Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לדיונים בנושא מראות פנורמיות ונזקיהן:

אם מכוונים נכון מראות כמו שצריך אין ואני חוזר אין שום בעייה של שטח מת.

אין בעיה של שטח מת, אבל היא מראה לך רק נתיב אחד, אם אתה על כביש תלת נתיבי ונוסע בימני, בעזרת מארת הצד אתה רואה מה קורה מאחוריך האמצעי, ובכפתור את השמאלי (איפה שהיית אמור לראות בגאז') וזה שיפור משמעותי!

ישראל: המדינה היחידה שבה העשירים הם בשמאל הסוציאליסטי,

העניים בימין הקפיטליסטי והמעמד הבינוני משלם הכול :x

פורסם

מצטרף לכל מה שנאמר בנושא חסימת שדה הראייה. כל דבר קטן שלא צריך להיות על החלונות, הקדמי והאחורי שהוזנח פה מעט- יועף מיד לאלתר:

• מדבקות טסט משנים שעברו
  • בובות של מיקי מאוס
  • התקנים למיניהם (פאלם, GPS)
  • שלט "נהג חדש"- מודבק ישר באחת מהפינות, עדיף ימנית תחתונה
  • שלטי "אם בא לך עליי..." וכו'- תחשבו לבד
  • מדבקות - כנ"ל
  • כל מיני זבלה ששוכב על המדף האחורי

כל משתתפי "קארז פורום" אמורים, לדעתי, להוות דוגמא ולנהוג בצורה חכמה ובטיחותית, וכל הנ"ל קשורים לזה גם כן.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני חושב שיש אספני מדבקות טסט ישנות. אני זוכר איזה רכב ישן שיש לו כאלה על השימשה משנת 90 אם אינני טועה...

ויש כאלה שחושבים שאסור להוריד אותם. אבא שלי חשב פעם ככה...:lol:

אני את שלי בכלל מחזיק ביחד עם הרשיונות בפאוצ'...

פורסם

תודה ! קראתי והשכלתי.

כנראה שבכל זאת מדובר בענין של הרגל.

קיבלתי חלק מהסיבות אבל:

1.בשימוש במראה הפנורמית לאורך זמן (20 שנה) כבר קיבלתי מושג לגבי אומדן מרחקים.

2.אני ממש לא משתמש בה במקום מראות צד (ראה את הודעתי הראשונה).

3.אין לי שום בעיה להזיז את המראה ברגע סינוור.

4.המראה אינה מפריעה לתפקוד סוכך השמש (בשני הצדדים).

5.מסכים שישנן מראות באיכות ממש ירודה שמעוותות,וניתן לראות זאת בעין בלתי מזוינת.

6.לא תולה כלום מעבר לכך (לא בובות,עץ ריח,לא מקדימה ולא מאחורה).יתרה מכך אני חושב אפילו

להוציא את מדבקת הטסט (אוהב "נקי").במידת הצורך מציג ניירת רלוונטית.

7.המראה הספציפית משמשת אותי 20 שנה ! ולא התפרקה ! לכל הצעירים- גם לפני 20 שנה היו מראות פנורמיות

יתכן שהיו יותר איכותיות.

8.נהגתי ברכבים עם מראות צד (פורד קונקט) כשחצי אחד פנורמי, וחצי שני "רגיל", וזה יכול לבלבל עד שמתרגלים.

9.בנוגע לניפוץ בעת תאונה -יש בזה משהו ,אם כי אני נוהג ברכב ללא כריות אויר וזה גם מהווה סיכון.

בברכה

מוטי.

פורסם

אם כבר מדברים על שדה ראיה, מה לגבי וילונות שמותקנים ברכב?

אני לא מדבר על וילונות בחלונות האחוריים, שעד כמה שידוע לי הם חוקיים, עוברים טסט, וגם לי יש כאלו בענתיקה, אלא על מכוניות שיש להם וילונות בחלון הצדדי של הנהג!!! כל יום יוצא לי לראות כמה רכבים כאלו, וזה פשוט מפחיד, הנהג לא רואה כלום מלבד מה שקורה מקדימה. זה בכלל מותר? אם כן מה אפשר לעשות כדי למנוע את התופעה הזו?

