Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6512 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ברשותי דייטהסו שרייד שנת 93 מנוע 1300 וגיר אוטומט.

מלפי חודש בערך שעון החום מת ונשאר תמיד בתחתית,לכן נסעתי למוסך ושם שיחקו קצת עם המגעים בחשמל,בין המצבר לצינור הראדיאטור .ופתאום השעון חום החל לפעול.

השעון מראה על שליש מהחום ולא מצביע על התחממות,המאוור עובד לסירוגין וכיביכול הכל נראה בסדר.

אך כאשר אני נוגע במכסה מנוע הוא לוהט ואיני יכול להשאיר את היד שם,מה גם שאני פותח את המכסה גל של חום מגיע,בנוסף לאחר נסיעה מדי פעם שומעים קולות של מים מתפוצצים דומה לקומקום,אך זה רק נמשך דקה.

כל הנאמר קורה לאחר נסיעה של 10 דקות.

ברצוני לדעת האם יש דרך אחרת לבדוק את חום המנוע והאם הוא תקין,אם זה בדרך פיסית או בהצמדת מכשיר מודד חום ובנוסף ברצוני לדעת מה דעתכם הכללית על הבעיה?

תודה רבה מראש

פורסם

תבדוק אם המד חום תקול

קול בעבוע יכול להעיד על מים רותחים ( נוזל קירור ) מנוע התחמם או בועות אויר שנכנסות למערכת דרק הפקק או מנוע..

פורסם

נוזל הקירור תמיד בין המינימום למקסימום,אני גם כמעט לא צריך להוסיף מים המערכת יחסית מאוד סגורה.

איך אפשר לבדוק האם המד תקול? וקולות של בעבוע יש לפעמים,אבל ממש לפעמים וגם קצת.

מד החום עולה בצורה הדרגתית וגם יורד בצורה הדרגתית את זה בדקתי ספציפית ביום שישי פשוט ישבתי באותו אחרי נסיעה קראתי ספר וכל 10 דקות סיבבתי את הסוויטץ לבדוק האם החום יורד,והוא באמת יורד בהדרגתיות,בקשר לעלייה של החום אז תוך 7 דקות בערך הוא כבר מגיע לשליל השעון החום ושם הוא נשאר עם סטיות קטנות כלפי מעלה.

עלי לציין שהלכתי לחשמאלי רכב כי חשבתי שיש בעיית חשמל עם המאוורר,או עם הטרמוסטס והוא שחרר אותי ואמר שלדעתו הכל בסדר.

הלכתי לאחר מכן למוסך כאשר הרכב "חם" באופן שאני מגדיר חם פיסית והמכונאי אמר לי שהחום הזה הוא תקין וככה הרכב צריך להיות.הוא גם ציין שמחזור הפעולה של מאוורר הראדיאטור תקין לחלוטין ושאין שום דאגה האוטו תקין.

תודה עד כה

מקווה שהפרטים שהצגתי יכולים להביא לעוד תבונות

פורסם

איזה תובנות אתה מחפש? היית אצל 2 בעלי מקצוע שאמרו לך שהכל בסדר.

מה אתה מצפה שיקרה? תפתח מכסה מנוע ותקבל בריזה אוורירית ונעימה? המנוע חם מאוד! אתה מתחיל להתלונן על חום כאשר יש בחוץ 30-40 מעלות , בתא המנוע יש בכיף 80-100 מעלות , מה ציפית ? שלא יהיה חם מאוד? לך זה מאוד חם , למנוע זה תקין ובסדר.

אני לא מבין איפה הדילמה פה.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

לגבי איבוד מים הוא כתב:

נוזל הקירור תמיד בין המינימום למקסימום,אני גם כמעט לא צריך להוסיף מים המערכת יחסית מאוד סגורה.

על פניו נשמע שאין בעיה. אם בכל זאת ברצונך להיות שקט גש למוסך שיש לו תרמומטר מתאים ובזמן שהמנוע עובד תוכל לראות את הטמפ' אל מול מה שהשעון מציג.

פורסם

תבצע בדיקה פשוטה, אחרי 2-3 דקות שהרכב מונע גע בצינור התחתון של המים שמתחבר לרדיאטור.

אם הוא קר, העליון בוודאי יהיה חם קצת, אז יש לך טרמוסטט והוא סגור.

חכה שהמאוורר יתחיל לעבוד (10-15) דקות, וגע בצינור התחתון בזהירות ! אם הוא חם הטרמוסטט נפתח.

עד כאן הכל תקין.

עכשיו כשהמאוורר מפסיק לעבוד הלחץ בצנרת אמור לרדת קצת. גע בזהירות אפילו עם סמרטוט בצינור העליון

של הרדיאטור ותנסה למעוך אותו. אם אתה מצליח קצת והוא לא קשה כמו אבן אז גם אין לך לחץ חזק במערכת.

והבדיקה הכי טובה, אחרי כל זה תשאיר את האוטו לעבוד איזה רבע שעה ותן למאוורר לעבוד כמה פעמים,

ואתה תראה אם יש בעבוע או בריחת מים מאיזה מקום.

בהצלחה

פורסם

שלום.

דובר על הנושא הזה המון פעמים.

אנה שננו את הכלל הבא!!!

כאשר יש בעית התחממות ולא משנה מה הסיבה התופעה הראשונה היא עבוד מים!!! אם הרכב לא מאבד מים [נוזל קרור כמובן] סימן שמעכת הקרור כולה תקינה ואין שום בעיה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...