Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצב קבלים לפי מראה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המחשב שלי הפסיק לעבוד. לאחר אלימינציה של מגוון אפשרויות, נשאר לוח האם האשם העיקרי. בבדיקת ראיה , הדבר החריג היחיד שמצאתי הוא שני קבלים שנראים שונים לעומת האחרים. בתמונה המצורפת מוקפים בעיגול שני הקבלים החריגים: שימו לב שבראש הקבל ישנו מעין חריץ בצורת X . הX נראה תפוח (נראה כאילו התפתח בקבל לחץ שגרם להתנפחות..). לעומת הקבל שאינו מוקף בעיגול שבו הX שטוח. האם זוהי אינדיקציה לכך שהקבל שרוף? האם יש דרך לבדוק תקינות קבל כשהוא נמצא במעגל מודפס?

קבלים.JPG

לונה פארק 009.jpg

פורסם

לא שרוף אך הקבלים האלו בהחלט סיימו את תפקידם ולא עושים מאומה. מה שמצחיק הוא שלאחר שתוציא אותם מדידת קיבול בעזרת מד קיבול תיתן תוצאה תקינה (יש דרך אחרת לבדוק אותם).

מעבר לזה, גם קבלים אחרים שנמצאים על אותה מסילת מתח ושאינם נפוחים עדיין, סיימו או עומדים לסיים את תפקידם.

מה שאתה צריך לעשות זה להחליף את כל הקבלים בעלי ערך זה (אם אני רואה נכון 3300uF) לקבלים חדשים מאותו ערך באותן מידות (או קטנים יותר) וחשוב מכל- בעלי מתח גבוה יותר מ-6.3V ללפחות 10V ורצוי 15V.

הבעיות-

1. להשיג קבלים בעלי ESR נמוך, קטנים פיזית ומתח גבוה יותר. הקבלים הסטנדרטיים שחנויות אלקטרוניקה מוכרות לא ממש טובים לזה. אתה צריך חנות שמביאה קבלים במיוחד למטרה הזאת. לא שזו ההגדרה המקצועית אך זו ההגדרה בשטח.
  2. לרוב בלתי אפשרי להוציא אותם באמצעים ביתיים. מלחם רגיל לא מספיק היות והם מחוברים למשטחי נחושת שלמים גדולים מאד ללא "שחרור תרמי" מתאים (אני יודע שלרוב האנשים זה סינית).

אם אתה מאיזור המרכז אני יכול לכוון אותך לחנויות שמוכרות וגם מחליפות את הקבלים. אם יש לך גישה לציוד הלחמה רציני אני יכול להדריך אותך.

פורסם

נראה לי שאני יכול להשיג קבלים דומים מלוחות אם של מחשב אחר.. נראה אם אני אצליח להליחם אותם. מקסימום אקנה לוח אם חדש..ולשמחתי אני לא מאזור המרכז..

בכ"א תודה על התשובה הממצה!

פורסם

חבל על הזמן שלך לגבי שני הדברים שאמרת.

רוב מוחלט של לוחות האם סובלים מזה ולכן קבלים שתיקח, גם אם ויזואלית הם נראים תקינים, כנראה נפגמו וגם אם הם תקינים הם לא יחזיקו הרבה זמן אצלך.

אתה לא תצליח להוציא אותם בעזרת מלחם רגיל (וגם לא להלחים אותם כמו שצריך). או שתשתמש במלחם גדול (75 וואט צפונה) ואז סיכוי שתהרוס את הלוח או שתשמש בציוד הלחמה מתאים.

פורסם

ניתן לרכוש את כול סוגי הקבלים ללוחות אם אצל אלקטרוניקה שדרות הר-ציון (הבוכרים).

כפי שאביב ציין הבעיה היא להשיג קבלים במידות חיצוניות זהות לכן רק אצל הבוכרי ניתן להשיג קבלים זהים.

איזה כייף לי :)

פורסם

רצוי תחנת שאיבת בדיל של חברה טובה (למשל Hakko). אפשר גם בעזרת מלחם RF.

אפשר גם בעזרת מלחם גדול אבל זה קשה ודורש מיומנות כדי לא לגרום נזק. בכללי זה לא מומלץ.

