Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע yad2.co.il מפוצצת clio b sport פתאום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לעזוב את ההתנהגות אם אפשר לקבל רכב שמתנהג טוב מאוד וגם עושה 0-100 ב-7 שניות?

ותזכיר לי מה צריכת הדלק של מנוע VAG משופר?

אין לי מושג מה צריכת הדלק אין לי VAG :roll:.

אבל מה הצריכת דלק של הקליאו בליחיצות ובדיקות יכולות למינהן? 1-8 בערך?

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יפה לראות גאוות יחידה כמו של בעלי קליאו ספורט. אלא שלמרבה הצער את התמונה הכללית זה לא ממש משנה:

1. בידקו כמה עולה להחליף טיימינג בגולף GTI ומה התדירות ( הקפיצה שזה בכלל לא אוטו ספורט כמו הקליאו וכיו"ב מובנת אבל היא יותר ענין של טעם ) ותראו שפתאום בגולף הזו, שכולם לרבות הבעלים מייללים על "שחיטת המחירים" הסיטונית בצ'מפיון, החלפת טיימינג זה משהו מאוד עממי ביחס.

2. החשבון של מרווח הטיפולים הוא נכון, אבל הוא גם נכון למרצדס SL, ב.מ.וו סידרה 6 וכך הלאה. אני מנחש אגב שמחיר החלפת טיימינג בהן דומה יותר לזה שבקליאו מאשר למכוניות עממיות יותר.

3. ההתיחסות לטיפולים שוטפים היא מעט מטעה. ישנן כידוע גם תקלות המעוררות צורך בטיפולים חריגים. ואחרי שאתה קורא שהגישה למכללים המכניים בקליאו ספורט, אינה מהקלות, ושבכדי להחליף נורה צריך לפרק טמבון למשל, הרי שאחזקת קליאו הופכת בדיוק למה שכתבתי: "יקרה מאוד".

אתה מוכן להפסיק לבלבל את המוח עם חוסר הידע שלך וביסוס טענותיך על בסיס כמה שורות ומשפטים של עוד אנשים שלא

מחזיקים/החזיקו/יחזיקו את הרכב לעולם.

נכון, שכאן, בנושא הזה תראה יותר בעלי קליאו מגיבים מכיוון שבאופן כזה או אחר כותבים כאן את דברים הלא נכונים.

ומי יתקן את אותם שטויות שנכתבו כאן? בעלים של מאזדה?! טיוטה?! אולי סובארו?!

לא יזיק לך להריץ חיפוש קצר עם מושג בטיימינג בשאר המכוניות בארץ כולל הגולף GTI (וגם לשאול כמה מבעליהן) מהי עלות ההחלפה.

עלות החלפה של טיימינג בגולף היא כ-1,500 ש"ח כולל חלקים ועובדה. וזה אם אני ממש עדין.

כל החלפה שנייה מתווסף עוד חלק שעולה כ-800-900 שקל.

ככה יצא בגולף שמחליפים חגורה אחת ל-3 שנים (2 חוגורות ב-6 ואפילו פחות) ואפילו פחות (כמו בקליאו דיברו כאן :wink:).

יוצא שכל 5 שנים ישנם 2 החלפות של טיימינג בגולף = כ-3,800 שקל.

בקליאו (אם מחליפים רק טיימינג) זה יוצא כ-3,500 שקל (והגזמתי המחיר) ל-4.5 שנים. אז מה ההבדל?!?!

והמחירים נכונים גם לגבי משפחתיות יפנימטיות.

נכון שבקליאו מתווספים עוד חלקים ועוד עבודה כי הטיפול גדול, אבל אף אחד לא בירר מה מתווסף בגולף?! וכמה זה יוצא בסוף?!?!

* לכל בעלי הגולף, סליחה על הדוגמא. אני לא העלתי את סוג הרכב.

הלאה.

כנראה שאף פעם לא אחזקתה מרצדס, ב.מ.וו, אודי, לקסוס וכד'.

לא מאשים אותך :wink:

אבל סתם כדי לחדד לך את חוש בשמיעה/ראייה, בלקסוס (ויש לי הרבה ניסיון ברכב הזה) החלפת שמן ופילטרים

עולה קרוב ל-1,500 ש"ח. השמן מזהב?! לא יודע, אבל אלה העלויות.

