Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי שאלה כללית על שוק המכוניות המשומשות, כשהכוונה בעיקר למכוניות בנות 10 ומעלה

התחושה שלי שהשוק הזה פשוט הולך ונעלם, יכול להיות בגלל חברות הליסינג שמציעות מכוניות מטרייד אין במחירים אטרקטיביים ובתנאי מימון טובים.

אני מנסה כבר חודשיים למכור רנו קליאו שנת 95 ובניגוד לפעמים קודמות שמכרתי מכונית ישנה הפעם לא רק שאין מתעניינים אין בכלל טלפונים שזה ממש ממש מוזר. מה לא עשיתי פרסמתי באינטרנט, תליתי מודעה, הצבתי את המכונית בעורקי תחבורה מרכזיים בתל אביב- וכלום!

ומדיבורים שלי עם אנשים שמנסים למכור מסתבר שאני לא יחידה עם תחושה כזו? האם אני טועה?

האם למשהו יש רעיון איפה עוד אפשר לפרסם למכירה, להציב את הרכב- באזור תל אביב?

רעיונות מקוריים יתקבלו בברכה:)

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התחושה שלך שכל הרכבים בארץ חדשים לא כל כך נכונה. לאחרונה משרד האוצר פירסם שהגיל הממוצע של הרכבים הפרטיים בארץ דווקא עולה עם השנים ונכון לעכשיו עומד על 7.4 שנים.

אם תקח בחשבון שיש כמות נכבדה של כ- 300K רכבי ליסינג עם גיל ממוצע של 1.5 שנה, תראה שיש לפחות אותה כמות של רכבים מעל גיל 10 כדי להגיע לממוצע הנ"ל.

מבחינת המכירה, זו כבר סוגיה אחרת. לדעתי הסיבה היא לא רק הגיל אלא גם הדגם.

למשל אבא שלי מכר לפני 3 חודשים טויוטה קורולה שנת 96 עם 200K ק"מ תוך שבוע וגם קצת מעל המחירון.

בכל אופן על תתייאש, עכשיו בתקופת החגים והנפילות בבורסה אנשים לא ממהרים להוציא את הכסף שנשאר להם או לקחת הלוואות יקרות. לכל סיר את המכסה שלו - אתה לא צריך 1000 קונים, מספיק 1 שיתן לך את המחיר שאתה מבקש.

פורסם

מאוד קשה למכור היום רכב בן 10 שנים ומעלה, וגם רכבים פחות ישנים בני 5-10 מכמה סיבות:

1. מבצעים אטרקטיביים ותנאי מימון נוחים ע"י חברות הליסינג למיניהן, לדוגמא שלמה sixt שיצא במבצע של מודל 06 במחיר 04 וכו'. מי שכבר עומד בפני רכישת רכב משומש בסופו של דבר הולך על הכיוון של להוציא קצת יותר כסף ובתנאי תשלום טובים (פריסת תשלומים), מאשר להתעסק עם רכב ישן מאדם פרטי שצריך לתת לו הכל במזומן.

2. חלק גדול מהמחירים של לוי יצחק פשוט מגוחכים. בכל העולם רכבים בני 15 נשלחים אחר כבוד לגריטה למעט אלא שיש להם ערך אספני, ואצל לוי יצחק יש רכבים כאלה שעולים עשרות אלפי שקלים. אלה שרוצים למכור נצמדים למחירון ולא מבינים שהוא פשוט לא מציאותי. אז נכון , תמיד אפשר למצוא איזה משוגע שישלם 20K ש"ח על קורולה '93, אבל כמה משוגעים כבר יש?

3. מהפיכת הNCAP גרמה לכך שרכבים מהשנים האחרונות בטוחים הרבה יותר מאלה שיוצרו בשנות ה-90, והרבה קונים פשוט מתרחקים מהרכבים האלה (גם) מהסיבה הזאת.

4. אנשים רבים שבעבר רכשו מכוניות משומשות יצאו מהמשחק ועברו לרכב ליסינג.

הייתי מתייחס בזהירות לגבי הנתון על עליית הגיל הממוצע של הרכבים. בשורה התחתונה מה שקובע זה אילו רכבים נוסעים על הכבישים והרבה. הנסועה של רכבי הליסינג מן הסתם גבוהה הרבה יותר מחלקם היחסי במצבת כלי הרכב, ורכבי משנות ה-90 נראים בכבישים פחות ופחות.

פורסם

השוק לא הולך ולא נעלם.

מי שיש לו 10-20K לרכישת רכב לא ילך לחברות הליסינג והעובדה שהם מציפות את השוק בגטסים ומאזדות 3 משומשות לא משפיעה עליו באופן ישיר. וכן, יש גם היום לא מעט אנשים שזה תקציב הרכישה שלהם.

