Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מדוע yad2.co.il מפוצצת clio b sport פתאום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא להאמין כמה כסף חוסכים עם זוג ידיים, ארגז כלים סביר וכמה שבתות מתחת לרכב.

יש לי דברים יותר טובים לעשות בזמן החופשי שלי, תודה.

ואחרי נהיגה טובה אחת באוטו תראה את אותם אייקונים.

המנוע של הקליאו ספורט הוא פנינה.

ומה לעשות, יש לכל הטכנולוגיה הזו מחיר.

אפשרות אחרת זה לקחת מנוע ולדחוף לו טורבו ואז אתה משלם בדלק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

והתוצאה - במוסך ת"א מרכזי רצו 9 אלף שקל.

במוסך "המכונן" (מרחק של כמה עשרות מטרים מהמרכזי) רצו 4000 שקל כולל כל החלקים - משאבת מים, כל המיסבים וכו' וכו'. וזה כולל עבודה שנרשמה רק 5.2 שעות. ובמספרים: 1000~ ש"ח. ההוזלה הגיעה עקב כך שסיפקתי את חגורת האביזרים בעצמי וכל הנלווה לה, שזה הביא לירידה של 3000 ש"ח במחיר.

תמחקו מהלקסיקון שלכם שהמוסך בת"א (רח' ריב"ל) הוא המרכזי של קרסו- הוא כבר לא המרכזי מספר שנים.

המוסך המרכזי של קרסו ממוקם באזור התעשיה המערבי של ראשל"צ.

מפאת כבודו של המוסך בריב"ל אני לא ארחיב את הדיבור עליו...והמבין יבין.

פתאום אני מבין - ראבק, יש אנשים שאשכרה מוכנים לשלם סכומים כאלו למוסך בשביל עבודות פשוטות שאין שום סיבה בעולם לשלם עליהם כל כך הרבה. זה לא רק בקליאו ספורט, זה בכל כך הרבה רכבים חדישים אחרים שנכנסים למוסך מורשה ויוצאים עם חשבון מנופח.

לא להאמין כמה כסף חוסכים עם זוג ידיים, ארגז כלים סביר וכמה שבתות מתחת לרכב.

אתה מגדיר החלפת רצועת טיימינג כעבודה פשוטה?

תהיה לי בריא.

מי שלא ראה מעולם תא מנוע של קליאו ספורט, בבקשה שלא ידבר על טיפולים במנוע שלה באמצעים ביתיים!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
מי שלא ראה מעולם תא מנוע של קליאו ספורט, בבקשה שלא ידבר על טיפולים במנוע שלה באמצעים ביתיים!

צודק.

רק בשביל להחליף נורה שרופה הייתי לוקח יום חופש וגובה מעצמי אלפייה וחצי.

לא יודע מה מישהו עם ידיים בעובי ממוצע עושה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
צודק.

רק בשביל להחליף נורה שרופה הייתי לוקח יום חופש וגובה מעצמי אלפייה וחצי.

לא יודע מה מישהו עם ידיים בעובי ממוצע עושה...

עזבו אתכם ממנורה שרופה, בכדי להגיע למדיד שמן צריך ידיים של דוגמנית אנורקטית, ובנוסף הקביעה שאומרת שהדרך הכי נכונה לבדוק שמן הינה כאשר הרכב קר מתעצמת כאשר מדובר בקליאו ספורט מכיוון שכאשר הרכב חם או אפילו "חמים" יש להצטייד בהמון אומץ בנוסף על ידיים דקיקות בכדי לפלס את דרכך עד למדיד.

פורסם
רוני, דברי מבוססים. עשיתי טיימינג וחגורת אביזרים כולל ה-כ-ל השבוע. וכשאני אומר הכל - אפילו הבורג הכי קטן הוחלף. שקט נפשי ל-3 שנים שלמות.

וזה מדוע?

