Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע yad2.co.il מפוצצת clio b sport פתאום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעלי הקליאו ספורט סלחו לי כן , אבל אתם מנסים לנחם את עצמכם קצת על זה שהטיפולים ברכב הזה הזויים החל מטיימניג ועד לפלאגים ומותחן שעולים סכומים מטורפים של כסף.

טיפול 120K בקליאו בתנאי שמבצעים כל מה שרשום פה וממה שראיתי באינטרנט יגיע גם למעל ל-9 אלף בקלות אם רק הטיפול של הטיימניג זה 9K מה עם פלאגים? עוד 800 ש"ח וגם זה בלי עבודה , פילטרים שמנים וכל זה אין לי מושג למחירים בקליאו אני מניח שיקר והופ הגענו לעוד 1000-1500 שקל שנוספו לנו בטיפול וסיימתם עם טיפול עשרת אלפים שלא רק נקרא ככה אלא גם עולה ככה , ממש טיפול לפורשה .

שמע, הכלל הראשון הוא שכדי לקבל כבוד אתה צריך קודם כל לתת כבוד. אם אתה מגיב בשרשור מבלי לקרוא את כל ההודעות שהיו בו לפני כן אני רואה אז זה כחוסר כבוד וזילזול בגולשים האחרים.

למרות שמה שכתבת אינו שווה תגובה כי אתה לדעתי מזלזל בי ובאחרים פה, אני בכל זאת אגיב.

פלגים של קליאו ספורט עולים הרבה כסף (חצי מהרבה כסף בצרכנות נכונה ולא דרך קרסו), מה שאתה באופן די "מקרי" השמטת הוא הנתון שפלגים מחליפים בקליאו ספורט פעם ב-120K ק"מ! בכלי רכב אחרים, ספורטיביים או לא, מחליפים פעם ב-40K בערך...עכשיו תחלק את המחיר של הפלגים בקליאו ב-3 והופה! קבלת מחיר ריאלי של 300 ש"ח להחלפת פלגים (כולל עבודה) ברנו קליאו ספורט.

אם תחליט כן לקרוא את השרשור ברצינות אולי גם תשים לב שעלות הטיפולים השוטפים בקליאו ספורט דומים לעלות הטיפולים בקליאו רגילה ודי זולים ביחס למוסך מורשה יבואן.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מאוד מאוד אוהב את הקליאו ספורט, אחלה הוט-האצ', באמת,

אבל מחירי האחזקה של חלק מהטיפולים לא שפויים בכלל.

האוטו הזה עממי רק בשם וברכישה שלו, בתחזוקה הוא מאוד בעייתי ומסובך !

כל הוט-האצ' בכירה של פז'ו משנות ה-90 תיתן לכם לא פחות ריגושים בהרבה יותר פשטות והרבה פחות אחזקה.

עם כל הכבוד, הקליאו ספורט עדיין לא קבעה אמת מידה להתנהגות בהנעה קדמית.

לירן, אני אבקש שוב פעם לעשות את מה שליאור ביקש/אמר,

תקראו הכל ולא חלקי תגובות.

אל תיקח את עלויות הטיפולים של הקליאו ותקבע שהם נחשבים לעלויות החאזקה היחידות.

האחזקה בדר"כ מורכבת מ:

• עלויות טיפולים
  • ירידת ערך
  • מחיר ביטוחים וטסט
  • עלויות הדלק
  • ואם שכחתי משהו, אתה/ם מוזמן/ים להוסיף.

ככה, שגם אני, גם רוני וגם אחרים מציינים שבעלות כללית שנתית של הקליאו יוצא שהיא לא יקרה כלל לאחזקה ואף זולה מהרבה מכוניות אחרות.

למצוא הוט-טאצ' צרפתייה במצב הגון ושמור למכירה, זה כמעט כמו הסיכוי לזכות בטוטו/לוטו. ואני לא כלל מגזים.

הקליאו היא הדבר האחרון, סוג של שריד להוט טאצ' הצרפתי "של פעם".

עריכה:

ביטון, אני נתתי הערכה כללית על הנושא.

