Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

למישהו יש מושג מה השם המקצועי של הסט מפתחות שמשתמשים בו לכיון שסתומים,

ומהיכן ניתן לקנות?

פורסם

אני מהמרכז, אני מכיר שם את החנויות

אני פשוט לא יודע מה לבקש, אולי יש כמה סוגים,מידות מספרים?

אני מחכה שבעלי המקצוע של הפורום יתנו דעתם

פורסם

לחבר

"פילר גייג' "

"מד מרווח עלים"

הכלי בעזרתו מודדים את מרווח בין קצה קנה השסתום לנדנד או לגל הזיזים

המידות או באינצ'ים או במלימטר ,מגיע בתצורת אולר

יגאל

פורסם

לכמה זמן אתה צריך ?

אני אלווה לך את שלי חבל לקנות לפעם אחת .

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

פילר גדז' זה אכן אולר עם לשוניות בעובי משתנה לכיוון המרווח, אני חושב אבל לא בטוח שהכוונה היא לכלי שמשתמשים בו במוסכים המורכב משני דמויי מפתחות ברגים שאחד מתלבש על האום של הפין תותב שלוחץ את השסתום ואחד מתלבש על ראש הפין עצמו (המרובע) כדי לנעול את האום בלי שהפין יסתובב איתו. כלי כזה ניתן להשיג בחנות ציוד למוסכים ואם תבקש ערכת כלים לכיוון שסתומים אני משער שיבינו למה כוונתך.

פורסם

זה עסק יקר?

אם מישהו עשה פעם אני אשמח להסבר, אני יודע שצריך לסובב את הקראנק למצב כזה שהשסתומים יהיהיו מסודרים באופן מסוים.

באיזה מצב הם אמורים להיות?

(לו-ריידר אני ראיתי אצלי כוונו בזמנו עם "פילר גייג'")

(אסי, אם אתה מאיזור חולון-בת ים-ראשון-ת"א אני אשמח)

פורסם
זה עסק יקר?

אם מישהו עשה פעם אני אשמח להסבר, אני יודע שצריך לסובב את הקראנק למצב כזה שהשסתומים יהיהיו מסודרים באופן מסוים.

באיזה מצב הם אמורים להיות?

(לו-ריידר אני ראיתי אצלי כוונו בזמנו עם "פילר גייג'")

(אסי, אם אתה מאיזור חולון-בת ים-ראשון-ת"א אני אשמח)

בכף אני מבת ים ,

אבל צריף לפחות את הספר של היינץ שיראה בדיוק מה המרווח שצריך לכוון

ממה שאנני יודע זה את 1 מכוונים לחפיפה ואת את 3 מכוונים אחריי זה את3 לחפיפה ואת 1 מכוונים וככה את 2 ו4 אבל תבדוק את זה כי אני לא גור על זה תחפש ממישהו פה שיוריד לך הוראות מ auto data או היינץ.

מה סוג הרכב?

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

פיאסטה יוטה 97 1.3L.

נמתין שיגאל,דני,דוד,מרק,דניאל וכו' יתנו נתונים והסברים

בברכה,

פורסם

פילר גדז' הוא כלי למטרה אחת וסט כלים לסגירה הוא כלי נוסף. אני מבין מדבריך שהכלי שחיפשת הוא פילר גדז'.

יש לכוון את הבוכנה לחפיפת שסתומים, משמע בוכנה בפעימת עבודה אחרי דחיסה. הדרך הפשוטה היא להוציא את הפלגים ולסובב את המנוע עד סגירת שסתום היניקה ואז להכניס בזהירות!! מברג דרך הברגת הפלאג ולהמשיך לסובב בעדינות את המנוע עד שהבוכנה מגיעה לסוף המהלך (נמ"ע). כוון את השסתומים ועבור לזוג בוכנות הבא. מישהו שיש לו נסיון יכול להסתכל בעין כשאתה מסובב מנוע ויגיד לך איפה לעצור ולהתחיל לכוון.

לגבי המרווח אני מצטער, לא מצאתי באוטודאטה אם התכוונת לפיאסטה.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם.

אכן מד המרווח נקרא פילר גייג'

כיוון שסתומים הוא לא משהו בסיסי,אלא משהו שמצריך ידע קודם והבנת פעולת המנוע,כיוון לקוי יגרום לזיופים,באקפייריפ ולשריפת שסתומים.

הסבר קצר בכל זאת למי שמנסה את מזלו,

קודם כל יש לוודא שיודעים את המידה,מ"מ או אינצ'י שיש לכוון ובאם המנוע אמור להיות חם או קר.

במידה ומדובר במנוע 4 צילינדר,יש למקם את צילינדר 1 בחפיפת שסתומים(סוף פליטה תחילת יניקה) ואז לכוון את 4,ולהפך

לאחר מכן ממקמים את צילינדר 2 בחפיפיה ומכוונים את 3.

אורן בן סימון

פורסם

כפי שקודמי אמרו כיוון שסתומים זהו עסק רציני מאוד.

אדם מיומן ידע לכוון לך תוך 15 - 20 דקות.

לא הייתי מסתכן בלכוון לבד מה גם שפעולה זו נעשית לעיתים רחוקות מאוד ואם אין צורך לא נעשית כלל.

כפי שאמרו קודמי כיוון לקוי יכול אף לגרום לכך שלא תוכל להניע את הרכב כלל.

כנס לבעל מקצוע שמכיר את הרכב או לחילופין שיבצע את הכיוון איתך יחד אם ירצה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
ואם אני זוכר נכון, את המידות ניתן למצוא ע"י שימוש בחיפוש.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=137603&highlight=%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%95%D7%9F+%D7%A9%D7%A1%D7%AA%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%91%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%94

תודה דניאל, אבל מכאן לא הצלחתי להבין : בני אמר 0.50 וזאהר אמר 0.30 אלא אם כן רשום על המכזה אחרת.

וגם לגבי הסדר, דוד אמר שזה 1 מול 4 ו2 מול 3. מה נכון?

• תוכן חדש...