Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה.

לפני הכל ביצעתי חיפוש מקיף בפורום ולא ממש הצלחתי להגיע להבנה של הבעיה אצלי לכן פתחתי שרשור חדש.

הרכב אצלי כ7 חודשים,מאז שקניתי את הרכב ראיתי מדיי יום שלולית קטנטנה של נוזל קירור (בהיקף של 5 ס"מ בערך)

בוצע בדיקת לחץ לפני כחודשיים במוסך לא נמצא מקור להעלמות של המים.

בשבוע האחרון מלאתי כחצי ליטר מיים אבל היום הבעיה היא חדשה גם השלולית שהייתה מופיע לעתים קרובות מתחת

לרכב אינה מופיעה.

חזרתי היום למוסך (מוסך מורשה rover בעמק שרה ב"ש) בוצע שוב בדיקת לחץ עם משאבה שנראית כמו משאבה של אופניים + תוספת של פקק שמתלבש על מיכל העיבוי

ושוב לא נמצא מקור הבריחה

נבדקו במוסך

-שמן מנוע בצבע תקין (ראיתי צבע דבש)

-עם "פנס מוסכים" הוא עבר חלק חלק מסביב המנוע ולא ראה מקור טפטוף (נראה רק קורוזייה ישנה בצמוד לאטם ראש ששם הוא התמקד בבדיקה עם הפנס ולא נמצא כלום אולם המוסכניק אמר שאילו מיים היו פורצים לראש מנוע הייתי רואה זאת דרך עשן מהאגזוז בהנעה,כושר סחיבה של הרכב וכו.)

-מפלס המיים בין הmin ל max הוא בערך 4-5 ס"מ ואיכשהו הוא תמיד מגיע לקו האמצע או קרוב לmin

לא ניסתי לבדוק מה קורה אם אני לא יוסיף מיים שמה אני יוסיף כסף במוסך על אטם ראש שנפרץ

-חום מנוע תקין נמצא תמיד טיפ טיפה מתחת לחצי

-לא היה ריח מיוחד בכניסה לרכב בכל יום,או נזילה שיכולה להעיד שהבעיה היא מרדיאטור חימום פנימי

ואחרי ששללתי כמעט הכל אולי למישהו תצוץ הברקה כלשהי?

אני מאוד דואג שבכל זאת מיים חודרים למנוע

תודה רבה על העזרה

פורסם

אולי הנזילה מופיעה באמצע נסיעה.

כשהצינורות מים מתחממים הם מתנפחים.

אחד מהם ככל הנראה סדוק, גם לי זה היה אחרי נסיעה נזלו לי כל המים.

מלאתי מים, חיפשתי את מקור הנזילה ולא מצאתי. נסעתי שוב הצינור התנפח והמים נזלו שוב.

שווה בדיקה, דרך אגב אצלי זה ברובר 214 שנת 98 והנזילה הייתה מהצינור התחתון שמתחבר לרדיאטור.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם
אולי הנזילה מופיעה באמצע נסיעה.

כשהצינורות מים מתחממים הם מתנפחים.

אחד מהם ככל הנראה סדוק, גם לי זה היה אחרי נסיעה נזלו לי כל המים.

מלאתי מים, חיפשתי את מקור הנזילה ולא מצאתי. נסעתי שוב הצינור התנפח והמים נזלו שוב.

שווה בדיקה, דרך אגב אצלי זה ברובר 214 שנת 98 והנזילה הייתה מהצינור התחתון שמתחבר לרדיאטור.

תודה על התשובה. לפני כחודש לא ציינתי בשרשור הוחלף צינור מיים עליון (5 זרועות) מקורי קומפלט של רובר

לגבי הצינור התחתון של הרדיאטור אתה צודק שווה בדיקה (איך לעזאזל לא חשבתי על זה,טוב כנראה בגלל זה אני מגיע לכאן)

היום בבוקר מלאתי כ2 כוסות (כוס של קפה פשוטה למתחכמים) נוזל קרור ובלילה שלפני בדקתי ולא ראיתי שהיה חוסר כלשהו

המיים בוודאות נעלמים לי ומה שמתריד אותי זה שאני לא רואה אותם על רצפת החניה

פורסם

מקווה שעזרתי וזאת אכן הבעיה .

במידה וכן על תרוץ לקנות צינור מקורי כזה של רובר, כי זה יעלה לך 300-400ש"ח לא זוכר בדיוק כמה רצו.

פשוט תקנה אחד של הונדה סיוויק ואם מיספריים, סכין יפני אין בעיה להתאים אותו רק צריך לקצר אותו קצת.:roll:

פורסם

לכותב השרשור שלום רב!!

