Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיות עם EBAY - פריטים לא מגיעים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6695 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצעתי חיפוש ולמרות זאת אני מתקשה להחליט איך להגיב הלאה.

לאחרונה נתקלתי ב-3 מקרים בהם אני מחכה כבר יותר מחודש למוצר. אני אפרט ואשמח לתגובה/עצה נפרדת לגבי כל מקרה בבקשה:

1. קניתי חולצה ממוכר בארה"ב עם פידבק טוב. לאחר המתנה של יותר מחודש המוצר לא הגיע (מארה"ב אני מקבל מוצרים תוך שבוע לערך). שלחתי הודעה למוכר ולא נעניתי. לאחר עוד מס' ימים שלחתי שוב הודעה ושוב לא נעניתי (בהודעה הזאת הסברתי שבלי מענה להודעה אני אפתח בתהליך DISPUTE). המוכר עדיין לא ענה. נכנסתי לפייפאל/EBAY וביצעתי את התהליך "הויכוח". תוך מס' שעות המוכר ענה שאם אבטל את התהליך הוא ישלח חולצה עוד הפעם. שאלתי אותו האם הוא שלח כדי שאוכל לבטל והוא איננו עונה יותר. בסוף החודש מסתיים הזמן המותר של ה-dispute. הוא לא הציג הוכחה לכך ששלח. כמו כן, מדובר במוכר גדול שמוכר הרבה דברים. מה אני יכול לעשות הלאה ? לא משנה לי אם אקבל את הכסף חזרה או החולצה אבל העיקר שמשהו מ-2 הדברים יתקיים.

2. עקבתי אחרי מוצר באיביי הבריטי. שאלתי את המוכר לגבי משלוח והוא נתן מחיר משלוח שנראה לי מוגזם אז לא הימרתי. לאחר מס' ימים ראיתי שאף אחד לא הימר אז הצעתי למוכר הצעה והוא הסכים. קניתי את המוצר והמתנתי יותר מחודש. אז שלחתי הודעה למוכר ונענתי שהמוצר נשלח דרך surface mail. הוא לא ציין בשום מקום שכך הוא ישלח ועל כן האם אני יכול להתלונן ? כמו כן, כמה זמן בערך לוקח לחבילה להגיע בדואר יבשה ?

3. קניתי מוצר באיביי הצרפתי. המוכר נתן לי קוד מעקב. עבר כמעט חודש (מוצרים מצרפת אני מקבל תוך שבועיים גג) ולא קיבלתי את המוצר. שלחתי הודעה למוכר והוא מסר שיבדוק. לאחר יום רשם שהיה בדואר והם לא יודעים היכן החבילה. שאלתי אותו מה עושים, והוא אומר שלא יודע מה לעשות והדואר אשם ככה שאני אפעיל ביטוח. איזה ביטוח ? איך ?

כמו כן, בדקתי ב-EMS בארץ והחבילה לא קיימת.

כל הקניות נעשו דרך paypal ו-EBAY.

אני כבר יותר משנה קונה מוצרים ואף פעם עד כה לא היו שום בעיות עם מוכרים או משלוחים. מאז נובמבר אני נתקל בקושי.

אודה מאוד לתגובה/עצה מה כדאי לעשות בכל אחד מהמקרים הבאים.

תודה לעוזרים

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

ייתכן והכל מתחיל בעומס הקיים על רשיויות הדואר בעולם עקב כריסטמס. אני הייתי ממתין עוד שבועיים.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

ירון, פריט אחר שהזמנתי מגרמניה לפני כ-3 שבועות, הגיע תוך פחות משבוע. מה גם שהפריט הזה נקנה אחרי שאר הפריטים.

כרגע מקרה מס' 3 הכי בעייתי כי מדובר על סכום כסף גבוה + המוכר טוען שזאת לא אחריות שלו ושאני אפעיל ביטוח חבילות.

Veni Vidi Vici

פורסם
ירון, פריט אחר שהזמנתי מגרמניה לפני כ-3 שבועות, הגיע תוך פחות משבוע. מה גם שהפריט הזה נקנה אחרי שאר הפריטים.

כרגע מקרה מס' 3 הכי בעייתי כי מדובר על סכום כסף גבוה + המוכר טוען שזאת לא אחריות שלו ושאני אפעיל ביטוח חבילות.

אתה משווה את הדואר הגרמני לשאר העולם...:twisted:

לעניין החבילה שייתכן ונעלמה - למיטב ידיעתי רק השולח יכול לפתוח CLAIM כנגד חברת השילוח - הנמען אינו צד בהליך.

