Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מחר נגמר המלווה. יש המלצות?


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

התעוררתי לבוקר די רציני, בגרות במתמתיקה היום (טופס 006 למי שמתעניין) וכל מה שאני חושב עליו הוא על מחר ועל הנהיגה הראשונה שלי ל-ב-ד.

ההורים קנו לי גולף לקראת סיום המלווה ואני מאוד מאוד נרגש לסוע עליה, היא נמצאת כרגע בטיפול 30,000 ועוד כמה טיפולים קטנים שאני ביקשתי אישית מהבודק לבצע.

כנראה אחרי הבגרות אני אסע לראות מה קורה איתה כי אני כבר מתגעגע אבל היא אמורה לחזור היום בערב.

 

יש הצעות לקראת הנהיגה הראשונה? אולי חוויות מהנהיגה הראשונה שלכם, אני שזה רחוק אלף שנות אור מכם אבל תנסו להיות לארג'ים ולחשוב על זה רגע אחד.

volkswagen Golf, 1.6 TRENDLINE FSI 2007, 115HP

פורסם

אל תעשה שטויות, אל תלחץ תיד של חבר שלך תוך כדי נסיעה, אל תסע מהר בתוך העיר ותשתדל להנות:)

אחרי הבגרות הזו יהיה לך זמן אני מציע לך לקחת את אבא\מישהו שיש לו ניסיון ולסוע לכביש אתגרי כדי להנות ממנה וללמוד את הרכב עם מישהו שיש לו ניסיון.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

תתחיל בנסיעות עירוניות איטיות ככה שגם אם תעשה טעויות זה לא יהיה כלכך קיצוני כמו בכביש מהיר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

סע רגוע.

 

אל תתפתה "לבדוק" אותה.

אל תתפתה "ללחוץ"

 

בהתחלה סע רגוע, תלמד להכיר אותה, ושהיא תכיר אותך, תגיע למצב שאתה נכנס לחניה צמודה בלי להרים את כל הגוף לבדוק אם נגעת בטמבון לפניך - תלמד להכיר את הגודל של האוטו.

 

שיהיה בהצלחה ומזל טוב :)

 

וכמובן תתחדש !

 

סע בזהירות.

פורסם

תודה,

 

האמתי שכול זמן תקופת הלימוד שלי עם מורה הנהיגה נסעתי על גולף פלוס חדשה, שהיא קצת יותר גדולה אבל המימדים יחסית דומים.

ככה שנכון לעכשיו אין לי בעיות חנייה, הבעיה העיקרית בחנייה היא הטמבון הנמוך להחריד של המכונית, אני פשוט מאוד מאוד מפחד עליו כי קנינו את המכונית ממש חדשה עם 27 אלף קילומטר עליה, בלי שריטות, ואני לא רוצה להיות הראשון.

 

אני ככול הנראה אשתמש במכונית בעיקר ליציאות בערבים ונהיגה לבית הספר כשאין פקקים והכול רגוע (אחרת עדיף כבר האוטבוס).

אני מאוד מאוד מקווה לא להתפתות ולהכנע לריגושים שהמכונית הזאת מציעה, בכול מקרה אני מאוד אחראי ואין סיכוי בעולם שאני אסכן את עצמי או את האנשים הנמצאים באוטו.

 

הבחורים מצאמצפיון מוטורוס ממש נחמדים, יש להם מעין קו חם כזה והמליצו להתקשר אליהם במקרה שיש בעיה באוטו, אפילו במקרה של בעיה בקטנה ביותר.

 

אני ככול הנראה אסע קצת עם אבא שלי בבוקר, אסיע אותו לעבודה, אולי בדרך נעצור באיזה מגרש חנייה גדול לבדוק שהכול תקין אחרי הטיפול 30,000.

volkswagen Golf, 1.6 TRENDLINE FSI 2007, 115HP

פורסם

כנהג חדש וצעיר יש כמה דברים שאני יכול להמליץ לך מניסיון.

 

לפני שנגמר לי המלווה אמרתי לעצמי שאני לא אעשה שטויות, אבל שאתה יושב בתוך האוטו זה פשוט מפתה.

התחלתי לעשות חריקות בכיכרות (הרבה גז בהילוך ראשון). אחרי כמה חודשים עם חאריקות ונסיעות מהירות תפסתי את עצמי בידיים והבנתי שאני אידיוט...פשוט הפסקתי.

