Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת מצלמת SLR ראשונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חייב לומר לך, בתור אחד שהתלבט המון בין קנון לניקון ובחן את זה מכל הכיוונים העדפתי בסופו של דבר את הקנון.

יותר ידידותית, יותר נוחה לשימוש ולתפעול וצבע עשיר יותר. (בנק' הזו הD40 של ניקון ידועה כבעייתית)

ברור לי שזה בדיוק כמו מחנוֹת "פורש" ו"פרארי". כולם צודקים.

לגבי "מאיפה עדיף לקנות?"

זה פשוט. מחו"ל.

אני רכשתי בקנדה מצלמה+ עדשת קיט (18-55 IS) ועדשה נוספת (70-300) במחיר שבארץ הייתי יכול לקנות גוף בלבד.

2 העדשות הן של קנון.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו שאתה אומר שקנון ידידותית אני טוען שזאת המצלמה הכי מסובכת שיש.

יצא לי כמה פעמים לצלם עם מצלמה של קנון(לא זכור לי הדגם אבל משהו מקביל לדי80) ופשוט הכפתורים לא נמצאים במקומות נוחים,מעצבנת לתפעול.

אבל היי שוב,זה רק אני. האחר יגיד שניקון לא מובנת.

כל אחד והטעם שלו,בסך הכל? כמו שנאמר,פרארי(ניקון), ופורש(קנון),כל אחד עם עצמו,רק שלפרארי יש יתרון:wink:.

בניו יורק ישנה חנות בשם B&H אשר שייכת ליהודים.

מי שהיה שם(היתי לפני מספר שנים)יודע שזאת פשוט חנות מטורפת,יש להם את כל הציוד שאתה יכול לחלום עליו.

מחירים לעומת הארץ מעולים(אפילו לעומת העולם),למשל: D300 כמו שלי(עם אחריות של הדר-יבואן) עולה כיום כ7500 ש"ח,בB&H היא עולה כ1500 דולר=5800.

במידה ומישהו נוסע עדיף שירכוש לך שמה,אפשר אני חושב להוסיף כ100 דולר ולקבל אחריות ל3 או 5 שנים גלובאלי.

בן.

Got To love It

פורסם

כן,כנראה שזו שאלה של טעם,בין קנון לניקון.

אלה שרגילים לתפריטים של ניקון,התפריט של קנון נראה להם שונה ולהיפך.

אגב,

דיברתי עם חבר צלם והוא אמר לי ש-D80 מצלמה מצויינת,למעט מעבד פחות טוב (CCD לעומת CMOS) .

תכלס,מה ההבדלים בניהם מבחינת ביצועים,תקלות או דברים אחרים ששמעתם נתקלתם בם?

האם כדאי להתעקש ולשלם יותר תמורת CMOS ?

פורסם

היום כל המערכות שקיימות בשוק יתנו לך את תמורה מעולה לכסף.

ניקון קנון פנטקס אולימפוס או סוני.

כל הרעש סביב המגפיקסל או האיזו הוא מיותר.

6 מגה פיקסל מספיקים להוציא תמונה של 30X40 ללא שום בעיה ואפילו יותר.

השגעון של ISO במספרים משוגעים גם הוא גימיק.

חפש מצלמה שתשב לך טוב ביד והתפריטים שלה יהיו לך נוחים ונגישים. שים לב שהכפתורים ישבו במיקום נח בשבילך ושהיא תרגיש לך במשקל הנכון. (יש כאלו שאוהבים קל ויש כאלה שדווקא מעדיפים מצלמה עם משקל)

אם אתה הולך לבנות מערכת שלמה (עדשות שונות מבזקים וכו') קח בתוך השיקול גם את מחיר העדשות השונות וזמינותם.

לניקון יש בעיה עם זה.

אם אתה מתכנן לקנות עדשה סטנדרטית (לא משהו מקצועי באלפי דולרים) ואולי עוד אחת וגם מבזק - תתמקד יותר בנוחות ונגישות.

האיכות דומה בכולן.

פורסם

האיכות דומה בכולן.

מבחינת איכות התמונה, אתה צודק.

ההבדלים הם זניחים.

מבחינת תמורה לכסף ותמורה כוללת - פנטקס, אולימפוס וסוני נותנים תמורה עדיפה.

אני בחרתי פנטקס, כי מבחר העדשות גדול ויש גב רציני בארץ (אותו יבואן של קנון).

למשל, אין סיבה להעדיף D80 על K10D (אם כבר קונים דגם מיושן או "מיושן").

בפנטקס (K10D או K20D החדשה) אתה מקבל:

מייצב תמונה בגוף, כך שלא צריך להשקיע בעדשות מיוצבות.

אטימה לאבק ולחות.

ארגונומיה עדיפה מכל בחינה.

פונקציונאליות עדיפה מכל בחינה.

