Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפחה עם 4 ילדים וצריכים לקנות רכב מתאים.

התקציב נמוך, סביב ה- 30,000 ש"ח.

אנחנו נצטרך גם רכב שני, וחושבים על רכב סטנדרטי (5 מושבים), בעלות רכישה של כ- 20,000 ש"ח.

נשתדל למעט בנסיעות עם הרכב הגדול, מטעמי חיסכון (דלק).

חשבתי שאם כבר קונים רכב גדול עם צריכת דלק גבוהה, אולי זה הזמן כבר לקנות רכב 4X4 ולהנות ממנו בטיולי שטח.

מה השוני הצפוי בעלויות השנתיות ועל איזה רכבים אתם ממליצים (ואולי קומבינציה שונה?)?

תודה.

פורסם

ב20 או 30 אלף ש"ח אין לכם יותר מדי אופציות לרכבי שטח משפחתיים. אולי תצליחו לגרד איזו קאיה ספורטאז' מהמודלים הראשונים תמורת 30K ש"ח או ויטארה ארוכה שמצבה מוטל בספק, אבל בכל מקרה שתיהן לא יצליחו להכיל שישה נוסעים אלא רק חמישה. כל שאר האופציות שאני מצליח לחשוב עליהן קטנות וממש לא מתאימות למשפחה בגודל מלא.

למה שלא תחשבו על טנדרון משומש או סטיישן שימושית?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ונניח שאנחנו מצליחים לגרד עד 60,000 ש"ח לאוטו גדול או ג'יפ.

מה יהיו ההבדלים בעלות (מעבר לקניה) שבין אוטו גדול לשישה או שבעה לעומת ג'יפ עם שש/שבע מקומות ישיבה?

פורסם

ההבדלים יהיו עצומים!

קודם כל, לפני שאתה מתעניין במשהו יותר ספציפי תראה שהאופציות גדלות.

בתקציב של כ 30,000 ש''ח לא תוכל לקנות רכב שייתן לך תמורה טובה וסיפוק מהרכב לאורץ זמן

לדוגמה:

כפי שאמרו קודמיי תוכל לקנות מיצובישי ספייס וואגן מודל 96, שזה כמה אלפים בודדים מעל 30,000 ש''ח.

ניסן סרנה 1996-1998 שהיא לא ממש מומלצת לטעמי.

אומנם היא מכונית שמתאימה לתקציב אבל המנוע לה מאוד חלש וקטן ביחס לגודל הרכב,

מכונית דיי מיושנת ועיצוב מסחרי דיי מכוער.

אופציה אחרונה שיש לך בתקציב של 30,000 ש''ח היא טויטוה פריוויה 1992-1993 שזו מכונית מעולה.

חיסרון אחד יש לרכב שהיא מגיעה עם ק''מ אסטרונומי של 300K ומעלה.

ג'יפ נורמלי לא תנצא אף פעם בתקציב כזה, וגם מחיר האחזקה יהיה דיי גבוה.

בתקציב של 60,000 ש''ח הג'יפ הנורמלי כן ייכנס לתקציב וכך גם האופציות יהיו גדולות ומגוונות יותר.

בתקציב של 60,000 ש''ח תוכל למצוא מיצובישי פאג'רו בין השנים 1996-1998.

רכב שטח מעולה תמורה מעולה לכסף, כמובן שחיסכון בדלק לא תראה ממנה והאחזקה תהיה דיי גבוהה ואני מקווה שזה ברור.

רכב כזה יהיה דיי קשה למצוא עקב וכמעט כל רכב מהשנים הללו עבר הרבה מאוד ק''מ

זה הרכב שמצאתי, לפי התיאורים הוא נשמע טוב ועם הק''מ הכי נמוך שיש:

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4.php?CatID=1&SubCatID=3&CarID=77548

רכב נוסף שנכנס לתקציב של 60,000 ש''ח הוא ניסאן טראנו.

רכב שטח גדול, אמין, אחזקה יקרה כמו בכל רכב שטח, 7 מקומות מחיר דיי זול ומשתלם ותמורה טובה לכסף.

זה הרכב הכי טב שמצאתי עבורך, הוא פשוט לא מהדגם הכי חדש שנכנס לתקציב שלך

אבל בניגוד לשאר המצב פה מצוין והק''מ מאוד נמוך ביחס לכולם.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4.php?CatID=1&SubCatID=3&CarID=80209

מיניוואן שתוכל לקנות בתקציב כזה הוא מאזדה MPV בין השנים 1999-2000:

רכב הכי חדיש שתוכל למצוא ביחס לצרכים שלך, רכב מעולה, אמין מאובזר יותר, נוח מאוד,

תמורה הכי טובה שתוכל למצוא מהתקציב שלך, כמובן שהאחזקה מעט יקרה ולדעתי זה שווה את הכול.

http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDetails.php?CatID=1&SubCatID=1&CarID=815345

שלומי.