שחר

פורד אנגליה 1963 95% מושלמת

פיז'ו 304 קבריולט 1973

מועדון פורד אירופה

פורסם
עץ הריח, הדיסק, השרשרת, הבובה - כל אלה תלויים שם בזוית העיין הימנית של הנהג ומרגילים אותו להתעלם מתנועות קטנות , מעצמים קטנים.

כאשר בזוית העין מגיע אופנוע, כדור שאחריו ילד או כל הפרעה "קטנה" , המוח כבר מתורגל להתעלם מההפרעה. אנחנו מאמנים אותו במכוון לסייע בריבוי תאונות ובחוסר תשומת לב.

בואו נתחייב כולנו : מורידים את גורמי ההפרעה ומבקשים לעשות כן בכל מקום בו אנו נתקלים בנדנד מצוי התלוי על המראה המרכזית.

עזרו לי בהפצה בכל פורום אפשרי.

הכותב רוכב על דו גלגלי וגם נוהג במכוניות.

יש בזה הגיון...אבל אני אישית לא מסכים איתך כי זה לא משנה מה תלוי שמה זה משנה מהי ערנות הנהג בלבד!

היום רוב הנהגים נוסעים ביד אחת ,ויד שנייה איפה היא?

או בחלון, או בחוץ, או בכפתורים של הרדיו, או ב@@@ של החברה, או בפלאפון (כן זה הרוב)

והראש אותו דבר נמצא בכלל במקום אחר ולא בכביש..

בקיצור המון לא מרוכזים ובכלל לא דרוכים לנהיגה וזה לא משנה גם אם לא יהיה תלוי שמה כלום.

שאנשים יתרכזו בנהיגה נטו : מוזיקה בעוצמה חלשה כאשר אפשר לישמוע את המנוע וגם את הסביבה,שתי ידיים על ההגה תמיד!!!, ראייה תמיד לכיוון הכביש וכל איזה 10 שניות להסתכל אחורה במראה , רגליים דרוכות תמיד ליד הדוושת ולא רגל אחת בדוושה רגל שנייה על הדש בורד .

אני תמיד נוהג ככה ותלוייה לי על המראה בנדנה יפה בצבע האוטו ותאמין לי שהלוואי ורבע מהנהגים היו ערניים כמו שאני .

כי שאני עולה לכביש אני לא חושב איך להגיע ממקום למקום אני חושב איך לשרוד מלהגיע ממקום למקום! וזה הבדל עצום!!

יוגב

פורסם

לי לא ממש מפריעה המראה וגם אני לא תולה עליה כלום, אבל מה שבאמת מפריעה לי זה הקורה הקדמית של השמשה בזמן פניה שמאלה, אני לא צריך להסיט סתם את הראש, אני צריך לבוא עם כל הגוף קדימה כדי לראות לאן אני פונה, מישהו נתקל בתופעה הזאת?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אני אישית קיבלתי מראה פנורמית שהיתה ברכב עבודה שלי לתוך המצח בזמן תאונה.

איכשהו היא עפה מהמקום והתנגשה לי בראש, למזלי היא נשברה רק ל 2 חתיכות ונחתכתי רק קצת, אבל מאז אין לי בשום אוטו מראה פנורמית ואני מוריד אותה מהמקום אם אני נכנס לאוטו שלא שלי.

אם מכוונים מראות כמו שצריך לא צריך שום פנורמית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני משתמש נאמן של מראה פנורמית-המרחקים הרבה יותר ברורים לי בה מאשר במראה לתינוקות המגיעה כסטאנדרט.שדה הראייה שלי מעולה-הדבר היחיד שמוסתר לי זה הרמזור כשאני עומד ראשון בתור(ורק אז.ככה שאני מסיט מעט את הראש לקיזוז.והופ! שוב אני רואה הכל.קסם)

בפיאט שלי ז"ל המראה לא הייתה מתלבשת אלא יחידה אחת הדבוקה לשמשה(עקב...אה...תאונת כיונון מראה פנורמית מתלבשת אחרת....המקורית נעקרה מהמקום עם שברי זכוכית בדבק כשניסיתי לכוון את המראה בזווית לא טיבעית בשבילה אבל נוחה בשבילי...התיקון: הדבקת מראה פנורמית מיחידה אחת,120~ש"ח).