לעיתים כל זה לא מספיק וצריך Preheating למעגל.

פורסם

עם המחירים של היום, עדיף כבר לקנות לוח אם חדש, גם כי זה זול, וגם כי יש סיכוי גבוהה מאוד שלא רק הקבלים אשמים במקרה שלך.

אגב, אני במקומך הייתי מנסה את זה בכל מקרה, רק בשביל הספורט.

לילה טוב.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם

מחירו של קבל בודד הינו 2-5 שקלים בערכים שהבחור צריך.

ההחלפה פשוטה מאוד ואין צורך בכלים כבדים רק מלחם בעל הספק מתאים וראש הלחמה מתאים.

חותכים את הקבל מלמעלה (פשוט הורסים את הצורה של הקבל) ואז נשארים רק הרגלים של הקבל.

לאחר הוצאת הרגלים מומלץ לעבור על הקדחים עם מקדח בקוטר 0.6 מילימטר בצורה ידנית בכדי לנקות את הקדח משאירות בדיל מכיוון ש-PCB הינו בעל ציפוי בדיל/כסף בקדחים.

קפוץ למעבדה לתיקון טלוויזיות ותמורת 50 שקלים יחליף לך את הקבלים.

שואב בדלי של HAKKO הינו כלי טוב אבל יש טובים ממנו לעבודה ממושכת ויעילה עדיף מטאבו.

פורסם

ההחלפה פשוטה מאוד ואין צורך בכלים כבדים רק מלחם בעל הספק מתאים וראש הלחמה מתאים.

כשקונים את הקבלים רוכשים גם שואב בדיל (שפועל כמו מזרק עם קפיץ), ב- 20 ש"ח פתרת את בעית הבדיל ונשארת עם כלי עבודה שאם תשתמש בו עוד פעם אחת בלבד, כבר קיבלת תמורה מלאה בעבור ההוצאה.

פורסם

את כול הכלים האלה יש ברשותיי ולצערי שואב בדיל ב-20 שקל לא ממש יעזור במקרה של מעגל מודפס עם משטח ארקה+ציפוי בדיל בקדחים.

אני אישית מעדיף סרט נחושת להסרת בדיל שעלותו 12-20 שקלים תוצרת HAKKO.

ביד אחת מלחם עם ראש הלחמה ברוחב של 1.6-2.4 מילימטר בטמפ' של 420-450 מעלות צלזיוס.

טובלים את סרט הנחושת (שואב בדיל) במעט משחת הלחמה וגם קצת באיזור הרגלים של הקבל ואופסססס הקבל או הרגלים בחוץ (לפעמים גם פסי ההולכה של ה-PCB :-)).

פורסם

אם מכאסחים את הקבלים אפשר שניתן להוציאם באמצעים פחות אגרסיביים, אני לעולם לא עושה זאת בגלל הנזק הסביבתי והמאמץ שזה מפעיל על הלוח.

לגבי קידוח- אסור בשום אופן לקדוח את החור!! מדובר בחורי מעבר (VIA) שגם מקשרים בין שכבות. ניתוק שלהם יותר נתק. מאחר ומדובר בשכבות מתחים/אדמה הן מחוברות שעוד נקודות כך שלא יגרם נתק מוחלט אך זה מקלקל את יכולת הסינון של הקבל.

מי שחושב שיכול לנקות את החובר בעזרת שואב בדיל מכאני חיי בסרט.

פורסם

אביב, לא התכוונתי לקדוח עם מקדחה. אחרי הוצאת הרכיב נשאר בדיל

על דפנות הקדח מה שמקטין את קוטר הקדח ומקשה על הכנסת רכיב

חדש. לכן במקרה כזה אני משתמש במקדח 0.6-0.8 מילימטר ומנקה

בעזרת סיבוב המקדח ידנית ובעדינות את שאריות הבדיל.

פורסם

מרק, בשביל מה?

כשאתה תוקע את הרכיב החדש תחמם קצת את הקדח, הבדיל ימס והרכיב החדש יכנס למקומו בקלות ללא שימוש במקדח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...