Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את האמת שקראתי מאמר על עניין הקבלים באתר שנקרא CARSTI, האתר הוא אתר פשוט על אודיו וממש החבר'ה לא מתפקדים שם אבל יש בו כמה מאמרים ששווה לקרוא.

במאמר על הקבלים הם מציינים שבשביל שנרגיש ממש בהבדל על הקבל להיות ממש גדול לא זוכר איזה מספר ואיזה יחידת מדידה, אבל בקיצור לעניין כל הקבלים שיש כיום בשוק הסאונד הם רק עוד גימיק למכירה שהסוכן והחברה מרוויחה ממנו כסף ואפילו עם זה חברה כמו STINGER

פורסם

מבחינת קבלים, קבל של 2f אמור לעשות את העבודה ברוב המערכות הקימות, הצורך ביותר מזה הוא רק למערכות מרובות מגברים(מעל 4000w ) .

אל תחזור על דברי אחרים-הם שונאים לשמוע שטויות:twisted:

פורסם
מבחינת קבלים, קבל של 2f אמור לעשות את העבודה ברוב המערכות הקימות, הצורך ביותר מזה הוא רק למערכות מרובות מגברים(מעל 4000w ) .

אתה חדש בפורם, קודם כל ברוך בואך לפורם

עכשיו לפני שאתה ממליץ\נותן עצות תקרא את מה שיש לפורם להציע, נושא הקבלים נטחן פה כבר הרבה זמן.

כמו שSkyline GT-R34 כתב זה גימיק ובכדי שקבל יעזור צריך קיבולת ענקית.

תקרא ותשכיל.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=189148#post189148

בברכה דני

PIONEER 880PRS>JL 500.5>Morel H.ovation 6'+MT 22 Active cross>JL 8W7

Seat Ibiza>00'>1.6L>75HP>55KW>ALM>Manual G.B

פורסם

הוא צודק.

לא צריך יותר מ 2F.

בנוסך חס ושלום שתחבר 3 בטור.

קבל בטור הוא נתק.

אתה מחבר את שלושת הקבלים במקביל (איך אף אחד לא שם לזה?!)

כלומר כל הפלוסים ביחד , כל המינוסים ביחד.

אין לך מה לחבר 3 , מקסימום שניים.

פורסם

צודק פשוט הייתי יותר מדי עסוק בלחשוב שאולי בכל זאת קבל עוזר שמהו חוץ ממנורה מהבהבת:lol:

פורסם

הוא עוזר ביותר.

השרשור ההוא זה אחד הקשקושים הגדולים שקראתי.

קבלים משומשים בכל התעשיה העולמית כמייצבי מתח .

מה שכן החוכמה היא לדעת מה לחבר וכמה.

הדבר היחיד שהיה שם נכון הוא הקשר בין כמה גדול צריך להיות קבל לבין המערכת ומערכת הטעינה של הרכב.

פורסם

כן אבל הם עוזרים לקפיצות מתח מזעריות, לקפיצות מתח ברכב צריך משהו הרבה יותר גדול.

לא נכנס לוויכוח הזה היום כי עכשיו מאוחר :oops:

פורסם

מתעלק.

כבר שבוע שאני חושב לקנות קבל ות'אמת ( =את האמת, קשה לכתוב בעברית תיקנית?) לא באמת ידעתי אם אני צריך אותו בכלל,

אפילו התעניינתי בשתי חנויות וכמעט שהזמנתי אחד ובעקבות התרד' הזה נכנסתי בחיפוש

אחר נושאים שדוברו אודות הקבל וכמובן שגיליתי שלא חסרים כאלו.

אז נראה שבאמת אין צורך בזה ואני יורד מהעניין של הרכישה לפחות עד שאשלים

את כל הבניה ברכב (אני ממש לפני סיום ויהיו גם תמונות) ואוכל לדעת אם יש לי אורות מהבהבים או שלא

וגם אז נראה לי שאוכל לחיות איתם בשלום, לגבי סאב לא יהיה לי יותר ממה שיש לי כרגע 1000W לאנזר.

ניסיון ניתן לרכוש, חוכמה לא.

פורסם
הוא עוזר ביותר.

השרשור ההוא זה אחד הקשקושים הגדולים שקראתי.אל תגיד קשקושים אם אתה לא מבין על מה אתה מדבר

קבלים משומשים בכל התעשיה העולמית כמייצבי מתח .במקרה ולא שמת לב לאחרונה לכול HU הראוי לשמו יש קונברטר DC_DC שפועל כייצב מתח וגם מגברים טובים באים עם זה.

מה שבאמת צריך זה מערכת חשמל שהיא בסדר ולא לשים כסף על קבלים רק בשביל שתהיה לי פריקה מהירה למונו המפלצתי שלי שצריך להזיז סאב מפלצתי , וזאת כשכול מערכת החשמל אינה עומדת בעומס ואפילו לא עשו לה את שלושת הגדולים , ולכן יש פייקים .

שהרי לכאורה אין ברכב זרם חליפין אז למה צריך מייצב מתח ? מייצב מתח צריך כשיש זרם חליפין , ובו יש תנודות בעוצמה , מאמתי יש לך זרם חליפין ברכב ועם תנודות עוצמה ?

מה שכן החוכמה היא לדעת מה לחבר וכמה.

הדבר היחיד שהיה שם נכון הוא הקשר בין כמה גדול צריך להיות קבל לבין המערכת ומערכת הטעינה של הרכב.

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אולי הם משומשים בתור מייצבי מתח

אבל האם הם באים בתור מקור חשמל?

אני בעד להעיף את כל הקבלים , ולשים זוג מצברים בריאים.

זה ישמור על המתח מעל 12V.

במידה וגם החלפת אלטרנטור , אין יותר דאגות.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

לזרוק כסף על קבל זה אחד הדברים הכי מיותרים שיש!!!

כמו שנאמר כבר לפני חוץ מלגרום לפריקות ולייצוב מתח מזערי חבל על הכסף!

לגבי המצבר, אני חושב שגם מיותר אפשרי מצבר בגודל מקסימאלי (בהתאם לגודל האלטרנטור כמובן)

לשים כבל + בריא ואף מעט שמן, מפצלים והכל כמו שצריך ובספק שיהיו יותר מעבעובים מזעריים

עדיף מאזדה 3 עם דלקן מאשר M3 בלי דלקן

פורסם

מזל שקראתי את זה, התחלתי לדאוג למה כולם צריכים קבל ורק אני לא.

כאילו מערכת החשמל צוחקת לי על המערכת.

בקשר לייצוב מתח AC - אין שום קשר, ייצוב מתח חשוב מאוד ב DC בהרבה מאוד מיקרים.

בילבלת את העניין עם המרת AC ל DC אחרי שמיישרים את מתח החילופין (ומקבלים גל פועם או חצי פועם) אז יש צורך ליישר אותו, בעניין זה דווקא קבל בעל זמן פריקה\טעינה ארוך מועיל יותר בגלל שהאדווה תהיה קטנה יותר (הגלים הקטנים על המתח הישר).

ברובוטיקה ייצוב מתח הפעולה (DC) קריטי ביותר, העמסת המערכת לפרקים ע"י רכיבים בעלי השראות גורמת לקפיצות מתח שעלולים לשבש את המערכת.

דרך אגב, במעגלים אלקטרונים יש מה שנקרא ground loop (בדיוק הרעש ברמקולים של הרכב) ולמנוע את זה שמים קבל במקביל לכל רכיב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...