ל-S2000 אין מה לחפש בנושא. אני לא הזכרתי אותה.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

כל הוט-האצ' בכירה של פז'ו משנות ה-90 תיתן לכם לא פחות ריגושים בהרבה יותר פשטות והרבה פחות אחזקה.

עם כל הכבוד, הקליאו ספורט עדיין לא קבעה אמת מידה להתנהגות בהנעה קדמית.

מה זה???

היתה לי 205GTI

היתה לי ZX וולקן

שתיהן לא מתקרבות לקליאו מבחינת הכל, בכלל לא באותה ספרה...

אז אני מניח שאתה מתכוון ל-106GTI או ל-306GTI. קודם כל לך תמצא אחת נורמלית (גם למצוא קליאו לא ממש קל, אבל אפשרי) ואז תתחיל לגלות שגם למכוניות האלו יש שגעונות ומקרי קצה עם טיפולים או תיקונים יקרים.

סתם בשביל ההדגמה...כמה עולה איזון גלגלים בשתי הדוגמאות הנ"ל?

רמז...איזון דינמי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
שמע, הכלל הראשון הוא שכדי לקבל כבוד אתה צריך קודם כל לתת כבוד. אם אתה מגיב בשרשור מבלי לקרוא את כל ההודעות שהיו בו לפני כן אני רואה אז זה כחוסר כבוד וזילזול בגולשים האחרים.

למרות שמה שכתבת אינו שווה תגובה כי אתה לדעתי מזלזל בי ובאחרים פה, אני בכל זאת אגיב.

פלגים של קליאו ספורט עולים הרבה כסף (חצי מהרבה כסף בצרכנות נכונה ולא דרך קרסו), מה שאתה באופן די "מקרי" השמטת הוא הנתון שפלגים מחליפים בקליאו ספורט פעם ב-120K ק"מ! בכלי רכב אחרים, ספורטיביים או לא, מחליפים פעם ב-40K בערך...עכשיו תחלק את המחיר של הפלגים בקליאו ב-3 והופה! קבלת מחיר ריאלי של 300 ש"ח להחלפת פלגים (כולל עבודה) ברנו קליאו ספורט.

אם תחליט כן לקרוא את השרשור ברצינות אולי גם תשים לב שעלות הטיפולים השוטפים בקליאו ספורט דומים לעלות הטיפולים בקליאו רגילה ודי זולים ביחס למוסך מורשה יבואן.

ראשית מתנצל באם נפגעת מהודעתי לא הייתה לי כל כוונה.

דבר נוסף , הפלאגים יקרים תגיד מה שתגיד , קח לדוגמא את הרכב שלי , מנוע 2.0 155 כ"ס מתקדם למדי בעיקר יחסית לזמנו כמה עולים פלאגים אצלי אתה יודע? קצת יותר מ-100 שקל לרבעייה , המלצת יצרן היא להחליף כל 60 K קילומטר .

זה עדיין זול בהרבה מהקליאו .

דבר נוסף עם קצת חוש טכני ודיי בקלילות אתה מחליף אותם לבד הגישה פשוטה יחסית.

תיראה הוט הא'ץ צריכה לא רק להיות ספורטיבית , היא צריכה להיות "עממית " יותר בטיפולים שלה מעין מכונית ספורט לעניים בוא ניקרא לזה הקליאו ספורט פיספסה קצת את הנקודה הזאת , איך שלא תהפוך את זה זה יוצא ככה.

מה עוד , שיש ברכב הזה סיכון גדול בקניה לדוגמא בן אדם שעומד למכור את הרכב הזה אני מניח לפחות שהוא לא ישקיע את כל העלות של הטיימניג (במידה והוא צריך לעשות) ויחליף רק את הרצועה בלי המותחן היקר ובלי המשאבת מים ויחסוך לעצמו כמה אלפי שקלים , בבדיקה הרי לא יעלו על זה שלא הוחלף מותחן למשל אתה בתור קונה תיהיה בראש שקט כי עשו כבר טיימניג ואופס אחרי כמה אלפי קילומטרים מותחן נשבר רצועה קופצת ושסתומים נוגעים בבוכנות והורסים את המנוע , נשמע סרט רק אבל בהחלט אפשרי בגלל העלות היקרה של הטיימיניג המוכר לא ביצע אותו כמו שצריך כדי לחסוך כסף הוא במילא מוכר את הרכב ואתה בתור קונה צריך לעשות עכשיו מנוע בעלות מאוד מאוד יקרה ולהשיג מנוע נדיר יחסית.

