Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אנסה לעשות את זה כמה שיותר ממצא.

הייתי ב4 אולמות תצוגה אתמול כי ברצוני לקנות רכב חדש סופר מיני בשבילי נהג יחיד. אלה הרכבים שרציתי לראות ולא אראה יותר עוד רכבים שונים .ברור שחשוב לי יותר מכל שהרכב יהיה מוצלח,ואני לא אצטרך לראות מוסך,כי זה הדבר הכי מעצבן שיש,במיוחד שהוא חדש!

הרכב ישרת אותי לפחות 4 שנים ובגלל כל זה החלטתי ללכת על רכב מהניילון.

צריכת דלק סבירה לא מבקש אחד ל18. אחד ל12ומעלה יהיה בסדר.אני רוצה רק אוטומט,מאוד חשוב לי נוחות נהיגה,איכות נהיגה.

שאני ירגיש שאני נוסע ברכב ויהיה לי כיף לעלות עליו,לא בהכרח שיהיה מהיר,שיהיה סטנדרט.מזגן שיעשה את העבודה בארץ.

תקציב סביבות ה100K

בדקתי את הרכבים הבאים : (בדקתי= הייתי באולמות דיברתי עם סוכנים,אנשים,מכרים,קראתי מאמרים,עליתי על חלק מהרכבים)

גטס-

1.4 אוטומט FUN , רכב סביר מינוס לנסיעה נפסל על הסף עיצוב פנים דוחה,חיצוניות נחמדה,נוחות באוטו לא טובה מקום מאחורה בקושי יש,איכות נסיעה סבירה .

נ-פ-ס-ל-ה עקב אופציות יותר טובות בשוק.

סוזוקי סוויפט-

1.5 אוטומט רכב יפני טיפוסי לדעתי על כל מאפייניו,אמין,הייתי מגדיר את הנוחות ברכב בין נחמדה לנעימה, לא להגיד וואו ! כמו ששמעתי,מה שמעיד שהכל אינדווידואלי בחיים באלה.

חיסרון של פלסטיקה קצת הרבה זולה,או לפחות נראית כזאת,תא מטען מאוד קטן אבל לי זה לא אמור להפריע!

איכות נהיגה טובה אבל יש חיסרון בשדה ראייה ותחושת הישיבה גבוהה מדיי גם לאחר 5 דקות של כיוונונים,אולי בגלל הגובה שלי 187.משענת יד דיי מפוספסת כי היא רחוקה מהיד בפועל קצת.

נראה לי אופציה טובה כמובן בגירסא היותר מאובזרת GLX שזה תוספת של 4 K ששווה לדעתי כל שקל.מי שירצה פירוט על האיבזור אני יוכל להגיד לו. עוד חיסרון ברכב זה העדר מערכת למניעת החלקה ככה הבנתי תקנו אותי אם אני טועה.

סקודה פאביה "ספורט"\אלאגנס ,אווטומט-

שני הרכבים (ספורט\אלאגנס)שונים רק מבחינת דברים קטנים אני התחברתי יותר לספורט.הכיסאות שם ממש נוחים אבל ממש הכי טובים בקטגוריה,תחושת ישיבה בפנים ממש מעולה,יש הרבה מקום מאחורה לנוסעים ,בגאז' גדול מאוד מאובזרת,ניתנת במגוון משחקי צבעים עם גג לבן בלי גג לבן דיי מבלבל וקשה להחליט אבל זה מעולה שיש על מה להתלבט .

פלסטיקה סבירה , ממוצעת, יש הרגשה קצת שלא השקיעו מספיק בפרונט \ קדימה של הרכב.נראה קצת מיושן חיצונית שוה רק הפרונט.יש חללים בתא הנוסעים שנראים מיושנים. שדה ראייה של הנוסע לוקה בחסר קצת.משענת יד מעולה!

יש קצת חשש מאיכות הגיר האוטומט שלהם ולגבי שמירת הערך.

מבחינת שדים בקופסא אני פחות מודאג כי הסקודה הקודמת היתה מוצלחת.

אופציה גם טובה מאוד למרות שתחושת הבטן אומרת ללכת על סוזקי או פולו

הלב אומר סקודה..היא מאמי.

פולקסווגן פולו 1.4 טיפטרוניק קומפורטליין (1.4 ולא 1.6 =הגבלות תקציב)

לפני שהגעתי אתמול לראות את הרכב הדעה שלי הייתה דיי מעורפלת עליו , ולא ידעתי בדיוק איזה רכב אני עומד לראות.