רוצה למכור את הרכב מהר? פרסם מודעה באתרי האינטרנט הגדולים, דאג להוסיף למודעה שתיים-שלוש תמונות טובות של הרכב ואת צמד מילות הקסם - "גמיש במחיר". עכשיו שב וחכה, הקונה כבר יגיע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא יודע על מה אתם מדברים.

אני לפני כשבועיים מכרתי פיאט אונו בת 15 שנה. הרכב היה שמור מאוד, הכל היה תקין לחלוטין עם ספר טיפולים, קבלות וק"מ נמוך יחסית לשנתון. הרכב נמכר תוך פחות מ- 24 שעות מהרגע שפורסם קצת מעל המחירון ועוד שיגעו אותי בטלפונים!

נסענו לסוכנות לשחרר את הפאביה, משעות הצהריים התחילו מבול של טלפונים אחד אחרי השני, כולם רבים עם אמא שלי שהם רוצים לראות את הרכב עכשיו! אבל עכשיו! רק תנו כתובת. בסוף אמא שלי קבעה רק עם אחד והוא אכן רכש את הרכב.

אמא שלי לא יכלה להקשיב להסברים על הרכב החדש ולכן היא טיפלה בטלפונים ואני ישבתי ברכב עם הנציג שהסביר לי.

בדרך חזרה אני נהגתי בפאביה ואמא שלי החזירה את האונו, נסיעה של 20 דקות מהסוכנות עד הבית. בדרך עוד כמה טלפונים, אני מסתכל אח"כ: 3 שיחות שלא נענו.

אני ואמי יצאנו החוצה לרחוב בשעות הערב לחכות לקונה הראשון שהגיע לראות את הרכב, פתאום הגיע שכן עם טויוטה לנד קרוזר שראה את המודעה על הרכב והיה מוכן לרכוש את הרכב מיידית, אבל מה לעשות שהקונה עוד שנייה מגיע ואני לא יכול למכור לשכן ואכן הקונה הגיע.

מכיוון שהיה ערב אז רק חתמנו על זכרון דברים כמקובל, תוך כדי זה עוד 5 טלפונים בערך... אח"כ רצתי מהר להוריד את המודעה מהרכב עצמו ומיד 2, השעה היתה 21:00 בערך.

המודעות מהרכב כבר ירדו ונמצאות על המושב האחורי, פתאום עוברים על המדרכה קבוצה של אנשים שעשו הליכה. אחד מהם פונה אליי: "הרכב הזה למכירה?!" אני עונה: "הרגע נמכר, הרגע הורדתי את המודעות". האיש פותח עיניים ועונה: "מה?! אולי בכל זאת..." "מצטער, אני לא יכול" אני עונה.

ייום אחרי בבוקר בוצעה העברת הבעלות והקונה נסע לדרכו. כמה שעות אח"כ אני פותח את החלון ושומע צעקות: "היתה פה פיאט למכירה אני נשבע לך! אתמול ראיתי אותה! איפה היא?!" מישהו אחר עונה: "לא יודע, עברתי על כל הרחוב, ראיתי פה פיאט לבנה אבל היא לא למכירה, זה לא זה!"

בערב מגיע שוב השכן. "איפה הרכב?!"

"נמכר" אני עונה.

"אבל למה?! למה?!" הוא עונה ועל פניו יש תחושת עצב קשה.

אח"כ שוב טלפון. "בקשר לרכב" הגבר בצד השני עונה.

אבל הורדתי את כל המודעות, איך זה יכול להיות שעוד מתקשרים?! אני בודק ביד 2 המודעה מחוקה...

בקיצור חבר'ה, יש רכב אחד ל- 200 אנשים זה לא הולך ככה...

פורסם

היבואנים קונים את הישנות בטרייד אין (לעתים במחירון מלא) ? סימן שיש להם שוק.

מתי שנתחיל, כמו מדינות מפותחות, לייצא את המשומשות לאפריקה,- תתחיל לדאוג.

פורסם

אפשר לשאול כמה שקלים קיבלת עבור האונו?

הרכב שלך היה נראה מלוקק לחלוטין. אין פלא שהתלהבו ממנו כ"כ. אין הרבה כאלה.

לגבי הקליאו - המחירון שלה מגוחך. אין סיבה לשלם על קליאו מחיר שמתקרב למחיר מחירון. היא שווה אולי 7000 ש"ח במקרה הטוב, כשהיא שמורה עם שנתון גבוה.

פורסם
שלום לכולם,

יש לי שאלה כללית על שוק המכוניות המשומשות, כשהכוונה בעיקר למכוניות בנות 10 ומעלה

התחושה שלי שהשוק הזה פשוט הולך ונעלם, יכול להיות בגלל חברות הליסינג שמציעות מכוניות מטרייד אין במחירים אטרקטיביים ובתנאי מימון טובים.