דור (הבעלים הקודם, בוודאי אתה מכיר אותו) החליף רצועת אביזרים בלבד. ללא המותחנים והשאר המיסבים. התוצאה? רעשי חריקה מהחלק התחתון של המנוע (אחד המיסבים ככל הנראה).

אם כבר להחליף חגורה - להחליף כבר את הכל. חבל לשלם פעם נוספת על פירוק של כל החגורות בשביל כמה מיסבים חורקים.

והתוצאה - במוסך ת"א מרכזי רצו 9 אלף שקל.

במוסך "המכונן" (מרחק של כמה עשרות מטרים מהמרכזי) רצו 4000 שקל כולל כל החלקים - משאבת מים, כל המיסבים וכו' וכו'. וזה כולל עבודה שנרשמה רק 5.2 שעות. ובמספרים: 1000~ ש"ח. ההוזלה הגיעה עקב כך שסיפקתי את חגורת האביזרים בעצמי וכל הנלווה לה, שזה הביא לירידה של 3000 ש"ח במחיר.

רצועת האביזרים הוחלפה פעמיים! פעם ראשונה כי היה את החריקה וזה שיגע אותי בפעם השניה אחרי 2000 קילומטר שמתי רצועה חדשה כולל מותחן רצועה חדש ומייסבים כי הישנים היו שבורים וזה לא היה משהו זול... בטיפול הזה גם שמתי תושבת מנוע עליונה כי הישנה הייתה גמורה, עזוב שיש עוד מיליון דברים שהחלפתי ואני לא זוכר כבר כי עברה כמעט שנה אם לא יותר...

לגבי טיימינג וכל מה שמסביב לא היה צורך אם אני לא טועה שנה לפני שקניתי את האוטו הבעלים הקודם עשה טיימינג מלא כולל פולי.

אני יגיד לך שוב המחיר מוגזם אני מכיר את המחירים טוב מידי כדי לדעת שהמחיר שנקבת פשוט גבוהה מידי, אני פשוט מתאר לעצמי שהרבה חלקים מקוריים ששמת יכולת לשים חלופיים שטובים באותה מידה או לשים חלקים מקוריים של רנו שפשוט נקראים של קנגו ולא קליאו ספורט במציאות זה אותו חלק.

תהיה לי בריא.

לא רק שטיימינג בדרך כלל זה לא עבודה פשוטה בקליאו זה עוד פי 10 יותר קשה, העובדה שצריך לפרק חצי מנוע כדי לעשות את הטיימינג בנוסף לזה שצריך כלים מיוחדים של רנו כי יש כל מיני ברגים בזוויות לא הגיוניות.

סלח לי שאני אומר את זה אבל מכוניות מודרניות ובעיקר מכוניות שבנויות כמו הקליאו זה לא 205 וזה לא סיפור כזה פשוט.

דור

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
יש לי דברים יותר טובים לעשות בזמן החופשי שלי, תודה.

אני מניח שזאת פשוט השקפת עולם שונה, וזה הגיוני.

הרבה אומרים לי שזה יעבור לי לקראת גיל 30-35, מקסימום 40. יכול להיות, אני מקווה שהם טועים :lol:

quote=falou;1614454]

ומה לעשות, יש לכל הטכנולוגיה הזו מחיר.

איזו טכנולוגיה מיוחדת יש במנוע הזה של רנו שאין במנועים אחרים בעולם? תזמון שסתומים משנה? הזרקה ישירה?

אני לא שואל מתוך זלזול, אני באמת מנסה להבין איזו טכנולוגיה גורמת להחלפה של רצועת גומי להיות יקרה כל כך.

תהיה לי בריא.

לקחתי את הנושא למקום קצת יותר כללי.

טיפול קטן לפונטו בהחלט מוגדר אצלי כעבודה פשוטה. וגם טיימינג, לפחות בחלק מהרכבים שאני מכיר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האוטו הזה כנראה מביא בכל נסיעה אורגזמה חדשה, מסעירה ומענגת במיוחד. אין אפשרות אחרת שמישהו יהיה מוכן להשלים עם עינוי כלכלי כזה.

