Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי תקציב להוצאה על רכב אבל אני תוהה האם שווה לי לקנות אוטו.

הוצאות על רכב מתכנסות בביטוח, תיקונים, דלק שמנים וכו' התקציב שקיבלתי הוא מספיק לרכב בעל שנתון ישן לא כולל ביטוח לרכב ומכוון שאני נהג חדש זה דיי הופך להשקעה מבחינת ביטוח

השאלה שלי דיי מסתכמת בכך שהאם כדאי לי לחכות קצת לשמור בצד עם התקציב שקיבלתי או שאני יקנה עכשיו משהו שישמש אותי בעיקרון לנסיעות קצרות בתוך הישוב שאני גר בו

להנהלה של הקהילה

קיבלתי כבר אזהרות על פתיחת נושאים בגלל שההודעה נכתבת עם שגיעות כתיב זה לא משהו שאני עושה בכוונה יש לי בעיה בקרוא וכתוב ואני מבקש להבליג במקצת

פורסם

קח בחשבון המון דברים מלבד מה שציינת, בוא נתחיל.

נניח ותקנה רכב ישן להתחלה סביב ה10 אלף, איזו סוזוקי סויפט, מיצובישי לאנסר, או כל משהו אחר בתקציב.

דלק זה כמה שתיסע, רוב הרכבים הישנים יצטרכו כמובן יותר תצומת לב היום ליטר עולה 4.7 ורכב ממה שציינתי יעשה צריכה ממוצעת של 10 קילומטר לליטר, שוב זה תלוי בהמון דברים מכיוון קרבורטור ועד כמה נוסעים יש לך ברכב.

תיסע 100 קילומטר תשלם קרוב ל50 שקל.

ביטוחים חובה זה חובה, אך גם צד ג' זה חובה עבורך מהסיבה שאם תפגע ברכוש של מישהו יהיה מי שישלם עליך ולא תשלם כל החיים אם פגעת במרצדס חדשה. הביטוחים הנ''ל יעלו לך בן 3000 ל 3500 לשנה כולל גרירה ושמשות.

תיקונים, צמיגים, חלקים שים עוד 250 שקל בחודש ממוצע, תצטרך טיפולים, ואולי ישבות איזה חלק בכל זאת רכב ישן, וצמיגים, ואולי תרצה עץ ריח חדש.

טסט שנתי לרכב מהסוג הזה יעלה סביב ה 1000 שקלים לשנה.

קח בחשבון קנסות או דוחות חניה, כן או לא באשמתך, בכל זאת לפעמים שוחכים לאותת, לפעמים נתפסים עם פלאפון או ללא חגורה, לפעמים חונים איפה שאסור, קשה לדעת כמה זה עולה אך קח בחשבון.

אביזרים משהו כמו 100 שקלים לחודש, אם תרצה ריפודים, רדיו דיסק, או עצי ריח חדשים.

ירידת ערך זה 1000 שקל בשנה מינימום, קח זאת גם בחשבון, רכב שהיום תקנה ב 8 שנה הבאה ימכר ב 7 ואף פחות.

זהו פחות או יותר.

תשקול עכשיו אם עצמך, למה רכב משמש אותך, כמה ולאן אתה נוסע מידי יום/שבוע.

בהצלחה...

הלוגו של רוב מכוניות העל הוא חיית בר. יגואר, למבורגיני, פרארי, רק פג'ו האגדית יש לה אריה, בגלל זה פג'ו בעייני היא מכונית על.

פורסם

העלת את הנושא בצורה נבונה.

רואים שאתה לא מחפש ישר פיאט אונו בשביל לשים עליה חצאיות וספויילר.

פרוש לקטנוע!

למה לא? חסכוני, זול לאחזקה.

בטיחות? לא הצד החזק אבל אני הייתי שוקל לעשות צעד כזה,לא כך?

אם ברצונך נסיעות בישוב שלא מצריכות מרחקים וחימום קטנוע 50 סמ"ק יהיה פרקטי.

השוק היום ממש זול.

תחשוב על זה.

אהה..שכחתי דבר אחד,רשיון!

2000 שקל ושבועיים של שיעורים וגמרת.

אני לא נוסע שאני לא בפוקוס

0-100 12.5'

Ford Focus HatchBack 02' 1.6

Nissan Sunny 93' 1600cc R.I.P

פורסם

ירידת ערך זה 1000 שקל בשנה מינימום, קח זאת גם בחשבון, רכב שהיום תקנה ב 8 שנה הבאה ימכר ב 7 ואף פחות.

