Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

חצי שנה שאני מחזיק במאזדה 3 שלי והחלטתי שהגיע הזמן לחדש אותה ולתת לה New Look מה שנקרא.

החלטתי להתחיל בעיקר בשיפורים קוסמטים ולכן הגעתי לפה עם מספר שאלות במס' תחומים שונים, אשמח אם תעזרו לי.

השחרת חלונות

1. השחרת חלונות אחוריים עם מדבקה היא דבר חוקי? מה עלות העניין?

2. האם מותר גם להשחיר בעזרת מדבקה את החלון האחורי?

3. האם המדבקה לא תפגע במנגנון הורדת והעלאת החלונות או כל דבר אחר?

אגזוז

סה"כ האגזוז מספק אותי מבחינת יופיו אבל אני אשמח להחליף אותו אחד שמתפצל לשניים.

אשמח לדעת מה עלות הענין, האם הדבר חוקי, וכל פרט מידע חשוב אחר.

פנסי XENON

אני מכיר בעל מוסך אשר אמר כי הוא יבצע בשבילי את העבודה ויחליף לי לפנסי XENON.

האם צפויה איזושהי בעיה? במיוחד מכיוון ואני יודע כי המאזדות החדשות כבר מגיעות עם XENON ככה שיכול להיות שלא ישימו לב?

פנסי ערפל

איפה ניתן להשיג פנסי ערפל למאזדה 3? וכמה אמור לעלות העניין כולל התקנה?

דלק

אמנם לא קשור, אבל חשוב לי לדעת.

במאזדה, חייבו אותי לתדלק ב95, אך שמעתי שישנם אנשים שמתדלקים ב98.

יתרונות? חסרונות? מה ההבדל?

מצטער על השאלות הרבות ואשמח לתגובות,

תמיר

פורסם

שבוע טוב,

1. חוקי זה בטוח לא, אבל לא מאמין שיציקו לך על זה. המדבקות עולות משהו כמו 40 שקל.

2. לגבי השחרת חלון אחורי - לא חוקי. מה גם שעלולה להיות בעייה עם מערכת הפשרת החלון.

3. אם העבודה תבוצע במקצועיות (לא חסר מדריכים בנושא) אז לא תהיה שום בעייה.

4. תקנה יציאה כפולה (מתלבש על היציאה הנוכחית) שעלותה תסתכם ב-200-300 ש"ח ואין ספק לגבי החוקיות שלה :-)

5. התקנה של XENON אינה חוקית, ישנם תחליפים חוקיים: קישור והנה עוד אחד.

6. אני מעריך כ-1000 שקל, קח בחשבון ביטול אחריות (במידה ואין לך כבר כפתור ייעודי).

7. מזל שיש חיפוש בפורום.. הנה שרשור מעניין.

פורסם

תודה רבה על התגובה המהירה, ואני חוזר אלייך עם מס' שאלות נוספות:

1. בעניין המדבקות, הציעו לי 350 ש"ח לשתי החלונות האחוריים כולל ביצוע העבודה בביתי. כדאי? משתלם?

2. מדוע התקנת פנסי ערפל מקוריים של היצרן מפיגים את האחריות? אין שום דרך לעשות זאת דרך היצרן אולי וכך לשמור עליה?

3. קראתי את האשכול בעניין הדלק,ומה שהבנתי זה שבעצם כל אחד יכול לתדלק 98 אז בעצם מדוע ישנה הבדלה בין סוגי דלקים? מדוע הומלץ לי על 95 ולא על 98? אך ורק בגלל המחיר? לא נראה לי הגיוני כל כך שהם מתחשבים בנו הלקוחות כל כך.

תודה,

תמיר

פורסם

1. העבודה בכלל לא מסובכת, תקנה 2 ערכות כאלו ותעשה את העבודה בעצמך, לא טוב? לא בעייה להסיר אותם ולעשות מחדש.

תקרא את ההוראות היטב ואין סיבה שתסתבך.

2. לגבי פנסים (והרכבה) מקוריים מהיבואן אני לא סגור ולכן לא אטעה אותך, זה משהו שאתה צריך לברר, בכל אופן\ תצפה למחיר גבוהה יותר.

3. למכוניות מוגדשות עדיף דלק באוקטן גבוהה, לרכב שלך אין צורך... עדיף 95 נטול וידידותי יותר לסביבה.

נ.ב - אם כבר, ממליץ לך לשים תוסף כל 3000-2000 ק"מ :wink:

פורסם

רציתי לדעת אם אפשר מה זה גדישה? ראיתי הרבה פעמים את המושג הזה ולא ממש הבנתי.

בנוסף, אם כבר מדברים על שיפורים, מה הדבר הראשון שמומלץ לשפר מבחינת ביצועים באוטו? אשמח להמלצות.

ואיפה ניתן לקנות את המדבקות?

ודבר אחרון, על איזה תוסף אתה ממליץ? תמיד הסתבכתי ולא ידעתי מה לשים ופחדתי להזיק למנוע יותר מאשר להועיל.

תודה,

תמיר

פורסם

המושג גדישה מתייחס להתקנה של (מגדש) טורבו ברכב.

מבחינת ביצועים, קודם כל סט צמיגים איכותי שיעשה פלאים אצלך, כמו כן תעיף מבט כאן.

קח בחשבון ששיפור\שינוי ברכיבי המנוע יוביל (שוב) לביטול האחריות.

ערכה לחלונות אתה יכול למצוא בכל חנות אביזרי רכב, לרבות אוטו-דיפו\אוטו סנטר וכיוב'

ישנם הרבה תוספים שמבטיחים לך פלאים, מאלו עדיף להתרחק :-D

המומלץ ביותר הינו ה-K44 ועלותו כ-85 שקלים (תלוי איפה), שים לב שיש לך לפחות חצי מיכל דלק כשאתה מוסיף אותו.