מאוד אהבתי את הצורה החיצונית שלו,רכב "שמרן" הייתי קורא לו גם פנימית גם חיצונית.בוגר.

מראה פנימי שמרן ועדין תחושת ישיבה מעולה כמעט כמו בסקודה. איכות הבד הכי טובה בקטגוריה,הגה מאוד נוח,רכב מגיע עם איבזור מינימאלי ודיי מעצבן כמו שאין חלונות חשמל אחוריים בסטנדרד וגם לא בדגם קומפורטליין.כנראה שהגרמנים חושבים אחרת.מאוד איכזב הקטע הזה.איבזור מלא מגיע ברמת גימור יקרה בהרבה מהתקציב שלי

איבזור כללי של פנים הרכב דיי איכזב.למרות זאת הוא נראה הכי ר-כ-ב.חסרה לי מאוד משענת יד. למרות שהרכב מאוד נוח,שדה ראייה מושלם ! ישיבה בפנים מושלמת לדעתי.

רכב הכי עירום אבל מאוד נוח והכי יפה לדעתי האישית , ברמת הבטיחות הוא דווקא טוב.

לא נהגתי עליו אבל הבנתי שהרכב עגלה,לא חשובה לי מהירות כבר כתבתי למעלה בתחילת ההודעה מה הכי חשוב לי לעומת זאת חשוב לי לשהתלב בכניסה לכביש מהיר! וכאלה.

אופציה טובה אם כי יקרה יחסית לתמורה שמקבלים.מצד שני התרשמתי הכי הרבה מהאוטו הזה למרות שהוא קמצן :lol:

הבנתי שמחליפים את הדגם למרות שבאולם התצוגה אמרו שהוא יירד לכביש רק כחצי שנה או שנה אחרי אירופה.

אני חייב לקמות רכב בזמן הקרוב ואין לי זמן לחכות לתחילת השנה הבאה, או לירידות מחירים ולהחלפת דגמים .

יש סויפא, פאביה ופולו בדגמים שכתבתי למעלה.

כתבתי למעלה במודגש מה הכי חשוב לי ואני אחזור על זה

נוחות נהיגה

איכוות נהיגה

רכב חדש ל4 שנים הבאות

אוטומט ,מזגן שעושה תעבודה

לא רוצה לראות מוסך

צריכת דלק סבירה (סטודנט)

אני דירגתי במקום האחרון את הפאביה,ולגבי הסוויפט והפולו עוד לא החלטתי.

הלב אומר פאביה

הראש אומר סוויפט או פולו

ביתרון זעיר לפולו.

אשמח אם תפתחו לי את העיינים לטוב או לרע באובייקטיביות ,תודה !

פורסם

בין כל הקריטריונים (ותסלח לי שאינני מפרט מקוצר זמן), הסוויפט היא המתאימה לך ביותר. בצע נסיעת מבחן לפני הקנייה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1. בדקתי = עשיתי נסיעת מבחן.

אתה קונה רכב על מנת לנהוג עליו ולא לשבת באולם התצוגה.

2. פולו VS פאביה: הפולו דגם עתיק יחסית, שהמחליף שלו מגיע אוטוטו ארצה. המחליפה של הפולו היא מכונית חדשה לחלוטין שמבוססת על הפאביה.

פורסם

גטס - נוחות זוועתית

סקודה - ירידת ערך לא נורמלית

סוויפט - אחלה קניה, אני לקחתי סוויפט

פולו - לא מכיר לא יכול לחוות דעה.

פורסם

ניב, אתה מגזים עם "ירידת ערך מטורפת".

ירידת ערך סבירה - בעיקר בשנים האחרונות (אחרונות), בהן שקודה משתפרת בעניין ומשפרת את המוניטין שלה בארצנו.

נהגתי בפביה (יש לי 1.6 "ספורט" חדשה [הפביה שלישית שלי בטוטאל]), נהגתי בפולו (אוט', לצערי) ובסוויפט (חדשה של חבר)

ואין ספק שהייתי נשאר עם הבחירה שלי - הפביה.

תא הנוסעים שלה איכותי ונעים משל שתי האחרות, מרווחת יותר, מאובזרת יותר, זריזה יותר ותיבת ההילוכים שלה טובה משמעותית (6 הילוכים וטיפט').

