Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חידה קצרה.

~TB~
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הא לכם חידה קצרה, שמספרים שהמתימטיקאי ג'ון פון נוימן פתר בחמש שניות תוך כדי הליכה במסדרון -

שתי רכבות נוסעות על אותם פסים זו לקראת זו.

מהירות כל רכבת היא 50 קמ"ש.

כאשר המרחק בין הרכבות הוא 200 ק"מ, יוצא זבוב בטיסה מקטר רכבת אחת לכיוון השניה.

כאשר הוא מגיע לקטר השני הוא פונה אחורה וטס חזרה לקטר הראשון וחוזר חלילה.

מהירות הזבוב היא 75 קמ"ש.

איזה מרחק יכסה הזבוב בטיסותיו הלוך ושוב בין הרכבות הדוהרות זו לעבר זו עד שיימעך בהתנגשותן?

ויש סיפור משעשע על התשובה של פון ניומן לדרך שבה הוא הגיע לפתרון כל כך מהיר. טוב, נו. סיפור שמשעשע מתימטיקאים.

פורסם

זה תלוי בשוטר עם הלייזר, הרי לזבוב הקטן אין סיכוי שיהיה לו איתו את הרשיון, אז אם השוטר יוותר לו ויעכב אותו רק 5 דקות, אז הוא עוד בסדר, אם השוטר יהיה מניאק ולא קיבל מאשתו אתמול בלילה אז אנחנו בבעיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא יודע מי זה ג'ון פול ניומן ומה הוא נתן לעולם המתמטיקה, אבל כנראה שבחינה פסיכומטרית בישראל הוא לא עשה.

הרכבות יסגרו את המרחק בינהם בשעתיים.

הזבוב יספיק לעשות 150 ק"מ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יפה, זו הדרך הנכונה והמהירה לפתרון.

כשפון נוימן ענה על החידה תוך 5 שניות, זה ששאל אותו אמר "רוב האנשים מנסים לעשות סכום סדרה אינסופית מתכנסת" ופון ניומן ענה - "נו... זה בדיוק מה שעשיתי!".

פורסם
י זה ששאל אותו אמר "רוב האנשים מנסים לעשות סכום סדרה אינסופית מתכנסת" ופון נוימן ענה - "נו... זה בדיוק מה שעשיתי!".

LOL!!:roflmao::roflmao::roflmao:

:splat::shock:

החידה הבאה היא מה מצחיק בזה אני מניח..

פורסם

MY LUCKY GUESS..

סכום של סדרה אינסופית הוא אינסופי כי לסדרה אין סוף..

עכשיו יכול להיות 2 דברים -

1- אם הסדרה מתכנסת ל0 היא בחיים לא תגיע ל0.. היא תגיע ל 0.00000002 וככה לאט לאט תרד עוד ועוד אבל לא תגיע ל0 עגול שזו תהיה נקודת המפגש של הרכבות..

2- הסדרה לא נגמרת והוא חישב אותה ב5 שניות..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
לא יודע מי זה ג'ון פול ניומן ומה הוא נתן לעולם המתמטיקה, אבל כנראה שבחינה פסיכומטרית בישראל הוא לא עשה.
ג'ון פון ניומן הוא בסך הכל המתימטיקאי הכי גדול במאה העשרים, ואחד הגדולים בהיסטוריה.

הוא נחשב לאבי מדעי המחשב ותורת המשחקים, פיתח תחומים שלמים במתימטיקה (כמו לדוגמא אלגברת אופרטורים שממש לא הצלחתי להבין במה היא עוסקת) והסיבה היחידה לכך שלא זכה בפרס נובל היא שאין פרס נובל למתימטיקה.

אני יכול להגיד די בבטחה שהוא לא עבר את הדבר המטופש שנקרא בחינה פסיכומטרית בישראל כי הוא ככל הנראה לא היה מעוניין ללכת ללמוד BA כללי במכללת תל-שבע, אבל אם הוא היה עובר אותו אני מעריך שהוא היה מתקבל.

פורסם
MY LUCKY GUESS..

אני לא בטוח שאתה צודק.

אם הסדרה מתכנסת ל0, הסכום שלה הוא סופי היות וערכי הסידרה הולכים וקטנים אבל עדיין נשארים בעלי ערך סופי כלשהוא.

אני יכול להגיד די בבטחה שהוא לא עבר את הדבר המטופש שנקרא בחינה פסיכומטרית בישראל כי הוא ככל הנראה לא היה מעוניין ללכת ללמוד BA כללי במכללת תל-שבע, אבל אם הוא היה עובר אותו אני מעריך שהוא היה מתקבל.

א. למכללות בדרך כלל לא צריך ציון פסיכומטרי.

ב. סתם רציתי להראות את האבסורד שבבחינה הפסיכומטרית בישראל, שעוסקת בסוגיות מתמטיות שהעסיקו מתמטיקאים בעלי שם עולמי, למרות שפרק הזמן המוקצב לפיתרון שאלה במבחן הוא פחות או יותר דקה. לא רציתי, חלילה, להוריד מכבודו של המתמטיקאי המכובד.

ג. למה אתה יודע את כל זה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
MY LUCKY GUESS..

עכשיו יכול להיות 2 דברים -

1- אם הסדרה מתכנסת ל0 היא בחיים לא תגיע ל0.. היא תגיע ל 0.00000002 וככה לאט לאט תרד עוד ועוד אבל לא תגיע ל0 עגול שזו תהיה נקודת המפגש של הרכבות..

2- הסדרה לא נגמרת והוא חישב אותה ב5 שניות..

"לא מדויק" בעליל.

סכום של סדרה אינסופית הוא אינסוף.

סכום של סדרה אינסופית מתכנסת הוא מספר.

סכום של סדרה אינסופית מתכנסת ניתן לחישוב תוך חמש שניות על ידי הבנה, הברקה, או שימוש מהיר במחשבון.

dirty old man

need love too

פורסם

לא הצלחתי לעקוב אחר הפתרון דרך 2 משוואות עם 2 נעלמים...

ההגיון שלי אומר (וכנראה טועה אז בבקשה להסביר...)

כל הקפה נוצר פער של 20 שניות.

הפער מצטבר לו לאיטו.

לאחר 240 שניות הם נפגשים. האצן המהיר רץ 12 הקפות והאיטי 11.

האצן המהיר רץ 12 כפול 480 מטר שזה 5760 מטר

האצן האיטי רץ 11 כפול 480 מטר שזה 5280 מטר

מכאן שמהירות המהיר: 5760/240=24

ומכאן שמהירות האיטי: 5280/240=22

מה לעזאזל השתבש בחישוב שלי ?

אורן

• תוכן חדש...