פורסם

כספר, לא התכוונתי ל-205GTI המזדקנת ובעלת ההגה הכבד מידי והפחות מידי סלחנית,

או ל-ZX וולקן.

אכן ניחשת, יותר בכיון של 106GTI ו-306GTI.

ולא אמרתי שקל למצוא, אמרתי רק שהן מתנהגות טוב יותר מהקליאו (ואני לא אומר את זה בגלל שאני בעלים של -106,

יש כאן בעלים של קליאו שגם יכול להגיד לך את זה, עופר...)

ובעלות אחזקה יותר שפויה, זה הכל.

לגבי איזון הגלגלים, אני לא יודע, אבל לאן אתה חותר ?

עכשיו נזכרתי.

אתה מתכוון לכך שאין בחישוקים של ה-106GTI וה-306GTI חור מירכוז אמצעי לאיזון,

ובשביל לאזן אותם צריך מכונה מיוחדת שמתלבשת על ארבעת הברגים,

וזה לעיתים יוצא פחות טוב מעם חור מירכוז,

וזה עולה הרבה כסף וקשה למצוא בארץ נכון ?

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
מה עוד , שיש ברכב הזה סיכון גדול בקניה לדוגמא בן אדם שעומד למכור את הרכב הזה אני מניח לפחות שהוא לא ישקיע את כל העלות של הטיימניג (במידה והוא צריך לעשות) ויחליף רק את הרצועה בלי המותחן היקר ובלי המשאבת מים ויחסוך לעצמו כמה אלפי שקלים , בבדיקה הרי לא יעלו על זה שלא הוחלף מותחן למשל אתה בתור קונה תיהיה בראש שקט כי עשו כבר טיימניג ואופס אחרי כמה אלפי קילומטרים מותחן נשבר רצועה קופצת ושסתומים נוגעים בבוכנות והורסים את המנוע , נשמע סרט רק אבל בהחלט אפשרי בגלל העלות היקרה של הטיימיניג המוכר לא ביצע אותו כמו שצריך כדי לחסוך כסף הוא במילא מוכר את הרכב ואתה בתור קונה צריך לעשות עכשיו מנוע בעלות מאוד מאוד יקרה ולהשיג מנוע נדיר יחסית.

אתה רציני ? שב ותקרא את כל השרשור ואז תגיב.

הוסבר כבר לפחות 3 פעמים שמשאבת מים + המותחן ה"יקר" לא קשורים לטיימינג אלא לרצועת אביזרים.

בטיימינג אתה לא יכול להחליף רק רצועה. זה מגיע בקיט שכולל רצועת טיימינג + 3 מותחנים.

Veni Vidi Vici

פורסם

או ל-ZX וולקן.

ולא אמרתי שקל למצוא, אמרתי רק שהן מתנהגות טוב יותר מהקליאו (ואני לא אומר את זה בגלל שאני בעלים של -106,

עכשיו נזכרתי.

אתה מזכיר לי מישהו שבעבר התעקש להשוות בין 106 לקליאו.

אין בכלל מה להשוות.

הקליאו הרבה יותר מאובזרת, הרבה יותר הגיונית ליום יום, יותר חזקה, יותר מרווחת והכי חשוב...הרבה יותר בטוחה!

רנו קליאו ספורט זה יותר אוטו מ-106. 106 יכולה לתת הרבה פאן תמורת השקל. אגב, 106GTI טובה נסחרת במחירים קרובים מדי למחירים של קליאו ספורט.

אם נצא מנק' הנחה ש-106GTI טובה נסחרת ב-40K וקליאו ספורט שנת 2001 טובה אפשר להשיג איכשהו ב-52K. אם נוסיף בהגזמה שעלות התחזוקה של הקליאו תהיה יקרה יותר ב-3K ש"ח בשנה (אני לא משוכנע שזה כך, סתם הגזמתי לרעת הקליאו) אז בשביל ההפרשים האלו אני בוחר תמיד בקליאו ספורט.