אז נחסוך את דברינו על הטיימינג.

מה גם שמרבית המרצדסים והלקסוסים מונעים באמצעות שרשרת ולא חגורה.

הלאה.

קשה לטפל בלקיאו ספורט?! אולי, אבל דברייך הן מהן הגזמה.

הקליאו היא עוד "חייה" מבית צרפת "האהובה" עלינו, כמו הפיג'ו וגם הסיטרואן. זאת סוג של אהבה, לא ברירת מחדל.

מתאים לך? יופי, לא מתאים? הלאה.

להחליף נורה ע"י פירוק טמבון?! :roll: טוב דיי, פה נמאס לי כבר. כבר נשבר לי לבזבז כח על לענות לך.

הייתי עדיין,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

יש לי גם.

ה-2.0T על A3 עם DSG עושה 1-7.5 משולב.

זה מה שהקליאו עושה בנס הרים.

אני לא רוצה לכתוב בכלל מה קורה שם ל-WRX...

איך שלא מסובבים את זה, הקליאו היא תמורה מעולה לכסף. רכב שקל לחיות איתו ביומיום (בטח ה-Mk2) ונותן כסטנדרט רמת ביצועים שלא היתה קיימת בקטנות לפניה וגם מתנהגת טוב מאוד (וגם אחלה בלמים כסטנדרט, כן?!).

יקרה לאחזקה?

בשביל מכונית שנותנת את כל זה, היא זולה. מאוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רוני, אתה חיי בפירסומת לקוטג' :lol:.

התאוריה שלך הגיונית בתנאי שכל אחד מהבעלים של הקליאו יחזיק אותה לפחות 5 שנים , אם בן אדם משקיע כבר ברכב טיימניג וטיפול גדול הוא ישאיר אותה אצלו סביר להניח לתקופה ארוכה יחסית שנתיים + כדי להנות מפירות ההשקעה אתה בתור קונה תגיד תודה אם תקבל את הקליאו עם טיימניג ל-3 שנים ואז החישוב משתנה כי רוב האנשים לא מחזיקים רכב זמן ממוצע של יותר משנתיים או שלוש (וגם זה בהגזמה) ואז נוצר מצב שהרבה אנשים אחרי ששמעו את העלות טיפול מוכרים את הרכב זמן קצר לפני הטיפול ואחרי הקניה להשקיע עוד כמה אלפי שקלים ישר משאיר לך טעם מר בפה.

מה עוד שאני מניח שאף אחד לא מחכה באמת 120 אלף להחליף טיימניג או לחלופין 5 שנים בטוח מחליפים אותו לפני רק כדי להיות בטוחים .

אם אתה מחזיק אותה רק שנתיים-שלוש אתה לא תעשה את כל מה שאמרתי, והעלויות ירדו בהתאם (נניח תעשה טיימינג אבל לא תעשה קלאץ' או ברקסים).

אני החלפתי את הטיימינג אחרי 4.5 שנים, נראה לי זמן הגיוני.

נכון יש מקרים שהקליאו זולה כמו למשל בביטוח אבל בהרבה מאוד מקרים היא יקרה יחסית , ברקסים אחוריים (למה 2000 ש"ח?) , טיימניג, קלאץ פלאגים וכ'ו לגבי הדלק הצריכה שלה אומנם טובה ביחס לנפח אבל אל תשכחו שצריך למלאות 98 והוא יקר יותר מ-95.

ואולי החיסרון הכי גדול שלו זה היבואן , קרסו הידועים לשימצה.

החסכון בביטוח ובעלויות הדלק (אפילו שזה 98) מכפר ועוד איך על הטיפולים היקרים ביחס לספורטיביות אחרות עם ביצועים דומים. בקשר ליבואן - לא בעיה למצוא מוסך סביר לקליאו ספורט כיום.

פאלו הזכיר את העניין של 0-100 ב-7 שניות , מי שמחפש האצה זריזה במחיר הזה שיקנה אביזה טורבו עם עוד קצת השקעה היא תהפוך לחיית רמזורים והמיאוץ הקלאסי 0-100 והיא תעשה זאת מהר יותר מקליאו ספורט (עזבו לרגע את ההתנהגות).

