Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לייעוץ ברכישת מצלמת וידאו

איתן_כ
שימו לב! השרשור הזה בן 5965 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

לא שממש בוער לי שתהיה לי מצלמת וידאו, כי אני מאוד נהנה מצילום סטילס, אבל התינוק שלנו עושה את צעדי הזחילה הראשונים שלו ואני יודע שאם לא נתעד את זה אז יום אחד אצטער.

אין לי ממש הבנה בזה, אבל לפי דעתי עדיפה מצלמת הרד-דיסק, כי אין לי זמן לפורמטים כמו קלטות ו-DVD שיכול לקחת זמן להעתיק אותם למחשב - מה גם שסופם של פורמטים שונים לעבור מהעולם.

אני מניח שאעשה את מה שאני עושה עם צילומי הסטילס - העתקה למחשב שלי, העתקה למחשב של אשתי ומידי פעם העתקה לדיסק גיבוי חיצוני והעלאת תמונות נבחרות לאינטרנט.

בנוסף חשובה אמינות, כי אני רוצה מצלמה שתשמש להרבה שנים.

האם כדאי לקנות בארץ או בארה"ב?

בעבר נכוויתי מקניית מצלמת סטילס של סוני בארה"ב שהתקלקלה, בלי אפשרות לתקנה במסגרת האחריות בארץ.

אני חושב שאם הפרש המחיר הוא לא ממש ענק כדאי לקנות בארץ.

בקיצור, מה תהיה הקנייה הטובה ביותר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם כדאי לקנות בארץ או בארה"ב?

לא כדאי. בארץ עובדים בשיטת PAL, בארה"ב NTSC (ר"ת של NEVER THE SAME COLOR :lol:).

נכון אומנם שרוב מכשירי DVD וכו' הם מאפשרים PLAYBACK של NTCS, אבל עדיים יהיה חלק מאנשים שהסרט לא יעבוד אצלהם.

לא ממליץ מצלמת דיסק קשיח, מכיוון שדיסק מאוד רגיש לטלטולים וכו', בטיולים עמידות של מצלמה כזאת תרד.

FIREWIRE יציאה חובה כדי לדגום סרט. אנשים בטח יקפצו שאפשר ב-USB2 והוא מהיר יותר, אז USB2 נותן את הקצב רק ב-BURST. זאת הסיבה למה בציוד מקצועי אין USB.

מה שאני כן ממליץ להתמקד אליו, זה 3CCD. סוף סוף הטכנולוגייה נעשתה בזכות מחירים זמינה גם לחובבנים. כבר לא צריך לשלם 15K$ כדי לקנות מצלמה 3CCD, מספיק לשלם בסביבות 3K ש"ח.

סיבה נוספת למה כדאי לקנות בארץ - אחריות.

אז הקנייה הטובה ביותר, אם אתה לא צריך HD, זה מצלמה MINI DV עם 3CCD, ממליץ על PANASONIC NV-GS230, מחיר שלה בארץ עם 3 שנים אחריות 2.4K ש"ח.

הנה אתר לדוגמא: http://www.camera.co.il/Sale.asp?pid=1557&salenum

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המצלמות האלו יוצרות בזיכרון שלהם קבצי DivX או MPEG מוכנים לשימוש, בדומה למצלמת סטילס דיגילטית שבעיקרון רק דורשת להעתיק את התמונות מהמצלמה למחשב?

אין צורך בתוכנות עריכה מסובכות כדי ליצור סרט וידיאו מהחומר שאוכסן במצלמה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בד"כ עם מצלמה כזאת באה תוכנה שאפשר לדגום ולערוך וידיאו, בכל XP יש WINDOWS MOVIE MAKER שגם יודע קצת לערוך ולדגום.

חוץ מזה, אפשר לדגום ישירות ל-DVD מקליט - אני עושה ככה בד"כ. לא ממליץ על מצלמת DVD, כי דיסקים קטנים בנפח קטן ומאפשרים הקלטה מוגבלת מאוד באיכות טובה, כאשר על דיסק "גדול" 4.7G אפשר לדגום דרך DVD מקליט באיכות מאוד טובה למשך שעה ואיכות טובה שעתיים. חלק ממכשירי DVD מקליטים כוללים דיסק קשיח ומאפשרים עריכה בסיסית מאוד כמו מחיקת קטעים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון לעכשיו, ההפרשים במחירים של המצלמות כאלה בארצות הברית לבין מחיריהם בארץ גדולים מאוד(כפול לפחות).

ולכן קניה של המצלמה כזאת:

http://www.amazon.com/Sony-DCR-SR82-Handycam-Camcorder-Included/dp/B000M3I7DC

מעבר לאוקיאנוס כדאית .

יש גם מצלמות עם HD של JVC עם זיכרון 120GB במחיר של 1200$.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רשמתי:

בארץ עובדים בשיטת PAL, בארה"ב NTSC

ולכן קניה של המצלמה כזאת:

מעבר לאוקיאנוס כדאית .

באמת כדאי בארה"ב לקנות מצלמת סטילס. מצלמת וידיאו, או בארץ או באירופה (חוץ אולי מצרפת עם שיטת שידור SECAM) בגלל שיטת שידור, בתנאי שהפרש במחיר שווה את זה ויש אחריות בארץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בד"כ עם מצלמה כזאת באה תוכנה שאפשר לדגום ולערוך וידיאו, בכל XP יש WINDOWS MOVIE MAKER שגם יודע קצת לערוך ולדגום.

ובלי תוכנה לעריכה?

לעשות Copy ו Paste מהמצלמה להרד-דיסק. אפשרי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא ממליץ לך על מצלמת HD.

האיכות גרועה יחסית ל DV.

וגם לא ישאר לך מקור אם פעם חס וחלילה יקרה משהו לסרט.

הדחיסה הורסת את הסרט ואת הצבעים שלו. וזו דחיסה שמאבדת - כלומר אי אפשר אף פעם לשחזר את הסרט ממקור איכותי כמו DV

קנה מצלמת DV - גם איכות וגם פורמט שלא הולך להעלם בזמן הקרוב.

המומלצות הן לרוב של פנסוניק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...