Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישת מצלמת SLR ראשונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לבקש את עצתכם:

אני עומד לרכוש מצלמת SLR ראשונה,ואני מתלבט בין חדשה מהחנות+אחריות,לבין מצלמה יד שניה ללא אחריות.

מה כדאי?

האם להסתפק ביד שניה,זולה יותר אך גם תוך כדי לקחת סיכון שאולי משהו יתקלקל ואין אחריות? או שכדאי להעדיף

חדשה מהחנות+אחריות ?

תודה !

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הניקון d80 היא התחלה מאוד גבוהה בשביל מישהו שזו מצלמת ה-dslr הראשונה שלו.

למרות שהמחיר שלה מאוד מפתה, אני אישית הייתי ממליץ לך להתחיל מה d40 או מה d60 שנייהן לא יקרות כל כך היום ויותר ידידותיות למשתמש המתחיל והן מאוד איכותיות לטווח המחיר שלהן,וזאת מתוך ניסיון עם ה d40 ועכשיו עם ה-d90.

בקשר להאם לקחת יד שניה או חדשה אז אני אישית הייתי לוקח מצלמה חדשה רק בגלל האחריות, שהיא חוסכת לך המון כאבי ראש,למרות שאתה יכול לתקן גם מצלמה שקנית ממישהו פרטי,יש חנויות צילום שהן גם מעבדות כמו ארליך בת"א.

מה התקציב שלך לכל העסק?

פורסם

הדי 40 וה60 הן מצלמות בלי מנועים פנמיים,מזה אומר?

במידה והוא יקנה D60 שאכן היא אחלה מצלמה בתור מצלמה ראשונה והוא ירצה רק לקנות עדשה הוא יהיה חייב לרכוש עדשה עם מנוע פנימי,משמה זה מגביל אותו!

הD80 היא אחלה מצלמה,אישית? מומלץ.

לא מסורבלת לעבודה,דיי מבונת למשתמש(כמובן לקרוא מדריך).

במידה ותרצה להתקדם אחר כך(עדשות) מומלץ ה80. במידה ולא,ה60 תהיה אחלה בחירה.

במידה ואתה מכיר מישהו שטס לניו יורק שירכוש לך את המצלמה שם!

Got To love It

פורסם

למה התחלה מאוד גבוהה? התחלה מצוינת. אם אתה יודע את הדברים היותר בסייסים בצילום, לא רואה סיבה למה שלא לרכוש את הD80. אני עברתי לD80 עם עדשת הקיט שלה אחרי שהייתה לי מצלמה קומפקטית מסכנה עם מצב ידני.

הD80 מצלמה מצוינת, יש לי אותה כמעט שמונה חודשים והיא לא מאכזבת. לדעתי המצלמה הכי טובה להיכנס לעולם הרפלקס.

JEP.

פורסם

קודם כל-מודה לכולם על ההתייחסות לנושא.

דבר שני,אני בטוח בבחירה שלי לגבי מצלמה. זה הגיע לאחר לא מעט התייעצויות עם אנשים

שמצלמים ובעלי ניסיון בצילום.

ההתלבטות היא בין יד שניה לחדשה....:roll:

פורסם

תלוי.

למשל,לי יש גם D300 וגם D70 שאיתה התחלתי לצלם בזמנו,לפני 6 שנים.

במידה ואני אמכור אותה,למרות שאני לא,מישהו יכול להגיד שהיא מצלמה בת 6 שנים כבר גוף מת,אבל מה? היא עשתה כולה 10K קליקים שזה כלום!והיא במצב מעולה כמו חדשה!

סתם בשביל השוואה הD300 שלי בכמה חודשים עשתה כבר 5K.

אז זה תלוי מה אתה מוצא,במידה ואתה בוחר ביד שניה תברר כמה שיותר פרטים כגון כמה קליקים המצלמה עברה,במידה וזה הרבה האם הוחלף תריס,לאיזה צילומים נועדה המצלמה,יש כאלה שמצלמים בתנאים נוחים וכאלה בתנאים קשים.

שוב,תמיד עדיף חדש.

כמו שהבחור כתב למעלה,ארליך אחלה מקום(משם נרכשה ה300) עם מחירים סבירים באמת והכי חשוב אבא ואמא לחזור אליהם.

בן.

Got To love It

פורסם

ארליך הוא מקום מעולה.

הייתי מציע לך לבדוק את קאמרה מיה בהוד השרון.

בהרבה מאוד דברים הם זולים יותר מהרליך.

אני לא אוהד גדול של NIKON,אבל לא הייתי ממליץ לך לקנות לא את הD40 ולא את ה60.מצלמות מיושנות ללא מנוע בגוף,ואם אתה מעוניין ללמוד לצלם יהיו אחלה אבל מהר מאוד תרגיש שהמצלמה מגבילה אותך.

אם אתה בראש של NIKON D80 אם אתה בראש של CANON אז 450D או אם יש תקציב 40D שתחזיק אצלך המון זמן מעמד באחריות

לגבי ישן או חדש,נראה לי שדיי ענו לך כבר מעליי,אם אתה מצליח למצוא ציוד שהיה בידיים פרטיות והמצלמה עובדת ושמורה אין סיבה לחשוש לרכוש אותו,במצלמות של CANON לא ניתן לדעת מספר קליקים אלא רק בבדיקה במעבדה,אינני יודע אם זה אפשרי בNIKON ללא ביקור במעבדה.

קח בחשבון שבמצב הכי גרוע שיש צורך להחליף צמצם או אפילו חיישן התיקון הוא לא כל כך יקר בדרך כלל

פורסם

בן, זה גם מה שאני אמרתי פעם - ואת זה גם דודי היקר (שהינו צלם במקצועו) היה אומר...

זמנים עברו, תקופות השתנו, דברים התחדשו - קנון DSLR's לא נופלות בדבר מניקון DSLR's והן אפילו זולות יותר לרכישה.

אני אישית הלכתי על קנון 400D (לפני כמעט שנתיים) ואני מאוד מרוצה (התלונה היחידה שלי היא לגבי עדשת הקיט הלא מי יודע מה מבריקה - וזה בלשון המעטה).

מצד שני, אהבתי מאוד גם את הניקון D80.

קנון 450D או ניקון D80 (ואפילו D90 החדשה, במידה והיא נכנסת לתקציב) - שתיהן בחירות טובות מאוד.

בהצלחה :-)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לגבי מה שנאמר כאן שהתיקון לא יקר,אז אני יכול להגיד לכם שמניסיון אישי שפתאום ביום בהיר ב-d40 שלי התקלקל המנגנון של הצמצם,והמצלמה הייתה שמורה אצלי מכל מפגע ולא נפלה ולא נחבלה.

והתיקון של המנגנון הזה אצל הדר היבואנית של ניקון הרשמית עמד על כמעט 1000 שקל שזה לא מעט.

היתרון היחיד שיהיה לך לפי דעתי ב-d80 זה חיישן ומעבד טיפה יותר טובים מהמצלמות היותר פשוטות,בקשר למנוע הפנימי שיש לה אז זה נכון שזה לא מגביל אותך לגבי עדשות כי גם עדשות ללא מנוע פוקוס יעבדו אבל יש היום כל כך הרבה עדשות טובות בעלות מנוע פנימי שזה לא כל כך מורגש.

עם עדין לא הגעת להחלטה אז אישית לפי דעתי תקנה אחת חדשה ותחסוך לעצמך הרבה כאבי ראש על למצוא אחת שמורה מידיים טובות וזהו.

• תוכן חדש...