פורסם

בעלי הקליאו ספורט סלחו לי כן , אבל אתם מנסים לנחם את עצמכם קצת על זה שהטיפולים ברכב הזה הזויים החל מטיימניג ועד לפלאגים ומותחן שעולים סכומים מטורפים של כסף.

טיפול 120K בקליאו בתנאי שמבצעים כל מה שרשום פה וממה שראיתי באינטרנט יגיע גם למעל ל-9 אלף בקלות אם רק הטיפול של הטיימניג זה 9K מה עם פלאגים? עוד 800 ש"ח וגם זה בלי עבודה , פילטרים שמנים וכל זה אין לי מושג למחירים בקליאו אני מניח שיקר והופ הגענו לעוד 1000-1500 שקל שנוספו לנו בטיפול וסיימתם עם טיפול עשרת אלפים שלא רק נקרא ככה אלא גם עולה ככה , ממש טיפול לפורשה .

עכשיו באמת בלי לזלזל ברנו מה בדיוק מיוחד במנוע הזה? איזה טכנולוגיה יש שם? , בסך הכל מנוע 2000 סמ"ק שמוציא הספק נאה אומנם 172 כ"ס אבל זה לא משהו שלא נעשה לפני זה , לדוגמא מנוע ה-VTI של הונדה 1.6 ומוציא 160 כ"ס אטומספרים שמעתם פעם על טיפול של טיימניג שמגיע שם ל-9 אלף? אני לא, יתרה מזאת מנוע של CTR , אותו נפח כמו הקליאו ספורט ומוציא 200 כ"ס כנ"ל מנוע ה-S2000 שמוציא 240 כ"ס אטמוספריים על אף אחד מהמנועים הללו לא שמעתי מחירים כל כך מטורפים כמו על הקליאו ועם כל הכבוד המנועים הללו מתקדמים בהרבה משל הקליאו ספורט , חזקים יותר עמידים יותר וכן גם אמינים יותר ועולים פחות לתחזוקה . עוד דוגמא זה ה-GTI6 ההספק כמעט דומה לקליאו ספורט (פחות 5 כ"ס) ועדיין המנוע לא מסובך כמו בקליאו ספורט ולא כזה יקר כמו בקליאו ספורט וכן גם הוא יחודי לדגם הזה כמעט .

איך תגדירו את זה?

עם כל הכבוד לקליאו ספורט ולהתנהגות המטורפת שלה הרכב הזה פשוט לא משתלם זאת דעתי לפחות .

פורסם

עשרים פעם אנחנו עוברים על זה ועדיין לא נמאס לכם?

יש בקליאו כמה טיפולים יקרים מעבר לממוצע:

טיימינג+פולי מנוע (סביב 5000 שקלים), קלאץ' (סביב 4000), בלמים אחוריים (כ-2000 שקלים), פלאגים (800 שקלים - אפשר להשיג תחליפי) וכעת גיליתי גם את המותחן לרצועת האביזרים שמשום מה עולה 3000 שקלים (אבל בוודאי שניתן להשיג תחליפי בזול יותר).

שאר המחירים תואמים ביותר לאלו של מכוניות ספורטיביות דומות - בולמים, בלמים קדמיים, טיפולים שוטפים ודברים מתבלים נוספים.

אם נסכם את כל הטיפולים היקרים ונוריד מהם מחיר ממוצע של טיפולים דומים ברכב פחות יקר נקבל קצת יותר מ-5000 שקלים אקסטרה ביחס לספורטיבית אחרת. כעת נפרוש את אותם הטיפולים לאורך מרווח הזמן בו צריך לבצע אותם - 5 שנים בממוצע (קלאץ' ופלגים אולי אפילו יותר - תלוי בסגנון וכמות הנהיגה) ונקבל שיש כאן תוספת של כ-1000 שקלים לשנה על פני מכונית אחרת.

