Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

קראתי את כל השרשורים בנושא וכן מידע באינטרנט, ועדיין חסר לי מידע כדי להחליט-

1. האם שעון וואקום מכאני באמת פוגע ומוריד את התת-לחץ, או שמדובר בתיאוריה בלבד?
  2. ממה שראתי חיישון MAP מוציא מתח לינארי ללחץ. זה תמיד נכון? כדאי לבנות מעגל למניעת העמסת החיישן ואז חיבורו לשעון מתח שיכוייל בהתאם? יש שעון מוכן לחיבור לחיישן MAP?
  3. מה הדעה הרווחת בקרב המומחים? מי מכם המצוענים שהתקין שעון וואקום ברכב?

הכוונה היא לשעון קבוע ברכב ולא לשעון לצורכי בדיקה. כל מידע ואור נוסף בעניין יתקבלו בברכה.

בתודה מראש.

פורסם

1. אם אין דליפות בחיבורים, מד ואקום מכני לא אמור להוריד (למעשה להכניס אויר) מהוואקום שבסעפת.

2. החיישנים שאני מכיר אכן מוציאים מתח לינארי בהתאם ללחץ. אני לא יודע את הפרופורציות בין שינוי הלחץ לבין שינוי המתח. צריך לבדוק ב-DATA SHEET. בכל אופן, תחום המתחים הוא בין 0.8 ל-4.6 וול ברוב החיישנים.

3. לא התקנתי, ולכן לא אתייחס.

פורסם

לאביב

התקנת שעון ואקום מכני ,הוא אחד הדברים היותר טובים בהתקנה ברכב

תוכל לכייל את אופן הנהיגה שלך למצב בו תהיה בצריכת דלק מינימלית

מכשיר דיאגנוסטיקה מהמעלה הראשונה בכל הקשור בתקלות מכניות במנוע ובקו התת לחץ

אינו פוגע ואף שעונים אלה היו מותקנים באופן מקורי עי אופל מרצדס במוו ועוד.

התקן ללא חשש

יגאל

פורסם

יגאל- רב תודות, דעתך חשובה מאד.

אלכס, ראיתי נתוני לחץ אל מול מתח ותודה על האישור מנסיונך.

מאחר ומח אלקטרונאי פועל בראשי יותר קורץ לי חיבור שעון לחיישן ה-MAP, אם מישהו מכיר את הנושא וראה שעונים כאלו אשמח לדעת. אם לא ימצא פתרון מניח את הדעת אני אלך על שעון וואקום קלאסי.

פורסם

לאביב

העניין בשעון ואקום הוא לקבל מידע עדכני (מחט רועדת או קצב טיפוס המחט וחזרתה,שיוט של המחט ) ולא דרך מתווך אלקטרוני כל שהוא, מדויק ככל שיהיה קצב תרגום האותות יהיה איטי מידי

קנה שעון ב80 שח ויהיה לך מרגל בתוך סעפת היניקה

יגאל

פורסם
לאביב

העניין בשעון ואקום הוא לקבל מידע עדכני (מחט רועדת או קצב טיפוס המחט וחזרתה,שיוט של המחט ) ולא דרך מתווך אלקטרוני כל שהוא, מדויק ככל שיהיה קצב תרגום האותות יהיה איטי מידי

קנה שעון ב80 שח ויהיה לך מרגל בתוך סעפת היניקה

יגאל

יגאל, נדמה לי שטעות בידך, שהרי לא יתכן המצב שאתה מתאר. מערכת ניהול המנוע ניזונה מנתון זה ולא ייתכן כי הוא יותר איטי מהדרוש לעיין להסתכל בשעון מכאני. אין לי ספק שתגובתו מהירה יותר משעון מכאני.

דניאל? מרק? מישהו יכול לשפוך אור על הנושא?

פורסם

להערכתי, אביב, אתה צודק, והMAP מגיב במהירות גבוהה מאוד.

ועוד משהו מנסיוני (שזה שווה יותר מאשר הערכה) , לדגום מתח אנלוגי זה עניין של 3 מיקרו שניות לרכיבים איטיים. בכל מקרה בהרבה סדרי גודל יותר מהיר משהעין מסוגלת לקלוט.

אבל את דעתי? כבר יש פתרון מוכן על המדף-שעון וואקום, וההסתבכות הזו לא תוסיף לך כלום. מהנדס טוב הוא מהנדס מעתיק.

פורסם

חיישן ה-MAP המבוסס על רכיב Piezoresistive מהיר תגובה בהחלט.

לדעתי, העברת צינור וואקום לתוך הקוקפיט זה מקור לבעיות, ואישית הייתי ממליץ להימנע מזה.

אם יש לך ידע באלקטרוניקה, חוש טכני וידיים טובות, בניית מתאם אלקטרוני המציג את מידת הוואקום בלוח המכוונים היא האופצייה הנכונה והמעניינת!