הפולו מיושנת ומוחלפת בקרוב.

רצפת הפולו הבאה כבר משמשת את הפביה החדשה...

הסוויפט אומנם חמודה, די זריזה, די מהנה לנהיגה ונהנת ממוניטין עדיף.

מצד שני, לא אהבתי את תא הנוסעים הדי זול ופשוט, לא אהבתי את הבלמים העצלניים מעט, תיבת ההילוכים המיושנת (4 הילוכים בלבד) והעצלה.

כל אחד וטעמו שלו...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
1. בדקתי = עשיתי נסיעת מבחן.

אתה קונה רכב על מנת לנהוג עליו ולא לשבת באולם התצוגה. צודק. לא נסעתי נסיעת מבחן על הפאביה ועל הפולו. לשכן שלי יש פולו אז אני יעשה נסיעה מחר בתקווה יש לו 2007 , לפאביה נסיעת מבחן אמרו לי שזה ייקח שבועיים בערך באולם תצוגה אז לא יודע מה יהיה אין לי זמן שבועיים.אולי אני אמצא חבר של חבר או שאני פשוט יילך למגרש מכוניות וישחק אותה רוצה לקנות פאביה.

על הסוזוקי דווקא כן נסעתי. ואהבתי. חוץ משדה ראייה.

2. פולו VS פאביה: הפולו דגם עתיק יחסית, שהמחליף שלו מגיע אוטוטו ארצה. המחליפה של הפולו היא מכונית חדשה לחלוטין שמבוססת על הפאביה.

קרא את הכתבה בקישור הבא :

http://www.autoexpress.co.uk/news/autoexpressnews/224316/volkswagen_polo.html

הדגם מגיע לאירופה מתישהו ב 2009 ולפי הכתבה חלק מהדגמים יגיעו בכלל לקהל הרחב ב2010 בכל מקרה לי אמרו שהפולו תגיע בערך חצי שנה עד שנה מהרגע שהיא תצא באירופה.אני אפרט - חצי שנה אמרו לי באולם התצוגה,שנה אמרה חברת משפחה שעובדת בתפקיד מפתח בחברת פולקסווגן והיא לא ניזונה משמועות או מפיצה אותם.היא פשוט שומעת עובדות ממקבלי החלטות ויודעי דבר,מה שנשמע לי כאמין.

בכל מקרה לאור הדברים האלה החלפת הדגם לא מעניינת אותי כרגע .

אני מסתכל על הדגם הקיים ושוקל אותו מול סוזוקי וסקודה.

אני פשוט מציאותי ומתייחס למה שיש ולא למה שאין:|

* מה שמודגש + הכתבה זה תגובה שלי *

** אין צורך לכתוב את כל ההודעה בגופן מודגש. בתודה, הנהלת הפורום**

פורסם

ובכן גטס טוב שפסלת, אני נהגתי בצבא על גטס חדשה דאז(לפני כמעט 3 שנים אני מדבר, היא הייתה עם 0 על הק"מ בזמנו).

זה פשוט זבל של אוטו, אם לדוגמא אתה רוצה לצאת לעקיפה אתה צריך לתכנן כמעט חצי דקה מראש(לוקח לו איזה 6 שניות להוריד הילוך בקיק), זוללת דלק בטירוף. הגה סביר והתנהגות בתנאים רגילים סבירה מינוס וכנובן שהמנוע(1.4) לא סוחב.

אני הייתי ממליץ לך על יאריס או ג'אז, לפי טופגיר הן מעולות(אני אישית לא נהגתי).

פורסם

אני לקחתי פאביה אוטומטית ואני מאוכזב קשות (3 ביקורים במוסך, צריכת דלק של 1:7).

אני מצטער שבסוף לא הלכתי על הסוויפט.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

צריכת הדלק תתאזן עם הנסועה, כך גם ברומסטר של ההורים שלי.

לדעתי הפאביה עדיפה משמעותית מבין האופציות שהעלת.

!AWDSOME

פורסם

מה עם מאזדה 2 ואיביזה החדשה שאוטוטו אצלנו?

2 הבטוחה בקטגורייה, זריזה.

איביזה החדשה מעניינת מאוד אם כי תלוי בתמחור שלה, בחו"ל התמחור שלה הוא נהדר והיא מהיותר זולות בקטגוריה.

