Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע yad2.co.il מפוצצת clio b sport פתאום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרך אגב, לפי "המחירון", מחירה של דגם ב-S2000 משנת 2002 מופיע בסביבות ב-120K,

שזה אומר (ונדמה לי שאני יודע מחירון) כ-1/3 מעלותה המקורית.

השאלה היא לא כמה עולה S2000 דנדשה היום, אלא כמה היא עלתה בשנת 2002.

אם אני זוכר נכון - מדובר באיזור ה 260K - 280K.

חלשה, אבל לא כ"כ משמעותית. מניסיון כמובן. (מדובר על אחת סטנדרטית לחלוטין!). אמנם לא טחנתי קילומטרים בקליאו ספורט או ב-S16 - אבל סיבוב קטן כן יצא לעשות על שתיהן.

אתה באמת טוען ש- 106 לא חלשה משמעותית מקליאו ? :?

כנראה שהמושג "משמעותי" אצלך זה דבר גמיש מאוד...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חלשה, אבל לא כ"כ משמעותית. מניסיון כמובן. (מדובר על אחת סטנדרטית לחלוטין!). אמנם לא .

אז לי יצא לנהוג (לא סיבובון) בזמנו (זמנו בגילי זה שניםםםםם) על 106 חדשה יחסית וסטנדרטית כמובן , הקליאו מרגישה חזקה יותר במיוחד בסל"ד גבוה .

כמו שfalou כתב המחיר מצחיק ביחס לתמורה יש רק בעיה אחת בסיפור

קרסו

פורסם
חלשה, אבל לא כ"כ משמעותית. מניסיון כמובן. (מדובר על אחת סטנדרטית לחלוטין!). אמנם לא טחנתי קילומטרים בקליאו ספורט או ב-S16 - אבל סיבוב קטן כן יצא לעשות על שתיהן.

סיבוב קטן על הקליאו (כמו על רוב רכבי ספורט) מעולם לא יספיק לנהג הממוצע או אפילו הממוצע פלוס כדי להפיק את המקסימום מיכולות הרכב. גם אחרי 10K ק"מ אני מוצא עצמי מופתעה לטובה ואני יודע שאני מנצל בערך שבעים אחוז מיכולות הרכב.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
סה"כ אחזקה שנתית (שוב - בפריסה ל-5 שנים) - 10000 שקלים לפני דלק, להכל כולל הכל (מלבד ירידת ערך)

אני מסכים עם החישוב שלך.

הבעיה היא שרוב האנשים שקונים רכב כמו הקליאו ספורט (או כל ספורטיבית אחרת לשם השוואה) לא מחזיקים בו במשך 5 שנים אלא הרבה פחות, ואז את המחיר הממוצע צריך לחשב קצת אחרת.

אתם מוזמנים לעשות את זה על גרמניות ספורטיביות, צרפתיות ספורטיביות, יפניות ספורטיביות - מה שלא תרצו שהוא בר השוואה לקליאו.

אני מוכן להתערב שההפרש יהיה קטן מאוד.

האמת היא שלפי המחירים שאתם מציינים כאן ההפרש בעלויות לא גדול במיוחד לא רק מול רכבים ספורטייבים מקבילים אלא גם מול חלק נכבד מהרכבים המשפחתיים והאפורים לחלוטין שמשווקים כאן בשנים האחרונות.

אבל כאן בדיוק נכנס היתרון היחסי של הספורטיביות מהדור הקודם (מי אמר 106 ראלי? :roll:) - הפשטות המכנית היחסית שלהן מוזילה משמעותית את העלויות. שלא נדבר על מחיר המחירון שכבר התרסק ולא יכול לצנוח יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

קונדסון, היא דווקא עלתה בסביבות ה-320K. אבל זה לא משנה כרגע.

ומה יש להשוות בין ה-106 לקליאו.

תשוו בין ה-306 לקליאו. זה הדבר הקרוב יותר.

ההשוואה של 106 לקליאו, זה כמו השוואה של מיאטה NC ל-S2000 (הנה היא שוב חזרה :wink:).

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
אבל כאן בדיוק נכנס היתרון היחסי של הספורטיביות מהדור הקודם (מי אמר 106 ראלי? :roll:) - הפשטות המכנית היחסית שלהן מוזילה משמעותית את העלויות. שלא נדבר על מחיר המחירון שכבר התרסק ולא יכול לצנוח יותר.

עם כל החסרונות של רכב ישן (כולל בטיחות) ויש לא מעט כאלה ,הקליאו לא מרגישה ישנה

הרע-לי כן (כנ"ל ה306 אגב, לפחות בעיניי)

פורסם

רוני, אתה חיי בפירסומת לקוטג' :lol:.