ייתכן שהגזמתי מעט כשאמרתי כל 3000 ק"מ. אני שם את התוסף כל 5 אלף ק"מ.

שוב, תוכל לחסוך הרבה שאלות אם תריץ חיפוש בפורום...

פורסם

אני מתחיל להבין טוב יותר לאט לאט.

יש לי מס' סימני שאלה נוספים שהייתי שמח לפתור.

ניתן להוסיף טורבו לכל אוטו? התהליך מסובך? עד כמה הוא יקר?

בנוסף, לא הבנתי בדיוק מה זה ערכה לחלונות? מה מסופק בה?

דבר אחרון, האמת שלמרות ואינני מבין המון, אני מבסוט מהצמיגים, מהאחיזה וכו', אבל על מה אתה ממליץ? ומה המחיר?

תודה,

תמיר

פורסם
ניתן להוסיף טורבו לכל אוטו? התהליך מסובך? עד כמה הוא יקר?
כן.

עלות התקנה של טורבו יכולה להיות 10K ויכולה להגיע עד 20K (אני מדבר על משהו שפוי :evil:), תלוי ביחס גדישה (עוצמת הטורבו) ובהתאם החלקים שיש להחליף\לחזק כחלק מפרוייקט כזה. בקשר לרמת מורכבות, הכל יחסי, אתה מתייחס אלייך או לבעל מקצוע :-)

מיותר לציין שפרוייקט כזה לא חוקי (עלול לגרור להורדה מהכביש) ויבטל את האחריות יצרן על הרכב שלך. מה גם שבמקרה של תאונה סיכוי סביר שחברת הביטוח שלך תתנער מאחריות.

בנוסף, לא הבנתי בדיוק מה זה ערכה לחלונות? מה מסופק בה?
"ערכת חלונות" מכילה את הציפוי לחלון ומברשת סיליקון. מעבר לזה אתה צריך רק מים וסבון.

דבר אחרון, האמת שלמרות ואינני מבין המון, אני מבסוט מהצמיגים, מהאחיזה וכו', אבל על מה אתה ממליץ? ומה המחיר?
בקשר לצמיגים, איזה חברה\דגם יש לך כיום? אתה לא יכול לדעת מהי אחיזה של צמיג טוב לפני שנסעת על אחד.

הודעות מפורטות והסברים בנושא גדישה וצמיגים (כולל דגמים מומלצים) יש בשפע בפורום, תריץ חיפוש בנושא...

עצתי אלייך - אל תשקיע בשיפורים מכאניים באוטו, מקסימום צמיגים. לא בטוח שאתה עדיין מבין נהיגה מקצועית מהי ואתה עדיין נהג טרי על הכביש.

המלצה חמה - תיקח קורס נהיגה מתקדמת (שוב, חיפוש) ובעודף תשקיע בקוסמטיקה של הרכב.

בהצלחה. :-)

פורסם

תודה על התשובות המהירות.

אני רק יודע שהצמיגים הם של ברידגסטון, מידות וכו' כיצד אני מברר? ואני יודע ש17 אינץ משו כזה.

בנוגע לטורבו, לפי מה שהבנתי ממך, קיים סיכון ממשי להורדה מהכביש ובנוסף העלות היא גבוהה. האם זה דבר נפוץ פה ברחבי הפורום?

מדוע אם כן?

פורסם

אין בעד מה.

הכל רשום על הצמיג... לא מסובך.

בקשר לטורבו - יש אנשים שמוכנים לקחת את הסיכון :evil: (ושלל קומבינות וירקות אחרים שלא נפרט כאן).

פרט לרכבים שמגיעים עם הטורבו המקורי, בחלק מהרכבים ניתן להחליף את המנוע האטמוספרי במנוע מוגדש אחר בצורה חוקית (בקרוב אצלי..8)).

פורסם

תודה רבה. מחר אפרסם מידות הצמיג ואשמח לשמוע להצעות בנוגע לצמיגים.

2 שאלות נוספות בעניין המדבקות להשחרת חלונות:

1. האם כמו בחלונות שחורים שמגיעים מהיבואן, הראות מבפנים כלפי חוץ תהיה טובה?

2. האם ישנם גוונים של השחרה גם למדבקות?

פורסם
תודה רבה. מחר אפרסם מידות הצמיג ואשמח לשמוע להצעות בנוגע לצמיגים.

2 שאלות נוספות בעניין המדבקות להשחרת חלונות:

1. האם כמו בחלונות שחורים שמגיעים מהיבואן, הראות מבפנים כלפי חוץ תהיה טובה?

2. האם ישנם גוונים של השחרה גם למדבקות?

1. כן.

2. כן.

לגבי הצמיגים, עדיין לא סיפקת שם של חברה ודגם. כפי שאני מבין הרכב שלך חדש ואין צורך בצמיגים חדשים.

במידה ואתה עדיין מעוניין להחליף, תבדוק את החברה והדגם ותפרסם נושא חדש אחרי שתריץ חיפוש באתר.

בהצלחה.

פורסם

לאחר מס' בירורים וטלפונים, השגתי פרטים נוספים לגבי פנסי ה-XENON ואני מעוניין לשמוע את דעתכם.

חבר שלי, בעל מוסך, דיבר עם אחת מהחברות שהוא עובד איתן וההצעה היא 1500 ש"ח להתקנת פנסי XENON ברכב שלי.

הבעיתיות היא שהפנסים מגיעים ללא אחריות, כלומר, אם פנס אחד שובק חיים, החלפתו תעלה כ700 ש"ח.

מה דעתכם? הצעות נוספות?

• תוכן חדש...