פורסם

המוכר טוען שהוא עשה הכל מבחינתו ואכן יש לו הוכחה לכך ששלח. מה זה עוזר לי אם אני זה שצריך להתנהל מול הדואר עוד צרפתי ? אני ממש מתחיל לאבד את הסבלנות בנושא היות והפריט הנ"ל גם יקר וגם חשוב לי מאוד.:evil:

Veni Vidi Vici

פורסם

לגבי 3': למוכר יש חשובית דואר עם מס' מעקב ככה שאני מאמין שהוא שלח. מה אני יכול לעשות במקרה כזה ?

כאשר אני מכניס מס' מעקב דרך מערכת EMS, שרשום שם שלא ידוע על החבילה הזאת שום דבר.

Veni Vidi Vici

פורסם
לגבי 3': למוכר יש חשובית דואר עם מס' מעקב ככה שאני מאמין שהוא שלח. מה אני יכול לעשות במקרה כזה ?

כאשר אני מכניס מס' מעקב דרך מערכת EMS, שרשום שם שלא ידוע על החבילה הזאת שום דבר.

אני אומר לך מה אני הייתי עושה - ראשית הייתי מחכה לפחות חודש מאז המשלוח (תבדוק במכס הישראלי - ייתכן והמוצר "נתקע" שם). שנית, הייתי מסביר לו בעדינות כי רק הוא יכול לטפל בגביית הכסף מחברת השילוח, שהרי מרבית המשלוחים (דואר ישראל מבטח אוטומטית עד 100$) מבוטחים. באם הוא לא ישתף פעולה תפתח דיספיוט דרך פייפל ושם הוא יאלץ להגיב או שפיי פל יחייבו את חשבונו במלוא העלות.

פורסם

לגבי אנגליה. הדואר שם מחורבן. אל תזמין ב surface mail כי זה מגיע אחר 3 חודשים מינימום ו 50% שזה לא יגיע בכלל. רק משלוח אויר עם tracking number.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

גלעד, לא הזמנתי. זה התברר לי רק אחרי חודש כי ביקשתי הסבר מהמוכר והוא הסביר ששלח כך כי לא שילמתי מספיק על המשלוח. אם הייתי יודע, לא הייתי קונה בכלל.

לגבי מקרה 3: פתחתי dispute וכרגע ביקשתי מהמוכר החזר כספי. נראה איך ילך הלאה ?

אחרי 20 יום ה-dispute מסתיים. מה קורה אם אף אחד מאיתנו לא סוגר אותו לפני כן ?

המוכר יכול לסרב להחזיר לי את הכסף ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

האמת שגם אני נתקלתי לאחרונה בקשיי קבלה, הזמנתי לדים מהאתר DEALEXTREME.COM, שלא הגיעו, הSUPPORT טענ שהם שלחו ואף הבטיחו לשלוח שוב - בנתיים כלום.

כנראה אבטל את העסקה דרך פייפל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האבסורד הוא שאתמול קיבלתי פריט שעולה יותר מ-3 הפריטים הללו יחד בלי מכס, בעיות וזמן אספקה של שבועיים בלבד.

מ-UK דרך אגב.

Veni Vidi Vici

פורסם
האמת שגם אני נתקלתי לאחרונה בקשיי קבלה, הזמנתי לדים מהאתר DEALEXTREME.COM, שלא הגיעו, הSUPPORT טענ שהם שלחו ואף הבטיחו לשלוח שוב - בנתיים כלום.

כנראה אבטל את העסקה דרך פייפל.

למה להזמין לדים מחו"ל ? יש לך בארץ ובזול יותר.

איזה כייף לי :)

פורסם
למה להזמין לדים מחו"ל ? יש לך בארץ ובזול יותר.

היכן? והאם אתה מכיר מישהו שאפשר להתייעץ איתו לגבי הסבה ובדיקות ע"ג הרכב?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם תבטל את התלונה בפאיפל לא תוכל לעשות שוב על אותו תשלום שוב

דואר יבשה מאנגליה לוקח כ3 חודשים

חבילות נעלמות לכל אחד, הסטטיסטיקה רעה. אם למוכר אישור ששלח, לא תזכה לראות שקל מפאיפל אלא אם רשמת בפירוש שאתה רוצה שהפריט ישלח INSURED

המוכר לא אחראי על נזק/אובדן בדואר. שוב, אלא אם ביקשת לשלוח מבוטח.

פורסם

הוא שלח מבוטח. רק כך הוא הסכים לשלוח לישראל.

אז בעצם כל עוד יש למוכר קבלת משלוח אני יכול להגיד שנדפקתי והמוכר יכול פשוט להגיד שזאת לא בעייה שלו ?

אז בשביל מה הביטוח של פייפאל ?

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...