Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום למומחי הפורום היקרים,

אני מנסה להרכיב זכרון של 128 מגה, rdram , יש בלוח אם 4 מקומות, שניים מאויישים ע"י שני זכרונות של 128 כל אחד, ובשניים האחרים יש מגשרים(למי שמכיר, זה פטנט דבילי שקיים רק ב RDRAM).

קיבלתי לידי זכרון אחד של 128 אבל שונה מאשר השניים שפועלים במחשב, פירקתי מגשר אחד והכנסתי את הזיכרון במקומו, המחשב צפצף 3 צפצופים, ולא הראה כלום על המסך, ניסיתי להתקין את הזכרון במקום המגשר השני- אותה הבעיה.

השאלה שלי האם RDRAM באים רק בזוגות?

והאם ניתן להפעיל שני זוגות שונים זה מזה במהירות ?(בהנחה שאני אמצא עוד אחד זהה לזה שהשגתי).

הזיכרון החדש שניסיתי להתקין הוא במהירות 700MHz, השניים הישנים יותר- אני חושב שפחות.

פנטיום 4מעבד 1.8GHZ אם זה משנה.

תודה רבה .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

RDRAM מגיע ב 2 סוגים.

סוג אחד - במהירות 800 מה"ץ עובד ב 16 BIT ולכן צריך לחבר 2 ביחד.

הסוג השני הוא גם האחרון שיצא - במהירות 1066 - 32BIT ולכן אפשר לחבר רק אחד.אבל זה תלוי בתמיכת לוח האם - כמדומני 850E של אינטל

בכל מקרה שאר הפתחים חייבים להיות מגושרים. בזוגות במקרה של ה 16BIT או בבודדים במקרה של ה 32BIT.

אין בזכרונות האלו מהירות של 700 מה"ץ.

הטכנולוגיה הזאת הינה בין הטובות שקימות. הבעיה היחידה היתה המחיר.

רק היום ה DDR מגיע לביצועים של הRDRAM

פורסם

לא רק שחייבים להתקין אותם במרבית הצ'יפסטים בזוגות, הזוגות חייבים להיות של זכרונות זהים. קיים צ'יפסט אחד שתמך בהרכבת זכרון בודד עם מגשר, אבל כבר ברור לך שזה לא המקרה אצלך.

הזכרונות האלה לא תפסו, וכבר עברו מזמן מן העולם

מידע נוסף תוכל למצוא בקישור הבא:

http://www.powerspec.com/support/tech_notes/rdram_upgrading.html

פורסם

אייל אתה טוען שאין RDRAM של 700MHZ?

אז משהו פה מוזר כי חיפשתי מידע עליו לפי מספר סידורי, וקיבלתי את התוצאות האלה: http://www.compuvest.com/Description.jsp;jsessionid=aRIdrgDHgM-c-uDioK?iid=215639

רשום שם 700MHZ , אני חושב שהוא פורק מפנטיום 3 ולי יש פנטיום 4, אולי בגלל זה המהירות נמוכה יחסית.

מה הסימון 128\8 אומר? כלומר מה משמעות ה 8?

פלטינום, לפי מה שאתה אומר, אני פשוט צריך להשיג בן זוג זהה לחלוטין לזה שכבר יש לי, וכך ארבעת הזכרונות יוכלו לפעול למרות שהם יורכבו משני זוגות שונים זה מזה?

תודה רבה לכם!

פורסם

אוקי חזרתי עם מידע לגבי לוח האם שלי, זה הלוח http://www.intel.com/design/motherbd/mv/mv_mem.htm

רשום שם:

RDRAM Memory Configuration

When installing memory, note the following:

• The four RIMM sockets are grouped into two banks:

• Bank 0 (labeled on the board as RIMM1 and RIMM2)

• Bank 1 (labeled on the board as RIMM3 and RIMM4)

[*]

Bank 0 must be populated first, ensuring that the RDRAM installed in RIMM1 and RIMM2 is identical in speed, size, and density. For example, the minimum system configuration would use two 64 MB RIMM modules of PC600 or PC800 RDRAM.