אני מנסה כבר חודשיים למכור רנו קליאו שנת 95 ובניגוד לפעמים קודמות שמכרתי מכונית ישנה הפעם לא רק שאין מתעניינים אין בכלל טלפונים שזה ממש ממש מוזר. מה לא עשיתי פרסמתי באינטרנט, תליתי מודעה, הצבתי את המכונית בעורקי תחבורה מרכזיים בתל אביב- וכלום!

ומדיבורים שלי עם אנשים שמנסים למכור מסתבר שאני לא יחידה עם תחושה כזו? האם אני טועה?

האם למשהו יש רעיון איפה עוד אפשר לפרסם למכירה, להציב את הרכב- באזור תל אביב?

רעיונות מקוריים יתקבלו בברכה:)

צודקת השוק מאוד חלש,מאוד מאוד

לדעתי המגמה תלך ותחריף,כל הסימנים מעידים על כך

הוא לא רק הולך ונעלם,הוא גם נאלם,דום שתיקה,והמחירים צונחים מטה.

פורסם
אפשר לשאול כמה שקלים קיבלת עבור האונו?

הרכב שלך היה נראה מלוקק לחלוטין. אין פלא שהתלהבו ממנו כ"כ. אין הרבה כאלה.

כמובן, זה לא סוד.

המחירון לחודש 10/2008 הוא 4600 ש"ח. פירסמתי בכל המקומות ב- 5500 ש"ח ובסוף נמכר ב- 5300 ש"ח.

אני יודע שהייתי יכול למכור בהרבה יותר למרות שזה היה יותר קשה, אבל אני לא רוצה לנצל אנשים. מבקשים קצת מעל המחירון, לא צריך להיסחף כמו שהרוב עושים בעיקר ברכבי ספורט נדירים למיניהם. הביטוח של הפאביה (מקיף+ חובה) עלה יותר, בסביבות 6500 ש"ח.

הרכב היה מלוקק גם מבחינה מכאנית. בערך 20,000 ש"ח השקעה במוסכים תוך 7 שנים, אתם יודעים מה זה? זה המון! בחיים מישהו לא היה משקיע ככה על רכב ישן, אבל לי יש סטנדרטים גבוהים לשמירה על מכוניות ואין מה לעשות. המחיר הזה לא כולל טיפול במנוע מכיוון שהוא מעולם לא נפתח, לא הוא ולא הראש מנוע והיה במצב חדש נכון ליום המכירה. יום אחד עשיתי למנוע במוסך בדיקת לחץ הפוך, סתם מתוך סקרנות, והתוצאות היו מושלמות. תמיד השתמשתי בשמנים איכותיים ובנוזל קירור ירוק איכותי, לעולם לא מילאתי מים מהברז כמו שהמון עושים, ואח"כ מתפלאים למה הלך ראש מנוע.

בחיים לא נתקעתי איתו בכביש מהיר חוץ מפעם אחת בחודש אפריל האחרון ליד הבית שהוא התחמם וגם חיצלתי את עצמי. ההשקעה השתלמה.

לכל אלה שלא מצליחים למכור- תשמרו על המכוניות שלכם כמו שצריך וגם אתם תצליחו.

פורסם

לפני בערך שנה וחצי מכרנו את האופל קורסה 98 של אמא שלי, סיפור מאוד דומה למה שהיה עם האונו של stio, פשוט צריך לדעת לשמור על האוטו.

אנשים לא הפסיקו להתקשר והאוטו נמכר יום אחרי בבוקר (פשוט פרסמתי בערב בyad2, לא היה צורך בפתק) מה שתרם מאוד לזה היה שהיו לאוטו בערך 30 אלף ק"מ, יד ראשונה מצב מושלם ומחיר שהיה נמוך-בינוני יחסית לשאר האופל קורסות..

אבא שלי שמכר את האוטו סיפר לי שאח, אחות ואמא שלהם באו לראות את האוטו והילדים לא רצו כי הצבע המטאלי התקלף בגג (הבעייה היחדה שהייתה באוטו, אבל לכו תנסו למצוא אופל קורסה שלא התקלף לה הצבע) ואמא שלהם צעקה עליהם והתעצבנה כי זה היה האוטו הנורמלי היחיד שהם מצאו... אחרכך באו עוד 2 קונים פוטנציאלים ואחד קנה.

אבל עם מכוניות תוצרת צרפת זה כבר משהו אחר, שמכרנו פז'ו 307 בקושי התקשרו.