פורסם

שלום,

אם אין לך בעיה עם תיבה ידנית (לי זה יתרון), תוכל בכמה אלפים בודדים מעל ל 30000 לקנות פיאט מולטיפלה.:idea:

יתאים בול לצרכים שלך (אם תמצא אחת שמורה כמובן): שישה מקומות, קצרה יחסית, אצלי צריכת הדלק (המשולבת)

במנוע הדיזל היא 15.5 ק"מ לליטר ואפילו סוחבת נחמד מאוד.

הבעיות: אם תיפול על מוזנחת, הוצאות רבות בהתחלה על יישור קו. צורה - או שאתה שונא או שאתה אוהב. אל תשכח:

שאתה יושב מתוך האוטו -אתה לא רואה איך הוא נראה :lol:.

בהצלחה,

ליאור.

פורסם

כמובן שמולטיפלה תהיה ביחרה דיי טובה רק כאן יש שני פרטמרים שתצצטרך להתפשר עליהן או לא להתפשר.

וזה עיצוב דיי מגעיל ותיבה ידנית. (אפרופו ידנית ואוטומטית, מישהו יודע מה יש לפיאט נגד תיבה אטומטית בשנים האחרונות?)

e1117939420080612170608bn1.jpg

e1117939420080612170608bn1.27533fb4c8.jpg

שלומי.

פורסם

פיאט מולטיפלה היא בהחלט אופציה מעניינת לשישה נוסעים, אם אתה לא מאלו שנגעלים לחלוטין מהמראה של הרכב. העיצוב שלה שנוי במחלוקת, או שאתה אוהב או שאתה לא סובל.

לגבי הג'יפים הגדולים - עלות האחזקה של הכלים האלו גבוהה. זה מתחיל מתצרוכת הדלק הגבוהה יחסית שלהם, ממשיך למחירי טסט וביטוח גבוהים ועובר גם דרך עלות התיקונים. זה לא רכב למי שמחפש לחסוך בעלויות.

שים לב שהספסל האחורי (זה שמאפשר לך להגדיל את הקיבולת ל7 נוסעים) לא נוח ומצמצם באופן משמעותי את גודל תא המטען שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה רבה לכם.

יש לי מולטיפלה, ואני מחפש משהו אחר (לא הייתה לי בעיה עם זה שהוא ידני ובעל מראה "שונה").

אז מה עוד הייתם ממליצים (מלבד MPV שיש לו עלויות דלק גבוהות) בתקציב של כ- 50,000 ש"ח?

ובמספרים- מה ההבדלים (תכלס) בין עלות אחזקה של ג'יפ למול רכב גדול לשישה נוסעים? הרי הוצאות הדלק בטח דומות.

פורסם

ההבדלים עצומים, ולאור הנתונים שאתה מציג כאן לא שווה לך לחשוב על זה בכלל.

אצלי:

היילקס 4X4 95, ללא תקלות מכניות משמעותיות אבל כן עם החלפת צמיגים, מצברים וכו', עולה כ7000 ש"ח לשנה רק לחלפים (עבודה עצמית) , והרכב הפרטי שמקביל לו, הדייהטסו גרנד-מוב 98, עולה כ1000 ש"ח בשנה חלפים (שוב, עבודה עצמית).

תוסיף על זה את העובדה שעבור אותו כסף, אתה מקבל רכב פרטי צעיר יותר ושחוט פחות ביחס לרכב שטח, ותראה שרכב שטח זו הרפתקה אפשרית רק אם יש לך סכומי כסף נכבדים להשקיע בזה. אתה מדבר על תקציב אפסי עד זעום לקניית רכב שטח, ולכן אתה בהכרח תקנה רכב שיכניס אותך להוצאות תיקון גבוהות ביותר.

פורסם

ודרך אגב יש פה מישהו בפורום שמוכר פאג'רו במחיר של 60,000 שקל אני חושב אם אתם מעוניינים.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אם צריכת הדלק לא ממש משנה אז שברולט לומינה / ביואיק לה-סייבר / פורד טאורוס / שברולט אימפלה

כולן באות עם ששה מקומות בחלק מהדגמים (בעיקר ברמות הגימור הנמוכות)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...