Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושיי אחרי רנו קליאו הגעתי גם לחברות השכרה.

אחת מהחברות הגדולות הציעה לי רנו קליאו שנת 2002 1.4 ידני עם 73,000 ק"מ. הם הציגו לי בדיקת רכב של מכון קומפיוטסט רמלה שממצאיה העיקריים:

1. נזילת שמן במנוע

2. נזילת שמן בגיר

3.תקוני מרכב- נזק בתא מנוע (כנראה תוקן כבר כי לא ראיתי), הוחלפה כנף, קצת שריטות

החברה התחייבה לתקן את כל הליקויים, ונותנת שנה אחריות על המנוע והגיר.

שאלותי הן:

1. האם התקלות המפורטות כאן הן משמעותיות ביותר כך שגם לאחר תיקון לא כדאי להתעסק איתן?

2. כמה לדעתכם ראוי להוריד על נזקים כאלו? החברה הורידה לי 5000 ש"ח מהמחירון המשוקלל

3. האם מישהו מכיר את מכון הבדיקה הזה (קומפיוטסט רמלה)? האם אפשר לסמוך עליו או שלהתעלם ולא להתייחס לשום דבר חוץ מבדיקה שלי (בכל מקרה התכוונתי לקחת לבדיקה)?

אשמח אם תעזרו לי

פורסם
עצה שלי קח את הרכב לבדיקה עצמאית.

לדעתי זו לא הצעה - זו חובה :!:

אגב נראה לי שתוכל למצוא מכונית כנ"ל מהשכרהללא פגיעות כלשהן במחיר דומה.

בכל מקרה זה לא יהיה קל למכור אח"כ וצריך הסבר מדוייק מהי מהות הפגיעה בתא המנוע.

אם מהות הפגיעה היא יותר משולית, הייצי מחפש אוטו אחר, הקליאו האלה לא כ"כ נדירות בלשון המעטה....

באיזה חברת השכרה מדובר :?:

קנה רק מהסניפים הגדולים ולא מסוחרים :!:

אני ממליץ על קנייה מחברת "אלדן" רכשתי מהם כבר כמה פעמים והם מוכרים במחיר סביר ומחזיקים את האוטו בצורה נאותה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
עצה שלי קח את הרכב לבדיקה עצמאית.

חבר'ה, מה נסגר אתכם ???

אני לא ממליץ אפילו להסתכל בכיוון של הרכב הזה !!!

קודם כל ישר הייתה צריכה להדלק לך נורה אדומה בקשר לשנתון, בתור אחד שיש לו קשרים בחברות ההשכרה (וככה גם השכרתי רכב בחו"ל למרות היותי רק בן 18 ) אז אני אומר לך שלא משחררים שום רכב מתחת ל-3 שנים אלא אם כן הוא עושה הרבה בעיות והוא כבר במצב שהוא יותר מזיק מאשר מועיל או שהוא הגיע למצב שהוא לא יכול כבר לשרת את החברת השכרה ...

אבל בוא נעזוב את זה בצד. נזילות מהמנוע ומהגיר, הרכב פשוט צועק לך "קרעו אותי!!!", אין שום סיכוי שבעולם שיהיו נזילות כאלה רציניות ברכב שנת 2002 עם 73K ק"מ שטופל כמו שצריך ...

אוקיי, יש לך שנה אחריות, אבל מה תעשה אם המנוע או הגיר יחזיר את נשמתו לבורא בדיוק שבוע אחרי תום האחריות ??? אתה קונה רכב לשנה או לכמה שנים ???

ועוד נקודה חשובה זה הקטע שהרכב קרוע, זה אומר שיש לו בלאי מואץ על כל שאר החלקים (בולמים, בלמים, צינורות והרשימה עוד ארוכה), מה שאומר זה שאתה תכנס הרבה יותר מהר למוסך ותצא עם חשבונות הרבה יותר גבוהים מאשר קליאו שטופלה כמו שצריך ...

הרכב עבר תאונה כלשהי, לא משנה אם רצינית או לא רצינית, אין סיכוי שתצליח להוציא מחברת ההשכרה פרטים לגבי התאונה (הערכת שמאי/מתי הייתה המכה/איפה הייתה המכה וכו'). במכירה, בנוסף לזה שהרכב הוא השכרה לשעבר, יש לך עוד החלפת כנף, יכול להיות פגיעה בקצה שלדה/שלדה/תיקון פחחות רציני בתוך התא מנוע (מחק את המיותר). בקיצר, אתה תצטרך לרדת הרבה אבל הרבה מתחת למחירון בשביל למכור או שפשוט לא תצליח למכור את האוטו (תאמין לי שגם זה קורה)...

אני לא מבין אותך, יש כל כך הרבה קליאו בשוק הפרטי, למה אתה צריך להכניס ראש בריא למיטה חולה??? אז תרד עוד שנתון או שניים, תאמין לי שזה יצא לך משתלם מכיוון מה שזול עכשיו בעתיד יהיה מאוד יקר...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

תודה על ההתייחסות המקיפה!

לגבי שאלתך- מראש בכלל לא חשבתי על רכב מהשכרה אבל אני מחפש בנרות כבר יותר מחודש רנו קליאו 1.4 ידנית בגרסה החדשה (16V) נורמלית ופשוט לא מצליח למצוא.

למישהו יש רעיונות?

פורסם

לגבי שאלתך- מראש בכלל לא חשבתי על רכב מהשכרה אבל אני מחפש בנרות כבר יותר מחודש רנו קליאו 1.4 ידנית בגרסה החדשה (16V) נורמלית ופשוט לא מצליח למצוא.

