Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6359 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נזילת מים שנתגלתה בתוך הרכב בצד ימין מתחת לדש בורד

אובחנה על ידי המוסך כנזילה מרדיאטור החימום. התיקון מעל 1500 ש"ח.

רעיון ששמעתי הוא לנתק את החימום במקום ההוצאה לתיקון.

האם מישהו יכול לייעץ כיצד זה נעשה באופן עצמאי בסיטרואן קסארה 04

תודה

צביקה

פורסם

חפש 2 צינורות גומי צרים שיוצאים מהמנוע לתוך קיר האש, נתק אותם מהמנוע ושים פקקים , קנה קודם את הפקקים בחנות חלפים ולאחר מכן בצע את הניתוק, אל תשכח שתצטרך למלא מים בראדיאטור עקב כך אז תכין לך גם מים ירוקים.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

וכמו שהוא אמר תנתק אל תחתוך למקרה שבעתיד תרצה לסדר את זה כי אם אני לא טועה אם אתה חותך זה בעיה אחרי זה

Hyundai I20 Inspire 2010

פורסם

דבר ראשון תנחומי זו אחת התקלות הנוראיות.

אם אני לא טועה, החיבור לרדיאטור חימום אצלך הוא כמו בברליגו, יש מחברים מיוחדים.

בדרך כלל חותכים אותם ומחברים בין הצינורות, רק כך בחשבון שעלות צינור חדש בסביבות 300 ש"ח

פורסם

יש לך רכב מודל 2004 אתה באמת חושב שזו הדרך הנכונה לתחזק אותו?

כן,לבינתיים אתה יכול לנתק את החימום.

אבל לדעתי זאת תקלה שצריך לסדר,זאת תקלה נפוצה בהרבה רכבים אחרי פרק זמן מסויים.

אני הייתי מסדר וצופה לעוד כמה שנים של שקט...:wink:

פורסם

גם בקסארה שלי הוא מת, רק שזה קרה לאחר 8 שנים. שנתיים נוספות נסעו איתו כשהוא דולף ויוצר סירחון בכל הדלקה של האיוורור - ולאחרונה החלפתי אותו.

העלות גבוהה אבל צריך לקחת בחשבון שבעת מכירת הרכב יהיה צורך להוריד סכום זהה כדי למכור את הרכב.

אני אישית נהנה מכל רגע שיש לי חימום רצחני ברכב, יש אנשים שיעדיפו לנסוע עם דובון מגושם.

פורסם

הבעייה העיקרית בחורף היא האדים שמצטברים על השמשה הקידמית ולא מאפשרים לנהוג בצורה בטוחה.

תעשה טובה לעצמך ולשאר הנהגים בכביש והחלף את הרדיאטור הפנימי.

איזה כייף לי :)

פורסם

קח בחשבון כשתרצה או מישהו ירצה להשיב את החימום אחרי תקופה ארוכה זה יהיה בעייתי ביותר .כל המעברים שם יסתמו.

אז מה שאתה עושה זה אין דרך חזרה

פורסם

שלא תעיז לשים פקקים (ואני מתפלא על חברי הפורום הותיקים פה שלא אמרו כלום בנושא).

ברוב המוחלט של הרכבים (אם לא בכולם), הרדיאטור הפנימי של החימום מחובר כחלק ממסלול הסירקולציה של מערכת הקירור, ולעיתים זהו מסלול הסירקולציה היחיד. במסלול זה נוזל הקירור עובר עד לפתיחת הטרמוסטט, שאז המסלול העיקרי של נוזל הקירור עובר להיות דרך הרדיאטור שבקדמת הרכב.

אם החלטת לנתק את רדיאטור החימום , נתק את הצינורות מקיר האש וגשר ביניהם ע"י צינור או מחבר מתאים, בשום אופן אל תשים פקקים.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אורך החיים של רדיאטור חימום פנימי בדגמים הללו הוא דיי ארוך - ומושפע מ-2 דברים חשובים מאוד:

1. מעבר של שמן למערכת הקירור (דופק כמעט באופן מיידי את הגומיות אטימה של הרדיאטור - ומשם הדרך לנזילה היא עניין של כמה שעות בודדות). נפוץ בעיקר בדיזלים (להם יש מקרן לשמן המנוע).

2. טיפולים גרועים במערכת הקירור (ולמען הסר ספק: אוטו שמטופל במוסך מורשה אינו ערובה לטיפול מושלם. כל מוסך והסטנדרטים שלו). יש גם אנשים שמזניחים או חושבים שתמיד צריך למלא מים ברדיאטור, אז לאורך זמן הם גורמים נזק חמור מאוד למערכת הקירור ע"י הוספה של מי ברז.

מהניסיון שלי עם כמה עשרות לקוחות בדגמים הללו, בדיזל אחת אכן יצא לי להוריד דשבורד להחליף רדיאטור חימום פנימי - ואילו בבנזין-ים למינהם נתקלתי רק באחד נוסף שביטל את החימום.

ביתר המקרים אני נתקל בתופעות של הזנחה פושעת ואפילו נתקלתי (לא בקסארה) במכונית אחת שהחימום לא עבד כתוצאה מג'יפה נוראית שהצטברה במקרן של הגיר האוטומטי ובמקרן הפנימי של החימום הפנימי. למרות ניקוי המקרן חימום הפנימי (לבדו) עדיין לא היה חימום - ומאחר והמקרן של הגיר מותקן באופן טורי למקרן החימום הפנימי של האוטו, נוצרה בו סתימה שהיה קשה מאוד לשחררה - אך לאחר מספר ניסיונות עדינים הסתימה השתחררה והעסק חזר לתפקד כרגיל.

במכוניות הללו ובכל מכונית אחרת (כל אחת וסף הרגישות שלה) טיפול נכון הוא ערובה לחיים טובים ושקטים עם האוטו. טיפול נכון ואיכותי למערכת הקירור הוא טיפול שכולל בתוכו שטיפה יסודית (עם צינור גינה) של מערכת הקירור אחת לשנתיים, עד שהמיים יוצאים נקיים לגמרי, ומילוי בנוזל קירור איכותי (רצוי מקורי) כולל ניקוז עד שהמים יוצאים נקיים כשם שנכנסו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד גורם לדליפה מהרדיאטור חימום (וגם של המנוע) זה התחממויות מנוע חוזרות ונשנות או מעבר קומפרסיה למים.

בכל מקרה תמיד רצוי שמבטלים את הרדיאטור חימום לעשות זאת עם מופה שתחבר את צינורות החימום אחד לשנייה.

פורסם
קח בחשבון כשתרצה או מישהו ירצה להשיב את החימום אחרי תקופה ארוכה זה יהיה בעייתי ביותר .כל המעברים שם יסתמו.

אז מה שאתה עושה זה אין דרך חזרה

אהה... מה...מי ?

• תוכן חדש...