ביחד עם עלויות ביטוח ודלק זולות מהממוצע עבור כלי רכב ספורטיביים - אני מוכן להתערב שהקליאו משתווה ואולי אפילו מנצחת בעלויות טיפולים מול רכב מקביל (ואתם יודעים מה - גם מול הרבה משפחתיות רגילות).

ורק לידיעה - הקליאו שלי אצלי כבר שנתיים וחצי עוד מעט. בהתחלה עשיתי טיימינג+פולי ב-5000 שקלים, אח"כ היו לי בלמים אחוריים ב-2000 שקלים ומאז היו לי עוד שני טיפולים וכמה תיקונים קלים מסביב - עוד כ-2500 שקלים. מזה שנה ורבע היא לא ביקרה במוסך מעבר לטיפול שוטף אחד. אז נא להרגע עם ההיסטריה.

רוני

נ.ב - כל אלו שהם בעלי המכונית ומתלוננים - תחושה שלי שהיא ברשותם זמן קצר ובדיוק נפל עליהן טיפול גדול בסגנון הטיימינג. נסו לראות את זה בפרספקטיבה של זמן - לאורך 3-4 שנים של אחזקה השד לא כ"כ נורא.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עם כל הכבוד לקליאו ספורט ולהתנהגות המטורפת שלה הרכב הזה פשוט לא משתלם זאת דעתי לפחות .

אז אל תקנה.

יש פה תופעה להתעלם מחלק מהתגובות ולהמשיך (תסתכלו על הסמלון :arrow:).

רנו לא תיכננו את התא מנוע של שלדת קליאו להכיל מנוע 2.0. האיחוד הנ"ל הגיע אח"כ.

החלפת טיימינג בקליאו לא פשוטה בגלל העובדה שצריך להרים את כל המנוע בזוית כדי להגיע לרצועה (העניין דרך אגב לא ייחודי לקליאו וקיים בלא מעט רכבים נוספים).

כל אחד רושם פה מחיר אחר לטיפול אבל לא כולם מפרטים מה זה כלל מעבר ורוב המשמיצים בכלל לא מתייחסים להבדל.

עלות טיימינג (כדי להבהיר חד משמעית - רק הטיימינג ללא שום דבר אחר): קיט טיימינג 1850 ש"ח. עבודה סביב ה-1200 ש"ח. סה"כ 3000 +/- ש"ח. למי שזה יקר, שלא יקנה קליאו.

לסיכום, נאמר כבר לא פעם שבכללי, חלפי רנו יקרים ביחס למיתוג היצרן ובגלל זה העלות הגבוהה.

מישהו הזכיר פה S2000 - בעבר נרשם שהחלפת קלאצ' עולה כ-6K ש"ח ואני בטוח שעלות התיקונים ב-CTR לא זולה יותר אם לא הפוך.

דור, היצרן מצמיד מק"ט לחלק. החלק יכול להיות קיים במס' רכבים והמחיר שלו לא ישתנה.

תושבת מנוע עליונה זה נושא ספציפי ועלות החלק בארץ היא כמעט 200% ביחס לעלות לדוג' ב-UK. היבואן (קרסו) גם נחשב ליקר (בצדק) ככה שזה כבר לא קשור רק לדגם ספציפי.

ליאור

עריכה: אחרי שקראתי את דבר רוני (ואני מסכים איתו ומדגיש שניתן לחסוך עוד אם רוצים) רק אוסיף שהורי מחזיקים בבית פאסאט 2.0 ידנית 2002. בשנה האחרונה הרכב קיבל טיפולים בשווי של יותר מ-11Kש"ח בגלל בלאי טבעי וזה אפילו לא בוצע במוסך צ'מפיון ובנוסף הרכב גם לא סובל מסיפטום האוט' של VAG. קחו דברים בפרופורציה.