אתה מוזמן לפרט לי את עלויות האחזקה של איביזה טורבו. מוכן להתערב שהן לא נמוכות יותר. ואין שום קשר להתנהגות.

תשובות באדום.

יפה לראות גאוות יחידה כמו של בעלי קליאו ספורט. אלא שלמרבה הצער את התמונה הכללית זה לא ממש משנה:

1. בידקו כמה עולה להחליף טיימינג בגולף GTI ומה התדירות ( הקפיצה שזה בכלל לא אוטו ספורט כמו הקליאו וכיו"ב מובנת אבל היא יותר ענין של טעם ) ותראו שפתאום בגולף הזו, שכולם לרבות הבעלים מייללים על "שחיטת המחירים" הסיטונית בצ'מפיון, החלפת טיימינג זה משהו מאוד עממי ביחס.

2. החשבון של מרווח הטיפולים הוא נכון, אבל הוא גם נכון למרצדס SL, ב.מ.וו סידרה 6 וכך הלאה. אני מנחש אגב שמחיר החלפת טיימינג בהן דומה יותר לזה שבקליאו מאשר למכוניות עממיות יותר.

3. ההתיחסות לטיפולים שוטפים היא מעט מטעה. ישנן כידוע גם תקלות המעוררות צורך בטיפולים חריגים. ואחרי שאתה קורא שהגישה למכללים המכניים בקליאו ספורט, אינה מהקלות, ושבכדי להחליף נורה צריך לפרק טמבון למשל, הרי שאחזקת קליאו הופכת בדיוק למה שכתבתי: "יקרה מאוד".

1. זול להחליף טיימינג אבל זה כל 3 שנים, ואני משוכנע שחלפים אחרים הם יקרים יותר. מה גם שצריכת הדלק גבוהה יותר בממוצע. בסופו של דבר זה יתאזן.

2. אתה ממשיך להדבק לטיימינג, ואפילו אין לך קליאו. אני עשיתי טיימינג לפני שנתיים וקצת ומאז לא חשבתי על זה יותר. למה אתה צריך להמשיך לדוש בזה? אף אחד לא הכריח אותך לקנות קליאו.

3. פשש, איזו לוגיקה, מדהים. "יש סיכוי לתקלות" וגם "גישה קשה למכלולים", מכאן - "אחזקה יקרה מאוד". עם היקשים כאלו קשה לי להתמודד. אולי רק עם העובדה שבשנתיים וחצי של אחזקה הקליאו בת ה-7 שלי עשתה, ובכן, שתיים וחצי תקלות - וגם הן לא עלו יותר מדי.

לפי מחשב הדרך לחיצה רגעית נעה בין 1:6 ל-1:4 בערך. ברגע שאתה חוזר למצב שיוט היא חוזרת ל-1:15 (על 100) או 1:13 (על 120). אם אתה לוחץ בלי הפסקה כנראה שתקבל 1:8, אבל מה הסיכוי שתעשה את זה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא, אין לי קליאו ולהערכתי גם לא תהיה. לידיעתי, בגולף ההוראות הן החלפת רצועת טיימינג פחות או יותר באותו מרווח זמן כמו בקליאו, ודאי לא כל שלוש שנים (זו היתה הנחיית יצרן שלידיעתי כבר מספר שנים אינה רלבנטית ) כך שהחשבון אותו ערך קודמך הקוצף אינו מדויק וגם אני רוצה היות עדין.

נושא עלות הטיימינג במכונית שלכם הועלה כאן ואין ספק שיש בו ענין לפורום הזה, עובדה שהוא זוכה לשירשור כה ארוך וחלקו אף יצרי למדי וזה נחמד.

גם העובדה שמכונית ספציפית ( וזה נדיר אגב במכוניות ספורט ), נהנית מסוג של אמינות מופלגת אינה מלמדת בהכרח שכל המכוניות הללו חולקות את אותו מזל מופלא.

בכל מקרה, אם אתם רוצים לחשוב שיש לכם שילוב נדיר של מכונית ספורט, אמינות יוצאת דופן, חסכון בדלק ובהוצאות אחזקה כמו טוסטוס, תבואו על הברכה.

פורסם

תודה רבה, השרשור ננעל.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...