מספר דגשים לפני ביצוע הפרוייקט:

* להתקין נגד גדול ככל שניתן לחיבור הדוגם את מתח מוצא חיישן הMAP, כדי למנוע הפרעות ושיבושים באות המוצא ל-ECM (יחידת בקרת המנוע).

* להתקין טרימר/ים במעגל האלקטרוני בכדי לכייל את מידת הלינאריות של יחס מתח/לחץ של החיישן ולכייל מול שעון וואקום שעבר מכוייל.

• ספונסר פורום
פורסם

מניסיון של התקנת שעון אלקטרוני אחד ועשרות שעונים מכנים למכני מספר יתרונות .

1 זול משמעותית

2 ניתן להשיג בקלות ללא צורך בחיפושים.

3 והיתרון הכי גדול הוא שהוא נוח לקריאה תוך כדי נהיגה.

לדוגמא, שעון וואקום דיגיטלי בעל תצוגה מספרית או לדים זז מהר מידי מכדי שנוכל להבין, כל מה שיוצא זה מספרים רצים מעלה מטה, רק בנסיעה בגז קבוע זה מתייצב.

בשעון וואקום מכני מספיק מבט חטוף כדי לדעת באיזה תחום נמצאים,במידה ויש תקלה, מידית רואים קפיצות של המחוג.

אם הייתה עדיפות לדיגיטלי על אנלוגי קלאסי כל תא הטייס היה הופך לדיגטלי נכון? לא סתם הם נשארים "מיושנים".

אורן

פורסם

במקום לגרום לשיבושים אפשריים בקריאת אותו ה-MAP ע"י ה-ECU (אביב, האם אתה יודע בוודאות שברכבך ישנו חיישן MAP ולא MAF), ניתן להתקין חיישן MAP נוסף ולהשתמש בו עבור מד הוואקום. מחירו של חיישן MAP אינו יקר במיוחד.

פורסם
מניסיון של התקנת שעון אלקטרוני אחד ועשרות שעונים מכנים למכני מספר יתרונות .

1 זול משמעותית

2 ניתן להשיג בקלות ללא צורך בחיפושים.

3 והיתרון הכי גדול הוא שהוא נוח לקריאה תוך כדי נהיגה.

לדוגמא, שעון וואקום דיגיטלי בעל תצוגה מספרית או לדים זז מהר מידי מכדי שנוכל להבין, כל מה שיוצא זה מספרים רצים מעלה מטה, רק בנסיעה בגז קבוע זה מתייצב.

בשעון וואקום מכני מספיק מבט חטוף כדי לדעת באיזה תחום נמצאים,במידה ויש תקלה, מידית רואים קפיצות של המחוג.

אם הייתה עדיפות לדיגיטלי על אנלוגי קלאסי כל תא הטייס היה הופך לדיגטלי נכון? לא סתם הם נשארים "מיושנים".

אורן

מישהו פה לא ביקר מזמן בתא הטייס. . .

לגופו של עניין - לי היה שעון ואקום מכני והוא ביצע עבודתו נאמנה.

אפשר לעיין בנושא שפתחתי בעניין הבעיה בטימיננג שהיתה לי.

למסקנה הסופית ולפתרון הבעיה הגעתי עם שעון הואקום.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

אני בניתי והתקנתי שעון לחץ חשמלי (גרפי) בסגנון LED ANALYZER מחובר ל MAP SENSOR סטנדרטי (1 BAR). סטנדרטי (עד 1 BAR) כי הרכב שלי, מן הסתם, אינו מוגדש ולכן אין צורך ביותר מזה.

זה הקישור לפרוייקט.

תובנות והארות:

השירשור הקודם לא התעדכן מאז בגלל שה"מכשיר" שבניתי עבד מצויין 3 ימים ואז נפח את נשמתו. לא ברור לי למה אבל הספיקו לי 3 ימים להבין כמה דברים בהקשר לעניין הזה.

1. החיווי באמצעות ה LED ANALYZER מאוד נוח.

2. השימוש במד הוואקום הנ"ל הופך את הנסיעה לחוויה
לא
נעימה כמעט בכל מצב.

3. ניתן ללמוד המון על מצב העומס במנוע בזכות המכשיר הנ"ל.

4. הנ"ל אומנם טוב - אבל זה לא הכל.

המסקנות שלי, לאור השימוש במד הוואקום הנ"ל, עומדות ומתגבשות לאט לאט (בכפוף לניסויים טכניים אחרים המגובים במספרים, עליהם אני עובד בזמני הפנוי, וכשיהיו תוצאות חד משמעיות הן יפורסו גם כאן בפורום הטכני).

נכון לרגע זה, מי שמחפש לחסוך בדלק אומנם יכול להעזר במד וואקום, אבל מד וואקום כלשעצמו אינו הדבר היחידי שצריך להסתמך עליו - שכן מדידת וואקום בכל ההילוכים תמיד תראה את אותם הנתונים בסופו של דבר - אבל מבחינת ניהול המנוע יש הבדלים בכמות הדלק המוזרקת (זמן הזרקה) אפילו כשמדובר בשיוט על מישור.

