Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם יש לך מידה תחליפית אז תגדיל ותשקיע בצמיגים טובים. את שאר הכסף שים בצד, וביום שתחליף את הרכב לאחד עם יותר פוטנציאל, יהיה לך הרבה יותר קל לשפר ולהשקיע.

חוץ מזה אין כמעט חברות שמייצרות חלקים משופרים, בין אם זה רפידות חמות או קיט טורבו, לדייהו לנוס אז גם אין לך יותר מידי אופציות.

פורסם

קיימים חלקי חילוף משופרים גם ללאנוס, אבל כדאי שתבדוק קודם מה התקציב שלך.

כחיזוק לדברי קודמיי, השלב הראשון הוא החלפת הצמיגים, ואם אתה יכול להחליף

למידה 185/60, הרי זה משובח. איך וכיצד - יש לכך שרשור מתאים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=96688

אין צמיגים "סופר-ספורטיביים" במידה הזאת, אבל כן צמיגים טובים מאוד,

בסביבות ה-500 ש"ח לצמיג.

תוכל לקבל מושג לגבי מחירי חלקים משופרים באתרים המתמחים לכך באינטרנט,

כגון האתר החביב הזה:

http://www.demon-tweeks.co.uk/default.asp?cls=ROAD

קיימים גם בולמים של קוני ואחרים לרכב הזה, וגם רפידות תחליפיות,

למרות שאני בספק אם הן יוכלו לפתור באופן מלא את הבלימה הבעייתית

שמשותפת לבנות משפחת דייהו.

בקיצור: צמיגים (אם אפשר, להגדיל מידה) -> בולמי זעזועים -> אח"כ כל השאר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חוץ מזה אין כמעט חברות שמייצרות חלקים משופרים, בין אם זה רפידות חמות או קיט טורבו, לדייהו לנוס אז גם אין לך יותר מידי אופציות.

זה נכון שלא נתקלתי עדיין בקיט טורבו, אבל יש רפידות DS2500 של FERRODO, רפידות וצלחות של OMP,

בולמים וקפיצים של קוני, בולמים של בילשטיין, STRUT BAR של OMP... רשימה חלקית בלבד.

דווקא יש הרבה אופציות, אבל הכדאיות היא תמיד בסימן שאלה

כמו כל שיפור שהוא בפורום הזה, לא משנה מה שם הרכב.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם יש רפידות חזקות יותר, הייתי ממליץ לך כן לשים. מנסיון קצר עם הלאנוס (וגם עם אחותה החדשה, האופטרה)

עוצמת הבלימה שם מגוחכת וחלשה.

צמיגים אוחזים,רפידות חמותו קורס נהיגה

לאו דווקא בסדר הזה.

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

קצת עידכונים:

בדקתי קצת מחירים של צמיגים במידה הנוכחית, והמחירים שלהם לא בשמיים.

לגבי צמיגים, האחוריים במצב טוב יותר משל הקידמיים, נראה לי שהכיוון יהיה החלפה של הקידמיים באחוריים, וזוג אחוריים חדשים. - כמו כן לבדוק את הצמיג הרזרבי.

כל הפרטים\הנתונים של הצמיגים בדקתי ואיבדתי את הדף שרשמתי עליו את הפרטים\נתונים, אני ימצא אותו ויפרסם.

מבחינת בלמים ובולמי זעזועים זה משהו שאני צריך לבדוק עם אבא.

לגבי החלפה למידה גדולה יותר של צמיגים, הבנתי שזה ללכת למשרד הרישוי ולשנות, שזה קצת בעיה בשבילי - ככה הנראה אני ירד מהעיניין הזה לזמן הקרוב.

לגבי בלמים ובולמי זעזועים - אני לא מחפש משהו מטורף, שיהיה בגדר הסטנדרט +..

תודה לכל מי שענה. :)

פורסם

א. אם אתה "עולה דרגה" מבחינת איכות הצמיגים,

הייתי ממליץ להחליף את כל הרביעייה ע"מ להשיג אחיזה אחידה ולא ליצור הבדלי אחיזה משמעותיים מקדימה או מאחורה.

ב. אם אתה מחליף למידה חוקית (שקיימת באוטו-דאטה או בספר רכב)

זה ללכת לכל מגון טסטים ולאשר אותה תוך בדיוק 5 דקות ו 15 שקל. ממש לא משהו לחשוש ממנו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

כן הגיוני אם אני יחליף את המידה מ 13 ל 14, אני יחליף את כל הארבעה..

אתה אומר שזה עיניין של 5-15 דקות במכון טסטים? נשמע נחמד לגמרי.

בדקתי את הצמיגים ברכב:

הצמיגים הם של dunlop במידה 175/70/R13

sp-sport

82H

7tfh

sf60

תאריך אחוריים : 4705, תאריך קידמיים 2505

אני חושב להעביר את האחוריים לקדימה ולאחורה זוג חדש של צמיגים.

אם אני לא משנה את המידה, ללכת על עוד זוג של DUNLOP בדגם הזה של ה SP-SPORT ?

תודה :}

פורסם

DRX, כמו שאמר קודמי, חסל את הרביעייה שלך ואז תקנה 4 יותר איכותיים \ רחבים \ 14" (הקף את הרצוי)

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

המידה המקסימלית המותרת לך 185/60/R14 על חישוק 5.5".

בעוד המידה הנוכחית שלך יושבת על חישוק 5".

בהצלחה.

הנתונים נלקחו מ AUTODATA.

פורסם

סבבה, זה הכיוון לחסל את הרביעיה ולהעלות במידה. :)

"המידה המקסימלית המותרת לך 185/60/R14 על חישוק 5.5".

בעוד המידה הנוכחית שלך יושבת על חישוק 5".

בהצלחה.

הנתונים נלקחו מ AUTODATA."

מה הכוונה במה שרשמת? זה האמת לא אומר לי הרבה.

אני ישמח אם תרחיב בנושא :)

תודה

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז בניגוד לכל המייעצים קניתי לאנוס. בעיקר כי הייתה לי קודם סופר רייסר שהייתה מאד נעימה בשבילי.

הרכב שקניתי ( 1999 117K ידני 16250ש"ח) מאד שמור. הבד נראה כאילו יצא מהניילון ובמנוע אין אפילו שריטה והפלסטיקה מושלמת. הייתה קצת נזילת שמן שפסקה עם החלפת אטם מיכסה השסתומים (26 שקל + 60 עבודה), וחישן דלת (7 שקלים + 50 עבודה)

החלפתי צמיגים קדמיים לריילי חדש ( היו עדיין הצמיגים המקוריים ) ושמתי אותם קדימה וזה שיפר את היציבה ולמען האמת בכביש 6, ירושלים תל אביב ובתוך הערים הרגשתי מאד נוח עם הרכב. עד שנסעתי לבאר שבע מקסטינה יש כביש גלי שהיה פשוט התעללות. החלפתי היום את כל ארבעת בולמי הזעזועים, אבל אני לא חושב שזה שיפר במשהו (עלה לי 716 + 500 עבודה).

צלחות בלם קדמי ורפידות הוחלפו ובוצע כיוון פרונט.

האם יש משהו נוסף כדי למנוע של הטילטולים האלה שממש לא היו בסופר רייסר (1995 175K)

אגב אני רוצה לסדר חלונות חשמל ( כרגע זה ידני ) יש למישהו עיצות בעניין?

הרכב נוסע בעקביות 12 ק"מ לליטר, וזה די נחמד.

• תוכן חדש...