[*]

If the desired memory configuration has been achieved by populating Bank 0, then Bank 1 should be filled with two Continuity RIMMs.

[*]

If memory is to be installed in Bank 1, the RIMM modules installed in RIMM3 and RIMM4 must be identical in size and density to each other and match the speed of the RIMM modules in Bank 0. The RIMM modules do not, however, need to match those in Bank 0 in size and density. For example, if Bank 0 has two 128 MB RIMMs of PC800 RDRAM, Bank 1 would require PC800 RDRAM also; however, any other supported RIMM modules such as 64 MB or 192 MB could be used.

[*]

If ECC functionality is required, all installed RIMM modules must be ECC compliant.

האם מישהו יכול לעשות לי קורס מזורז במושגים האלה, ומה יתאים למחשב שלי בשני הסלוטים הריקים? (מבחינת תאימות לזוג שכבר יש לי.)

עד כמה שהבנתי, מהירות שני הזוגות צריכה להיות זהה, ואני לא בטוח שהיא כן.

מצד שני רשום שאפשרי להרכיב שני זוגות שונים מבחינת כמות הזיכרון של כל סטיק.(אבל שיהיו זהים זה לזה בתוך ה"בנק")

תודה רבה.!

פורסם

הזכרונות בRIMM1 ו RIMM2 צריכים להיות זהים אחד לשני לחלוטין מכל הבחינות.

הזכרונות בRIMM3 ו RIMM4 (אם מותקנים כאלה) צריכים להיות זהים לחלוטין (בינם לבין עצמם) מכל הבחינות. בנוסף, הם צריכים להיות בעלי מהירות זהה לזו של הזכרונות בRIMM1 ו RIMM2. פרט לכך, הם יכולים להיות בעלי יותר או פחות MB - זה לא משנה כל עוד הם זהים.

או בקיצור: אם הזכרונות שכבר יש לך הם במהירות X, גם הזוג השני חייב להיות במהירות X.

נקודה חשובה נוספת, אם הזכרונות המותקנים הם זכרונות ECC (צריך להיות כתוב ECC או NON-ECC) אז גם הזכרונות שתוסיף צריכים להיות ECC

פורסם

תודה רבה לך!

האמת שהבנתי נכון את מה שרשמת, אבל לא קלטתי את עניין ה ECC , הקשתי את הדגם המלא בגוגל, וקיבלתי את :http://www.google.co.il/search?hl=iw&q=MR16R0828AN1-CK7+711-45+100+ecc&meta=

אני מניח שזה NON ECC לפי התבוננות חטופה, למרות שכשהקשתי מספר סידורי חלקי, היו גם תוצאות של ECC .

על הסטיק עצמו לא מוזכר ECC בכלל.

עכשיו נותר לי לברר את סוג הזכרונות שיש אצלי, תוכנת SIW תמסור לי מידע עליהם? לפחות מספר סידורי כדי שלא אצטרך לזחול שוב על הרצפה.:-D

תודה.

פורסם

אוקי, השתמשתי ב SIW , נרשם שם שיש לי שני סטיקים של 400MHZ 16bit כל אחד.

אייל יש לך הסבר לזה?:-D

בקיצור, לפי כל הנתונים וההסברים שנתת פלטינום, אני לא אוכל להשתמש בזוג של 700MHZ ובזוג של 400MHZ.

תודה רבה על העזרה בכל מקרה, אולי אני אנסה להשיג את בן הזוג שלו מהפרוקיה בכל מקרה, כדי לשדרג למהירות 700MHZ.

מי שידו משגת בזכרונות האלה- שיפנה אלי בבקשה.

פורסם

If ECC functionality is required, all installed RIMM modules must be ECC compliant. !

פונקצית הECC אמורה בעיקרון להיות אופציונאלית (ניתן לבדוק בביוס). הECC הוא לבדיקת הנתונים למניעת שגיאות Error Correcting Code

תוכנת SIW יכולה לתת מידע על הזכרון (ראה תמונה)..