ארשום עוד הפעם - קליאו 172 זה רכב ספורטיבי ויש להתייחס בהתאם. מי שאין באפשרותו להבין שרכב ספורט מתבלה יותר, דורש יותר "יחס", פחות אמין - שלא יקנה. אף אחד לא מכריח.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני לא יודע אם סיפרו לך או לא אבל יש הבדל בין רודסטר שעולה 360K לרנו קליאו קטנה:roll:

רוני העלויות הכלליות של הרכב לא רלוונטיות לעלות הטיפול הספציפי הזה , נוח (לך) להסתכל עליהן כמכלול אבל זה עדיין לא עושה את התמחור של "הטיפול" הספציפי הזה לשפוי ...

פורסם

מר 911 יקר,

החלפת הפלאגים (המקוריים, וניתן להשיג פלאגים זהים ומקוריים בחצי מחיר) כולל עבודתם כן נכללים בטיפול "הענק".

חפש את הודעתי הקודמת, ואת הקישורים המתאימים.

קודם כל, מחירי השוק של ה-Type R וה-S2000 עדיין יקרים משמעותית. והקליאו ממש לא נופלת, אם לא מתעלה על ה-Type R.

ודרך אגב, אחזקת פעם S2000 ? ביררת מהן עלויות האחזקה של כזה רכב ? אתה יודע שישנם חלקים ברכב זה שכלל לא נמצאים

במחסני החברה בארץ וכדי להשיג אותם אתה צריך לחכות זמן מה (ארוך בדר"כ) ולשלם לא מעט כסף ?

גם חגורת הטיימינג של ה-S2000 היא לא חגורת טיימינג של סיוויק. תברר לפני שאתה זורק סתם דברים לאוויר.

ביטון היקר, ליאור הוא לא זה שהזכיר את נושא ב-S2000.

דרך אגב, לפי "המחירון", מחירה של דגם ב-S2000 משנת 2002 מופיע בסביבות ב-120K,

שזה אומר (ונדמה לי שאני יודע מחירון) כ-1/3 מעלותה המקורית.

לכן, לפני הסקת מסקנות וקביעת עובדות מדעיות - בדר"כ עושים מחקר. רק בדר"כ.

לגבי שווה/לא שווה - זאת בחירת הרוכש ואותו אדם שמפש את הרכב הנ"ל. הקליאו היא לא סוג של ברירת מחדל.

אני ממש לא אוהב אנשים שלא היו בעלים של הרכב או שלא חוו אחזקה של אחת כזאת ויכולים לבוא ולתת חוות דעת.

גם את אלה שמחזיקים את הרכב חודש,חודשיים ואפילו שנה - עדיין לא יכולים לתת חוות דעת מלאה, כללית ומקיפה על הרכב.

ולכן נמנעתי מלענות ולהסיק מסקנות.

רוני לעמות זאת, כבעלים של הרכב מזה כבר שנתיים +, יכול לתת חוות דעת מקיפה ועניינית בנושא, וזה מה שהוא עשה.

זה שחולקים עליו - שיחלקו. הוא בנתיים האדם היחידי שיכול לתת חוות דעת עניינית לתווך ארוך ולא קצר ולאמוד מחירים יותר מדוייקים.

אני רואה שגם ליאור הגיב תוך כדי התגובה שלי. עוד הבעת עמדה נכונה.

בכל אופן, למי שיש שאלות, הוא מוזמן לשאול. ולא לקבוע עובדות על סמך זה ששמע שאצל איזה חבר שלו היה ככה, או שאיזה

חבר פורום זרק מחירים בלתי הגיוניים בעליל.

המשך יום נעים,

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם
בעלי הקליאו ספורט סלחו לי כן , אבל אתם מנסים לנחם את עצמכם קצת על זה שהטיפולים ברכב הזה הזויים החל מטיימניג ועד לפלאגים ומותחן שעולים סכומים מטורפים של כסף.