מה שכן-מעולם אבל מעולם לא שמתי עץ ריח,דיסק,קוביות,פרה צמרירית,ברווז עיתונאי או גושפנקא רישמית על המראה.עניין של בטיחות בלבד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לMOTIOZ

בסעיף 3 ציננת שאין לך בעייה להזיז את המראה בעת סינוור. הבעייה היא שאז אין לך מראה מרכזית.

במראה מקורית מעבר בין מצב יום למצב לילה תאפשר עדיין לראות את הנעשה מאחור.

פורסם

במידה ומתקינים את זרוע של מתקן ה-GPS במקום נמוך, הוא לא מהווה הפרעה לראית הכביש, אלא אם אתם נוהגים בתנוחת שכיבה.

את שלי עיגנתי בצורה שהדבר היחיד שהוא מסתיר לי זה חלק קטן מהדש בורד.

גם לי יש סיוויק שחורה, רעה, ושמורה בקנאות מטורפת.

פורסם

אני שונא מראות פנורמיות.

אני שונא שתולים את כל הבית על המראה.

אבל מה לעשות, כל אחד והטעם והדעה שלו.

אתם לא יכולים להכריח אנשים להוריד את כל השטויות שלהם מהמראות.

פורסם
לMOTIOZ

בסעיף 3 ציננת שאין לך בעייה להזיז את המראה בעת סינוור. הבעייה היא שאז אין לך מראה מרכזית.

במראה מקורית מעבר בין מצב יום למצב לילה תאפשר עדיין לראות את הנעשה מאחור.

הגבתי לסעיפים שנרשמו אחד לאחד לגבי החסרונות במראה הפנורמית.

באחד הסעיפים נאמר ש..(אני מצטט):

" לפנורמית אין מנגנון נגד סנוור, כך שאם מסנוורים אתכם מאחור בלילה, תתקשו לראות גם מה קורה מלפנים. במקורית יש מנוף קטן בתחתית שע"י הזזתו נמנע הסנוור".

מה שאמרתי זה שאצלי אין בעיה להזיז עם המנוף הקטן (המנוף מזיז את התושבת כולה כשעליה מותקנת המראה הפנורמית) כמו כן ניתן להזיז את כולה (יש מפרק-תפוח).

לגבי זה שאם אזיז לא אראה מה קורה:

ומה קורה אם אתה מסונוור מלפנים ?

אתה משתדל להסיט מבט לימין הדרך שהרי אין ברירה .

דרך אגב הסתנוורתי ,גם ללא מראה פנורמית.ניסיתי היום עם חבר (לא תוך כדי נסיעה חלילה).

רציתי לבדוק את העניין ולא ראיתי הבדל.

פורסם

מצטער על האיחור בכתיבת התגובה, לא התאפשר לי להגיב עד עכשיו.

ולעניין -

עוד לפני שאפרט את התכונות הרעות של המראה הפנורמית, הנה קצת חומר למחשבה :

א. אם המראה הפנורמית כ"כ טובה, מדוע שום יצרן רכב אינו מוכר את מכוניותיו עם מראה כזו ? אתה יודע מה, לפחות שיציע את זה כאופציה בתוספת תשלום. הכיצד ?

ב. איך אתה מסביר שכל העולם מסתדר מצויין ללא המראה הפנורמית, ורק בישראל העניין כ"כ נפוץ ? אפילו במדינות בהן כמות התאונות הן מהנמוכות ביותר, לא תראה מראות כאלו !

ג. למראה המקורית יש תקן וסטנדרט בין לאומי. למראות הפנורמיות אין כלום. כל יצרן עלום שם (בעיקר בסין) מייצר כאלו, בלי צורך לעבור שום בדיקה ולעמוד בשום דרישה. לא נשמע מפחיד ?

ד. היו מי שאמרו שהם מסתכלים גם בראי הפנורמי וגם בראי הצד (למשל במעבר נתיב). זה טוב ? זה רע ! אחת החולשות בנהיגה שטרם נמצא להן פתרון הנה הנהג עצמו, או ליתר דיוק - זמן התגובה שלו. כשאתה נדרש לזהות סכנה ולהגיב במהירות הגבוהה ביותר או שזה יהיה מאוחר מדי, בכמה מראות תעדיף להסתכל ? הכי פשוט לשייך מראה אחת לכל כיוון נדרש ולקבל את המידע המדוייק ביותר. הסתכלות במראה אחת שנותנת את "כל" המידע, לא רק שלא מסייעת אלא שהיא מקשה על המוח לברור את המידע הנחוץ מזה המיותר ומאיטה מאד את התגובה שלו. קרה לך פעם שישבת בקולנוע בשורה ראשונה ולא הספקת לקרוא את כל התרגום משום שהוא התפרס לך על שטח ראיה גדול מדי ? זה מאד דומה. בקיצור - מי אמר שיותר מידע בבת אחת זה טוב ויעיל ?