למישהו יש רעיונות?

גש למגרש של חברת אלדן ליד געש...

המכוניות שם כולן נראות מטופלות שמורות ובמצב טוב....

בזמנו הלכתי עם חבר שלי לקנות קליאו מהשכרה בחברת שלמה.

(שנת 2001)

הלכנו למגרש שהיו בו איזה 20 קליאו כאלו אותו דבר, לקחתי את זאת עם הק"מ הנמוך ביותר , וגם הוצאתי מהם רביעיית צמיגים חדשה.....

אגב, מה שלקחנו היה רכב בן שנתיים עם 36 אלף על השעון...

(זה היה לפני שנה)

בקיצור, יש רכבים לא רעים מהשכרה. צריך רק לחפש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

דווקא התקשרתי לאלדן והם אמרו לי שהם לא מחזיקים קליאו בהשכרה

יש לך מושג אם המגרש בגעש מחזיק רכבים שלא היו בצי ההשכרה שלהם?

פורסם

דווקא התקשרתי לאלדן והם אמרו לי שהם לא מחזיקים קליאו בהשכרה

יש לך מושג אם המגרש בגעש מחזיק רכבים שלא היו בצי ההשכרה שלהם?

פורסם

למישהו יש רעיונות?

גש למגרש של חברת אלדן ליד געש...

המכוניות שם כולן נראות מטופלות שמורות ובמצב טוב....

בזמנו הלכתי עם חבר שלי לקנות קליאו מהשכרה בחברת שלמה.

(שנת 2001)

הלכנו למגרש שהיו בו איזה 20 קליאו כאלו אותו דבר, לקחתי את זאת עם הק"מ הנמוך ביותר , וגם הוצאתי מהם רביעיית צמיגים חדשה.....

אגב, מה שלקחנו היה רכב בן שנתיים עם 36 אלף על השעון...

(זה היה לפני שנה)

בקיצור, יש רכבים לא רעים מהשכרה. צריך רק לחפש.

אייל, טוב שהזכרת לי ...

כמובן שלא תבין מהדברים שלי שבחברות ההשכרה כל הרכבים קרועים ולא טובים, חס וחסה ...

יש מציאות בחברות הליסינג, בעיקר במקומות כמו שאייל ציין שיש לך מבחר עצום (לא לשכוח לבדוק את האמיתות של הק"מ כמובן), וחשוב לבדוק את הרכב פי 2 יותר מרכב רגיל ...

נועם, ס-ב-ל-נ-ו-ת, אני בטוח שאת המשפט "הסבלנות משתלמת" אתה מכיר, אז משפט זה מתאים גם פה, קצת סבלנות לא תזיק לך, יש המון קליאו מזקנים או משפחות שזה רכב שני שמשמש רק לנסיעות קצרות לעבודה וכו' עם ק"מ כמעט אפסי, כל מה שצריך זה קצת סבלנות למצוא את ה"אחת" ...

גם לא מדובר ברכב עם ביקוש כ"כ גבוה, אני מציע לך לדבר עם אייל שרק לפני כמה חודשים מצא קורולע 2002 (או 2001, הזיכרון שלי הוא לא מה שהיה פעם) שזה דבר מאוד מאוד נדיר מכיוון שגם הקורולות הגרועות נחטפות (אנחנו מכרנו קורולע עם נתונים מצויינים אבל עם קצה שלדה במחירון תוך שבועיים רק עם פתק על האוטו, רק בשביל שתבין את הביקוש האדיר שיש לרכב הזה) ...

פורסם

אני בטוח שאתה צודק ובמצב נורמלי הייתי מחכה בשקט

אלא שאני מתחיל עבודה חדשה בעוד שבועיים וצריך רכב עד אז...

יכול להיות שאני סתם בררן מידי?על איזה עוד רכבים היית ממליץ?

הקירטריונים- צריכה לסוע מירושלים לת"א וחזרה כל יום כך שאמינות טובה, וגם הנוחות, מעדיף ידני מטעמי חיסכון, והתקציב שלי הוא עד 50K

יש המלצות?

כמובן שאם יש לך טיפים איפה אצליח למצוא סוף סוף קליאו נורמלית אשמח לשמוע

פורסם

הקירטריונים- צריכה לסוע מירושלים לת"א וחזרה כל יום כך שאמינות טובה, וגם הנוחות, מעדיף ידני מטעמי חיסכון, והתקציב שלי הוא עד 50K

יש המלצות?

תחרוש את כל העיתונים (ידיעות, מעריב, גלובס, לוח פוקוס וכו') וגם חפש בכל הלוחות חינם באינטרנט ותאמין ליע שיש מלא !!!

אתה צריך רכב דחוף ??? מצויין, זה אומר שאתה צריך לחפש ביותר אינטנסיביות ...

פורסם

יש המלצות?

אם אלו הצרכים שלך אז למה לא לחשוב בכיוון של סקסו דיזל?

פורסם

לתקציב שלך נכנסת יאריס 1.0 שנת 00 לא בדיוק מכונית מרוץ (וזה בעדינות :wink: ), אבל זריזה יחסית למרות המנוע הקטן. יש אחת כזו למכירה באחד העיתונים (אם אתה רוצה פרטים אני יכול להביא, יש גם אחת במוטוקאר עם נתונים יפים). תהיה מאוד חסכונית, ואמינה.

גיא.

פורסם

תודה לכולם על העזרה!

היום קניתי רנו קליאו 1.4 ידנית במגרש של אוטו-דיל. הרכב היה במצב ממש מצויין (38,000 ק"מ) ושילמתי 50K (אלף מעל המחירון)

• תוכן חדש...