בקישור שצירפת, כבר במחרוזת החיפוש הוזן ECC. אז אני משער שהעתקת את זה מאחד הזכרונות שלך

למה שלא תקרא קצת כאן? תוכל למצוא הסבר ארוך ומקיף יותר ממה שאפשר להסביר בפורום

siw.jpg

פורסם

האמת שלא העתקתי את ה ECC למחרוזת החיפוש, אלא הוספתי אותה בעצמי, כדי לא לקבל רק קישורים שלא נותנים מידע על הסטיק בלי מידע על ECC,

אני קצת סנילי, אבל עוד לא הגעתי לרמה כזו שאני רושם שלא מוזכרת המילה על הסטיק, ומעתיק את המילה לגוגל:-D

טוב לדעת שזה Error Correcting, באמת לא ידעתי איך לחפש את הנתון הזה בתוכנת SIW .

אבל כמו שכבר בטח שמת לב, גיליתי שהמהירויות של הזכרונות שיש לי היא 400 ולא 700 כמו של הסטיק החדש, לכן חזל"ש8).

בכל מקרה תודה רבה על ההסברים המעמיקים, והנכונות לעזור בצורה כ"כ נחמדה, טוב שיש טכנאי מחשבים טוב לב כמוך בפורום!

פורסם

400 מה"ץ זה בסדר. הזיכרון עובד במכפלות של 2 - כך שיוצא בפועל 800.

אין סיכוי בעולם שלקחת את הזכרון הזה מפנטיום 3 מהסיבה הפשוטה שהזיכרון הזה יצא רק לפנטיום 4.

אפשר לערבב ECC ו NON ECC. ה ECC פשוט יתבטל אם הוא לא קיים ב 2 הסלוטים.

מוזר לי שאתה אומר שרשום על הזיכרון 700 מהץ.

יש עליו יחידת קירור? רשום עליו RDRAM?

עריכה: מסתבר שבסוף חיי הזכרון יצאו כל מיני גירסאות בנסיון להוזיל אותו..

פורסם

אייל יש עליו יחידת קירור והוא כחול ונראה בדיוק כמו בתמונה הזו:

http://www.compuvest.com/Description.jsp;jsessionid=aRIdrgDHgM-c-uDioK?iid=215639

שם גם רשום שהמהירות היא 700, לא הצלחתי למצוא לפי המספר הסידורי (שרשום גם בקישור) מהירות אחרת.

על המדבקה אין איזכור למהירות.

אני לא בטוח שהוא ירד מפנטיום 3, והאמת שאם הוא 700, אז כנראה שלא, כי ה 400 מגה הרץ שקניתי לפני אי אילו שנים, היו שיא הטכנולוגיה באותו זמן, והמחשב הזה עלה לי הון עתק בגלל שדרשתי רכיבי "על".

כולל לוח אם של אינטל הנ"ל, וג'יפורס 4 64 מגה בייט עם יציאת SVIDEO .

מטורף לאותה התקופה :-D

פורסם

עזוב דיבורים:-D

מצאתי אצל חבר 2X128 של RDRAM 800 סמסנג שהוא רוצה להפטר מהם. (סופסוף השבית את המחשב העתיק.)

תן מחיר וקח אותם.

:-P

פורסם

יש לו רק 2?

החזרתי את ה 700 MHZ לבחור שהשיג לי אותו, למרות שהוא ניסה לשכנע אותי לקחת עוד אחד כזה, אמרתי לו שהמהירות לא ממש משנה לי, יותר הכמות, והם לא טובים לי בגלל השניים שיש לי על המחשב.

הוא רצה לתת לי עוד אחד כי נתתי לו רכיבים אחרים, וביטלתי את העיסקה בגלל חוסר התאימות:-D.

בכל מקרה, אני אשאל אותו אם יש לו 2 של 800, אם כן, אני אצור איתך קשר, להגיד לך את האמת, אני לא יודע איך לתמחר אותם:wink:.

תודה.

• תוכן חדש...