התאוריה שלך הגיונית בתנאי שכל אחד מהבעלים של הקליאו יחזיק אותה לפחות 5 שנים , אם בן אדם משקיע כבר ברכב טיימניג וטיפול גדול הוא ישאיר אותה אצלו סביר להניח לתקופה ארוכה יחסית שנתיים + כדי להנות מפירות ההשקעה אתה בתור קונה תגיד תודה אם תקבל את הקליאו עם טיימניג ל-3 שנים ואז החישוב משתנה כי רוב האנשים לא מחזיקים רכב זמן ממוצע של יותר משנתיים או שלוש (וגם זה בהגזמה) ואז נוצר מצב שהרבה אנשים אחרי ששמעו את העלות טיפול מוכרים את הרכב זמן קצר לפני הטיפול ואחרי הקניה להשקיע עוד כמה אלפי שקלים ישר משאיר לך טעם מר בפה.

מה עוד שאני מניח שאף אחד לא מחכה באמת 120 אלף להחליף טיימניג או לחלופין 5 שנים בטוח מחליפים אותו לפני רק כדי להיות בטוחים .

נכון יש מקרים שהקליאו זולה כמו למשל בביטוח אבל בהרבה מאוד מקרים היא יקרה יחסית , ברקסים אחוריים (למה 2000 ש"ח?) , טיימניג, קלאץ פלאגים וכ'ו לגבי הדלק הצריכה שלה אומנם טובה ביחס לנפח אבל אל תשכחו שצריך למלאות 98 והוא יקר יותר מ-95.

ואולי החיסרון הכי גדול שלו זה היבואן , קרסו הידועים לשימצה.

פאלו הזכיר את העניין של 0-100 ב-7 שניות , מי שמחפש האצה זריזה במחיר הזה שיקנה אביזה טורבו עם עוד קצת השקעה היא תהפוך לחיית רמזורים והמיאוץ הקלאסי 0-100 והיא תעשה זאת מהר יותר מקליאו ספורט (עזבו לרגע את ההתנהגות).

פורסם

אנשים פה פשוט מתווכחים או שהם לא רואים טוב!

למי שלא הבין, רוני לקח את הקליאו לאורך 5 שנים ויצר ממוצע שנתי

הרי ממוצע שנתי נמדד לאורך זמן, לא לשנה\שנתיים (שבמקרה בפרק זמן הזה נפל טיימינג).

גם אם נעשה ממוצע שנתי ל 306 לדוגמא, לא נמדוד את זה לפי שנה\שנתיים אלא לאורך זמן

ככה הממוצע יהיה הרבה יותר מדוייק.

ובכלל בכל הדיון הזה אנשים ראש בקיר, עפו פה כל מיני מחירים הזויים ולא מדוייקים שבילבלו אנשים

מנסים להסביר להם אבל הם ממשיכים בשלהם - אז תמשיכו ואנחנו נמשיך להנות מרכב ספורט מהנה + אחזקה ממוצעת :-D

פורסם
רוני, אתה חיי בפירסומת לקוטג' :lol:.

התאוריה שלך הגיונית בתנאי שכל אחד מהבעלים של הקליאו יחזיק אותה לפחות 5 שנים , אם בן אדם משקיע כבר ברכב טיימניג וטיפול גדול הוא ישאיר אותה אצלו סביר להניח לתקופה ארוכה יחסית שנתיים + כדי להנות מפירות ההשקעה אתה בתור קונה תגיד תודה אם תקבל את הקליאו עם טיימניג ל-3 שנים ואז החישוב משתנה כי רוב האנשים לא מחזיקים רכב זמן ממוצע של יותר משנתיים או שלוש (וגם זה בהגזמה) ואז נוצר מצב שהרבה אנשים אחרי ששמעו את העלות טיפול מוכרים את הרכב זמן קצר לפני הטיפול ואחרי הקניה להשקיע עוד כמה אלפי שקלים ישר משאיר לך טעם מר בפה.

מה עוד שאני מניח שאף אחד לא מחכה באמת 120 אלף להחליף טיימניג או לחלופין 5 שנים בטוח מחליפים אותו לפני רק כדי להיות בטוחים .

נכון יש מקרים שהקליאו זולה כמו למשל בביטוח אבל בהרבה מאוד מקרים היא יקרה יחסית , ברקסים אחוריים (למה 2000 ש"ח?) , טיימניג, קלאץ פלאגים וכ'ו לגבי הדלק הצריכה שלה אומנם טובה ביחס לנפח אבל אל תשכחו שצריך למלאות 98 והוא יקר יותר מ-95.

ואולי החיסרון הכי גדול שלו זה היבואן , קרסו הידועים לשימצה.

פאלו הזכיר את העניין של 0-100 ב-7 שניות , מי שמחפש האצה זריזה במחיר הזה שיקנה אביזה טורבו עם עוד קצת השקעה היא תהפוך לחיית רמזורים והמיאוץ הקלאסי 0-100 והיא תעשה זאת מהר יותר מקליאו ספורט (עזבו לרגע את ההתנהגות).

דובר פה על סטנדרטיות.

אביזה "משופרת" תצרוך יותר דלק והבלאי אצלה יהיה מהיר יותר וגדול יותר. מה גם שתדרש לבצע טיפולים במועדים קצרים יותר.

בקיצור, 'אי אפשר לערבב מים עם שמן'.