מבחר גדול של עדשות איכותיות וזולות יותר. אבל, וזה אבל גדול, אתה צריך להיות מסוגל לקנות מחו"ל כדי להנות ממנו.

עכשיו יתחילו לשגל לך את הדעת על זה שאין מבחר עדשות ליצרני הנישה. למעשה, לרב המכריע של החובבים אין יותר משלוש עד ארבע עדשות גג ובטווחים שאינם סופר-טלה יש לפנטקס מבחר שלא נופל משל קנוניקון ואפילו עולה עליו (בטח בתמורה לכסף). יש כמובן את חובבי הציוד, שאוהבים כל הזמן לקנות, לנסות, להשוות פיקסלים, למכור, לקנות... וחוזר חלילה. אם אתה ציודופיל (לגיטימי!) לך על מה שיאפשר לך למכור ולקנות בקלות - קנוניקון (אין ביניהן שום הבדל רציני).

אחרי זה יסבירו לך שאי אפשר לשדרג, כאשר האמת היא ש-D300 היא כבר overkill רציני לכל חובב (בטח מבחינת המשקל שצריך לסחוב על הצוואר...) ויותר מזה זה ממש מיותר ולא נותן שום יתרון לשימוש לא מקצועי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

CCD הוא מעבד למשל שקיים בD200,בD300 קיים CMOS.

תשאל אותי? מי שיגיד לך שהD200 יותר טובה מה300 בגלל המעבדים אני יצחק לו בפנים!

היה לי פעם ויכוח על זה עם מישהו( משום מה "נעלם" :wink: ).

כיום כל המצלמות עוברות לCMOS,אומנם ב80 הוא יותר מיושן בהרבה מה300 אך זה לא אומר שהוא לא טוב!

עדשה טובה ואתה יכול להוציא תמונות מעולות!

לגבי הISO,חבר אתה טועה,גימיק?!

אני יכול לצלם ב3200 ISO ולהוציא כמות רעש כמו ש80 תוציא ב1600 ואפילו פחות.

במידה ואתה רואה שאתה יכול לחרוג מהתקציב עדיף שתקנה עדשה לא קיט,לרוב הצמצם שלהם גבוה(4.5-5.6).שלא תבין הן אחלה עדשות,אבל!(תמיד יש אבל)

תמיד תשאף לצמצם כמה שיותר נמוך,משמע במקום 4.5 נניח 2.8=במקום לצלם ב1\20 נניח בתריס על צמצם 4.5 אתה מצלם ב2.8 עם תריס 1\320 שזה הבדל מורגש.

לצלם מהיד עם מהירות שונה כזאת בתריס זה מורגש.

עוד שאלות,המלצות על ציוד אני חושב כולם ישמחו לעזור לך! :) (היום אני הולך עם חבר לארליך,לקחת מצלמה מתיקון והוא קונה את ה300,בקרוב נרכשת גם ה700 החדשה-ע"י עוד חבר.)

Got To love It

פורסם

מה איכפת לך איזה חיישן יש?

זה כמו לדאוג לטכנולוגיה של המנוע, עם או בלי טורבו. כנהג מעניינת התוצאה, לא הטכנולוגיה וכנ"ל כצלם.

לגבי ה-ISO, זה גימיק, כי יש לך היום יכולת מצויינת לטפל ברעשים במחשב שלך (הרבה יותר טובה משל המצלמה). בנוסף, כמה הרעש משמעותי זו פונקציה של גודל התמונה. אם הצלם לא מדפיס בגדול (או לא מדפיס בכלל) זה פחות משנה.

המגבלה של עדשת הקיט נכונה, אבל כדי לדעת לאיזו עדשת המשך לכוון רצוי לצלם בקיט ולראות מה חסר לו. אצל כל צלם זה אחרת, בהתאם לאיך ומה הוא מצלם. יש מי שצריך עוד שני סטופים ויש מי שצריך טלה יותר משמעותי.

פורסם

א. כשאתם אומרים CCD אותי אישין מעניין על איזה סוג של CCD אתם מדברים כי יש כמה סוגים (שתי וערב של צבעים בערוץ אחד, 3 ערוצים ויש עוד איזה סוג ששכחתי).

ב. מישהו אולי יכול להסביר לי את עקרון הפעולה של ה-CMOS?

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

לגבי ה-ISO, זה גימיק, כי יש לך היום יכולת מצויינת לטפל ברעשים במחשב שלך (הרבה יותר טובה משל המצלמה). בנוסף, כמה הרעש משמעותי זו פונקציה של גודל התמונה. אם הצלם לא מדפיס בגדול (או לא מדפיס בכלל) זה פחות משנה.

