Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגזין הגה החדש - מבחן בין 205 GTI ל- MAZDA 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7194 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השוואה דבילית. מה הקשר באמת בין מכוניות "אגדה" של שנות ה80 -90 ומשפתומטית של שנות ה2000?

שום קשר! טכנולוגיה שונה, תחזוקה שונה, חומרים עייפים ב205 לעומת רכב חדש מניילונים.

בגליון הבא של "הגה" - השווה בין אוטובוס 0303 של מרסדס לבין 106 GTI! יהיה מעניין!

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זו לא פעם הראשונה בה מגזין רכב משווה מכונית "אגדתית" של פעם, לרכב רגיל של ימינו, ולו רק להכניס לקנה מידה את יכולתה של האגדה, או את ההתקדמות הטכנולוגית, ואולי פשוט נגמרו להם הנושאים לגליון הזה?

PUG-306 XSI MK2

פורסם
זו לא פעם הראשונה בה מגזין רכב משווה מכונית "אגדתית" של פעם, לרכב רגיל של ימינו, ולו רק להכניס לקנה מידה את יכולתה של האגדה, או את ההתקדמות הטכנולוגית, ואולי פשוט נגמרו להם הנושאים לגליון הזה?

בדיוק!

פורסם

מצטער על האיחור בתגובה, אבל יש לי תירוץ טוב - הייתי בחו"ל.

ולעניין: לטעמי דווקא מדובר ברעיון נחמד מאוד שיכול לספק כתבת תוכן משעשעת ומעניינת (לא יודע איך היא יצאה בפועל, לא קראתי). יש בזה משהו - לקחת הוט האצ' מוערכת ופשוטו כמשמעו - לקטול אותה ביחס למכונית המיין-סטרים של היום. כמובן שלא מדובר כאן ב"תראו מה עשיתם מה-205, ובעצם מאזדה 3 היא לא פחות טובה", אלא בסוג של הוכחה שניתן לנהוג מהר יותר ואפילו ליהנות ב-3.

מאזדה 3 באמת מפתיעה מאוד בהתנהגות והיגוי. היא בפירוש מהנה לנהיגה. ברור ש-205 תהיה מחוברת יותר, ישירה יותר וזריזה יותר - אבל היא גם קלה יותר באופן משמעותי, נעדרת עזרי נהיגה ובעלת כיול ספורטיבי. עכשיו קחו מזדה 3, כיילו אותה באופן ספורטיבי, ואני בטוח שהתוצאה תהיה מהנה לא פחות!

בכל הנוגע ל"לעשות את המסלול מהר יותר" - קודם כל, בג'ימקאנה זה לא ממש חוכמה, אבל בכל מקרה אגיד משהו חשוב לדיון: מכונית מהנה לא חייבת להיות מכונית מהירה. נהגתי כבר על עשרות מכוניות עם אחיזה מהממת, אבל ללא גורם ההנאה שאני מקבל מהנהיגה בקליאו שלי, שהאחיזה שלה טובה ותו לא.

בדיוק עכשיו חזרתי משבוע עם מכונית מנהלים מגודלת ועם אחיזה היסטרית. זה היה כיף, אין מה לומר, אבל אני נהנה יותר בקליאו, כי אחיזה זה ממש לא הכל.

ד"א, שימו לב שלהרבה מכונית מנהלים פשוטות (נניח סובארו B4 2.0) יש אחיזה לא פחות טובה מלספורטיביות. שוב, זה לא אומר שהן מהנות יותר, ממש לא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה לא רעיון ממש מקורי.

בטופ גיר השוו ביצועים של מכוניות-על משנות השבעים על המסלול. אח"כ מדדו זמנים באופל (ווקסהול) אסטרה. דיזל. נחשו למי היו את הזמנים הטובים ביותר?

פער הטכנולוגיה תמיד ינצח בסוף, אבל זה יפה לראות שתדמית זה לא תמיד דבר אובייקטיבי.

נמרוד

פורסם

לא יודע מה אתכם, אני מופתע. (לא קראתי את הכתבה)

ה 205 GTI אמורה להיות עם תאוצה הרבה יותר מהירה, אחיזה באותה רמה לפחות, אם שמים לה צמיגים כמו שצריך, היגוי זריז בגלל בסיס גלגלים קצר, ויכולת טובה יותר לחתוך סיבוב חדים מכיוון שהאוטו תופס פחות רוחב כביש.

אם זה לא הספיק אפילו לתיקו - אני מופתע.

נכון למאזדה יש היגוי די חד ומתלים מרוסנים, אבל היא לא חזקה בכלל.

יכול להיות שמסלול שבנוי מעט שונה היה נותן יתרון ל205.

יכול להיות שה205 סתם פרפרה על ריק בהילוך ראשון ובזבזה זמן בהעברה לשני. כלומר אולי רכב אוטומטי עם הילוך ראשון ארוך ולא נורא חזק הוא אידיאלי ליציאה מפניות, מה גם שלא צריך לעזוב את ההגה (או שכן- טיפטרוניק, או שלא- מעביר לבד בקו האדום?).

טוב אולי זה ה ABS שאפשר בלימה תוך כדי סיבוב ?

בכל מקרה, מישהו בפורום PSI עם 206CC שני ליטר לקח את ה 205 ההיא בפתיחות, כלומר הרכב כנראה באזור 9-10 שניות למאה, לא ממש GTI.