ככל הנראה אטם סעפת יניקה הלך לעולמו, בבדיקת לחץ לא עולים על זה רק משערים כל מיני שטויות.

הבעיה ידועה לי קרה פעם אחת בדיוק כך.

עלות האטם 45 שקל מקורי (האטם צבע ירוק).

העבודה אם תרצה דבר איתי נעשה ביחד.

במוסך עלותה לא צריכה לעבור את ה 300 שקל.

פנה אליי לעוד שאלות אם יעלו לך כאלו.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם
לכותב השרשור שלום רב!!

ככל הנראה אטם סעפת יניקה הלך לעולמו, בבדיקת לחץ לא עולים על זה רק משערים כל מיני שטויות.

הבעיה ידועה לי קרה פעם אחת בדיוק כך.

עלות האטם 45 שקל מקורי (האטם צבע ירוק).

העבודה אם תרצה דבר איתי נעשה ביחד.

במוסך עלותה לא צריכה לעבור את ה 300 שקל.

פנה אליי לעוד שאלות אם יעלו לך כאלו.

אהלן..

תודה על התגובה. תוכל בבקשה לפרט לי איכן נמצא האטם הנ"ל ומה תפקידו בכח?

וכשאטם כזה "הלך לעולמו" לאן בורחים להם המיים?

איך אוכל לשוחח איתך,אם ניתן כמובן!

תודה בכל אופן

פורסם

היתה לי רובר עם אותה בעיה 216 98 אוטו

הבעיה נפתרה שהלכתי למוסך המרכזי שלהם בב"ש מוסך אבי-דן

70 ש"ח עבור אטם {לא שייך למנוע} ומשהו כמו 130 ש"ח עבודה

וזה לא חזר יותר

חבל ששכחתי את שם האטם

פורסם

האטם נמצא בחיבור בין הסעפת יניקה לראש מנוע.

תפקידו בכוח לאטום...ישנו חיבור גם של צינור מים לסעפת משם לראש בגלל זה נוזל מים.

אם תסתכל מאחורי הראש מנוע מעל הסעפת יניקה יש שמה בריכה קטנה של מים למעלה.

כאשר האטם הולך סופית לעולמו הרכב מתחיל לזייפ והמנוע מעשן בגלל שריפת מים.

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

אהלן חברה

טוב אז לכמה עדכונים.

ראשית כל תודה רבה ליוגב שוחחתי איתו טלפונית לגבי התקלה,ולאחר הסבר מפורט הגעתי לזה שאכן ישנה נזילה מאטם סעפת יניקה.

בשיחה עם מוסך רובר עלות טיפול 75 ש"ח לגומייה מקורית (ירוקה) + 150 ש"ח עבודה לא כולל מע"מ.

עבודה של כחצי שעה 40 דקות

אז נוכחתי לדעת שיש כאן כאלה אנשים שמוכנים לעזור גם אם זה לא מביא להם כמה גרושים ליד.

ושוב תודה ליוגב.

פורסם

יפה אני שמח בשבילך שהבעיה נפתרה תשמור על הרכב.

ואכן יוגב נראה לי בחור לעניין .

ממש צוות רובר נהיה פה:-D.עוד מעט נעשה מפגש.

פורסם

אהלן חברה..

כמה עדכונים קטנים

הוחלף אטם סעפת יניקה (מומלץ מוסך אבי-דן עמק שרה ב"ש מתמחים ברובר ולנד רובר כל הטיפולים שלי והתקלות מטופל אצלהם ללא מילה רעה אחת)

עלות האטם 95 ש"ח עלות עבודה 90 ש"ח (+ מע"מ) 2 גלונים של נוזל קרור אדום 45 ש"ח ליחידה נוזל מרוכז

סה"כ הוצאתי עם 306 ש"ח

-------

אז אומר שוב תודה ליוגב שהפנה את תשומת ליבי לתקלה ואפילו שוחחתי איתו טלפונית ראוי לציין שהוא התקשר אליי מיוזמתו לשאול מה בנוגע לאטם ואם ביצעתי את התיקון,מכיוון שהדליפה הייתה קטנה מאוד (אחת לשבוע הייתי מוסיף כוס מיים) אני יכול לדעת בוודאות ששם הייתה הבעיה רק לקראת אמצע השבוע.

אז תודה לכל אלה שעזרו (יוגב ומאור)

אגב מאור בתכנון לבצע החלפה של צינור רדיאטור תחתון כמו שהצעת,לא בגלל תקלה כלשהי אבל מכוון שהחלפתי צינור זרועות עליון אני יחליף את התחתון להשבחה.

תודה

• תוכן חדש...