Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי רכב בורה שנת 2000 דיזל אוטומט ופתאום הגיר התחיל לעשות בעיות

מושך הילוך 1 עד 40000 ומחליף מאוחר בירידה מחליף טוב

לפעמים אני מכניס ל D ונותן גז והאוטו לא מגיב כאילו ניוטרל

מה דעתכם?

האם זה גיר? או אולי שמן גיר? או דבר אחר?

תודה מראש

פורסם

תתחיל מהקל:

תבדוק מפלס שמן גיר.

תבדוק את הצבע של השמן(אדום = תקין).

מתיי לאחרונה החלפת שמן גיר?

כמה ק"מ הרכב גמע?

פורסם
לא הוחלף שמן גיר אף פעם על ידי

הרכב עשה 220000 ק"מ אני קניתי לפני 10000 ק"מ

יש לך תעוד טיפולים?

האם הוחלף אי פעם שמן גיר?

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=110525&highlight=%E4%E7%EC%F4%FA+%F9%EE%EF+%E2%E9%F8

אני לא מצליח למצוא את התיעוד של הדיון שהתקיים לאחרונה בנושא אבל אני יכול לנסות ולחזור על הדברים שהעלו בו המומחים בתחום.

שמן גיר אוטומט מומלץ להחליף עפ"י הוראות היצרן בכדי להשאיר מערכת תקינה לאורך שנים ללא תקלות או סתימות.

בגיר אוטומטי כמו שלך לדוגמא, אשר לא הוחלף בו השמן כבר 220 אלף ק"מ נוצרו משקעים וסתימות בתוך המעברים של הגיר. כתוצאה משחיקה של הגיר החלקיקים שלו הועברו לשמן וגרמו לעליית צמיגותו.

לפי דעת המומחים במקרה זה לא מומלץ להחליף שמן לחדש בגלל שהגיר לא יצליח לבנות את הלחצים הדרושים בשביך עבודה תקינה.

כל מה שרשמתי הוא מבוא לתחזוקה נכונה עפ"י דעת המומחים בפורום, יש סיכוי כי לא הסברתי טוב כמוהם אבל הקו מחשבה הוא אותו אחד.

לגבי הגיר שלך ספציפי, אני לא מומחה אבל הבאתי דוגמא לאחד אם בעייה דומה, תיצור איתו קשר ותתייעץ.

חג שמח!

פורסם

למיטב ידיעתי אין הנחייה להחלפת שמן גיר בתיבות האוטומטיות של פולקסווגן.

בקילומטרז' כזה,אם מעולם לא בוצע בתיבה שיפוץ,כנראה שהגיעה שעתה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

6 שנים ו 220 אלף...הגיע שעתה? ממש לא נראה לי.

אני בכל זאת הייתי מחליף שמן גיר , ומכיוון שלא הוחלף מעולם, הייתי נוסע איתו שבוע ומחליף שוב.

עניין ה_אי החלפה נוגע בעיקר לרכבים מיושנים שנסעו הרבה שנים עם אותו שמן.

פורסם

msds - אתה לוקח אחריות למה שאתה אומר כאן?!

באם ייגרם נזק לגיר אתה תהיה מוכן לפצות את הבן אדם על העצת אחיתופל שנתת כאן?!

תקשיב טוב מר בחור.... ב-VW לא שאין הנחייה מתי להחליף שמן גיר אלא יש הנחייה לא להחליף שמן גיר אוטומטי.

לספורט - תתקשר מחר על הבוקר לצ'מפיון ותשאל אם מותר להחליף שמן גיר אוטומטי לדגמים הללו ותראה מה יענו לך......

פורסם

ברכבי VW כמעט ברוב הדגמים אין צורך להחליף שמן גיר ATF, לפי הנחיות יצרן יש לבדוק להמצאות נזילות !

מצורף קובץ תחזוקה של היצרן.

למרות הצעת מומחים בפורום כן להחליף שמן כול 60K אני עדיין לא משוכנע בכך.

יתרה מזאת ,ביצעתי חיפוש מדוקדק בהוראות תחזוקה של היצרן משנת 2006 בנושא תחזוקה ושיפוץ גיר טיפרוניק 09G ולא מצאתי שום איזכור בנושא החלפת השמן כחלק מתחזוקה מונעת.

vw.2000.maintenance.sched.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

לי קרה מקרה דומה במאזדה 121, לאחר בדיקה במוסך הסתבר שהיתה נזילת שמן בצבע אדום (לפי מה שהבנתי זה היה השמן גיר) והוחלף מחזיר שמן מכיון שהקודם היה גמור.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם
ברכבי VW כמעט ברוב הדגמים אין צורך להחליף שמן גיר ATF, לפי הנחיות יצרן יש לבדוק להמצאות נזילות !

מצורף קובץ תחזוקה של היצרן.

למרות הצעת מומחים בפורום כן להחליף שמן כול 60K אני עדיין לא משוכנע בכך.

יתרה מזאת ,ביצעתי חיפוש מדוקדק בהוראות תחזוקה של היצרן משנת 2006 בנושא תחזוקה ושיפוץ גיר טיפרוניק 09G ולא מצאתי שום איזכור בנושא החלפת השמן כחלק מתחזוקה מונעת.

מרק, לפי המסמך שצירפת - מה דינם של מי הקירור ברדיאטור ? (חוץ מ COOLING SYSTEM - CHECK LEVEL אין שום איזכור להחלפת הנוזל... אז גם נוזל קירור לא מחליפים כל חיי הרכב ?).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק בוקר טוב,

גם נוזל קירור G12 PLUS אין צורך להחליף כול עוד מערכת הקירור תקינה.

הסתייגות קטנה, יצרן נוזל הקירור עבור קונצרן VW שהוא BASF ממליץ להחליף את נוזל הקירור אחת ל-5 שנים (אצלם הנוזל נקרא Glysantin G 30).

אני אישית כן מחליף נוזל קירור אחת ל-3 שנים.

מצורף קובץ מתוך ספר אחזקה של גולף דור 4.

Engine Oil AND Coolant Check Golf IV 2.jpg

Engine Oil AND Coolant Check Golf IV 3.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם
איציק בוקר טוב,

גם נוזל קירור G12 PLUS אין צורך להחליף כול עוד מערכת הקירור תקינה.

הסתייגות קטנה, יצרן נוזל הקירור עבור קונצרן VW שהוא BASF ממליץ להחליף את נוזל הקירור אחת ל-5 שנים (אצלם הנוזל נקרא Glysantin G 30).

אני אישית כן מחליף נוזל קירור אחת ל-3 שנים.

מצורף קובץ מתוך ספר אחזקה של גולף דור 4.

ז"א שקיימת סתירה בין נתוני יצרן החומר לבין נתוני יצרן הרכב, שבסה"כ משתמש בחומר.

ובאותה המידה, אתה באמת מאמין שחומר כימי הוא בעל יכולת בלתי מוגבלת בזמן ו/או "עבודה" ? (אני מאמין שלא, אחרת לא היית מחליף אותו כל 3 שנים).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...