 

לא חסרים לי חברים שקיבלו כבר דוחות באלפי שקלים. פלאפון, נסיעה מהירה, איבוד שליטה על הרכב (שוטר ששומע חריקה) וכו' וכו'. אל תתפתה להתנהג כמו חברים שלך כי זה הפסד שלהם ורווח נקי שלך.

אם מישהו רוצה שתעשו פתיחות ברמזור, אתה יכול אבל תגיע עד למהירות המותרת, אתה לא רוצה ששוטר יתפוס אותך בעיר על 100 קמ"ש והתירוץ שלך יהיה "עשיתי פתיחות עם חבר לראות מי לוקח".

 

בכל זאת יצא ואתה רוצה לנהוג ספורטיבי? תעשה את זה שאתה לבד באוטו, שלא תעיז לסכן נפשות אחרות!

 

בכל מקרה, בערב שנגמר המלווה לקחתי עוד שני חברים ויצאנו פשוט להסתובב עם האוטו, אין יותר כיף מזה!

ואני מודה שבפעם הראשונה שנכנסתי לאוטו והייתי לבד רעדה לי הרגל על הגז, אני לא יודע אם מהתרגשות או מפחד, אולי שניהם.

היום אני שנה וחודשיים אחרי הוצאת הרישיון, בלי אף תאונה או דו"ח.

 

שמור על החיים שלך!

תהנה!

פורסם

דבר ראשון תתחדש על הרכב ועל הרשיון ...:)

דבר שני ביום שיגמר לך המלווה תעשה סיבוב בעיר ,תהנה ממנו תלמד להכיר אותו סע ברוגע תכין דיסק עם השירים שאתה אוהב בבית ופשוט סע בכיף שלך .

 

פשוט אין על היום הזה שנגמר לך המלווה ואתה לוקח את המכונית לסיבוב הראשון (אני זוכר שחיכיתי עד 12 בלילה בדיוק כדי לצאת ) .כדי להסביר לך כמה ההרגשה אצלי אישית הייתה גדולה אז לפני שנה הייתי ברומניה וחבר נתן לי לנהוג לו בM3 עם קרוב ל600 כ''ס (לחבר יש סדנת שיפורים אתה יודע איך זה ''אירופה'') ולא היו לי פרפרים כמו בפעם הראשונה על הדייהטסו שרייד שנת 98 עם גיר אוטומתי .

 

אה והסיבוב הראשון אצלי היה ללכת עם חבר לקנות תוכי (לא יודע למה הוא בדיוק רצה אחד):lol:

Audi A4 2002 2.4 V6

פשוט כי הגיע הזמן להתקדם ! 8)

206CC לעולם נזכור :-D

פורסם

מצטרף לאחת התגובות פה,

 

ברגע שאתה באמת ברכב לבד עם חברים שם קצת מוזיקה אתה פשוט נסחף(אני מדבר על החודשים הראשונים של הנהיגה).

זה מפתה אני לצערי הרב עשיתי אחרי 22 שעות תאונה ברכב הראשון שלי שהיה יחסית דנדש כולה שנה וחצי על הכביש וגרמתי לנזק של 30 אלף (טוב שיש מקיף) וכמובן אחרי זה לא למדתי ואחרי שהרכב יצא לא עבר שבוע והשבתתי אותו(למזלי נשארתי בחיים).

מה שאני בא לומר פה תנסה לא להתפתות כי אני מכיר מלא אנשים כמוני שהשביתו רכבים כשהם רק התחילו לנהוג והשתוללו וכמובן שהדוחות לא איחרו לבוא שלילות וים בלאגנים.

אני מקווה בשבילך שהרכב הוא לא GTI בתור רכב ראשון כי אם זה כן אין מצב שאתה לא תתפתה ותעשה קצת שטויות ואם הרכב הוא אטמוספרי זה עדיף בשבילך, כמה שפחות כח בשביל ההתחלה ככה יותר טוב.

תלמד את הכביש תנהג בזהירות וזהו מה אני יכול עוד לומר לך שיהיה בהצלחה ובאמת תלמד מטעויות של אחרים וממה שאנשים מספרים לך.

פורסם

וכשתעלה על האוטו בפעם הראשונה זה גם ירגיש לך קצת מוזר שאתה נוסע לבד, כי בכל זאת עד עכשיו תמיד נסעת עם מישהו שהיה לידך.