טיפול 120K בקליאו בתנאי שמבצעים כל מה שרשום פה וממה שראיתי באינטרנט יגיע גם למעל ל-9 אלף בקלות אם רק הטיפול של הטיימניג זה 9K מה עם פלאגים? עוד 800 ש"ח וגם זה בלי עבודה , פילטרים שמנים וכל זה אין לי מושג למחירים בקליאו אני מניח שיקר והופ הגענו לעוד 1000-1500 שקל שנוספו לנו בטיפול וסיימתם עם טיפול עשרת אלפים שלא רק נקרא ככה אלא גם עולה ככה , ממש טיפול לפורשה .

עכשיו באמת בלי לזלזל ברנו מה בדיוק מיוחד במנוע הזה? איזה טכנולוגיה יש שם? , בסך הכל מנוע 2000 סמ"ק שמוציא הספק נאה אומנם 172 כ"ס אבל זה לא משהו שלא נעשה לפני זה , לדוגמא מנוע ה-VTI של הונדה 1.6 ומוציא 160 כ"ס אטומספרים שמעתם פעם על טיפול של טיימניג שמגיע שם ל-9 אלף? אני לא, יתרה מזאת מנוע של CTR , אותו נפח כמו הקליאו ספורט ומוציא 200 כ"ס כנ"ל מנוע ה-S2000 שמוציא 240 כ"ס אטמוספריים על אף אחד מהמנועים הללו לא שמעתי מחירים כל כך מטורפים כמו על הקליאו ועם כל הכבוד המנועים הללו מתקדמים בהרבה משל הקליאו ספורט , חזקים יותר עמידים יותר וכן גם אמינים יותר ועולים פחות לתחזוקה . עוד דוגמא זה ה-GTI6 ההספק כמעט דומה לקליאו ספורט (פחות 5 כ"ס) ועדיין המנוע לא מסובך כמו בקליאו ספורט ולא כזה יקר כמו בקליאו ספורט וכן גם הוא יחודי לדגם הזה כמעט .

איך תגדירו את זה?

מסכים עם ידידי בעל הרכב שיכול ללמד את הקליאו דבר או שתיים על התנהגות כביש,

ויחד עם זאת להיות שפוי יותר ברוב הטיפולים.

(למרות שגם לה יש מנוע "מסובך").

העניין עם רצועות המנוע והגלגלות והמותחנים שלהם בקליאו ש-ע-ר-ו-ר-י-ת-י-י-ם.

יצא לי לראות קבלה ממוסך מורשה על טיפול טיימינג לקליאו והיה רשום שם 5,500 ש"ח.

עם כל הכבוד לביצועי המנוע הנכבדים, היו כאלו ויש כאלו שעושים זאת כבר מזמן וטוב יותר, באמינות הרבה יותר גבוה ושקט-נפשי (הונדה למשל...).

ועוד לא דיברנו על הגיר שרגיש לתפעול אגרסיבי.

אני מאוד מאוד אוהב את הקליאו ספורט, אחלה הוט-האצ', באמת,

אבל מחירי האחזקה של חלק מהטיפולים לא שפויים בכלל.

האוטו הזה עממי רק בשם וברכישה שלו, בתחזוקה הוא מאוד בעייתי ומסובך !

כל הוט-האצ' בכירה של פז'ו משנות ה-90 תיתן לכם לא פחות ריגושים בהרבה יותר פשטות והרבה פחות אחזקה.

עם כל הכבוד, הקליאו ספורט עדיין לא קבעה אמת מידה להתנהגות בהנעה קדמית.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

מה הקשר למחירון של S2K 2002 :roll: מה הקשר בכלל לS2000 ?????...........

בפעם הבאה אני אתייעץ איתך לפני שאני אגיב כי אני החזקתי קליאו "רק" שנה וקצת ... :?

לא מדובר כאן במדעי האטום אלא ברנו קליאו קטנה אז תצא מהסרט שאתה חי בוא ותחזור למציאות ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...