Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , מצטער על ההקפצה,

בימים אלה אני חושב לשנות את הקרוסים של הטמפו, ואיתמר מה שעשית זה בערך הנקודות שאני חיפשתי לכן , "הגעת בדיוק בזמן".

אשמח לדעת מה היית משפר (לאחר שעשית את הקרוס הזה , נניח נקודות חיתוך מתאימות יותר אם ניסית),ואיפה כיום , ניתן להשיג את הרכיבים .

תודה רבה.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לדוגמה, לקרוסובר עם נקודת חיתוך של 4000HZ עם התנגדות של 4 הום 12DB (מסידרה שניה) צריך שני סלילים ושני קבלים.

לפי טבלה אנכנו צרכים שני קבלים של 10MF , במכפלה של 0.7 ו-10 נקבל 7.

לאחר שני סלילים של 0.2 MF, ומכפלים 0.2 ו-1,414 ונקבל 0.28.

לזכור שאחד הקבלים למידוופר במקביל ושני לטוויטר בטור לפלוס, לעניין סליל להפך, אחד סלילים מידוופר בטור לפלוס, והשני לטוויטר במקביל.

כמו בדוגמה כאן

xover7_big.gif

Untitled.jpg

פורסם

רומם

אני לא חושב שהבעיה במקלדת... :-P

אי אפשר לא לאהוב את אדגר :-D

הכוונה ברורה לגבי סדר הרכיבים בין HPF לLPF רק לא הבנתי מה משמעות החישובים ואיך הוא הגיע לזה :?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
אדגר, נראה לי שמשהו התפקשש לך בהעברה :?

איזה כיף שיש עריכה, נכון?

הכול סודר גבר :-D

רומם

אני לא חושב שהבעיה במקלדת... :-P

אי אפשר לא לאהוב את אדגר :-D

הכוונה ברורה לגבי סדר הרכיבים בין HPF לLPF רק לא הבנתי מה משמעות החישובים ואיך הוא הגיע לזה :?

אדי, כמו שרשמתי, לטווטר HPF, ולוופר LPF, השוני של HPF ל-LPF זה חיבור, סליל בטור וקבל מקביל זה HPF, וסליל בטור וקבל במקביל זה LPF.

לפי סרטוט "ספירלה" זה סליל, ו-"חץ" זה קבל.

לעניין ערכים שקיבלתה בדרך מכפלה, אתה מחפש את רכיבים בנפ/ערך שקיבלתה.

דהיינו, לפי הדוגמה שנתתי, קיבלנו ערך קבלי של 7 MF, וערך של סליל 0.28MG, עם ערך הרכיבים כזה אתה מחבר אותם למעגל.

כדי לחתוך בסלופ 6DB אתה לוקח ערכים ישירות מטבלה, ללא הכפלה, כי לרקוסובר מסדרה ראשונה צריך רק סליל אחד וקבל אחד.

לעניין חיבור 6DB אתה מחבר סליל בטור LPF (למידוופר) וקבל בטור HPF (לטוויטר), כמו בסרטוט השני.

xover6_big.gif

זה הכל.

פורסם

אדגר -

איך מתמודדים עם מצב שבו לטויטר ולמיד/בס אין את אותה התנגדות?

הטבלה הזו מתאימה רק למצב כזה

אגב: האם שאתה כותב 4/8 אוהם אתה מתכוון להתנגדות DC?

פורסם

חברים , לא כל כך הבנתי מה רשם אדגר, ואיך הוא הגיע לחישובים הנ"ל(לא בקטע של שלילה , פשוט לא הבנתי )

אני אצרף משהו שקיבלתי בהודעה פרטית לאחר התכתבות ארוכה :

1. המחשבונים לעולם לא עובדים כמו שצריך, בגלל שהם מתבססים על התנגדות של הרמקול, וההתנגדות היה לא זות שרשומה עליו, וגם היה משתנה בטלות בתדר. אז עם מחשבים קרוס לתדר 2000 ול3000, ההתנגדויות יהיו שונות.

2. אם משתמשים בתכנות יעודיות לחישוב קרוסים, עם לקיחת בחשבון גם את ההתנגדות המשתנת, עדיין זה לא נכון. בגלל שהתוכנות מחשבות את הכל בשביל רמקולים שיושבים על אותו משתך ובאותו מקום (כמו ברמקולים ביתיים), ואין שום התחשבות בהשפעה של הסביבה שבה הם ממוקמים.

כשמכניסים את הרמקולים ואת הקרוס לרכב, מקבלים כל תוצאה האפשרית, הכל מגרוע עד מצויינת.

3. אפילו סטיות קטנות של ערכים אמיתיים של רכיבים מהמחושבים בקרוסים מסדר השני ומעלה גורמים סטיות הרבה יותר רציניות בשמע.

