Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לגמרי צודק לגבי כתבי אדוארד אטלר (אם אני לא טועה הוא עדיין כותב ברשת, יש לו אתר או משהו, או לפחות היה, פשוט במסגרת ה"אין לי זמן", אני מוותר על הרבה דברים מעניינים, אבל אכן, אני זוכר שורות שלימות מהסיפורים שלו על ימיו בפולין, על החזרה מנסיעה עיתונאית לאיטליה, שבמקום להשתתף באירועי יחסי הציבור לאיזו משפחתית, הוא עשה שופינג בפירוקיות של אלפות, שם הכל ב"תיק היד", וכאשר הגיע לנמל התעופה הבלאטות עשו "קלאק, קלאק. קלאק" כמספר צעדיו...

ולגבי המאמר שאני "לא הייתי רוצה לזכור", אני דווקא כן, מאוד משועשע, כי אכלתי שם ערימת לוקשים של מח' יחסי ציבור משומנת, והעליתי על הכתב בידענות רבה דברים שממש לא התממשו.

יש עוד רמז בקנה, אני באמת נהנה מהמשחק הזה, ובהחלט "אזכר" במאמר המלומד הזה.

ועכשיו בבקשה להפסיק להעלות דברים מעניינים בשירשור, אני רוצה לישון!!!

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

• תגובות 5.7 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גם ב GM נתקלתי בבעיות התנעה לאחר שנגמר הסולר , ולפעמים ניקזתי אויר דרך הפילטר עד שהניע . באופן כללי הסיבה להבדלים די ברורה . המערכות האירופאיות מורכבות ובעלות מסלולי דלק יותר ארוכים ומסובכים . מהמיכל למשאבת עזר , ממשאבת העזר לפילטר משם למשאבת ההזרקה ומשם למרססים , בעוד שבאמריקאיות חלק מפעולת הניקוז כבר נעשה ע"י הקמשפט דרך דחיפי המזרקים בצורה מכנית שפחות רגישה לאויר במערכת .

ב DDC שתי פעימות, כשנגמר הסולר ומדוממים יש בעיות... הבעיה הראשונה היא שהם לא שמו משאבת פריימר (כמו שבד"כ יש בקאמינסים למשל), ואז צריך לאלתר. מישהו מהמכונאים היותר מוכשרים (בלי ציניות, אני מדבר על בנאדם שעשה שיפוצי דרג ג' בשטח בלי לדבר ובלי לשאול, עם ה TMים באנגלית, ועם התייעצויות איתי בטלפון) לקח מכסה של מיכל דלק, קדח בו חור וחיבר בו חיבור מהיר של לחץ אוויר. כשמישהו מהנהגים היה גומר את הסולר, הוא הכניס לחץ אוויר והתניע. זה עובד. אבל גומר את האטמים של המשאבה. אני, לעומת זאת, הצטיידתי במרססת ידנית (של עשבים) ושמתי אותה בטנדר מאחורה, ליד הארגז כלים, ולצינור שלה חיברתי ניפל עם הברגה מתאימה. כשהיתה משאית בלי סולר, פתחתי פקק על הפילטר העליון, נתתי לחץ למערכת ושיחררתי, הסולר עבר דרך המרססת והופה, המנוע מניע.

אבל מי שאין לו ציוד מיוחד? שאלתי את דניס (איש השרות של אושקוש למזרח הקרוב והרחוק, טיפוס מרתק בפני עצמו) מה עושים - הוא אמר לי שהרעיון של אותו מכונאי היה טוב בעיקרון, אבל עם טוויסט - הוא לוקח צינור לחץ אוויר וסמרטוט, פותח את פתח המילוי של מיכל הסולר, מגלגל את הסמרטוט ומכניס לתוכו את הפיית אויר, ואת כל זה לפתח במיכל - ככה יש לחץ, אבל לא יותר מדי. וואלה - עובד.

לא היה יותר פשוט לשים על המנועים משאבת פריימר...???

אסף.

פורסם

הלואי , הלואי והייתי יכול לחזור 20 ו 30 שנה אחורה לתקופה בה מנועי GM היו חלק נכבד מהשוק , בעיקר במנועים התעשיתיים וגנרטורים . בעיקר מרססים מסדרה N שהם קלים מאוד לתיקון . אם אתה משתמש בחלקים איכותיים אתה לא צריך ציוד מיוחד . אצלי זה מכשיר פשוט לבדיקת מרססים שמכניס דלק למרסס בלחץ עם שעון מתאים ולידו מוט פרימיטיבי שלוחץ על ראש המרסס ומה שנשאר לך זה לודא שהמרסס לא "משתין" ואין לו נזילות חיצוניות . ההרכבה על המנוע נעשית עם מדיד שעליו כתובה המידה המיוחדת לכל סוג מרסס. חייבים להקפיד על זה , כלומר, המידה הראשונית בין הקמשפט לבין ראש המרסס. טעות תגרום לזה שעם הסטרטר הראשון המרסס "יישתל" לתוך ראש המנוע . אני תיקנתי מרססים ממנועים של 2 צילינדרים ועד 24 צילינדרים [תחנת כוח] .

