Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הרכב שלנו, דייהו רייסר 95, היה בטיפול במוסך יום ראשון נסענו איתו בסביבות ה100 קילומטר,עד שביום רביעי החלפנו מצבר באוטו דיפו. מרגע שאמא שלי יצאה מאוטו דיפו עם המצבר החדש המנוע התחיל להיכבות פחות מדקה לאחר ההתנעה, אמא שלי חזרה אליהם כמובן, ושמו לה ספריי כלשהו בקרבורטור,היא שוב יצאה משמה והיא אמרה שהמנוע מגיב לאט ללחיצות על הגז כלומר היא לוחצת ורק אחרי כמה שניות הדלק מגיע למנוע והאוטו מאיץ. היא נסעה מיד עם האוטו למוסך שבו טיפלנו ביום ראשון(די קרוב לאוטו דיפו) ולאט לאט המנוע התחיל לקרתע ובכלל לא התניע. הגיעו אליו למוסך מספר אנשי מקצוע שניסו למצוא פתרון ולא הצליחו.

רק היום(שלישי) כמעט אחרי שבוע המוסכניק מצא מחשב מנוע משומש והאוטו חזר לנסוע.

מה דעתכם ? יכול להיות שהמתקין עשה טעות קריטית שהרסה את המחשב?או שפשוט זה צירוף מקרים שהמחשב התקלקל בדיוק שהחלפנו מצבר?

תודה לכולם

פורסם

שלום רב וברוך בואך לפורום!

ראשית אין קרבורטור, בדייהו, ולכן מובן לך ששימוש כלשהו בספריי קרבורטורים היה מיותר, וגם יכול להזיק.

שנית אנא הסבר את הסיבות להחלפת המצבר.

שלישית, מכיוון שיש כלל השגור בפי"שאין צרוף מקרים , אלא הצטרפות מקרים", במקרה שלך אני בספק אם מקרה של כבוי הרכב לאחר דקה נסיעה, מהחלפת המצבר, היה צרוף מקרים, וניתן ליחס אותו להצטרפות המקרים של החלפת מצבר, ללא גבוי של מצבר

גבוי, גרם למחשב להשתגע, ולצורך לאתחל (ריסט) אותו מחדש.

לא ניתן לקבוע דרך מסך המחשב האם העובד באוטו דיפו עשה טעות קריטית, בכל מקרה אני בספק רב, שהמחשב המקורי שלך הלך, אלא אם הוחלפו קוטבי המצבר בטעות, בזמן ההרכבה(אני בספק רב),

בכל מקרה אין ליחס את המקרה שלך לצרוף מקרים.

המתן לחוות דעת נוספת של מומחי הפורום, ויש כאן בפורום בשפע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

התקנה ללא גיבוי חיצוני לא אמורה לגרום לשריפת המחשב בשום מקרה, בעיות אחרון ייתכנו עקב כך שנמחקו הנתונים שהמחשב לומד עם הזמן. לעומת זאת לא אתפלא אם הרכיבו באוטו דיפו את המצבר הפוך בטעות, עלו על הטעות והפכו.

פורסם

שלום..

דובבתי את אמא שלי שוב והיא חושבת שהוא אמר אינג'קטורים ולא קרבורטור היא לא כזה מבינה:wink: .

והיא אמרה שהיא שמה לב שאחד הכבלים של הגיבוי התנתק באיזשהו שלב בהתקנה והחשמלאי חיבר אותו מחדש, שוב, היא לא כזה מבינה ולא כל כך שמה לב לפרטים האלו.

בכל מקרה שמאי של חברת הביטוח לקח את המחשב לאיזה מעבדה בטח נהיה יותר חכמים שיגיעו תוצאות..

וכמובן שאי אפשר לדעת דרך מסך המחשב אם הם עשו טעות קריטית אני רק רוצה איזושהי חוות דעת אם התקנה לקוייה יכולה לגרום לבעיה כזאת...

פורסם

חבל על ביזבוז הזמן והכסף כי מחשב הרכב שהינו די פרמטיבי בדייהו רייסר לא נשרף עקב החלפת מצבר.

במידה והחשמלאי הפך את קטבי המצבר פיוז הגנה ראשי היה נשרף ובמידה וזה לא נשרף, אזי פיוז נוסף של מערכת ההגנה על המחשב היה נשרף.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני מצפה מבעל רכב שנכנס עם רכב תקין למוסך למעט חלק מסויים שאותו יש להחליף שידע לדרוש שהרכב ייצא כפי שנכנס, ו/או לחילופין, שהמוסך יוכל להסביר ללא משוא פנים את מהות התקלה שקרתה "ללא קשר" (דבר שיתכן) , אך בהסבר מקצועי , אם לא, אז לפחות הסבר מתקבל על הדעת.

