אי אפשר להכנס אליה אחרי שעמדה בשמש, בעיקר בגלל השמשות הגדולות והבידוד הכבד שלה שמכניס יופי של חום אבל איכשהו גם מונע ממנו לצאת.

זה תלוי בבידוד במידה של חשיפה לשמש ישירה וכמובן גם בצבע, אני חושב שצבע כהה בארץ הוא בעייתי וכמעט כל מכונית כהה תסביר לך את מה שאני מתכוון, רק תסתכל על הגג המתקלף שלה.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

• תוכן חדש...