פורסם

ואללה יעקב, אתה הערת את הפורום מתרדמה קשה!

כל הכבוד.

ו... תגידו, אם כבר מדברים על מנועי השתי פעימות של GM - נהגים ותיקים התעקשו שמנוע כזה יכול לעבוד לשני הכיוונים, ושבזינוק בעליה מאוד קשה הוא בהחלט היה יכול להתחיל לנסוע אחורה למרות ששמו בראשון?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
ראיתי על תואי מסילת הברזל החדשה , צפונית ליבנה, משאית "מאן" צהובה עם גלגלי ברזל מותאמים למסילה,כשהיא גבוהה מהרגיל וגלגלי הכביש תלויים באויר . מה הסיפור?

יש שתי משאיות כאלה שמסתובבות על המסילות החדשות. מדובר בסדאנות ניידות לעבודות במסילה, ששייכות לחברה הגרמנית ומתופעלות ע"י הצוות הגרמני המקורי (שלא יודעים אפילו אנגלית, שלא לדבר על העברית :-) ). ניסיתי לדבר עם הנהג- זה היה מאד מצחיק- כי לא הבנו מילה ממה שכ"א אמר!:wink::-D שמתי לפני כמה עמודים את התמונה של אחת מהן!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
ב DDC שתי פעימות, כשנגמר הסולר ומדוממים יש בעיות... הבעיה הראשונה היא שהם לא שמו משאבת פריימר (כמו שבד"כ יש בקאמינסים למשל), ואז צריך לאלתר. מישהו מהמכונאים היותר מוכשרים (בלי ציניות, אני מדבר על בנאדם שעשה שיפוצי דרג ג' בשטח בלי לדבר ובלי לשאול, עם ה TMים באנגלית, ועם התייעצויות איתי בטלפון) לקח מכסה של מיכל דלק, קדח בו חור וחיבר בו חיבור מהיר של לחץ אוויר. כשמישהו מהנהגים היה גומר את הסולר, הוא הכניס לחץ אוויר והתניע. זה עובד. אבל גומר את האטמים של המשאבה. אני, לעומת זאת, הצטיידתי במרססת ידנית (של עשבים) ושמתי אותה בטנדר מאחורה, ליד הארגז כלים, ולצינור שלה חיברתי ניפל עם הברגה מתאימה. כשהיתה משאית בלי סולר, פתחתי פקק על הפילטר העליון, נתתי לחץ למערכת ושיחררתי, הסולר עבר דרך המרססת והופה, המנוע מניע.

אבל מי שאין לו ציוד מיוחד? שאלתי את דניס (איש השרות של אושקוש למזרח הקרוב והרחוק, טיפוס מרתק בפני עצמו) מה עושים - הוא אמר לי שהרעיון של אותו מכונאי היה טוב בעיקרון, אבל עם טוויסט - הוא לוקח צינור לחץ אוויר וסמרטוט, פותח את פתח המילוי של מיכל הסולר, מגלגל את הסמרטוט ומכניס לתוכו את הפיית אויר, ואת כל זה לפתח במיכל - ככה יש לחץ, אבל לא יותר מדי. וואלה - עובד.

לא היה יותר פשוט לשים על המנועים משאבת פריימר...???

אסף.

אסף ,איך הם רוצים להוציא 850 כ"ס מ DDC V892 TA באכזרית?

כולה מנוע 11.8 ליטר.. אמנם במירוצי משאיות דראג בארה"ב הוא מוציא יותר מ-1,000 כ"ס אבל ראבאק , כאן זה אמינות, קרבות, חול, אבק ואיזה חירניק נוהג :shock:

יש שם מע' ניהול מנוע ממוחשבת? מזרקים עם טיפ בגודל מטבע חצי שקל??

פורסם
ואללה יעקב, אתה הערת את הפורום מתרדמה קשה!

כל הכבוד.

ו... תגידו, אם כבר מדברים על מנועי השתי פעימות של GM - נהגים ותיקים התעקשו שמנוע כזה יכול לעבוד לשני הכיוונים, ושבזינוק בעליה מאוד קשה הוא בהחלט היה יכול להתחיל לנסוע אחורה למרות ששמו בראשון?