ודרך אגב, מישהו כבר אמר שהזול יוצא יקר???

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

גם אני מצפה מרופא משפחה שאני נכנס אליו עם כאב ביצים ולאחר שיצאתי מהרופא יסביר לי למה יש כאב ראש :roll:

החלפת מצבר דבר פשוט ביותר, באוטודיפו מחליפים עשרות כאלה ביום אז אני מאמין שהחשמלאי יודע להבדיל בין פלוס למינוס (אני עובד 50 מטר מהם).

מה כבר יכול לקרות בזמן החלפת מצבר ?

איזה כייף לי :)

פורסם

שוב...האוטו נכנס תקין לאוטו דיפו ויצא מקולקל..קשה לדעת בדיעבד מה היתה הבעיה כי רק אחרי כמה ימים של ניסוי וטעייה שהחליפו כל מיני חלקים במוסך ורק בסוף את המחשב רכב האוטו חזר לעבוד.

בכל מקרה אנחנו כנראה נתבע את אוטו דיפו על הנזק שנגרם כדי לשלם למוסך על התיקון.

אם למישהו יש עוד נקודה מעניינת אני אשמח לשמוע

בכל אופן תודה לכולם

פורסם
גם אני מצפה מרופא משפחה שאני נכנס אליו עם כאב ביצים ולאחר שיצאתי מהרופא יסביר לי למה יש כאב ראש :roll:

רוצה לספר לנו איך העביר לך הרופא את כאב הביצים?

:lol:

פורסם

הם יכולים להחליף גם מליון פעם ועדין לטעות (כמו שעלול לקרות לכל אחד). אוליי מדובר במצבר עם קטבים הפוכים למשל ולא שמו לב?! (לאו דווקא לרכב הנ"ל).

פורסם

קודם כל תודה לכל מי שעזר..

ובהמשך לסיפור הזה...

המנוע מגמגם בלחיצה על דוושת הגז וזה מורגש בעיקר ביציאה מהמקום בלי קשר לחום מנוע או לכמה זמן הוא עובד.

ומגמגם זה אומר שאני לוחץ על הגז וכמעט אין תגובה ויש צליל כזה שכאילו המנוע נחנק קחח קחח קחח אחרי 5 שניות הוא מתחיל לזוז. במהירות גבוהה זה פחות מורגש. חוץ מיזה המנוע נוסע די טוב כלומר שאין את הגמגומים האלה המנוע מייצר מספיק כח יותר מלפני הטיפול במוסך.

קראתי פה שאנשים אומרים שזה קשור למערכת הצתה אבל המוסכניק שתיקן את האוטו ניסה ממש הרבה דברים ככה שלא פשוט לדעת מה הגורם לבעיה...מישהו יכול לכוון אותי?

דרך אגב זה דייהו אוטומטית, ושאמא שלי יצאה מאוטו דיפו הם סיפרה משהו דומה שהיא לוחצת גז ולוקח זמן למנוע להגיב, לא נסעתי על האוטו במצב הזה ככה שאני לא יודע אם זה אותו דבר.

פורסם

הלכתי היום למוסך, הוא ניתק את המזרקים - 2 מזרקים לא משפיעים על המנוע שהם מנותקים, אבל מגיע אליהם חשמל(הוא בדק עם לד).המזרקים אמורים להיות חדשים הם כביכול היו הבעיה ביחד עם המחשב מנוע.עשו בדיקת co והיא תקינה. ופלאג אחד גם לא משפיע על פעולת המנוע שמנתקים אותו.אחרי כל המשחקים המנוע בכלל לא נדלק עם המניפה שלנו אבל עם מניפה שלו הוא נדלק ועדין מגמגם.

למישהו יש מושג מה הולך פה ?מה הסיכוי שהמצבר אחראי לכל זה? אולי היה קצר שדפק את החיווט?

או שמישהו מכיר מוסך אמין שמבין בדייהו מאיזור הקריות?

תודה,אסף.

פורסם

אני מציע לך לגשת אל חבר הפורום, דני זומרשטיין, שענה לך קודם והוא מנהל חשמלית רכב עם דיאגנוזת רכב "מצת אור" שברח' יפו 100 חיפה, טל' 04-8525366 או 04-8535106 או 04-8511494.

אם תרצה מוסך מתמחה בדייהו אז זה "מוסך חיש 2000" שברח' הסדנא 9 א.ת קרית ביאליק, טל' 04-8754074.

בברכה - רפי לין :-)

• תוכן חדש...