זה מאוד תלוי באופי הצילומים שלך. אישית חשוב לי ISO גבוה ונקי כי יוצא לי לא מעט לצלם ב ISO גבוה (גם 1600) בתנאי תאורה ירודים עם צורך בהקפאת תנועה וללא יכולת להשתמש במקור תאורה נוסף.

נכון שניתן לנקות רעשים אבל זה בא על חשבון איבוד פרטים בתמונה.

לשימושים ביתיים סטנדרטיים מסכים איתך שזה לא קריטי אבל בבחירת מצלמה צריך להתאים את הציוד לשימוש המיועד. יש אנשים שבשבילם ISO גבוה חשוב ולא אכפת להם משקל המצלמה או גודלה ויש את אלה שיחפשו מצלמה קלה וקומפקטית בלי חשיבות מיוחדת לתפריטים ואיך מפעילים את הפונ' השונות שהם מעולם לא ישתמשו בהן.

כבר נתקלתי במנכ"ל של תאגיד גדול שבע עם ניקון 300D ועדשה ניקון 70-200VR F2.8 אבל מצלם עם הפלאש הפנימי שמוסתר כולו ע"י העדשה המפלצתית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מבחינת תמורה לכסף ותמורה כוללת - פנטקס, אולימפוס וסוני נותנים תמורה עדיפה.

אני בחרתי פנטקס, כי מבחר העדשות גדול ויש גב רציני בארץ (אותו יבואן של קנון).

עכשיו יתחילו לשגל לך את הדעת על זה שאין מבחר עדשות ליצרני הנישה. למעשה, לרב המכריע של החובבים אין יותר משלוש עד ארבע עדשות גג ובטווחים שאינם סופר-טלה יש לפנטקס מבחר שלא נופל משל קנוניקון ואפילו עולה עליו (בטח בתמורה לכסף).

אני אתך - רק בסוני (פעם מינולטה)

גם למינולטה יש עדשות שלא רק שעולות על קנוניקון אלא נמכרות ב EBAY במחירים מוטרפים לעדשות בנות 20 או יותר.

ויותר ממסכים אתך שהחובב הממוצע לא ישתמש ביותר מעדשה אחת או שתיים לכל היותר (לרוב זאת תהיה 18-200 או משהו דומה)

הרבה מהחובבים גם לא ישימו לב לאיכות ירודה של עדשות כי הם לא מגדילים כל תמונה ל 100 אחוז ומחפשים את הפגמים בנרות אלא בסה"כ מצלמים כדי להדפיס בגודל 10X15 לאלבום.

גם אני הייתי בחגיגה של רכישת עדשות יקרות בכמויות ויש לי היום 10 עדשות שונות.

בסופו של דבר אני משתמש הכי הרבה ב 50MM וב 17-35.

העולם הדיגיטלי הביא את האנשים לחפש שלמות שלא קיימת בגלל הקלות שבה נוצרת התמונה.

יש לי חבר שלא ישן לילות שלמים בגלל שבהגדלה של 100 אחוז היתה איזו נקודה מטושטשות בצמצם 2.8

גם ההילולה סביב ה ISO הגבוה לטעמי חסרת טעם. נכון ש 1600 או אפילו 3200 ISO שיצאו בצורה טובה יועילו אבל החגיגה הזאת עם 25K ISO ופסטיבל ההשוואות של נקודות אטומיות בתמונה עברו מזמן את גבול הטעם הטוב.

קחו מה שיושב לכם טוב ביד והכי משתלם מבחינה כספית.

פורסם

דיברתי אתמול עם חבר צלם ששיבח את ה-D80 ,אבל נתן לי נקודה לחשוב עליה.

הוא טען שיש לה בעיית צילום בלילה (כנראה גרעיניות) ושהחיישן הוא CCD .

מה שגרם לי שוב לחשוב על ה-D 90 כאופציה היותר רצינית......:roll:

פורסם

בעיה בצילום בלילה? גרעיניות?

אלא אם הוא מצלם בחשיפה של יותר מחצי שעה - לא שמעתי על הבעיות האלו כבר יותר מ 10 שנים.

ותגיד לי

התמונות האלו היו יוצאות יותר טוב עם CMOS?

1.JPG

2.JPG

פורסם
דיברתי אתמול עם חבר צלם ששיבח את ה-D80 ,אבל נתן לי נקודה לחשוב עליה.

הוא טען שיש לה בעיית צילום בלילה (כנראה גרעיניות) ושהחיישן הוא CCD .

מה שגרם לי שוב לחשוב על ה-D 90 כאופציה היותר רצינית......:roll:

אני חושב שצריך קונה רציני, כזה שמבין על מה הוא מדבר, כדי להצדיק מצלמה רצינית.

פורסם

התמונות האלו היו יוצאות יותר טוב עם CMOS?

רוב הסיכויים שהשמאלית כן. יש לך שם כתם אפור מכוער במרכז התמונה שמזכיר ואן מהמזרח הרחוק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...