יעקב, דב צודק! באמת הפורום קיבל איזה זריקת אתר.. את הסיפור על התנעה ברברס של GM שמעתי אבל לא יכול לאמת, בטח יש מי שיודע.

לגבי העלאת הספק מ V8 92 TA יש תוספת קטנה- לא ידוע איך יגיבו טלטלים ובוכנות בלחצי הספק גבוה לאורך זמן, אבל המנוע יכול לעמוד יופי בעומס פיתול אורכי, דהיינו הקרנק והמיסבים ראשיים מאד חזקים, GM בנו את המנועים בצורה מודולרית שאפשר לשרשר כמה מהם בטור, כמובן לפי הוראות יצרן ולא סתם..

דוגמא אחת - הטרקטור הזה, נקרא BIG Bud היה ונשאר הגדול בעולם, נבנה ב-1977 עם שני מנועי V892T מחוברים אחד אחרי השני, במקור הוא הוציא 760 כ"ס, לפני כמה שנים עבר שדרוג ל-900 כ"ס. כן, עם כל הג'ונדירים מסביב הוא הכי חזק.

Big-Tractor-Picture_300.jpg

ד"א חיל הים רכש פעם נחתות מתקופת אחרי מלמת העולם השניה, שם היו 4 מנועי 6-71 (6 בטור) 200 כ"ס כ"א בטור. מנוע אחד מניעים עם סטרטר ואת הבאים אחריו על ידי חיבור קלאצ'ים באמצעות ידיות.. זאת אומרת 800 כ"ס. 2 יחידות הנעה בנחתת סיפקו 1,600 כ"ס מכובדים. רק מה? בעיה תכנונית עלתה כבר בהתחלה- ארבעה מנועים משורשרים מייצרים תדר (גל נושא, רזוננס או כל מושג אחר שמתאים כאן..) שפירק גירים מכניים, בגדול נחתת לא צריכה הילוכים מספיק קדימה-ניוטרל-רברס. מה עושים? פיתחו, כמעט לראשונה ליישום ימי- מדחף עם להבים שניתנים להפיכה על ידי מערכת מגשר הפיקוד, וככה השיגו גם רברס וניוטרל...

פורסם

אין בעיה להגיע להספק כזה . אני מכיר "פרקינס שרוסברי " מסדרה 3000, V8 שני מגדשי טורבו משאבת הזרקה מכנית רגילה עם ספיקה גבוהה \ 8 מרססים הגדולים כמעט כפול ממרססים רגילים ונותן 650 כוחות סוס . והוא מיועד לגנרטור , כלומר 1500 RPM. המנוע הוא בין כ30 שנה . נפח 13 ליטר . המנוע המדובר של האכזרית שרץ בסביבות ה2000 סל"ד עם ניהול מחשב , 2 טורבו . מרססים בהתאם יכול בלי בעיות להגיע להספק המדובר .

פורסם

:idea:בס"ד

אני ראיתי את המשאית הזאת כמה וכמה פעמים.לפי מה שלי ידוע היא כבר "מפטרלת" על הפסים כבר למעלה מעשר שנים.

מבצעים שם עבודות תחזוקה,משחיזים את הפסים.מרתכים שם בריתוך שגם אם תתקרב לאיזור המרותך (מבלי לגעת)

תרגיש את ה"חמימות" של הריתוך.החום פשוט גבוה יותר מריתוך רגיל.

אפשר אולי לגשת ולנסות במערכת של העיתון "טראק".הייתה שם כתבה.אני מתכוון לכמה שנים אחורה.

לגבי העובדים.אני הבנתי שהיו גם ישראלים שעבדו או עובדים על המשאית הזאת.

חולה הגה,משאיות,אוטובוסים,רכבי שטח,טרקטורים,טרקטורונים,

אופנועים מחוץ לתחום:twisted:

פורסם

המשאית שראיתי ליד יבנה היא "מאן" עם קבינה כפולה , היא נראית רגילה רק עם תוספת גלגלי מסילה ואפשרות להרים ולהוריד אותה . המשאית בתמונה היא "דאף" , כך נדמה לי, עם קבינה אחורית לצורך נסיעה אחורה בזמן העבודה או כפי שאמר דונלד סאתרלנד בסרט הנועזים בעורף האויב שם הוא שיחק מ"מ טנקים. הטנקים שלו היו מצוידים בגיר מיוחד 5 הילוכים אחורה ואחד קדימה ואני מצטט אותו "טוב לנו לדעת שאנחנו יכולים לצאת מצרה מהר יותר ממה שנכנסנו אליה ". היא יכלה להשתלב טוב בארץ כי לפעמים הרכבות צצות אחת מול השניה בלי תאום . עכשיו ברצינות . נדמה לי שהמשאית היא 6X6 האם זה נכון ?