306GTI- רכב מדהים. היו סיפורים על כאלו שאכלו מרורים מהאוטו הזה אבל ללא ספק קניה מדהימה. כנראה שהיא זולה יותר לתחזוקה מהקליאו ונותנת לא פחות ממנה ואולי בדברים מסויימים יותר (לא יודע, לא נהגתי). מיעוט המכוניות בשוק פשוט מקשה עליה להיות רלבנטית עבור מי שמחפש אוטו ספורטיבי בתקציב 50-60 אלפיות.

פורסם

קצת סדר בבלאגן!

הטיפול האחרון שהקליאו שלי עברה היה טיפול קטן ("טיפול ארד") כאשר מד האוץ היה על 104000 ק"מ הטיפול כלל החלפת שמנים, גומיות, פילטרים ,שאר ירקות שנהרסים עקב בלאי טבעי והחלפת משאבת מים ומנוע למתזים כל העסק עלה לבעלים הקודמים של הקליאו 960 ש"ח, בעייני מחיר סביר לכל הדעות במיוחד בהתחשב במערכת המתזים שעלתה כמעט חצי ממחיר הטיפול.

כרגע מד האוץ מראה 113000 ק"מ ועוד כחודשיים שלוש אכניס את הבובה לטיפול ה"גדול" שכולל טיימינג, פלאגים ושאר מילים גדולות. כרגע הצעת המחיר שקבלתי היא 6800 ש"ח, האם זה כל כך נורא למשהו שקורה פעם בחמש שנים!?

שלא לדבר על זה שמר ביטון היה נחמד מספיק בכדי למכור את הקליאו שלי לבחור אחראי שעשה את רוב העבודה בשבילי וכבר ביצע טיפול טיימינג. אז לאחר חישוב זריז והוספת עלות של פולי מנוע שצריך להחליף עקב בלאי אני יוצא בנזק של 3900 ש"ח. 3900 שקל ואני קונה לי שקט נפשי ל4-5 שנים פרט לטיפולים שוטפים והכל בגלל שכל הבעלים הקודמים של הקליאו ואני עשו ועושים את כל הטיפולים בזמן ואפילו לפני. גם אם הקליאו הייתה שלי מהק"מ הראשון, סה"כ ההוצאות (טיפולים, חלפים, דלק, ביטוח) סבירות לחלוטין לרכב ספורט.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
ולא אמרתי שקל למצוא, אמרתי רק שהן מתנהגות טוב יותר מהקליאו (ואני לא אומר את זה בגלל שאני בעלים של -106,יש כאן בעלים של קליאו שגם יכול להגיד לך את זה, עופר...)

זה שהן מתנהגות יותר טוב, זה נכון. הן מתנהגות יותר טוב מכל מכונית כביש שיצא לי לנהוג עליה שהיא לא BMW או פורשה.

אחזקה יותר זולה, לא יודע. מדובר במכוניות משנתונים אחרים ולעייפות החומר יש את המחיר שלה (אני יודע, במקביל היתה גם XSI שנסעה מעט מאוד ועלתה לא מעט).

עם זאת, בסעיף המנוע הספורט לוקחת בקלות. המנועים של פיז'ו הם לא מהמרשימים, בלשון המעטה, וצורכים יותר דלק. כשאני מסתכל על כדאיות אני מסתכל על כדאיות כוללת (כולל מחיר רכישה) והעובדה שהקליאו החליפה אצלי פיאט קופה בלי למצמץ (סליחה עם פייביש), מראה באיזו ליגת ביצועים הרכב הזה מתפקד (ועדיין עושה 1/10 משולב).

המנוע הזה, שהאחזקה שלו יקרה יחסית (אבל כבר מזמן לא המספרים שצוטטו כאן, העניינים משתפרים מאוד עם קצת מו"מ), עושה הבדל משמעותי בין הקליאו לאופציות אחרות. מי שלא רוצה לשלם על זה שלא ישלם, אבל זה שווה את הכסף, בגדול.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או ל-ZX וולקן.

עכשיו נזכרתי.

איזון דינמי נעשה על הרכב והוא לא נדיר, לא יקר ולא נעליים. הוא מדויק יותר, אבל מאוד לא בריא למכוניות עם בקרת משיכה.