רכבים ברמת המחיר הזו לא נוטים לאבד יותר מידי ערך, מהסיבה הפשוטה שאין להם מה לאבד.

אמנם אתה יכול להיות היום רכב ב7K ושנה הבאה למכור אותו ב6K, אבל בדיוק באותה מידה אתה יכול לקנות אותו השנה ב7K ולמכור שנה הבאה ב8K.

הכל תלוי במי שבא לקנות ממך את האוטו וכמה דלק יש במיכל:wink:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

נניח ותקנה רכב ישן להתחלה סביב ה10 אלף, איזו סוזוקי סויפט, מיצובישי לאנסר, או כל משהו אחר בתקציב.

דלק זה כמה שתיסע, רוב הרכבים הישנים יצטרכו כמובן יותר תצומת לב היום ליטר עולה 4.7 ורכב ממה שציינתי יעשה צריכה ממוצעת של 10 קילומטר לליטר, שוב זה תלוי בהמון דברים מכיוון קרבורטור ועד כמה נוסעים יש לך ברכב.

ביטוחים חובה זה חובה, אך גם צד ג' זה חובה עבורך מהסיבה שאם תפגע ברכוש של מישהו יהיה מי שישלם עליך ולא תשלם כל החיים אם פגעת במרצדס חדשה. הביטוחים הנ''ל יעלו לך בן 3000 ל 3500 לשנה כולל גרירה ושמשות.

תיקונים, צמיגים, חלקים שים עוד 250 שקל בחודש ממוצע, תצטרך טיפולים, ואולי ישבות איזה חלק בכל זאת רכב ישן, וצמיגים, ואולי תרצה עץ ריח חדש.

קח בחשבון קנסות או דוחות חניה, כן או לא באשמתך, בכל זאת לפעמים שוחכים לאותת, לפעמים נתפסים עם פלאפון או ללא חגורה, לפעמים חונים איפה שאסור, קשה לדעת כמה זה עולה אך קח בחשבון.

זהו פחות או יותר.

בהצלחה...

תודה על הניתוח הוא דיי עזר לי בכמה מובנים שלא ממש חשבתי עליהם

מבחינת הוזלת המחיר עם הזמן זה לא כזה נורא כי זה יהיה רכב שישמש את האחיות שלי כשהן יוציאו רישיון והן יוכלו לעשות ברכב כאבת נפשן(במידה ואקנה רכב חדש עד אז)

מה שכן אני חשבתי יותר בכיוון של ג'סטי או שרייד או 205 כי חברים אמרו לי שאלה רכבים שהעלות אחזקה שלהם היא מאוד נמוכה וזה בעיקרון מה שאני צריך כרגע רכב ישן שהאחזקה שלו נמוכה ועם הזמן לקנות חדש

פורסם

אף פעם לא "שווה" לקנות רכב.

רכב הוא מכשיר שנועד לתת לך נוחות בתנועה ממקום למקום, ולחלק מהאנשים הוא גם מספק הנאה (אני מדבר כרגע על נהיגה, לא על עלילות המושב האחורי).

אם יש לך אלטרנטיבה - תמיד היא תהיה זולה יותר: אוטובוס, אופניים, אוטו של מישהו אחר (טרמפ).

אם אתה צריך, זה עניין אחר - זול זה לא (הבעייה ברכב ישן היא חוסר האפשרות לדעת מתי חתקלקל חלק זה או אחר ומה תהיה העלות. לעיתים התיקון יעלה בערכו על שווי האוטו, אבל אם אה צריך - אז אין ברירה).

פורסם

הייתי מגיב אבל "שמר" לקח לי את המילים מהפה.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

הרבה יותר שווה לעלות על אוטובוס,

להידחס ביחד עם עוד 30 איש עומדים, ו-20 יושבים,

להיחנק ב-40 מעלות בלי מזגן,

ולצאת מוקדם בכל בוקר.

----

פורסם

תגדיר את צרכים שלך, מה התפקיד שלך ובמה מסתכמות הנסיעות שלך אם הם ארוכות אז עדיף אוטו, אם לנסיעות קצרות תחשוב על האלטרנטיבות כמו: אופניים או סגווי [אם אתה רוצה להגיע לאט למקום חפצך].

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זהו פחות או יותר.

בהצלחה...

זאת התשובה הכי מפורטת שנתקלתי בה בפורום לשאלה " מה הן עלויות אחזקת רכב".

תודה רבה על המידע!

• תוכן חדש...