פורסם

לגבי סיפורי ההנעה ברוורס... כנראה שכן. מעשית אין סיבה שלא יעבוד ככה, אבל כל המשאבות יסתובבו הפוך, אז בריא לאורך זמן זה בטח לא.

אגב, המנועים האלו עובדים גם כשמפסיקים להם את זרימת הדלק. בטורים גבוהים המנוע מושך שמן. זה מגעיל ומסריח, אבל כשמנוע כזה נתפס על טורים גבוהים, עצירת הדלק לא תעזור, ואם לא דוחפים שני דובונים (המעיל, לא החיה) לקרן האוויר, המנוע נגמר תוך כמה דקות.

אסף.

פורסם
המשאית שראיתי ליד יבנה היא "מאן" עם קבינה כפולה , היא נראית רגילה רק עם תוספת גלגלי מסילה ואפשרות להרים ולהוריד אותה . המשאית בתמונה היא "דאף" , כך נדמה לי, עם קבינה אחורית לצורך נסיעה אחורה בזמן העבודה או כפי שאמר דונלד סאתרלנד בסרט הנועזים בעורף האויב שם הוא שיחק מ"מ טנקים. הטנקים שלו היו מצוידים בגיר מיוחד 5 הילוכים אחורה ואחד קדימה ואני מצטט אותו "טוב לנו לדעת שאנחנו יכולים לצאת מצרה מהר יותר ממה שנכנסנו אליה ". היא יכלה להשתלב טוב בארץ כי לפעמים הרכבות צצות אחת מול השניה בלי תאום . עכשיו ברצינות . נדמה לי שהמשאית היא 6X6 האם זה נכון ?

ייתכן 6X6, ברוב דגמי משאית-מסילה הסרן הקדמי באוויר, ההנעה עוברת דרך הגלגלים האחוריים לקרקע, או דרך מערכת העברת תנועה על ידי חיכוך לגלגלים המיוחדים שיורדים ויושבים על פסי המסילה.

פורסם

אסף לגבי מנוע שנגמר תוך כמה דקות , אני ממרומי גילי ונסיוני נתקלתי לא פעם במקרים כאלה . ולא מדובר במנוע של איזה רכב מסחרי קטן דרדלה שהלך לו הטורבו או הרינגים והוא תפס טורים והלך , אלא לדוגמא , פרקינס 12 צילינדרים 1000 כוח סוס , מיועד לגנרטור , שהגיע חדש לארץ לאחר שעמד די הרבה זמן במפעל ומשאבת ההזרקה נתפסה על מצב התנעה . אם אתה מוכן עם איזה פח או מעיל ישן וחוסם את האויר לשני הטורבו , הצלחת לכבות , או אם היית מוכן ומנתק אספקת דלק גם כן הצלחת אבל כאן כולם מיד ברחו על נפשם כשהאדמה רועדת . גלגל התנופה נקרע והתעופף באויר לחצר השכנה . שורת טלטלים הציצה החוצה מבלוק . כלום לא נשאר . נתקלתי גם במקרים שמנועים כבדים עלו על טורים בגלל טורבו שהלך , כמו למשל וולבו F12 לפני כ10 שנים בעליה לירושלים כשהנהג נמלט על נפשו כשהמנוע ממטיר חלקים . ברדיו דיווחו על עומס תנועה חריג ממחלף שער הגיא עד מחלף הראל .

פורסם

המאנים הצהובים המדוברים- בפרוש שייכים לחברה הגרמנית, שעובדת בשיתוף עם חברה הישראלית ששכחתי את שמה- אבל הוא גם כתוב עליהן. לא יודע כמה זמן בדיוק. הצוותים אכן מעורבים- אבל ה"מומחים" הם הגרמנים, הישראלים כנראה רק המפקחים מטעם החברה ומתרגמים. למשאיות מספרי רישוי הגרמניים. לגבי ההנעה- לדעתי במיקרה הזה מדובר במערכת הרבה יותר משוכללת מסתם הנעה מגלגלי גומי שנוגעים במסילה- ראיתי מקרוב שיש שם מערכת לא פשוטה בכלל של גלגלי הברזל, וגלגלי הגומי בכלל לא נראים נוגעים בקרקע!

דרך אגב אם תשימו לב- יש מין "קטר" קטן, שנראה כמו טרקטור, שמושך כמה קרונות הצהובים בבנייית המסילה- אז זהו, שהקטר הזה גם יכול לרדת לקרקע הרגילה- יש לו מערכת החלפת גלגלים, כאשר כולם (גם הברזל וגם הגומי) מונעים ע"י השרשראות!:-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...