הלאה. רוני סיכם נכון את הנושא.

אם אתה רוצה לחלק את זה ל-2,3,4 או 5 זה לא משנה. בחישוב הכללי זה יוצא אותו חישוב, רק מתחלק לכל אדם בצורה אחרת.

אתה אומר פה שבעצם שחלק מן האנשים ישלמו הרבה כסף על הטיפולים, אבל מצד שני אנשים אחרים "ירוויחו" ויחזיקו את הקליאו בעלויות אפסיות...? :roll: לפי חישוב מתמטי פשוט זה נקרא קיזוז.

פרק בנושא "השתלמות" יבוא מאוחר יותר.

למה 2,000 שקל ברקסים אחוריים? ככה. כי זה לא 2,000 שקל.

רפידות קידמיות ואחוריות +

צלחות בלימה אחוריות (הכוללות מייסבים המייקרים את הנושא) וצלחות בלימה קידמיות +

עבודה = עולים כמעט 3,000 שקל כולל המע"מ.

הכל כולל הכל, ומדובר על חלקים מקוריים ועבודה שמתבצעים במוסכי קרסו הידועים לשמצה.

א. ברוב המיקרים יוחלפו רק הרפידות עקב אי צורך בהחלפת צלחות הבלימה בכל טיפול.

ב. מערכת הבלימה בקליאו הינה מערכת בלימה מצויינת והיא אחת מנקודות הזכות הרבות של הרכב. דברים כאלה לפעמים יקרים יותר.

דלק? 98?

גם רכבים מוגדשים, ובמיוחד המשופרים דיי מחוייבים לנסוע על האוקטן המיוחל. זה שלא כולם ממלאים 98- זו כבר בעייה אחרת.

ובלי קשר יש מה שנקרא "פזומט". היום ה-"פזומט" אפילו נותן אפשרות למילוי בכל תחנות החברה, ולא רק בתחנה אחת מוגדרת.

מה הוא נותן?

נכון, זאת לא עלות של 95. אך 90 אג' לליטר 98 הינם מחיר זול מאוד וכדאי. ולא נזכיר את מצב הדלק בארץ :wink:

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
השאלה היא לא כמה עולה S2000 דנדשה היום, אלא כמה היא עלתה בשנת 2002.

אם אני זוכר נכון - מדובר באיזור ה 260K - 280K.

אתה באמת טוען ש- 106 לא חלשה משמעותית מקליאו ? :?

כנראה שהמושג "משמעותי" אצלך זה דבר גמיש מאוד...

כנראה שהמושג 'משמעותי' אצלי טיפה גמיש, בטוח לא מאוד.

הוולקן שהייתה לי חלשה משמעותית מהקליאו. מסכים. ה-106 חלשה מהקליאו - לא כ"כ משמעותית. אני מדבר על GTI שמורה עם 130K ק"מ בזמנו.

פורסם

תשתדל לא לערבב עם איך שרכב מרגיש מבפנים, לעומת האצות בשטח.

קליאו יותר חזקה מכל 106, גם ראלי, וגם GTI, למעט אי אילו משופרות ברמה כזו או אחרת.

תבדוק, תראה שאני צודק.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מצחיק אתה ;-)

ברור שהיא יותר חזקה. טענתי שלא בצורה ממש משמעותית. נניח, לא בצורה שמורידה את הכיף דרסטית במקרים מסויימים, יחסית לקליאו.

פורסם

למה לעזוב את ההתנהגות אם אפשר לקבל רכב שמתנהג טוב מאוד וגם עושה 0-100 ב-7 שניות?

ותזכיר לי מה צריכת הדלק של מנוע VAG משופר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יפה לראות גאוות יחידה כמו של בעלי קליאו ספורט. אלא שלמרבה הצער את התמונה הכללית זה לא ממש משנה:

1. בידקו כמה עולה להחליף טיימינג בגולף GTI ומה התדירות ( הקפיצה שזה בכלל לא אוטו ספורט כמו הקליאו וכיו"ב מובנת אבל היא יותר ענין של טעם ) ותראו שפתאום בגולף הזו, שכולם לרבות הבעלים מייללים על "שחיטת המחירים" הסיטונית בצ'מפיון, החלפת טיימינג זה משהו מאוד עממי ביחס.

2. החשבון של מרווח הטיפולים הוא נכון, אבל הוא גם נכון למרצדס SL, ב.מ.וו סידרה 6 וכך הלאה. אני מנחש אגב שמחיר החלפת טיימינג בהן דומה יותר לזה שבקליאו מאשר למכוניות עממיות יותר.

3. ההתיחסות לטיפולים שוטפים היא מעט מטעה. ישנן כידוע גם תקלות המעוררות צורך בטיפולים חריגים. ואחרי שאתה קורא שהגישה למכללים המכניים בקליאו ספורט, אינה מהקלות, ושבכדי להחליף נורה צריך לפרק טמבון למשל, הרי שאחזקת קליאו הופכת בדיוק למה שכתבתי: "יקרה מאוד".

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...