נכון לרגע זה, ובאופן דיי ברור, ניתן להסיק ש:

1. בסלד סרק, עמידה מוחלטת: גיר ידני (ב"ניוטרל") יותר חסכוני מגיר אוטומטי משולב ל D.

2.
בהאצות
כדאי ואף רצוי
לא
להעביר הילוכים מוקדם מידי אלא למשוך את המנוע לטווח ביניים
- ואם רוצים לחסוך אז פשוט לא לסחוט את דוושת הגז אלא בעדינות.

3. בשיוט ללא עומס מיוחד על הרכב - תמיד לבחור הילוך גבוה. אם רוצים להאיץ, להוריד הילוך ולהאיץ.

זה אומנם נשמע מאוד בסיסי ומוכר לכל נהג שקצת מתמצא בעניין - אבל לא כולם פועלים בדרך זו.

אחד החסרונות של גיר אוטומטי זה קודם כל בעמידה במקום בהילוך D - האוטו כבר צורך יותר דלק מאשר לעמוד ב N עקב עומס על המנוע עוד בעמידה. תוסיפו על זה מזגן - והמצב ב"קנטים". מי שיש לו מד וואקום או מחשב מחובר - יראה את זה "אונליין".

דבר שני - אובדן כח בממיר מומנט. דבר שלישי: הגיר, כל גיר אוטומטי הידראולי "פשוט" או "חכם", אינו יודע בוודאות מתי המוח האנושי מתכוון או רוצה להאיץ, לשייט או לעצור. הוא נעזר בפקודות שהוא מקבל מדוושת הגז ובהתאם לכך פועל. תיבות שמעבירות מוקדם מידי הילוכים או בעלות הילוכים ארוכים מידי - גורמות לעומס על המנוע, מה שמתבטא בצריכת דלק גבוהה ביחס לגיר ידני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לכולם על התגובות המעניינות.

אלכס, כן אצלי ברכב בוודאות חיישן MAP.

דניאל, הכוונה היא בכל מקרה להשתמש ב-Buffer שהכניסה אליו היא כניסה של FET או אפילו MOSFET (השער נחשב נתק לכל צורך מעשי- כמה מאות מגה אומים) כך שלא תיתכן העמסת החיישן.

אורן, הכוונה היא כמובן לשים שעון אנאלוגי, אלא שהשעון יהיה חשמלי ולא מכאני שעובד על וואקום. גם אני חושב שתצוגה דיגיטלית קשה לפענוח ולא נוחה לצורך אבחון.

איציק, אכן עקבתי בזמנו אחר השרשור שנפסק, לא ברור לי למה הלד אנלייזר נשרף, אם תצטרך עזרה בכיוון הזה אשמח לעזור. לגבי כל מה שאמרת, תודה על המידע המורחב ואכן המסקנות אותן ציינת מוכרות לי ולו רק מהיכרות ארוכה עם הרכב והרגשת המנוע ומידת המאמץ שלו. כמובן שמדידה בזמן אמרת תהיה הרבה יותר נחמדה ולכן לשם אני הולך.

דבר אחד שחסר לי ואשמח אם תוכלו להסבירו לפרטים:

חיישן MAP מודד להבנתי את הלחץ יחסית לוואקום מוחלט (או משהו קרוב לזה) ז"א שהתת לחץ שבסעפת ומורגש על ידו הוא חיובי, כיוון שהלחץ שבסעפת הוא וואקום יחסית ללחץ האטמוספרי ולא יחסית לוואקום מוחלט.

לעומת זאת שעון וואקום מודד לחץ יחסית ללחץ האטמוספרי- אכן כך הדבר?

בעצם ההבדל הוא כמו בין יחידות PSIG לבין PSIA.

אם אני צודק בדבריי אז איך ניתן לתרגם את קריאת החיישן ללחץ ואח"כ לוואקום יחסית ללחץ האטמוספרי, כיצד המחשב הזרקה מבצע את החישוב הזה?

יש למישהו גרף או טבלה של מתח/לחץ?

פורסם

אורן, הכוונה היא כמובן לשים שעון אנאלוגי, אלא שהשעון יהיה חשמלי ולא מכאני שעובד על וואקום.

גם אם לא הייתי נכנס בכלל לנושא, לא נראה לך מוזר הסידור הזה? לדגום וואקום למתח אנלוגי, להפוך אותו לדיגיטלי, להחזיר אותו חזרה לאנלוגי, ולהפוך את זה לתנועה סיבובית של מחט, וכל זה כשיש לך אביזר אחר על המדף שהופך וואקום לתנועה סיבובית של מחט? :roll:8)

ולגבי השאלה שלך (באדיבות גוגל תמונות):

http://www.debi.be/pics/sgi4.jpg

sgi4.jpg

• תוכן חדש...