דרך אגב, בכמה את מנסה למכור את הרנו קליאו? אצל לוי יצחק יכול להיות מכירון מופרח לחלוטין לפעמים. אם תעשי נכון ותמכרי במחיר של מכוניות מקבילות נפוצות יותר, אז 5000₪ זה מחיר מתאים לפי דעתי..

וכדי שאנשים ירצו לקנות את האוטו בזכות המודעה בyad2, כדאי מאוד לצלם את האוטו בזוויות יפות ומבפנים (שהוא מסודר כמובן) שיראו אוטו שמור, זה מה שאנשים מחפשים. ולכתוב משהו וכמובן מחיר ישר במודעה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הכל עניין של הצע וביקוש. זה לא חדש.

כן, השוק ירד, ומאוד. חברים שפרסמו רכבים, התלוננו שממש לא התקשרו אליהם, היו תמונות יפיפיות ביד 2 , המחירים היו אטרקטיביים ביחס למחירון, וגם נרשם "גמיש במחיר" , גם "מתחייב למנוע גיר שילדה" ועוד.

זה לא עזר.

מה שכן יזוז, הינם ה"יוצאי דופן" , רכבים מלוקקים מאוד, שטופלו במסירות רבה, שהקלומטרז' ביחס לשנתון נמוך מאוד , והמחיר מפתה.

על זה יש להוסיף התייחסות לכמות הרכבים מאותו הדגם המוצעים למכירה. מאלה מסתבר, לרוב לא חסר.

הקיצר, נראה שאנשים החלו להבין, שמכירי המשומשות בארץ אינם הגיוניים, במיוחד כאשר התקציבים שלהם לא קלים.

לעיניין מחירים, הרי שעדיין לא ברור לי, כיצד רכב שנת 2000 למשל, עולה בארץ פי 5 ויותר, ממה שהוא עולה בארה"ב.

(מחיר כפול, הייתי מבין ומקבל, שהרי יש מיסוי בארץ של 104 אחוז לרכב חדש, אבל פי 5 ויותר? איך בדיוק?) וזה, פשוט הרכבים לא שווים את זה.

לזכור, תרבות התשלומים החוגגת, מביאה רבים לרכוש מחברות הליסינג בקלות יחסית למי שמורגל לתשלומים, ועוד כנגד קבלת אחריות כנגד קילקולים מסויימים, לא רק זאת, גם, התחייבות לטרייד אין עתידי, ופתרון הצורך בהתעסקות עתידית בבעיית המכירה .

כן, הלקוח משלם על הכל ומראש, אבל כנראה שזה מתאים למר "ישראלי" כאשר מדברים על תשלומים ואחריות.

לגבי שוק ה"זולות" , העם אומר את דברו, ורק רכבים מיוחדים באופן שטופלו, ו/או בקמ נמוך ,ו/או מדגם מסויים , ו/או צירוף של חלק מסיבות אלה גם יחד, נמכרות, כי לקנות רכב ישן ובסכום נמוך זה לא העניין. העניין הוא התיקונים הרציניים שיגיעו, ויעלו לעיתים יותר ממחיר הרכב, או לכל הפחות, לא מאוד רחוק ממחיר הקנייה.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

.

לדעתי זו תופעת לוואי של הליסינג.

הם פשוט מוציאים כמויות אדירות של מכוניות למכירה ,

במחירים נמוכים יחסית למחירון ,

למי שרוצה למכור רכב פרטי - קשה להתמודד מולם .

הם נותנים מימון +אחריות +רכב ממודל חדש יחסית -

לפי מחירון נמוך יחסית .

לקוח פרטי לא יכול להתחרות מולם - רק להוריד את המחיר עד שהרכב יימכר .\

(אלא אם מדובר על אקזמפלר שמור ו/או מיוחד)

.

ZZR

פורסם

אני לא חושב שיש לחברות ליסינג/השכרה מה להציע במחיר עד 25K.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הגיל הממוצע של הרכבים הפרטיים בארץ דווקא עולה עם השנים ונכון לעכשיו עומד על 7.4 שנים.

אם תקח בחשבון שיש כמות נכבדה של כ- 300K רכבי ליסינג עם גיל ממוצע של 1.5 שנה, תראה שיש לפחות אותה כמות של רכבים מעל גיל 10 כדי להגיע לממוצע הנ"ל.

איך הגעת למסקנה הזו? ממוצע של 7.4 שנים אפשרי גם אם אין אפילו מכונית אחת מעל 10 שנים.

:turn-l:
פורסם

כל אחד והסיפור שלו.

לדעתי, באופן כללי, שוק הליסינג יורד גם למכוניות העממיות בשווי של 30K ש"ח. אנשים מעדיפים להשקיע עוד 20K ש"ח ולקחת רכב יוצא ליסינג חדיש הרבה יותר.

Back to the original - NC again.

• תוכן חדש...