באשר לקליאו ואחזקתה, עושה רושם שזה צעצוע מקסים אבל מאוד יקר. כל הסכומים וההתמקחויות שרצים כאן, לא ישנו עובדה זו. כנראה שעבור הנאה משלמים ולא מעט. תשאלו את שפיצר, מושל מדינת ניו יורק בדימוס.

פורסם

מדהים איך שאחרי כל ההסברים של בעלים של קליאו ספורט, אנשים פה ממשיכים לקשקש על "עלויות מטורפות", "צעצוע מאוד יקר" וכדומה.

הקליאו שלי עושה 1:11 בממוצע, הביטוח הוא 3900 שקלים (מקיף וחובה), טסט עוד 1300. בפרספקטיבה של 5 שנים הבעלים עושה חמישה טיפולים כולל פלטינה (טיימינג) שכוללים גם פולי מנוע ורצועת אביזרים פעמיים. בנוסף בלמים קומפלט, פעמיים צמיגים, קלאץ' ויאללה - נזרוק בפנים גם בולמי זעזועים. נניח גם שאנחנו עושים הכל במוסך מורשה, ונוסיף גם תקלות בסכום ממוצע של 800 שקלים בשנה. נקבל 5000 שקלים בשנה אחזקת טיפולים ותיקונים ובלאי טבעי. שימו לב - לרכב ספורטיבי שעובד (15000 בשנה, נניח).

סה"כ אחזקה שנתית (שוב - בפריסה ל-5 שנים) - 10000 שקלים לפני דלק, להכל כולל הכל (מלבד ירידת ערך)

עכשיו תעשו את אותו החשבון עם הספורטיבית שלכם. אל תשכחו להכניס בפנים את כל הטיפולים הדרושים - טיימינג (אם כל שלוש שנים אז כפול 1.5 נניח), בלמים, צמיגים, קלאץ' אם יש, בלמ"זים, קצת תקלות לקישוט. שלבו עלויות ביטוח וטסט סטנדרטיות ל-5 שנים וחלקו ב-5.

אתם מוזמנים לעשות את זה על גרמניות ספורטיביות, צרפתיות ספורטיביות, יפניות ספורטיביות - מה שלא תרצו שהוא בר השוואה לקליאו.

אני מוכן להתערב שההפרש יהיה קטן מאוד.

ד"א, אתם מוזמנים לנסות את זה גם עם המשפחתית שלכם. אפילו אם יצא לכם "רק" שני-שליש מהסכום, נניח (ורוב הסיכויים שיצא לכם יותר), תקבלו שבעלים של קליאו משלם 3000 שקלים בשנה יותר ממישהו שנוהג במאזדה 3 אוטומטית (דוגמא לא טובה - רק ההפרש בביטוח של המאזדה יכסה את ההפרש). אם אתם שואלים אותי - מחיר קטן לשלם...

רוני

נ.ב - אם אין לכם 15000-20000 שקלים בשנה להוציא על רכב (תלוי בנסועה) - אל תתלוננו שזה יקר. אלו העלויות עבור כל רכב שמשלמים עליו ביטוח מקיף ונוהגים בו יותר מ-10000 ק"מ בשנה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אל תשכח שה106 חלשה משמעותית מה172 , אני לא יודע מה איתך אבל בשבילי כוח זה גם סוג של FUN :roll:

חלשה, אבל לא כ"כ משמעותית. מניסיון כמובן. (מדובר על אחת סטנדרטית לחלוטין!). אמנם לא טחנתי קילומטרים בקליאו ספורט או ב-S16 - אבל סיבוב קטן כן יצא לעשות על שתיהן.

פורסם
אבל מאוד יקר.

הצחקת אותי.

מאוד יקר זה WRX או A3 TFSI או BMW.

יחסית לתמורה הקליאו זולה.

לא מכיר רכבים של 0-100 ב-7 שניות זולים יותר לאחזקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שלא לדבר על זה שמר ביטון היה נחמד מספיק בכדי למכור את הקליאו שלי לבחור אחראי שעשה את רוב העבודה בשבילי וכבר ביצע טיפול טיימינג.

כזה אני

מתחשב

:roll:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...