 

לגביי הפיתוי של הלחיצות, זה יגיע לך משהו בזה תהיה בטוח, אבל עדיף שתכיר את האוטו קודם כמו שהזכירו פה מקודם.

 

אני אפילו עוד לפניי שהיה לי רשיון ולא ידעתי בקושי מה זה קלאץ' , תמיד עניין אותי למה האוטו לא "סוחב", כי הריי בטוח שהאוטו יכול בהרבה יותר ממה שאני רואה יום יום ( מן הסתם ההורים נוסעים באופן רגוע ולא עם רגל כבדה) ואיך האוטו יגיב כשאני אתן קיק ואדביק את הדוושה. אחריי פעם , פעמיים כבר גיליתי את מה שכל כך רציתי לדעת והמסקנה היא בזבוז דלק ואימוץ מיותר של המנוע.

 

כמובן שבהתחלה התלהבתי ( לא עשיתי כל מיני שטויות כן ) אבל האהבה לנהיגה תמיד תהיה . במיוחד על רכב ידני.

 

תיסע רגוע , תשמור על החוקים ותקפיד על זה כי בטח אתה יודע שמחמירים על נהגים חדשים , שים לב במיוחד גם לגביי האלכוהול ונהיגה

 

תמיד תזכור כמה קשה עבדת בשביל לקבל את הרשיון שלך וחבל שייקחו אותו על שטות.

 

וזהו פחות או יותר מה שאני מוסיף לשאר החבר'ה עם התגובות מעליי.

 

והכי חשוב מזל טוב על הרשיון ! תעשה חיים!

 

ניב.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

פורסם
איך אף אחד עדיין לא המליץ על קורס נהיגה מתקדמת?

 

לא הזכרתי את זה באמת, אבל החברה שאמא שלי עובדת בה מממנת קורס נהיגה מתקדמת בחינם, לצערי כרגע אין תאריך אבל בקרוב ככול הנראה אפנה אליהם כדי לקבל קורס כזה.

הבנתי שזה עוזר מאוד.

volkswagen Golf, 1.6 TRENDLINE FSI 2007, 115HP

פורסם
אז ככה,

התעוררתי לבוקר די רציני, בגרות במתמתיקה היום (טופס 006 למי שמתעניין) וכל מה שאני חושב עליו הוא על מחר ועל הנהיגה הראשונה שלי ל-ב-ד.

ההורים קנו לי גולף לקראת סיום המלווה ואני מאוד מאוד נרגש לסוע עליה, היא נמצאת כרגע בטיפול 30,000 ועוד כמה טיפולים קטנים שאני ביקשתי אישית מהבודק לבצע.

כנראה אחרי הבגרות אני אסע לראות מה קורה איתה כי אני כבר מתגעגע אבל היא אמורה לחזור היום בערב.

 

יש הצעות לקראת הנהיגה הראשונה? אולי חוויות מהנהיגה הראשונה שלכם, אני שזה רחוק אלף שנות אור מכם אבל תנסו להיות לארג'ים ולחשוב על זה רגע אחד.

נשאר לי עוד 3X ימים,איך המלווה עבר לך בחודש האחרון?לאט? מהר?גם אתה הרגשת תחושת יאוש בחודש האחרון?

פורסם

קבל עצה ממישהוא שלא מזמן גם סיים. {אני }

 

תהנה מהנהיגה שלך כמה שיותר. רק חוק חשוב אחד. לא משנה כמה נראה לך שאתה נהג מוסמך ונהג טוב. אתה טועה.

אל תעשה שטויות,אל תנסה לעשות דברים מסוכנים.

ונ"ב מזל טוב

פורסם

עצה שלי אל תתרגש והכל יהיה בסדר.

חבר שלי שהתרגש בפעם ראשונה דפק שני מכוניות רק כשיצא מהחניה.

אני אישית, 'הבלגתי' על תקופת המלווה ובפעם הראשונה שנהגתי לבד, זה היה בערך שנה אחרי שלא נהגתי כלל וטפו טפו טפו אף תאונה.

ועוד משהו אי אפשר להגיד אל תעשה שטויות, כי אפילו נהגים מנוסים בעליי עשרות שנים עושים אותן, פשוט שים לב כשעשית שטות ותשדתל לא לחזור עליה.

נ.ב:

005 - 98

006 - 93

007 - 92

בהצלחה :)

×
×
  • תוכן חדש...