Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פתחתי את החיפוי של רצועת התזמון כדי לבדוק בעין האם יש שם בעיה שמצריכה טיפול נוסף מעבר להחלפת החלקים הרגילים בטיפול הגדול, ובנוסף כהרגלי אני בודק ברגים לראות שהם תקינים חיצונית.

כדי לפרק את חיפוי הפלסטיק, יש צורך בפתיחת 7 ברגים, 4 מהם עם ראש אלן, ועוד 3 עם ראש בוקסה 10.

הבדיקה שלי העלתה ממצא די גרוע מבחינתי, אחד מהברגים עם הראש בוקסה נמצא עם ראש חרוש וסביר להניח שזה מהטיפול טיימינג האחרון שבוצע במוסך.

אני יודע שנהוג לתת פיק עם אום חדש וככה לפתוח את הבורג, הבעיה שלי היא שדבר ראשון חוץ ממפתח פתוח שום מפתח אחר לא נכנס שם בגלל צפיפות, והבעיה השני היא שעובר בצמוד לבורג צינור מים ויש עוד הרבה פלסטיקה וחוטי חשמל ליד, לכן אני נוטש את רעיון הריתוך של אום חדש.

קראתי על דבר שנקרה הלחמה קרה, זה מגיע בזוג של משחות שכנראה מערבבים אותם יחד ומורחים (הגיונית נראה לי ככה), השאלה היא האם הלחמה מהסוג הזה תחזיק עומס של בורג שנסגר חזק (ויש חשד שנעשה שימוש בלוקטייט לברגים בנוסף).

הכוונה היא להלחים חתיכת ברזל או אפילו מפתח פתוח

האם יש עוד רעיונות אחרים לעניין?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אין שם מקום אפילו לראצ'ט

אני אנסה לצלם, זה יהיה די בעייתי כי מעל הבורג יש מסילת פלסטיק שכמעט שברתי בניסיון לדחוף בינה ובין הבורג את המפתח הפתוח.

in the face

with a chair

פורסם

יכול להיות ששווה לך, גם במחיר של הרבה עבודה, אם זה אפשרי כמובן, לסלק רכיבים קרובים לאיזור על מנת להקנות לך גישה טובה אל הבורג. בחילוצים איכות הגישה היא קריטית, וההבדל בין חילוץ קליל ובין סיוט מתמשך ונזקים יכול לפעמים לנבוע אך ורק מהבדלי גישה.

פורסם

אגב, משחת הלחמה של ברזל לברזל, לא תהיה אפקטיבית בעומסים שכאלה?

הרעיון של מריחת חומר הלחמה\הדבקה הוא הכי נוח לעבודה, פשוט במקום לתת פיק ריתוח עם אום חדש, לבצע את הרעיון עם חומר מריחה וככה לא להסתכן בנזקים גדולים יותר.

in the face

with a chair

פורסם

קודם כל תתחיל לסדר גישה לבורג כמו פירוק צינורות וחלקים כדי לאפשר גישה טובה.

אחר כך נסה לפתוח עם פלייר פטנט או ג'אפקה (קוקוריקו).

פורסם
אגב, משחת הלחמה של ברזל לברזל, לא תהיה אפקטיבית בעומסים שכאלה?

אם כבר דבקים (שזה המינוח האמיתי ל"משחת הלחמה של ברזל לברזל" היומרני) , אז תכניס לבורג דבק, תכניס לתוכו את מפתח האלן בגודל המקורי, ותן לזה להתייבש היטב. אח"כ תנסה לפתוח. יש סיכוי טוב שמילוי הרווחים בין האלן ובין הבורג בחומר קשה יספיק בשביל לפתור את הבעייה.

פורסם

חנן במקרה הנ"ל הוא ציין שדווקא אחד הברגים בעלי הראש המשושה (חיצוני) הלך.

בכל מקרה הטריק שציינת אפשרי גם למקרה הנ"ל כאשר משמשים ברינג/בוקסה. הראו לי פעם באחת מחנויות כלי העבודה הרציניות יותר נוזל מיוחד שזה ייעודו בחיים.

לפני שתפתח במסע שכנועים נגד הבורג כדאי לנסות עם כלים מתאימים.

יש רינגים עם ברך, רינגים ללא ברך, בוקסה קבועה על מוט עם מפרק, בוקסות קטנות, גדולות, ארוכות קצרות, מפרקים ועוד כלים לא סטנדרטיים שמיועדים למקומות קשי גישה. חשוב מאד- שים לב שאתה לא משתמש בטעות במידה לא מתאימה בהקשר של אינצ'י/מילימטרי. יש מידות אינצ'י קרובות מאד למילימטרי וההבדל יכול לגרום נזק לבורג עקשן. לפעמים המקרה ההפוך הוא הנכון, עוברים למידות אחרות, מכניסים את הבוקסה במעט כוח ואז היא לא מחליקה.

בהתאם למגבלות הגישה קנה את הכלי המתאים ביותר שיאפשר תפיסה היקפית של הבורג ונסה לפתוח. אם זה לא ילך תאלץ לפנות גישה למקום ולנקוט באמצעים יותר קשים, ולא חסר כאלו.

סתם דוגמה, טריק שעשיתי עם בורג XZN שמוסך דביל חרש- ליטוש בעזרת דרמל של הצד העליון והתחתון של חלקו החיצוני של הבורג. את המלבן שהתקבל תפסתי עם ג'פקה ואותה סובבתי עם מפתח צינורות.

פורסם

אם יש גישה למברג דפיקה אפשר בקלות לפתוח את הבורג בדפיקות פטיש. מכונאי מיומן יעשה זאת בקלות יחסית.

תעלה תמונה ונעזור יותר.

פורסם

אני אנסה לצלם את האזור כדי שתבינו על מה מדובר, גם אם אני מפרק חלקים מסביב, המרווח שיהיה לי בין הבורג לשלדה של האוטו זה בערך 10 ס"מ.

אביב, אתה יכול לבדוק אולי מה שמו של החומר שהציעו לך?

הראש של הבורג הוא בוקסה 10, אתמול הצלחתי לתפוס חצי ממנו עם רינג מספר 9, כנראה שמהחרישה הוא הפך לקטן יותר. בנתיים אני אקנה ברגים חדשים להחלפה.

in the face

with a chair

פורסם

במידה ואני כן הולך על ריתוך (אם אין ברירה), אפשרי לצפות את הפלסטיקה והצנרת מים עם נייר כסף או משהו בסגנון כדי למנוע נזקים?

in the face

with a chair

• תוכן חדש...