בסוף יסתבר שתת-היגוי הוא הדרך המהירה לעשות מסלול

פורסם
בכל מקרה, מישהו בפורום PSI עם 206CC שני ליטר לקח את ה 205 ההיא בפתיחות, כלומר הרכב כנראה באזור 9-10 שניות למאה, לא ממש GTI.

ביום שהיא יצאה מהחברה, ה205GTI הגיע ל60 מייל מהמקום ב8.9 שניות

אחרי 15 שנים, היא עושה את זה קצת יותר לאט

פורסם

בסוף יסתבר שתת-היגוי הוא הדרך המהירה לעשות מסלול

המשהו הזה זה אני!

בכל מקרה מה שציינתי הוא שבזינוק הראשוני הGTI הייתה מהירה יותר, עד 30-40 קמ"ש...

אחרי כן התחלתי אני לפתוח פער, אבל הוא לא היה גדול כלל, הוא התחיל לגדול כשהתרחקנו מה130 קמ"ש לערך... חשוב לציין שאת הבדיקה עשינו כשל206 צמיגים חדשים ול205 צמיגים בינוניים מינוס! היתרון שעומד לרשותה הוא משקל קל!

לרכב אוטומאט תמיד ייהייה יתרון במסלול ג'ימקנה איטי! ביחוד כאשר הרכב שעומד מולו הוא רכב ישן עם מכלולים ישנים ומי שנוהג עליו לא מכיר אותו, יותר קשה להעביר הילוכים, להכניס לראשון שצריך, ואין ממיר מומנט שירכך את כל העסק.

חוץ מזה אסור לשכוח שהמאזדה הייתה רכב של היבואן, וה205 הייתה של בחור צעיר ונחמד שלא ממש רוצה שיהרסו לו את הרכב כיוון שהוא מיוחד ועדין יותר! אני בטוח שכולם יסכימו שזה פקטור!

בברכה נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ה-205 לא זכתה להכרה שלה בזכות "לחיצות רמזורים".

היא מהנה לנהיגה.

גם ביואיק לה-סייבר מאיצה יפה ברמזור, עם 5 אנשים ומזגן, SO ? :shock:

יש רכבים שיעשו את המסלול בזמן מהיר יותר, עם בקרות אלקטרוניות, מניעת החלקות וכו'.

ב-205 זה כיף.

ברכב כזה, שמשמש כרכב כיף לפנאי, זה העיקר.

אני אצטט ברשותכם משפט שכתבתי בתחילת השרשור:

מזכיר לי מסלול שעשיתי עם גולף V6 ומייד אח"כ עם וולקן.

ב-V6 עשיתי זמנים טובים בהרבה. בוולקן נהנתי.

ה-V6 לקחה סיבובים יותר מהר, אבל ללא אתגר או מאמץ. הוולקן החליקה, אבל היה כיף לתקן, בלי שפתאום תדלק נורת ESP ותיישר את הרכב בלעדיך.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

יכול להיות שה205 סתם פרפרה על ריק בהילוך ראשון ובזבזה זמן בהעברה לשני.

הסיכוי קלוש, אני מאמין שבמערכת אוטו יודעים לזנק כראוי, לאור כל מבחני ההאצה שלהם למכוניות השונות.

טוב אולי זה ה ABS שאפשר בלימה תוך כדי סיבוב ?

וגם בלי ABS ניתן לבלום בסיבוב, אפילו חזק מאוד.

רז, אל תשכח שההגה של הוולקן יותר מתקשר משל הגולף. (מדבר מניסיון על GTI דור 5, אין לי מושג מה עם V6)

והמנוע של הגולף חזק משמעותית (מאוד) מהמנועים המקורים של הוולקן.

אבל אם תציץ במידות הגלגלים, הצמיגים של הגולף מגיעים עם 225 מ"מ\205 מ"מ לעומת 185\195 מ"מ.

מה שאומר שבהחלט ניתן לשנות את זה. :)

אביחי

פורסם
לרכב אוטומאט תמיד ייהייה יתרון במסלול ג'ימקנה איטי! ביחוד כאשר הרכב שעומד מולו הוא רכב ישן עם מכלולים ישנים ומי שנוהג עליו לא מכיר אותו, יותר קשה להעביר הילוכים, להכניס לראשון שצריך, ואין ממיר מומנט שירכך את כל העסק.

לא בהכרח. נראה לי ש106 ראלי דווקא הייתה יוצאת כשידה על העליונה.

מה שכן, התוצאה הזו די מפתיעה, כנראה בגלל המעמד של ה205 בקרב חובבי נהיגה. מזל שרז כבר מחר את שלו, נראה לי שאנשים יתחילו לעבור למאזדה 3 מעכשיו ;-)

PUG-306 XSI MK2

פורסם
נראה לי ש106 ראלי דווקא הייתה יוצאת כשידה על העליונה.

ולי נראה ש GTI6 היתה מעל שתיהן, ו-405T16 עוד יותר, אבל מה זה קשור למבחן הנ"ל?

פורסם

אופיר, אם תשים לב למה שרשם NADAVRALLY, הוא אמר שלרכב אוטומטי תמיד יהיה יתרון במסלול גימקאנה איטי, על רכב ישן עם מכלולים ישנים (ועד כמה שאני אוהב את הראלי היא עונה להגדרה).

הראלי הובאה כדוגמא סותרת לביסוס של NADAVRALLY.

יהיה נחמד אם תקרא את כל מה שמופיע בהודעות, לא רק את חלקן.

PUG-306 XSI MK2

• תוכן חדש...