פורסם

על הגטס הייתי מותר, היינו עם אחת כזאת (ליסינג) 3 שנים וסה"כ תגובות החברים כאן דיי ממצות את העניין (עם כי בצורה קצת קיצונית).

אם זה עדיין רלוונטי ואתה פתוח להצעות, נסה לבדוק את הקליאו החדשה.

אמנם יש לנו אותה רק מספר חדשים, אבל יש לי (כמעט) רק דברים טובים לומר עליה.

נוחה מאוד, לא פחות מחלק מממשפחתיות גדולות ממנה.

כנראה הגדולה בקטגוריה - בגאז' גדול ומרחב נדיב לרגלים הן מקדימה והן לנוסעים מאחור.

מנוע 1.6 (כמו במגאן) כך שכוח זמין לא חסר.

הרכב מעוצב מודרני מאוד ודיי מאובזר, יש מחשב דרך, יש בקרת שיוט, ידיות טיפטרוניק מאחורי ההגה עוד מני בלה בלה בלה...

ההגה החשמלי הוא החסרון העקרי שלה - נהדר לעיר, אבל דורש הסתגלות במהירות גבוהה (אע"פ שהוא מתקשח מעט) שם הוא מרגיש רך משהו.

בקשר לירידת הערך אינני יודע, אבל יצחק לוי כנראה לא ממש מת על רנו באופן כללי.

בקשר למוסכים ושות' - יכול להיות שאני טועה, אבל לא נראה לי שאף רכב חדש מהניילונים יבקר במוסך וגם אם כן זה ממש לא קשור לדגם או לייצרן זה או אחר אלא סתם למזל נאחס.

פורסם
ובכן גטס טוב שפסלת, אני נהגתי בצבא על גטס חדשה דאז(לפני כמעט 3 שנים אני מדבר, היא הייתה עם 0 על הק"מ בזמנו).

זה פשוט זבל של אוטו, אם לדוגמא אתה רוצה לצאת לעקיפה אתה צריך לתכנן כמעט חצי דקה מראש(לוקח לו איזה 6 שניות להוריד הילוך בקיק), זוללת דלק בטירוף. הגה סביר והתנהגות בתנאים רגילים סבירה מינוס וכנובן שהמנוע(1.4) לא סוחב.

אני הייתי ממליץ לך על יאריס או ג'אז, לפי טופגיר הן מעולות(אני אישית לא נהגתי).

תודה על ההמלצות אבל יאריס וג'אז חורגות מהתקציב שלי בנוסף :

יאריס רובוטית 2008 לא בשבילי הגיר הזה.

הנסיעות שלי לרוב בינעירוניות ואני מודה שרק מקריאת מאמרים אף אחד לא שיבח את הג'אז בנסיעה מחוץ לעיר.זה רכב מעולה זה גם הבנתי.

בכל מקרה אני מתלבט רק מבין המכוניות שרשמתי למעלה.

פורסם
אני לקחתי פאביה אוטומטית ואני מאוכזב קשות (3 ביקורים במוסך, צריכת דלק של 1:7).

אני מצטער שבסוף לא הלכתי על הסוויפט.

איך היא בנסיעה בינעירונית (אוטומט) ? ומה הצריכת דלק שלה שם ? אני מעריך שדיברת על 1:7 בתוך העיר.
פורסם
מה עם מאזדה 2 ואיביזה החדשה שאוטוטו אצלנו?

2 הבטוחה בקטגורייה, זריזה.

איביזה החדשה מעניינת מאוד אם כי תלוי בתמחור שלה, בחו"ל התמחור שלה הוא נהדר והיא מהיותר זולות בקטגוריה.

דווקא נסעתי הרבה על מזדה 2 ונסעתי קצת על סוזוקי סוויפט אין ספק שאת הסוייפט יותר אהבתי רכבים מאוד דומים לדעתי הסוויפט עדיף בגלל המחיר וההתנהגות מחוץ לעיר מה שקצת חסר זה מערכת מניעת החלקה שיש במאזה ואין בסוזוקי.

אני העדפתי את הסוויפט.

בקשר לאיביזה היא עוד לא פה ואני לא נמשכתי אף פעם לאיביזה לכל אחד יש את השריטה שלו.

וגם היא באה בגירסא ידנית בלבד ככה הבנתי תקן אותי אם אני טועה .

• תוכן חדש...