Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עץ הריח, הדיסק, השרשרת, הבובה - כל אלה תלויים שם בזוית העיין הימנית של הנהג ומרגילים אותו להתעלם מתנועות קטנות , מעצמים קטנים.

כאשר בזוית העין מגיע אופנוע, כדור שאחריו ילד או כל הפרעה "קטנה" , המוח כבר מתורגל להתעלם מההפרעה. אנחנו מאמנים אותו במכוון לסייע בריבוי תאונות ובחוסר תשומת לב.

בואו נתחייב כולנו : מורידים את גורמי ההפרעה ומבקשים לעשות כן בכל מקום בו אנו נתקלים בנדנד מצוי התלוי על המראה המרכזית.

עזרו לי בהפצה בכל פורום אפשרי.

הכותב רוכב על דו גלגלי וגם נוהג במכוניות.

שבילאות פעילה זה העניין

טיולי השבילים של מועדון האופנועים כל שבת שניה בחודש עדכונים באתר המועדון

פורסם

כשקניתי את הרכב הייתה על המראה המרכזית תלויה מראה ממש רחבה בסגנון של מורי הנהיגה. למרות שהיא הייתה חדשה לגמרי העפתי אותה ישר לפח. זה באמת מפריע לפעמים.

פורסם

והמודה החדשה עם הפאלם שיושב על זרוע שצומחת ממרכז השמשה?

גם חוסם שדה ראייה וגם יטביע את חותמו (תרתי משמע) על מצח של מישהו בזמן תאונה.

לפעמים נראה לי שאנשים בכלל היו מעדיפים שבמקום חלונות יהיו להם לוחות שעם, כך יהיה להם נוח לתלות יותר דברים עליהם.

פורסם

אצלי זה הולך ככה, קניתי את הרכב בלי עץ ריח (נשמע מצחיק, כמובן הבן אדם קיבל על זה הורדה במחיר 8-) ) ואז כאשר שמתי את העץ הוא הפריע לי קצת בשדה ראיה והשיח את דעתי עם הנדנוד אז שמתי אותו בין הזרוע של המראה למראה עצמה, העץ ריח יושב בעקרון מאחורי המראה ולא מתנדנד ולא תלוי אלה תקוע ומחזיק שם לא רע...

שום דבר מלבד זה לא מתקרב לי לשם ובטח לא יפריד ביני לבין שדה ראיה טוב.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

בלי שום קשר- זה מכוער!!!

ועץ ריח כבר לא עושה את העבודה, היום הריח בא בפחיות, זה מריח יותר טוב ומחזיק לאורך זמן.

הכי זוועה זה הבחורות שתוקעות על המראה מיקי מאוס ענקי שמגיע לפעמים עד לדש. זה כאילו היא אומרת "גם ככה אני לא מסתכלת על הכביש"

ולגבי המראה עצמה:

מראה רגילה קטנטונת - נייט!

מראה פנורמית - נייט!

מראה רחבה - דא!

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

מצטרף להמלצה (כפי שאני ממליץ גם למודרכים שלי בקורסים),

ואני רוצה להוסיף באותה הזדמנות המלצה מאד מאד חמה להיפטר גם מהמראה הפנורמית !!! מי שלא יודע למה היא כ"כ רעה ומסוכנת - אני אשמח להסביר.

דני G.

פורסם

דיי להגזים חבר'ה, זה לא שאתה צריכים לחפש מטוסים בשמיים שלא יפגעו בכם והריחן מסתיר זאת.

אני מדבר בתור אחד שיושב לו קבוע ברכב עמדת עגינה של GPS על החלון ועל זה רייחן.

העמדת עגינה יושבת כמה שיותר נמוך על החלון, ממש על הדשבורד, ואני בכלל שוכח שזה שם לפעמים.

Maserati.

פורסם

אני אישית לא יכול לסבול עץ ריח מתנדנד לי מול הפרצוף ומעצבן אותי. אצלי הם יושבים למטה למטה תלויים על הרב שליט"א האדמו"ר בריח וזהו. לא מבין למה אנשים תולים עצי ריח על המראה? הרי עץ ריח תפקידו לספק ריח הוא לא יעשה את העבודה באותה הצורה אם הם ישימו אותו במקום אחר ופחות מעצבן ונורמלי? כנ"ל לגבי מראות פנורמיות,ראבאק זה הכי מעצבן אותי כמעט כל רכב שלישי שאני רואה (נבדק סטטיסטית והוכח על פי משפט הגבול המרכזי) עם מראה פנורמית ארוכה שמסתירה לו חצי מהשדה ראיה לקדימה, ואני שואל בשביל מה? תלמדו לכוון מראות כמו שצריך ולא תצתרכו שום פנורמית ושום מראה ביפולרית.

ROOONEEYY

פורסם
מצטרף להמלצה (כפי שאני ממליץ גם למודרכים שלי בקורסים),

ואני רוצה להוסיף באותה הזדמנות המלצה מאד מאד חמה להיפטר גם מהמראה הפנורמית !!! מי שלא יודע למה היא כ"כ רעה ומסוכנת - אני אשמח להסביר.

דני G.

אני אשמח לשמוע.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
אני אשמח לשמוע.

גם אני מעונין לשמוע.

