Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגזין הגה החדש - מבחן בין 205 GTI ל- MAZDA 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תעלה את הכתבה לפה,אני לא רשום בPSI ולא מתכוון להרשם בעבור כתבה בלבד.

תודה.

למכירה SONY ERICSSON W300I

מצב מושלם,יד ראשונה,אבזור מלא,כרטיס זיכרון 256 מגה :) עברית!מלאה! 0525246232

פורסם

לא, גם אל תעלה את כל הכתבה לכאן, יש עליה זכויות יוצרים.

אתה מוזמן לתת קישור לכתבה עם מקסימום של ציטוט משפט או שניים להגברת התאבון, כל דבר יותר מזה ייחשב להפרה של זכויות יוצרים ויקוצץ בהתאם.

מוטי

פורסם

בקישור יש דיון על הכתבה שמתקיים ב-PSI.

אין שם לינק לכתבה, כיוון שכנראה פורסמה בעיתון בלבד ולא ברשת.

בשיחה עם אורי, הבעלים של ה-GTI המקורית שבכתבה - שהשתתף במבחן, הוא אמר לי שהוא בעצמו עשה זמנים טובים יותר במזדה 3 מאשר ב-GTI של עצמו, אבל ב-GTI המסלול מהנה ומאתגר יותר.

מזכיר לי מסלול שעשיתי עם גולף V6 ומייד אח"כ עם וולקן.

ב-V6 עשיתי זמנים טובים בהרבה. בוולקן נהנתי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
עקב פנייה נרגשת של הקהל הרחב, השרשור הועבר לפורום רכב כללי בPSI (אין צורך ברישום לפורום):

http://www.psi.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=21321

תודה :)

למכירה SONY ERICSSON W300I

מצב מושלם,יד ראשונה,אבזור מלא,כרטיס זיכרון 256 מגה :) עברית!מלאה! 0525246232

פורסם

לפי דעתי זאת השוואה די דיבלית.

מה הקשר בין מאזדה 3 שהיא המשפחתית של עם ישראל היום לבין 205gti שהיא הוט אצ בת 20 שנה?

המכוניות בכלל מקטגוריות שונות לגמרי.

ואם כבר משווים , מה הם מצפים שמכונית בת 20 (!!) שקרעו לה את הצורה בלי חשבון תיהי חדה ומהנה כמו בימים עברו?

יוגב

פורסם

ואם כבר משווים , מה הם מצפים שמכונית בת 20 (!!) שקרעו לה את הצורה בלי חשבון תיהי חדה ומהנה כמו בימים עברו?

כן. אם הרכב במצב מקורי תקין (ורכב המבחן הוא כזה) הוא יהיה מהנה כמו ביום שיוצר (למעט אולי קרקושים וצקצוקים מנסיוני עם ה-205 שלי לשעבר).

בעניין ההשוואה גם אני התפלאתי, אבל עדיין לא קראתי את המבחן. אני אשמח לשמוע על ההסבר לבחירת המתחרה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ומה שהכי הדהים אותי זאת הבורות ב PSI.

בן אדם שרשום למועדון פיג'ו אומר שם שמה שמדהים במאזדה "זה הגה חד כטער...ניהוג סטייל קארטינג..... ברור שה 205 תיתן למזדה בראש בקו ישר.....עבודת ההיגוי והמתלים המזדה מדהימים..."

או שהבחור שם התבלבל וחושב שהפיג'ו נקראת פיג'ו 3 או שהוא לא מבין מהחיים שלו שום דבר.

גבב של שטויות!

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אין ספק שאם כבר רכב בליסינג - אז מאזדה 3.

גם נהגתי ואהבתי. (יחסית לכל מה שמציעים בליסינג).

אני נרדמתי.

ועל זה נאמר, במדבר כל קוץ - פרח...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא השוואה כל כך מעניינת - היה אפשר להגיע לאותה מסקנה בערך גם בדיון תיאורטי בלי לבזבז דלק.

יש שני פנים להשוואה. האחד, למכוניות מודרניות יותר יש את האופציה להיות טובות יותר הנדסית כי הטכנולוגיה משתפרת. לא כל הרכבים מנצלים את זה כמובן, אבל ברמת העקרון, המנועים משתפרים בביצועים, הצמיגים משתפרים באחיזה, וכנ"ל לגבי שאר המכלולים.

הפן השני, שגורם להרבה אנשים להתקומם בגללו על עצם ההשוואה, הוא הצד של ההנאה, הפידבק, וההרגשה של הנהג. צריך לזכור, שכל הצעצועים החדשים באים על חשבון משהו. יותר בטיחותי בדרך כלל אומר גם יותר משקל = רכב עצל יותר. אפילו להגה חשמלי יש יתרונות (לא מבחינת הנאה ופידבק - הוא לא לוקח כוח מהמנוע, אפשר להפוך אותו לממש קליל בשביל חניה, יותר קל להוסיף עליו מערכות ממוחשבות "ששומרות על הנתיב" וכד'). כנ"ל גם לגבי המושבים ושאר ירקות - לא תמיד מה שהיצרן מעדיף מתאים לחובב ההגה הממוצע פה בפורום.

כבר ראיתי כל כך הרבה מבחני רכב שבאותו משפט אמרו שרכב א' אוחז יותר ונותן ביצועים יותר טובים מרכב ב' למרות שלרכב ב' היגוי טוב יותר עם יותר פידבק.

לצערנו, זה לא שברכבים חדשים היצרנים שכחו איך לבנות מכונית "טובה" - הם פשוט מעדיפים שיקולים אחרים (נוחות, בטיחות, פינוק, וכד').

ניר

פורסם

אין ספק שה205 היא המכונית המהנה מבין ה2, אבל לא פעם קורה שרכב שביצועיו והתנהגותו נחותים הוא מהנה יותר (מיני מקורית לעומת כל רכב ליסינגומט, לדוגמא).

מה שכן נראה לי שהמאזדה היא באמת הליסינגומטית המובילה בהנאה היום (הפוקוס קרובה, אבל פשוט עגלתית מדי).

במקרה אתמול יצא לי לנהוג על האלנטרה של עמית לעבודה, ופשוט נגעלתי. בזמן שכל החברה בעבודה התלהבו מ"איכות הנסיעה" והמרווח, אף אחד לא שם לב לנוחות הבינונית, ההגה הזוועתי ביותר בו נתקלתי לאחרונה וביצועים חלשים מאוד.

המזל הוא שיש לי גם מאזדה 3 בבית, וגם 306 XT (ההגה הטוב ביותר לטעמי) ומנהיגה בשלושתן אתמול, ההגה וההתנהגות של המאזדה בהחלט מספקים (בהשוואה לאלנטרה)- יחסית להגאים (ככה אומרים את זה?) המתים של רוב המכוניות היום הוא לא רע בכלל.

ה306 בקטגוריה משלה, אבל הופתעתי מהיכולת של המאזדה (במעבר מיידי בין שני הרכבים).

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...