כשכל רכיב הוא "בערך" בסדר, אז כל המערכת "בסדר" באותה מידה כמו סכום של כל הסטיות, אם לא יותר גרוע...

4. קבל אלקטרוליטי בקרוסובר = מוות לסאונד. קבל אלקטרוליטי סיני בקרוסובר = מוות מוחלטת של סאונד.

הפרויקט של איתמר טוב בשביל לשחק באלקטרוניקה, אך התוצאה היה לא בכיוון של איכות. היה יכולה להיות יותר טובה מהקרוססובר נוכחי (שהוא תקול מצידי, וכל דבר יהיה עדיף עליו) במיוחד עם עושים את זה ללא לשמוע את השינויים, וללא מדידות.

מה אתם אומרים ?

פורסם

הנושא של התנגדות משתנה הוא נכון כאשר מדובר על קרוס פסיבי שמחובר ישירות לרמקול.

אבל אפשר לרמות את זה כמו שכבר נכתב רבות לאחרונה בעזרת מעגל זובל - הקטע הוא שאין כל כך צורך בשביל זה היות והמגברים ברכב יודעים לעבוד מול התנגדות נמוכה יותר מזו של ההתנגדות הנומינלית של הרמקול שהם משודכים אליו (לרוב 4 אוהם).

כשמדברים על קרוס אקטיבי זה חסר משמעות משום שתחום התדר של האות נחתך עוד לפני שנכנסת בכלל למגבר - ההתנגדות של הרמקולים לא בעלת חשיבות כאן היות והמגבר כבר מוציא אליהם אות שעברה חיתוך.

זו עוד סיבה להעדיף קרוס אקטיבי על פני פאסיבי.

לגבי איכות הרכיבים - קבלים אלקטרוליטיים הם לרוב גם לא בי-פולאריים ואז גם יש חשיבות רבה לקוטביות ואיך אתה מחבר אותם לרמקול.

מעבר לכך קבל איכותי גם יהיה עמיד למתחים גבוהים יותר ולכן כפועל יוצא הסבירות שלו להשרף בהספקים נמוכים היא אפסית לעומת קבל שיכול לעמוד במתח שנע בין 50 ל160 וולט...

אם תבדקו על קבלים של מנדורף למשל - אתם תראו שהם יכולים לעמוד במתח עבודה של 450V - סביר להניח שלא תצליחו לשרוף כזה כבל אם לא תתקינו אותו ישירות על איזה 3000D של סאנדאון...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

פיתה עם חומוס חיפאי ושיפוד פרגית עם קצת סלט, טחינה, עמבה וצי'פס תפוח אדמה שעשוי מפרוסה שלמה :-P

במחשבה שניה - אני אסתפק בשלום עולמי.

היות ואני פולני וההיי-קיו שלי שואף לזה של מלכת יופי - שלום עולמי אמור להיות הדבר היחידי שאני באמת שואף אליו :)

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מסודר תודה :-P

תשאל את מוטי...

Pioneer TS-X150

פורסם

היי אדגר,

כעקרון , חשבתי להתייעץ עם איתמר בנוגע לנקודות חיתוך שהוא קבע , והאם הוא חושב שהוא יכל לשפר זאת (ללמוד מטעויות של אחרים) ומאיפה ניתן להשיג את הרכיבים הדרושים.

איתמר אשמח אם תגיב פה , לא רוצה להטריד אותך בהודעות פרטיות .

נניח שאני רוצה לתת למידבאס מ60 ב6DB ל3000 ב12DB וטוויטר מ3000 ב12DB ומעלה , תוכל לארגן לי רשימה של רכיבים בערך ? ואם אתה ממש פנוי אז הסבר איך חישבת ?

תודה רבה לכולם !

פורסם

מנהלים , מצטער על הדאבל פוסט , פשוט אני רוצה להוסיף את זה .

לאחר שיטוטים רבים , קרוס באנד פאסס 12 DB נראה כך נכון :

bpass12db.gif

הגעתי למחשבון הנ"ל:

http://www.the12volt.com/caraudio/crosscalc2.asp#nbpc

הקלדתי בו את טווח התדרים (זהו הקרוס שמתוכנן למיד באס , לטוויטר צריך רק קרוס lhp נכון ? או שהתבלבתי וצריך hp?)

ויצא לי את את הערכים האלו :

L1=14.709

c1=9.568

L2=0.306

c2=459.528

אני צריך להשיג רכיבים כאלו , לחבר אותם ויש לי קרוס ?

נ.ב

מה ההבדל בין מה האיור שהעליתי ממקודם לזה :

nbpass12db.gif

• תוכן חדש...