ה. למראה הפנורמית ישנם שטחים שאינך מודע אליהם ! מאחורי קורות C (אלו שמשני צידי החלון האחורי) אינך רואה כלום, אבל אם תסתמך על המראה הפנורמית אתה תהיה בטוח שאתה כן רואה. אם לא תסתמך עליה, זרוק אותה ותקרא שוב את הסעיף הקודם.

ועכשיו נעבור לחסרונות של המראה הפנורמית עצמה :

א. היא מעוותת. אמנם אפשר להתרגל לזה, אבל אתה תמיד תנהג עם מרווחי בטיחות קטנים ממה שנדמה לך.

ב. היא מסתירה תמרורים, רמזורים, שלטי הכוונה וכיו"ב.

ג. היא מפריעה לסכי השמש. מילא סך השמש שלך, אבל כשהנוסע שלך יוריד את סך השמך ויזיז לך את המראה מהמקום מבלי ששמת לב, אתה עלול לגלות מאוחר מדי שאין לך מושג מה קורה מאחור. אגב, לכל החוכמולוגים שכבר מתים להגיד שלהם יש מראה פנורמית צרה - דעו לכם שהעיוות שלה גרוע פי כמה.

ד. כפתור מניעת הסינוור הופך להיות מיותר לחלוטין. מאחר והמראה המקורית מורכבת משכבות רבות המאפשרות שבירת קרני האור המסנוורות מבלי לאבד את היכולת לראות את הנעשה מאחור, אתה תמיד תוכל לדעת מה קורה מאחוריך. הסתת המראה הפנורמית לזווית שאינה מסנוורת פירושה שאינך רואה כלום.

ה. מראה פנורמית תגרום לסינוור גם מהנתיבים שליד, והרי לך דוגמא למצב בו אתה מקבל מידע שאינך זקוק לו כלל.

ו. במקרה של תאונה (כפי שכבר הוזכר ע"י מישהו פה), המראה הפנורמית פוצעת ועלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לפנים ולעיניים. שים לב שבעבר המראה המקורית היתה מחוברת לתקרת הרכב ואילו היום היא דבוקה לשמשה. הסיבה לכך היא שמחקרים מצאו שבמקרה של תאונה בינונית ומעלה, הראש של הנהג ו/או הנוסע פוגעים במראה. אי לכך מוטב שהמראה תיתלש ממקומה ותחסוך פגיעה, וכשזו מקורית, לעולם לא יעופו ממנה שברים. במקרה של המראה הפנורמית, הפגיעה תגרום לחדירת שברים ורסיסים קטנים לפנים ולעיניים. זה לא שאלה של אולי, זה ודאי.

ז. הרכבת המראה הפנורמית על המראה המקורית גורם לעומס משקל מעבר למה שהיצרן תכנן. לרוב התוצאה היא שלאחר זמן מה (ייתכן גם שנים), המראה מתחילה לצנוח. ראיתי כבר נהגים שאחת לדקה בערך מרימים המראה בכדי לראות משהו, וזה כשהם זוכרים לעשות זאת...

אם כל הדברים הללו לא שיכנעו אותך, אז הנה עוד משפט אחד -

כיוון נכון של מראות הצד, ייתן לך בדיוק את אותו שדה ראיה כמו המראה הפנורמית ואולי אף יותר. כלומר, הרי לך פתרון שנותן לך את היתרון, אבל ללא כל החסרונות, ובחינם ! לא תיקח ?

דני G.

פורסם

בספרינט אין מראת צד ימנית.

המראה הפנורמית עוזרת לי המון ואפשר להגיד שהיא חובה בשבילי, למרות שבמקרים שאני לא סומך עליה אני גם מסתכל לאחור.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

• תוכן חדש...