מאז שאני נוהג רכב (1984) אני עם מראה פנורמית שנותנת לי שדה ראייה נרחב .המראה עצמה היא בגודל סטנדרטי ואינה חוסמת לי שדה ראייה ,להפך.

לא פעם קרה שתוך כדיי נהיגה והסתכלות על 2 המראות הצדדיות ,השטח היה "נקי", ואז במבט נוסף

על המראה הפנורמית התגלה רכב שכמעט צמוד אליי ופשוט היה ב"נקודה מתה" שלא נראתה במראות

הצדדיות.

למי שיאמר עכשיו שאני לא יודע לכוון מראות צד - לא אענה.

מה שכן חשוב זה לקבל נקודות מרחק אמיתיות מהמרחק האמיתי שהמראה הפנורמית מציגה,וזה כבר ענין של נסיון מן הסתם.

אני מעונין לשמוע מדוע מראה זו היא כל כך מסוכנת....

פורסם

מישהו יודע למה בכלל שמים על המראה דיסק? פעם שמעתי שזה "מעוור" מצלמות....

משום מה זה נמצא רק במכוניות של יצורים שגם מאמינים שזה אכן קורה.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

פורסם

מראה פנורמית מעווטת את קנה המידה. אבל שוב, רק כדי שנהיה סגורים על עמצינו: מראה פנורמית היא מראה קמורה וארוכה.

המלצתי-מראה שטוחה ורחבה, זו מראה שתתן שדה ראייה רחב יותר, אבל גם לא תעווט.

בנוסף, כדאי לרכוש ב10 ש"ח זוג מראות כפתור ולהדביק על מראות הצד (בפינה הפנימית התחתונה). כך, שטח שהיה מתבזבז במראת הצד על בבואת הדלת האחורית, יכול להראות לך 2 נתיבים לכל כיוון ולהרחיב מאוד את שדה הראיה - נסו ותווכחו!, אני חשבתי שזה שטויות עד שנהגתי פעם ברכב שהיו לו כאלה, דבר ראשון שעשיתי אח"כ היה לרוץ ולקנות! (והימנית גם מראה לך את שפת המדרכה בחניה במקביל).

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

אני מכיר לא מעט נהגים שברכבם מראה פאנורמית גדולה, עץ ריח וחרוזים משתלשלים מהמראה הזו, בצמיגי מכוניתם החבוטה חסר לחץ אויר , מנורת בלם שרופה מאחור באופן קבוע ולעולם ,אבל לעולם לא תראו אותם אוחזים את ההגה ב2 ידיים.

ועדיין, למרות הנסיעות הרבות שהם מבצעים מעטים המקרים אם בכלל שבו הם היו קרובים לסכנה כלשהי.

אבל!!

השאיפה של אדם חושב והגיוני היא לנסות ולעשות הכל בכדי לצמצם את האפשרות להפגע במקום המורכב הזה שנקרא כביש.

לכן כנושא השרשור , כל שיפור מינימלי בשדה הראיה הוא מבורך. אז מדוע להגביל את שדה הראיה ועוד במודע?

מראות פאנורמיות ,למי ששאל , הן מראות שאינן עומדות בתקן ומתנפצות לרסיסים בשעת תאונה.

ניתן להגיע לניצול מכסימלי של המראות הקיימות ברכב ללא הזדקקות לתוספות.

מראה פאנורמית אינה מסוגלת למנוע סינוור, מפריעה לסך השמש (בד"כ) ומקטינה את שדה הראיה לפנים (לא על מנת לראות מטוסים אלא תמרורים ורמזורים למשל).

כמורה לנהיגה אין לי ברכב מראה פאנורמית כנהוג (לצערי) והתלמידים לומדים לעבוד נכון עםהמראות שיצרן הרכב (שיודע כנראה מה הוא עושה) תיכנן (ע"פ תקנים ).

פורסם

לדיונים בנושא מראות פנורמיות ונזקיהן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82812&highlight=%EE%F8%E0%E4+%F4%F0%E5%F8%EE%E9%FA

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=70794&page=3&pp=15&highlight=%EE%F8%E0%E4+%F4%F0%E5%F8%EE%E9%FA

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=463&page=1&pp=15&highlight=%EE%F8%E0%E4+%F4%F0%E5%F8%EE%E9%FA

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=80387&highlight=%EE%F8%E0%E4+%F4%F0%E5%F8%EE%E9%FA

"המלצתי-מראה שטוחה ורחבה, זו מראה שתתן שדה ראייה רחב יותר, אבל גם לא תעווט." רק שתדע, מראה פנורמית לא חייבת להיות קמורה או ארוכה, ישנן גם מראות פנורמיות רגילות (שטוחות) אשר העדשה בהן שונה ובעלת צורה קמורה ואתה פשוט אינך מבחין בה. בנוגע למראות הקטנות הללו שמדביקים על מראות הצד זה גם כן מיותר, אם מכוונים נכון מראות כמו שצריך אין ואני חוזר אין שום בעייה של שטח מת.

לסיכום איך אמר אישפוז או שמר (לא זוכר מי מהם זה היה), אבל בישראל כנראה חכמים יותר ושמעון אביזרי רכב יודע טוב יותר מהיצרן.

ROOONEEYY

• תוכן חדש...